- 20 Mart 2019
- 489
- 1.449
- 113
- 35
- Konu Sahibi merhabalaaar0123
-
Arkadasiniz bekarsa ben talibimBir arkadaşım lise mezunu. Aylık abartmıyorum inanın 350 bin kazandığı oluyor. Ticaretle uğraşıyor. Ha adam mi adam evet. Haaa bu arada cok okumuş gördüm beş para etmeyen.
Babanizi insanligina kişiliğine kizimi korur gözetir sever el üstünde tutar mi bunlara bakmaya ikna etmek sizin maharetiniz. Yoksa babaniza deyin ki bak ben öğretmen oldum ama iki lafi bir araya getirip seni evlenecegim adama bile ikna edemedim.
Ikinciye yeni evlendi. 20 yil aradan sonra bir kızı daha oldu.Arkadasiniz bekarsa ben talibimSeyma reyizin izindeyiz.
Saka bi yana konu sahibinin babasinin icine sinmeyen bir seyler vardir. Yoksa maaslar arasinda ucurum yok.
Herşey denk sevgilimde üniversite mezunuAile durumu falan nasıl? Yani onun ailesinde tek o okumuş diğerleri okumamışsa veya üniversite okumadan zabıt katibi olduysa genel kültür seviyeniz eşit değilse babanız bunları ölçüp tartıp istemiyor olabilir. Ve üzülerek söylüyorum ki anne baba böyle durumlarda hep haklı çıkar.
Bunların dışında herşeyiniz denkse ve yine de istemiyorsa kuru inattır ikna olur eninde sonunda sabredin seviyorsanız ve başka hiç probleminiz yoksa
Evet bende kesinlikle size katılıyorum ama babam anlamıyor işte.Babam beni evlendirmiyor demişsiniz, asıl önemli nokta bu siz kafanızda sizi evlendirecek olanım babanız olduğunu kabul etmişsiniz, bir birey olarak hayatınızın en önemli kararında söz hakkınız yok.
bir de dışarıdan bir gözle ben iki meslek arasında statü farkı vs göremedim, yani memursa düzenli bir işi varsa ok. Öğretmenler saldırıya geçmesin ama yüzbinlerce mezun var, ne girmesi zor ne de maaşı über iyi bir meslek babanıza bunu anlatmayı deneyebilirsiniz.
Arkadaşlar 50 kez sormuş babanız sadece meslekten dolayı mı istemiyor diye. ?
Başka bir şeyler ,olumsuzluklar mı var ailede filan acaba. Veya ünv mezunu deg8l mı.
Ikiniz de memursunuz. Denksiniz bence.
İşsiz güçsüz degil sonucta cocu
sadece meslek
Kararlı dursam kabul eder ama gönülsüz. Tavır koyarAile yapınızı bilmiyorum ama meslek sahibi olmuş koca kadınsınız, babanız ilk seferde onay vermemiş olsa ne olacak? Baba ben kararlıyım, bu adamla da mutlu olacağıma inanıyorum, bu benim kararım derseniz, babanız da mantıklı bir insansa rıza gösterir.
Ben babama ilk söylediğimde “emin misin, bu çocuğu iyi tanıyor musun” demişti, sonra tanıştı ve siz karar verdiyseniz bize destek olmak düşer dedi, olay ilerledi. Siz de tanıştırın, sonrasına bakın.
Babanıza göre denginiz hangi meslekten
klasik öğretmen kız evlenelim tatili uzun olsun gibi kızım öğretmen kocası öğretmen olsun ikisi birlikte uzun uzun yanımıza gelsin diye mi düşünüyor
Zabıt Katibinin de ek ders ücretinizi ödemeleri olur ortamı bellidir muhatap olduğu Kişiler sınırlıdır
Mesai saati bellidir 5 ye çıkar gelir vs gayet ideal
Ama babanız tayin olmaz vs diye mi düşünüyor yoksa levent kırca tarzında, damat ne iş yapıyor denilince “yaz kızım” mı demek istemiyor
Şaka bir yana zabıt katiplerini neden küçümsüyor, sizi üstün hissediyor
Beni çok yüceltiyor. Birde ilk kızı olunca daha bir çok yüceltiyor.
Yıllar önce bilgisayar mühendisi bir bayan arkadaşım vardı...kimseleri beğenmezdi babası da senden çok üst düzeyde biriyle olur yoksa vermem derdi yıllarca karşısına öğretmen ... Başka dallarda mühendisler çıktı begenmediler .. kendi sinifindan bir çocukla konuşuyordu .. benden üstün olsun aynı seviyede olursak yine anlasamayiz diyordu ... Yıllar geçti aradan (12sene) .. o zamanlar ona yazan biri vardı çocuğun düzenli bir işi mesleği yoktu boşlukta arada Messenger dan yazistigi sadece .. onunla evlenmiş ... ( Kültür olarak da çok farklı ailelerin çocukları bu arada ) kız devlette çalışıyor memur çocuk orda burda çalışıyor muhtemelen kadın bakıyor eve ... Neden büyük konuşulur kaideler konulur anlamam sonunda olacağı olan oluyor ne kadar şunu bunu istesek de boş.. önemli olan anlasabilmek .. uçurumlar da olmasın tabiikiii büyük büyük konuşan arkadaşımın başına geldigi gibi..Öncelikle iyi bayramlar arkadaşlar. şu an öğretmen olarak görev yapmaktayım. Evlenmeyi düşündüğüm kişi ise zabıt katibi. Babam sen öğretmensin daha iyilerine layıksın gibi söylemlerle evliliğimize engel oluyor. Sizce bu durumu nasıl alabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?