- 18 Kasım 2022
- 536
- 802
- 18
- 30
- Konu Sahibi Bikupakahve
-
Baban sorunluMerhabalar,
Öncelikle şunu söyliyeyim, çok üzgünüm arkadaşlar. Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim.
Bugün kardeşim ve babam arasında çok saçma ve bir o kadar acı verici bir bir olay gerçekleşti.
Babam bir süreliğine erkek kardeşimin yanına kalmaya gitti. Kardeşim tek yaşıyor ve çalışıyor. Elinden geldiğince babama hürmet ediyor, sağlığına dikkat ediyor, yemek yapıyor..kısacası ilgilenmeye çalışıyor.
Bugün hsonu olduğu için online bilgisayar oyunu oynarken “ananı …”diye ağzından bir küfür çıkmış. Babam o sırada bu küfürü “anamı..” diye anlamış. Hiddetle kardeşimin üstüne yürümüş, onu dövmek istemiş. Kardeşim onu yanlış anladığını, ağzından asla böyle bir şey çıkma ihtimali olmadığını söylemiş. Ancak babam ona inanmamış.
Beni aradı kardeşim. Ben de babamı aradım..Babam kardeşimi evlatlıktan reddettiğini ve orda kalmak istemediğini söyledi.
Kardeşim o kadar acı çekiyor ki.. Zaten naif ve duygusal bir çocuk..Kahrolmuş durumda..İşin kötüsü babam kronik hasta ve annem şu an ablam İçin yurtdışında. Günlük hayatta babama birilerinin yardımcı olması gerekiyor. Ancak babam evine( 18 sa uzak bir memleket) gitmeye karar verdi.
Çocukluğumuzda bize ve anneme yönelik bu şekilde saçma inançları ve şüpheleri oldu. (Hiç bir zaman babam psikiyatriye gitmeyi kabul etmedi) Bizi çok yaraladı. Ama şu an bakıma ve desteğe ihtiyacı varken böyle olması beni de kardeşimi de çok üzdü.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı acaba? Ne tavsiye edersiniz?
Babam destek almayı kabul etmedi. Kardeşim yeminler etti. Evden çıkmak nasip olmasın dedi. Annem de aradı, ikna etmeye çalıştı.1-Online psikiyatri veya psikolog birinden yardım alın.
2-Kardeşiniz kuranı kerime yemin ederek video çeksin. Babanız herhalde bu tarz şeylere inanır. 3-Anneniz görüntülü olarak arasın ve konuşsun ve çok ciddiye almayın, aldıkça siz korktukça daha da depreşir. Babaya biraz şakayla gülerek yaklaşın. Siz ağlayıp titredikçe bunun üstüne gider
Bazen ben de ne hali varsa görsün diyorum ama yine de merhametle düşünmekten kendimi alamıyorumBabanıza değil kardeşinize üzüldüm
Yazık ya
Gitsin ne hali varsa görsün benim açımdan
Ya ne demek oğluna tokat atıp red etmekBazen ben de ne hali varsa görsün diyorum ama yine de merhametle düşünmekten kendimi alamıyorum
Merhabalar,
Öncelikle şunu söyliyeyim, çok üzgünüm arkadaşlar. Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim.
Bugün kardeşim ve babam arasında çok saçma ve bir o kadar acı verici bir bir olay gerçekleşti.
Babam bir süreliğine erkek kardeşimin yanına kalmaya gitti. Kardeşim tek yaşıyor ve çalışıyor. Elinden geldiğince babama hürmet ediyor, sağlığına dikkat ediyor, yemek yapıyor..kısacası ilgilenmeye çalışıyor.
Bugün hsonu olduğu için online bilgisayar oyunu oynarken “ananı …”diye ağzından bir küfür çıkmış. Babam o sırada bu küfürü “anamı..” diye anlamış. Hiddetle kardeşimin üstüne yürümüş, onu dövmek istemiş. Kardeşim onu yanlış anladığını, ağzından asla böyle bir şey çıkma ihtimali olmadığını söylemiş. Ancak babam ona inanmamış.
Beni aradı kardeşim. Ben de babamı aradım..Babam kardeşimi evlatlıktan reddettiğini ve orda kalmak istemediğini söyledi.
Kardeşim o kadar acı çekiyor ki.. Zaten naif ve duygusal bir çocuk..Kahrolmuş durumda..İşin kötüsü babam kronik hasta ve annem şu an ablam İçin yurtdışında. Günlük hayatta babama birilerinin yardımcı olması gerekiyor. Ancak babam evine( 18 sa uzak bir memleket) gitmeye karar verdi.
Çocukluğumuzda bize ve anneme yönelik bu şekilde saçma inançları ve şüpheleri oldu. (Hiç bir zaman babam psikiyatriye gitmeyi kabul etmedi) Bizi çok yaraladı. Ama şu an bakıma ve desteğe ihtiyacı varken böyle olması beni de kardeşimi de çok üzdü.
Babam destek almayı kabul etmedi. Kardeşim yeminler etti. Evden çıkmak nasip olmasın dedi. Annem de aradı, ikna etmeye çalıştı.
Asla ikna olmadı. Şakadan falan anlamayan, çok alıngan biri..
o kadar kapana kısılmış hissediyorum Kİ..
Yine de teşekkür ederim yorumunuz için
İşte asıl çelişki burda başlıyor. Kendisi gün içerisinde bu tarz küfürleri ağzından eksik etmez. Mesele bu küfrü anneme yönelik algılamasından kaynaklandı.Bazı insanlar için kime edilirse edilsin "ananı , bacını vb" türü küfürler asla kabul edilemez. Babanız içinde belli ki küfürün şakası yok ; babanızı tanımıyor musunuz ?
Babanız neden terapi almalı ?
Bunu düşündüm ancak şöyle bir durum var. Babam son bir kaç yıldır kendini toplumdan izole etti. Bizim haricimizde kimseyle görüşmüyor (Nadiren amcam)Eğer bu şekilde davranırsak çok çok kötüleşmesinden korkuyorumBabana bir şey kanıtlamaya çalışma o zaman. Hatta hiç oralı olmayın. Arayıp sormayın. Sanki küsen iki yaş bebesi gibi görmezden gelin. Siz normal hayata devam ederseniz bu bir zaman sonra ilgi görmek için gelir size veya arar sorar.
O zaman da kırgın olduğunuzu ve artık yettiğini söylersiniz.
Baba artık çok yıprandık bu yaptığın eziyet.Biz kardeşime güveniyoruz ama sen resmen bize eziyet ediyorsun. Çocukluk yapıyorsun.
İşte asıl çelişki burda başlıyor. Kendisi gün içerisinde bu tarz küfürleri ağzından eksik etmez. Mesele bu küfrü anneme yönelik algılamasından kaynaklandı.
Kendisi baskıcı ve şüpheci biri. Bu yüzden terapi almalı diye düşünüyorum
Aynı evde olduğunuzu varsaydımBunu düşündüm ancak şöyle bir durum var. Babam son bir kaç yıldır kendini toplumdan izole etti. Bizim haricimizde kimseyle görüşmüyor (Nadiren amcam)Eğer bu şekilde davranırsak çok çok kötüleşmesinden korkuyorum
Haber izlerken ana avrat eder, kendisine haksızlık ettiğini düşündüğü Kişiler için de bu şekilde küfür eder.Bu mesajınıza göre ortada bir çelişki var gibi görünüyor. Yalnız bu noktada babanızın küfür profili de önemli. Babanız ana avrat küfür eden bir adam mı , yoksa haber vb izlerken ana, bacı karıştırmadan anlık tepki gösteren biri mi ?
Kardeşiniz kulağında kulaklı oyun oynarken karşısındaki kişiyedemiş olabilir mi ?Anam avradım olsun
Vallah keyfi bilir açıkçası ne hali varsa görsün derim ben, tedavi olmuyor paşam bir de etrafındakilerin psikolojisini de bozacak. Oldu.Babam destek almayı kabul etmedi. Kardeşim yeminler etti. Evden çıkmak nasip olmasın dedi. Annem de aradı, ikna etmeye çalıştı.
Asla ikna olmadı. Şakadan falan anlamayan, çok alıngan biri..
o kadar kapana kısılmış hissediyorum Kİ..
Yine de teşekkür ederim yorumunuz için
Ama bakın merhametle düşünmekten kendimi alamıyorum demişsiniz, sizce babanız da merhamet emaresi var mı bu yaptığı baz alınarak? Şunun muhakemesini de mi yapamıyor , oğlum neden durduk yere annesine küfretsin?. Size annenize ve kardeşinize Allahtan sabır diliyorum çekilecek çile değil.Bazen ben de ne hali varsa görsün diyorum ama yine de merhametle düşünmekten kendimi alamıyorum
Birakin gitsin nereye gidiyorsa. Hem paranoyakca insanlarin gunahini alacak hem de cocugun uzerine yuruyup psikolojisini bozacak. Ne yapiyorsa yapsin, nesine uzuldunuz?Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?