Babam vefat ettiiii !!

Kbra46

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
183
30
13
30
Babama çok düşkündüm. Ama o kendine hiç yanaştırmazdı. Baba ya hep bir ağırlığı olacak. Bu yüzden ona karşı içim hep soğuk olurdu ama çok da severdim. Birkaç gün kayıp ettik. Yaşamak istemiyorum. Ona yaşattığım kırgınlıklar aklıma geliyor hep. Anneme olan daha çok duskunlugum onu da üzüyordu. Ama kendisi de yanaştırmazdı yanina. Çok temiz yufka yürekli ama dili çok sertti, zaten öyle olanların yüreği hep temiz değil midir ? Ne yaparsam yapayım aklımdan çıkmıyor. Hep beni sevmiyorsunuz diyordu beni çok ararsınız diyordu. Güzel anılar da var tabii evin her bir köşesinde. Onu ne kadar çok sevdiğimi buz gibi donuk mor yüzünü görünce anladım.. aklımdan o yasattiklarim nasıl çıkacak agresif davranışların zitlasmalarim Allah'ım benim de al canımı demekten başka bir şey gelmiyor içimden. İntiharı bile düşündüm . Nasıl bu psikoljiden çıkacam. Babam çok iyi babaydi . Sadece dili vardı..

hangimiz annesiyle babasıyla sürtüşme yaşamıyor ki, zaten acın çok taze umarım zamanla azalır. kendini suçlama ona artık dua etmekten başka çare yok. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Çok kötü davrandım hep çünkü diğer babalar gibi beni oksamiyor opmuyordu. Cahilim ben. Ama şu an evin içindeki doldurduğu yerleri bos görünce ölmek istiyorum napim canım sen söyle Allah aşkına

babamı kaybettiğimde hiç aklıma ölmek gelmedi
arkasından bol bol dua okumak, onun kızı olarak güzel bir şekilde yaşamak, onun adına hayır işleri yapmak önceliğim oldu.
siz de güzel bir şekilde yaşayarak, onun adına güzel hayırlar yaparak gittiği yerde huzurlu olmasını dileyin.
Belki yaptığınız hayırlı işler bir başkasının en umutsuz olduğu anda ona ışık olur.

Tam 1 sene oldu babamı kaybedeli...
Babam çok pasifti ; bir gün olsun nemilk okulda, ne ortaokulda, ne lisede, ne üniversitede okuluma gelmedi, mezuniyetlerime katılmadı. Benim babam sadece çalışır, eve para getirirdi. 27 yıllık ömrümde babamla 1 kez alışveriş yaptığımı hatırlamam ne market ne de kıyafet... Hep anneme verirdi parayı, biz annemle yapardık herşeyimizi. Ama ben tüm bu ilgisizliğe rağmen babamı hep çok sevdim, onun için elimden gelen herşeyi yaptım. Bir yıldır onsuz ölü gibiyim, aniden gelen ağlama krizleri, yaşama dair umutsuzluk, üzüntü var üzerimde hep.
Yaşarken de babam var ama yok gibiydi, sevgisi daimdi ama yanımızda değildi. Hep çalışır hep uyurdu. Şimdi diyorum ki keşke yaşasaydı da bir köşede otursaydı eskisi gibi, karışmasaydı yine etliye sütlüye ama olsaydı...
Ah babam...

Canım bende 1 ay önce babamı kaybettim. Benim babamda çok iyidi ama kızınca oda konuşurdu. Elbet hepimizde anne Babalarımızı kırıyoruz. Ama öyle düşünme intiharı hiç düşünme eyer öyle bişey yaparsan ve babanın ameli iyse sen hiçbir zaman onun yanına gidemiceksin. Aklına öyle şeyler geldiği zaman babana bol bol dua et sürekli hayrını ver sadaka ver. Bu babanıda senide mutlu eder. Sen onun için hayır verdiğinde onun mertebesi yükseliyor. Ve baban meleklere soruyor niye benim mertebem yükseldi diye, meleklerde falan kişi senin için bu hayrı işledi der. Yani baban haberdar olur senin onun için yaptığın hayırlardan dualardan. Allah sabır versin. Tekrar başınız sağ olsun.

Başınız sağolsun.Umarım en kısa sürede toparlanırsınız.Sakın intiharı düşünüp ailenize bir acı saha yaşatmayın.Sanırım biraz psikiatr desteğine ihtiyacınız olacak

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun. Bol bol dua edin.

Annemle çok kavgalar ettim.Çok bağırdım çağırdım.Nefret bile belki hissettiğim zamanlar oldu.Halbuki hep o benim iyiliğimi istemiş Çocuğum olunca anladım.Şimdi kansere yakalandı.Midemde taş var haberi aldığımdan beri.Hepimizin pişmanlıkları var.Ama insanız.Hata yaparız.Kimse mükemmel evlat değil.Ama şuna emin olun ne olursa olsun anne baba hep iyi olmamızı istiyor.Babanızın huzurla yatmasını istiyorsanız hayata dönün ve onu hep güzel anın,yaşatın..

Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun babanızın . Bol bol dua edin hem kendiniz hem de babanız için .
Güzel anılara odaklanmaya çalışın . Zamanla ölümün de doğmak kadar normal olduğunu anlayacaksınız .

Başınız sağolsun. Kendinizi suçlamayın her baba kız arasında böyle sürtüşmeler olur, normaldir. Öyle çok büyük ya da sürekli bir şey yokmuş aranızda. Sevdiklerimizi kaybettiğimizde hep aklımıza gelir bunlar. En küçük tartışmalar için bile keşke yapmasaydım diye kendimizi suçlarız. Ama maalesef böyle bir dünya yok. Yas ve acı hiç tamamen bitmeyecek ama kontrol altına alınacak merak etmeyin. Yok öyle intihar etmek falan. Hem babanız da bunu istemezdi değil mi?

İntiharı düşünmemiştim ama inançlı biri sayılmadığım için onun bir daha var olmama ihtimali, bir daha dokunamayacak, koklayamayacak ve sarılamayacak olma ihtimali beni birkaç ay saatlerce boşluğa baktırmıştı. Başlarda her gün vuran ağlama krizlerinde kıyafetlerine sarılıyordum. Hoş 6 ay oldu hala her gün gözlerim dolar… Zamanla alışılıyor diyorlar ama şu ana kadar gün içinde annemi üzmemek için palyaço gibi gülmekten yatağa girince de ağlamaktan başka elimden bir şey gelmiyor.

Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Çokça dua edin, kur'an okuyun. Siz de feraha ulaşırsınız, babanız da...

Babanın gözü arkada kalmamıştır eminim. Pırıl pırıl bi hatunsun

Keşkem babalar ve anneler ölümsüz olsa

Yaziyi ben yazdım sandim coknuzuluyorjm ölecek ve ben ona hiç sarılamayacagim

Basiniz sagolsun kotu seyleri dusunmemeye calisin iyi anilarinizi hatirlayin. 3 ay once ben de babami kaybettim onu hatirlayip uzulmedigim burnumun sizlamadigi anim yok suan bile bumu yazarken gozlerim doluyor. Allah sabrinizi versin.

Ailesiyle yüzde yüz uyum içinde anlaşan var mı zaten, normal yani zamanında kavga da etmeniz sürtüşmeniz de. Anne babalar öyle basit şeylere kırgın kalmazlar. Başınız sağolsun üzülmeyin bunları düşünüp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…