Babam sevdiğim insanla evlenmemi onaylamıyor.
Sebep olarak, ailelerin eşit olmadığını söylüyor.
Babam hariç tüm aile ve akrabalarım bu evliliği destekliyor.
Çevresinde bu konuyla benzer örnekler olan veya bu durumun benzerini yaşayanlar fikirleriniz nedir?
Nasıl ikna edebilirim babamı?
Dualarınızı da bekliyorum.
ne yönden eşit olmadıgı bu durumda çok önemli ?
eğer braz daha ayrıntılı anlatrsanız yorum yapmamız kolay olur diye dusunuorm
Kültürel ve maddi açıdan.
Senin hislerin? :44: Biraz robot gibi yazmışsın alınma amaTatlım bize biraz durumlardan bahsetmek ister msn kültürel ve maddi derken? Mesela evleneceğin kişiyi nasıl görüyor baban? Maaşı mı düşük yoksa evi arabası yok diye mi yoksa işsiz diye mi yoksa borcu mu var?? Kültürel derken nasıl??
Uzatmak istemediğim için biraz fazla kısa yazmışım :) Benim hislerim olumlu yönde. Babamın yorumu çocukla ilgili değil. Mesleği var. Babam çocuğun ailesini beğenmemiş. Aileler anlaşamazmış. Bizim anlaşmamızdan daha önemliymiş ailelerin anlaşması ve onlar anlaşamayacağı için olmazmış.
Anladımm seviyorsanız ikna edeblirsiniz sabır göstermeniz lazım çocuğa hissettiğiniz duygulardaki samimiyeti ailenizin anlaması lazım.Sonuçta çocuğun ailesiyle oturmayacaksınız öyle değil mi herkes kendi yaşantısında olacak..Aileler de muhatap olmak istemiyorlarsa bayramdan bayrama görüşürler olur biter.Evinizin içindeki huzur daha önemli değil mi? Eşinizin doğru ve sevdiğiniz insan olması daha önemli değil mi? Ailesi problemli tipler değilse çok da dert etmeye değmez bütün iki tarafın aileleri öyle samimi olmuyor ki benim annem ve babamın tarafı hiç samimi değil hiç alakaları yok ama çok şükür evimizin huzuru mükemmelBaşka birisiyle aynı duyguları aynı güveni yakalayamayacağınızdan bahsederseniz ailenize bence anlarlar kimse kıznın mutsuz olmasını istemez
İkimizin mutluluğunun daha önemli olduğu düşüncesindeyim bende. Ayrıca ailesi sorunlu tipler değiller. Sadece babamın beklentisi biraz fazla yüksek.
Biz sevdiğimle kararlılığımızı ve isteğimizi gösteriyoruz. Bu yıpratıcı dönemin biran önce geçmesini istiyorum. Yorum için çok teşekkürler :)
Uzatmak istemediğim için biraz fazla kısa yazmışım :) Benim hislerim olumlu yönde. Babamın yorumu çocukla ilgili değil. Mesleği var. Babam çocuğun ailesini beğenmemiş. Aileler anlaşamazmış. Bizim anlaşmamızdan daha önemliymiş ailelerin anlaşması ve onlar anlaşamayacağı için olmazmış.
ayy bu babalar niye böyle niye , bende de aynı dertbiraz anlayışlı bi insansa konuş güzelce cnm, biz iletişim kuramadığımız için her şey daha kötüye gitti.. konuşarak halledilmiycek şeyler değil bunlar ama insanlar konuşmayı bilse.....
bence babanızın söylediğini kulak ardı etmeyin. ben de sizin gibi düşünüyordum çünkü.biriyle evlenince gerçekten ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz. ben de bunu evlendikten sonra anlayanlardanım. ve kültürel farklılık boşanmalara bile sebep oluyor. babanız bence bunları düşündüğü için istemiyor olabilir. siz bence iyice düşünün o aileyle zaman geçirebilecek misiniz, ileride çocuğunuz olduğunda onlarla büyütebilecek misiniz? yoksa rahatsız mı olacaksınız onlarla birlikte bir yere gitmekten? yani bunlar ufak detay gibi görünse de evlendikten sonra zorunuza gidebilecek şeyler olabilir. sonra ne siz üzülün ne karşı taraf üzülsün. evlenirken pek umursamıyoruz onların söylediklerini ama insan sonradan anlıyor haklılık payı olduğunu. ne de olsa belli bir tecrübe edinmişler yılların sonrasında. ama tabi sizin bu tarz konularla ilgili sıkıntınız yoksa babanızla bu konuda çok üzüldüğünüze dair konuşabilirsiniz. er geç anlayacaktır sizi. bu süreçte onu da kırmamaya özen gösterin. evlenince onlar arkanızdaki en büyük destek olacak çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?