İyi geceler hanımlar, kafama takılmasa bu saatte konu falan açmazdım. Bugün babamla otururken bana boğazımda hafif bi şişlik olduğunu söyledi ve guatr olabilirsin dedi. Ben de güldüm geçtim, benin boynum hep öyle zaten şekli o dedim. Ama kafama takıldı açıkçası eve geldiğimden beri düşünüyorum ya gerçekten öyleyse diye. Hafif bi şişlik var evet dikkatli bakınca fark edilebiliyor. Ama bu şişlik uzun zamandır var ve bugüne dek hiç ilgimi çekmedi. Babam öyle söylediğinde dışarıdaydık, gelen geçen herkesin boynuna baktım kimsede şişlik yoktu. Sanki bi tek bende var devamlı aynada boynuma bakıyorum. Guatr değilse ne o zaman o hafif şişlik? Belli bi bölgede sertlik falan yok. Eskiden çok zayıftım ama son 2 senedir falan biraz kilo aldım, balık etli sayılmam ama yüzün falan biraz daha toparladı bu kilo ile eskiden kuru bi suratım vardı. Belki kiloyla alakalıdır... Bilmiyorum ya hiç aklıma gelmeyecek bişeyi kafama soktu. Biraz araştırdım Allah korusun kanser bile olabilirmiş. Bi tarafım boşver gül geç diyor bi tarafım da alarm veriyor doktora git bir an önce diye. Belirtilerine baktım mesela şişlik dışındaki... Aşırı sinirli hal, dengesiz kilo alma ya da verme, kalp çarpıntısı, nefes alma ve yutkunma zorluğu... Bunlar normalde bende yok ama bunları okuduktan sonra sanki zor yutkunuyorum gibi hissettim tabi psikolojim etkilendi çünkü.
var mi aranızda guatr olan ya da yakını olan? Tehlikeli mi? Siz olsanız ne yapardınız? Kendi kendimi mi dolduruyorum?