• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam Yokluğuma Alışamadığını Söylemiş

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
İyi akşamlar kızlar...Biraz dertleşesim var bu sefer. Çözümü olmayan bir şey çünkü...
Sivastan İstanbula geldim 5 ay bitti.
Bir süredir içim sıkılıyordu, rüyamda babamı görüyordum. Haftada 1, iki haftada bir falan konuşuyoruz. Zaten babam öyle sevgisini belli eden biri de değildir. Sosyal fobik biri sarılmaz, aramaz, önemsemez gibi görünür ama öyle değildir. Senede 2-3 kere de gel-gitleri olur. Çok sıkıntılı, dertli zamanları...Çökmüş durumda gezer.
Her neyse bugün annem aradı beni "babanı daha sık ara, bir süredir canı çok sıkkındı. Sordum neyin var diye, Koalina'nın gidişine alışamadım diyor" dedi. Çok içime oturdu nedense. İlk geldiğim zamanlarda mesafeyi pek önemsemiyordum zaten ailemle aram öyle bal-kaymak değildi. Şimdilerde çok içime dert oluyor sadece bayramlarda seyranlarda gidebilecek olmak.
Bugün annemin doğum günüydü, normalde doğum günlerini hiç önemsemeyiz biz. Alırsak bir pasta alır geçiştiririz. Öyle içime oturdu ki bu sefer, çiçek gönderdim ve "ellerini öpemesem de doğum günün kutlu olsun" yazdırdım. Geçmişte yapamadıklarım hep boğazımda düğüm düğüm kaldı.
Keşke babama daha çok sarılsaydım, keşke annemi daha mutlu etseydim, keşke kardeşlerimle daha çok gezseydim...

ne güzel ikisi de hayattalar geç kalmış değilsiniz hala yapabilirsiniz eskiden yapamadıklarınızı. Allah başınızdan eksik etmesin yeter ki.
Nasıl yapabilirim 1000 km mesafede? Senede 2-3 kere gidebilirim ancak.
Evet hayattalar çok şükür ama onları son kez görememek de çok korkutuyor bu sıra beni.

Bu vicdan muhasebesi anne baba da oldugu givi evlatlarin da hepsinde oluyor...

Baban da keşke kizima daha çok sarilsaydim diyordur içinden..

Bundan sonrasi inşallah keskelerle geçmez..

Hiçbir şey için geç değil ki.Şükür hayattalarmış.Bundan sonra dolu dolu sevginizi yaşamanız dileğiyle.

Keske demeyin keske seytanin vesvesesidir.. Bundan sonra yapabileceginizin en iyisini yapin gonuller bir olsun yeter ki herkes yerinde sagolsun

Hem belki yanlarinda olsaydiniz su anki bilincte olmayacaktinz halen :)

Baba..
Sırtını dayadığın koca bir dağ.. Üzülmesine dayanamayacağın bir insanın üzüldüğünü bilmek çok kötü.
Aynen öyle... Annemi çok gördüm ağlarken, üzüntülerini paylaşırken. Babam ise asla sıkıntılarını paylaşmaz, duygusal şeyler söylemez. Annem söylese bu kadar dert etmezdim galiba ama babam söylemiş olunca...

Kendini böyle demoralize etme
Şükür ki hayatta ve beraberler
Ben 6 yaşımdan beri annemle babamı aynı karede görmenin hayalini kuruyorum
Neredeyse 32 yıl olacak, ikisi de göçüp gittiler....
Hayattayken, sağlıklıyken şükretmek lazım, tadını çıkarmak lazım
Mesafeler olsa da diyaloglar çok sıcak olabilir, babacığına özel ilgi göster azıcık, tanımasam da ellerinden öperim güzel yürekli ailenin, üzülme ki onlarda üzülmesin

2 haftada 1 iki haftada 1 yerine her gün veya gün aşırı görüşmeye çalış. ben de evlendim istanbul'dan ankara'ya geldim. her gün konuşamasam da whatsapp tan falan her gün haberleşiyorum babamla. birkaç gün aramadığım zaman annemden uyarı geliyor babanı aramıyormuşsun üzülüyor diye.

babamla aramızda özel bir bağ vardır doğum günümde ağlamış geçen sene ilk defa ayrıydık annem fotoğrafını çekip yollamıştı, benim babam içinde saklamaz sevgisini ama çoğu baba saklar. ama kızlarını da başka sever babalar...
yüz yüze görüşemeseniz de sık sık aramayı ihmal etmeyin.

Kendini böyle demoralize etme
Şükür ki hayatta ve beraberler
Ben 6 yaşımdan beri annemle babamı aynı karede görmenin hayalini kuruyorum
Neredeyse 32 yıl olacak, ikisi de göçüp gittiler....
Hayattayken, sağlıklıyken şükretmek lazım, tadını çıkarmak lazım
Mesafeler olsa da diyaloglar çok sıcak olabilir, babacığına özel ilgi göster azıcık, tanımasam da ellerinden öperim güzel yürekli ailenin, üzülme ki onlarda üzülmesin
Başın sağolsun, ne zor bir şeydir...
Alışıyor insan her şeye biliyorum ama ciddi bir memleket, aile özlemi olmamıştı bende. Ya da vardı ama bastırmaya çalışıyordum. Ben babamdan seviyorum, özledim gibi sözler hiç duymadığım için çok büyük bir şey gibi geliyor bana.
Aynen öyle, kalan zamanları olabildiğince iyi geçirmek lazım. :KK42:

Ağladım...Çok özledim ben de babamı.. Sürekli onları kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum yanımda olmadıkları zaman. Onlar türkiye de ben dünyanın bi ucunda. Bazen düşünüyorum sadece ben mi yaşıyorum bunları diye. Rabbim onları eksik etmesin başımızdan...acılarını yaşatmasın... Oyyy akşama kadar ağlarım ben şimdi...

İçim kötü oldu yaa. Babalar böyle şeyleri kolay kolay söyleyemezler. Sende daha sık arayıp gönlünü yap bu aralar toprağım. Allah bundan başka ayrılık vermesin

Musluk damlatıyor, kombi tekliyor hiçbirşeyi beceremiyorum evle ilgili off Poff diye çağır babanı yanına. Gelsin özlem giderin baba-kız.

Kim ne derse desin, evlenince hiç bir şey eskisi gibi olmuyor, hem de hiç bir şey... Ben bir ara bunun depresyonuna girmiştim, bir daha öğrenci olamıycam, birdaha eve gelip hazır annemin hazırladığı yemekleri düzenli olarak yiyeymeyeceğim, birlikte akşam çaylarımız olmayacak vs vs....
Daha kötüsü de yılda gittiğin o bir kaç defalarda onları daha yaşlanmış göreceksin, üstelik onların yaşadığı herşeye vakıf olamayacaksın... Kabullenip alışmak lazım, onlara da sana da zor, herkese zor

Haadi şimdi babanı bi arıyıver.. Şükür hayattalar ve bi telefonla içini rahatlatabilirsin..

Kim ne derse desin, evlenince hiç bir şey eskisi gibi olmuyor, hem de hiç bir şey... Ben bir ara bunun depresyonuna girmiştim, bir daha öğrenci olamıycam, birdaha eve gelip hazır annemin hazırladığı yemekleri düzenli olarak yiyeymeyeceğim, birlikte akşam çaylarımız olmayacak vs vs....
Daha kötüsü de yılda gittiğin o bir kaç defalarda onları daha yaşlanmış göreceksin, üstelik onların yaşadığı herşeye vakıf olamayacaksın... Kabullenip alışmak lazım, onlara da sana da zor, herkese zor
Aynen bu düşüncelerdeyim işte:(

Gündüz aradım babamı canlar, öyle havadan sudan muhabbet ederken "Sen nasılsın peki?" dedi.
İyiyim baba alıştım dedim, hmmm alıştıysan iyi dedi.
Kapattık öyle...

Back
X