babam sayesinde kafama taktım...

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
İyi geceler hanımlar, kafama takılmasa bu saatte konu falan açmazdım. Bugün babamla otururken bana boğazımda hafif bi şişlik olduğunu söyledi ve guatr olabilirsin dedi. Ben de güldüm geçtim, benin boynum hep öyle zaten şekli o dedim. Ama kafama takıldı açıkçası eve geldiğimden beri düşünüyorum ya gerçekten öyleyse diye. Hafif bi şişlik var evet dikkatli bakınca fark edilebiliyor. Ama bu şişlik uzun zamandır var ve bugüne dek hiç ilgimi çekmedi. Babam öyle söylediğinde dışarıdaydık, gelen geçen herkesin boynuna baktım kimsede şişlik yoktu. Sanki bi tek bende var devamlı aynada boynuma bakıyorum. Guatr değilse ne o zaman o hafif şişlik? Belli bi bölgede sertlik falan yok. Eskiden çok zayıftım ama son 2 senedir falan biraz kilo aldım, balık etli sayılmam ama yüzün falan biraz daha toparladı bu kilo ile eskiden kuru bi suratım vardı. Belki kiloyla alakalıdır... Bilmiyorum ya hiç aklıma gelmeyecek bişeyi kafama soktu. Biraz araştırdım Allah korusun kanser bile olabilirmiş. Bi tarafım boşver gül geç diyor bi tarafım da alarm veriyor doktora git bir an önce diye. Belirtilerine baktım mesela şişlik dışındaki... Aşırı sinirli hal, dengesiz kilo alma ya da verme, kalp çarpıntısı, nefes alma ve yutkunma zorluğu... Bunlar normalde bende yok ama bunları okuduktan sonra sanki zor yutkunuyorum gibi hissettim tabi psikolojim etkilendi çünkü. :KK70: var mi aranızda guatr olan ya da yakını olan? Tehlikeli mi? Siz olsanız ne yapardınız? Kendi kendimi mi dolduruyorum?

Adem elması mı ne diyorlar ondan var sanırım ?
Yinede bi doktora görün rahatla.

Ben de zayıf bi insanım aynı şişlik bende de vardı.Biraz kilo aldım eskisi kadar belli olmasa da hala var.Bana da birisi demişti guatrsın sen diye korktum doktora gittim ama bi şey çıkmadı.Zayıflıkla mı alakalı bilmiyorum ama olur yani normal telaşa kapılmayın yine de içiniz rahat etsin isterseniz siz de görünün bi doktora

Allah korusun
Annemde var ama belirtili bir şişlik falan yok onda.
Doktora gidin,içiniz rahat etsin en azından.
Bir durum varsa da erken teşhis hayat kurtarır deyip kamu spotunu yapıştırayım :KK53:

Ben de zayıf bi insanım aynı şişlik bende de vardı.Biraz kilo aldım eskisi kadar belli olmasa da hala var.Bana da birisi demişti guatrsın sen diye korktum doktora gittim ama bi şey çıkmadı.Zayıflıkla mı alakalı bilmiyorum ama olur yani normal telaşa kapılmayın yine de içiniz rahat etsin isterseniz siz de görünün bi doktora

Ben küçükken zayıflıktan, kansızlıktan çok çekmişim. Bilmiyorum ya canım sıkıldı açıkçası...

Allah korusun
Annemde var ama belirtili bir şişlik falan yok onda.
Doktora gidin,içiniz rahat etsin en azından.
Bir durum varsa da erken teşhis hayat kurtarır deyip kamu spotunu yapıştırayım :KK53:

Yani şişlik olmaya da biliyor, geçmiş olsun. Nasıl bi rahatsızlık peki?

Yani şişlik olmaya da biliyor, geçmiş olsun. Nasıl bi rahatsızlık peki?
Annem hiç rahatsız gibi değildi.
Zaten hastanede çalışıyordu,doktorlar mesai arkadaşları,o yüzden erken teşhisti sanırım
İlaçlarını aldı kullandı,sadece guatrım var dediğini biliyorum.
Ağrı sancı falan olmadı hiç,şikayet bile etmedi o konuyla ilgili.
Şimdi çok şükür,taş gibidir.
O yüzden dedim,varsa da var,erkenden önlemini almak en güzelidir diye.
İnşallah sizde bir şey yoktur.

Yok o değil onun alt bölgesi
Kızımda var tiroid, boynunda şişlik var ama onun dışında ne çarpıntı, ne sinir, ne ani kilo alıp verme sıkıntısı yok, bir takım testler yapıldı, nodül var mı anlamak için ultrasona sokuldu, hormon değerleri normal çıktığından doktoru ilaç vermedi, ellerde titreme, çarpıntı, aşırı saç dökülmesi gibi sorunlar olursa yeniden test yaparız ilaç alıp almayacağına karar veririz dedi.

Bayram sonrası bir endokrinoloji uzmanına gidin, testleriniz yapılsın, zehirlisi ve soğuk nodül olup nodülün çapı 3 cm'den büyük olduğu hallerde sorun oluyor, onun dışında çokta korkacağınız bir durum yok tedavi olduğunuz müddetçe, tiroidi bir miktar baskılayan selenyum, A ve B vitamini İçerikli gıdalar, omega 3 alınması fayda sağlıyor, dere otu da çok faydalı aklınızda olsun.

İyi geceler hanımlar, kafama takılmasa bu saatte konu falan açmazdım. Bugün babamla otururken bana boğazımda hafif bi şişlik olduğunu söyledi ve guatr olabilirsin dedi. Ben de güldüm geçtim, benin boynum hep öyle zaten şekli o dedim. Ama kafama takıldı açıkçası eve geldiğimden beri düşünüyorum ya gerçekten öyleyse diye. Hafif bi şişlik var evet dikkatli bakınca fark edilebiliyor. Ama bu şişlik uzun zamandır var ve bugüne dek hiç ilgimi çekmedi. Babam öyle söylediğinde dışarıdaydık, gelen geçen herkesin boynuna baktım kimsede şişlik yoktu. Sanki bi tek bende var devamlı aynada boynuma bakıyorum. Guatr değilse ne o zaman o hafif şişlik? Belli bi bölgede sertlik falan yok. Eskiden çok zayıftım ama son 2 senedir falan biraz kilo aldım, balık etli sayılmam ama yüzün falan biraz daha toparladı bu kilo ile eskiden kuru bi suratım vardı. Belki kiloyla alakalıdır... Bilmiyorum ya hiç aklıma gelmeyecek bişeyi kafama soktu. Biraz araştırdım Allah korusun kanser bile olabilirmiş. Bi tarafım boşver gül geç diyor bi tarafım da alarm veriyor doktora git bir an önce diye. Belirtilerine baktım mesela şişlik dışındaki... Aşırı sinirli hal, dengesiz kilo alma ya da verme, kalp çarpıntısı, nefes alma ve yutkunma zorluğu... Bunlar normalde bende yok ama bunları okuduktan sonra sanki zor yutkunuyorum gibi hissettim tabi psikolojim etkilendi çünkü. :KK70: var mi aranızda guatr olan ya da yakını olan? Tehlikeli mi? Siz olsanız ne yapardınız? Kendi kendimi mi dolduruyorum?
Ne kanseri kız hemen panik olmuşsun ehe bayram sonrası git bi göster doktora aynen guatr olabilir

Babamın süt kardesinde vardı guatr ama o dediğiniz şişlik yoktu boğazında. Hatta gayet sakin bir kadındı. Tek sorunu kalp çarpıntısıydı. Çarpıntı için gidip guatr olduğunu öğrenmişti. Tehlikeli demişti doktor o zamanlar. Radyoaktif iyot tedavisi gördü uzun süre. Sonra iyileşti şimdi iyi şükür bir o kadar daha yaşar :KK70:

Canım korkma sertlik yoksa. Ben de eskiden çok zayıftım birden kilo almaya başladım başlarda iyiydi ama bir süre sonra kilo almayı durduramadım 1ayda 10 kilo aldığımı bilirim. Bi arkadaşım boynunda Şişlik var tiroit bezinle ilgili olabilir doktora git dedi. Dahiliye doktoruna gittim elle muayene usg kan tahlili yapıldı haşimato tiroiti hastalığı varmış. Sen mutlaka git doktora ihmal etme.

Guatr bildigim kadariyla.Turkiye 'de cok yaygin.Annem de de var.Benim de aklima sokmustu bir donem , kanser miyim vs diye gezinmistim bir sure.Hatta bir ara o sisligi gormrmek icin atki vs takiyordum :) O denli kafami takmistim.Drunuz en iyi bilgiyi verecektir

En doğrusu gidip doktora kan tahlili ve ultrason yaptırmak. Annem tiroid hastası, tiroid bezinde bir değişiklik Yok. Eşimin nodülleri vardı, çok büyüdüğü için alındı tamamen tiroid bezi ama ne hormonlarda sıkıntı vardı ne de kanser gibidir ihtimal. Benim de hormonlarda bir sorun yok ama tiroid bezim normalden büyük. İleride guatr hastası olabilirsin diyor. Bir arkadaşımda da tiroid nodülleri kanserli çıktı, tedavi gördü. Sonuç olarak bir çok değişik tiroid sorunu var. Kimisi kolay kimisi zor çözülüyor. İnternete bakıp dertlenmeyin. İlk iş doktora gitmek.

Annemde vardı guatr,aşırı sinirlilik,terleme,halsizlik,çabuk ve sık sık acıkma gibi belirtileri vardı,birde çok kilo vermişti o dönem. Tedavi gördü,şimdi iyi ama hala 6 ayda bir tahlil yaptırıp kontrol ediyor.
Doktora gidin muhakkak. Hiçbirşey olmayabilir,varsada erken teşhis faydali olur sizin adınıza.

Back
X