Ben konuşamadığım zamanlarda hep yazıya sığınırım..Sen de öyle yap bence.Ne yazmalıyım demişsin..Burada bize anlattıkalrını yaz."Büyüdüğümü söylüyorsunuz büyük gibi davranmama izin vermiyorsunuz,ömrümü sizlerin koruması altında geçiremem,bir gün elinde sonunda sizlerden ayrı düşececeğim ve o zaman savunmasız kalacağım,tecrübem olmadığından en ufak bir darbede yıkılacağım,insanlara uyum sağlamak,kendi kararlarımı alabilmek benim içi zor olacak,hayatı biraz da yaşayarak öğrenmek istiyorum.ben yanlış arkadaş seçmeyecek ve yanlış davranışlarda bulunmayacak akıl ve yeteneğe sahip olduğumu düşünüyorum siz de inanın ve belli ölçülerde bana özgürlüğümü yaşamama izin verin(belki de bu özgürlük bile değil,olması gerekli olan birşey).bana iyilik yaparken uzun vadede kötülüğe dönüşmesine; hayata karşı korkak,yalnız,çaresiz,güvensiz bir birey yetiştirmeye sebep olmayın..Sizleri seviyorum ve sevildiğimi görmek bana güvenildiğini bilmek istiyorum.." böyle yazabilirsin mesela.ısteği nher konuda izin olmamalı bence.kısmen olması gerektiği kadar izin istemelisin.Yaşının ve ortamın gerektirdiği kısıtlamalar olmalı muhakkak ama dediğim gibi bence sınava ,okula gimek,sınırı aşmadan istediğini giyinmek falan gibi durumları rahatlıkla yapabilmelisin..umutsuzluğa düşme çabalarınla onlara derdini( fevri olmadan) anlatabilmelisin..