Babam..

Çok üzüldüm kardeşim, Allah sizlere sabır, babanıza şifa versin. Şöyle yapın, böyle edin diyemeyeceğim bir akıl tutulması yaşattı yazdıklarınız.

Maalesef sizin yapabileceğiniz bi şey yok babanız belki zamanla yumuşar, evladının değerini bilir. Tedaviyi de reddediyor. O yüzden bi süre kendi haline bırakın.

İşte acaba böyle düşünceler ve davranışlar elinde değil mi diyorum? Anlayamadığım çok ciddi bir hastalığı mı var diyorum?

Babam ve annem bizi okutmak İçin çok fedakarlık yaptı. Üstelik babam çok sevdi çocuklarını(onun sınırlarına çok dikkat ettik) Kaç yaşındayım hala beni kucağına oturtup saçımı öper..

Diğer taraftan çocukluğumdan beri bu sevgi beni hiç mutlu hissettirmedi, güvende hissettirmedi. Güvende hissettirmeyen bu sevgiyi ne yapayım? Aksine bana hisssettirdiği sevgi de korku da şimdi yaşadığım sorunların temelini oluşturdu.

Özellikle anneme karşı yaptıkları aklımdan çıkmıyor. Zavallı annem.. gidecek yeri yoktu.. Destek olacak kimsesi yoktu.. Tahmmül etti..

Yani böyle bir yandan öfke duyuyorum, bir yandan merhamet ediyorum. Tam bir çıkmazdayım. Eğer vefat ederse pişman olmayacağım şekilde davranmak istiyorum. Ona karşı bu şekilde düşünüp çok fedakarlık yapıyorum..

Babasını çook seven biri olarak söylüyorum, benim rahmetli babam bana ve anneme böyle hissetirseydi sanırım öldükten sonra herhangi bir pişmanlık yaşamazdım. Benim babam beni öyle kucaklarda sevmezdi(sevgi gösterme şekli olarak) ama dağ gibi her konuda yanımda ve arkamdaydı ve mutlu olmamız için her şeyi yapardı.
Ben tabii ki tek kalemde babanızı silin falan asla diyemem ama doktora gidip tedavi olmayı kabul etmeyecek kadar inatsa sizinki de can. Kardeşinize yapılan ve onun kendini babasına ispat etmeye çalışması çok kırıcı bence o yaştan sonra. Umarım tedavi olmaya yanaşır

Maalesef sizin yapabileceğiniz bi şey yok babanız belki zamanla yumuşar, evladının değerini bilir. Tedaviyi de reddediyor. O yüzden bi süre kendi haline bırakın.
Umarım ben de zamanla bu şekilde düşünebilirim. Çünkü babam konusu içinden bir türlü çıkamadığım en büyük travma..

Ya anamı diye küfür mü edilir baban ne tuhaf zihniyetli bir adam insanın fikri neyse zikri o olurmuş . Yazık o gence de hayatının şokunu yaşamıştır

Şu an kardeşimin bütün çocukluk travmaları günyüzüne çıktı. Çook üzgün..

Çok üzüldüm kardeşiniz adına. "Anamı..." diye küfür mü olur ya, başka bir şeyin tepkisini veriyor olabilir mi?
Babanız sizi sevmiş, ama koşullu sevmiş. Tahmin edebildiğim kadarıyla, kendi evinizde misafir gibi; sürekli olarak babanızı kızdırmamaya planlanarak yaşamışsınız. Bu çok yorucu ve yıpratıcı bir şey maalesef
Babanızın üstüne çok düşmeyin bence. Poh pohlanmaya alışmış ve siz ilgi gösterdikçe rolünü büyütüyor. Bence burada esas desteğe ihtiyacı olan kişi siz ve kardeşiniz. Şu an kardeşinizin daha fazla desteğe ihtiyacı var, babanızı değil onu sarıp sarmalayın. Ve geçmiş travmalardan bahsediyorsunuz, eğer mümkünse siz ve kardeşiniz psikolojik destek alın.

Babanız küfrü hiç sevmeseydi bile bu yaşta adamı dövmeye kalkması normal olmazdı. Hele edilen küfürle ilgili yanlış algısı çok korkunç. Umarım uzman yardımı alır. Hatta kardeşiniz bu kadar etkilendiyse o da üstesinden gelebilmek için yardım alabilir.

inanın nasıl düşünüyor artık tahmin edemiyorum..

Bundan tam 9 yıl önce annem evde babamın parasını nereye koyduğunu unuttu. Bunun üzerine babam liseye giden kardeşimin parayı çaldığını düşündü. Annem evde yokken kardeşimi dövmeye başladı. Engel olmaya çalışırken bana da bir tekme attı.. sonra kardeşim evden üstünde atletle kaçtı.. sonra babam parayı bulmak İçin hocaya gitti. Hoca eve en sık gelen kişi çaldı demiş. Bunun üzerine babam teyzemin çaldığını düşündü. (Bu arada kardeşimden özür dilemişti) Herkesin içinde bunu teyzeme söyledi. Teyzem ve dedem çok incindi. Annem kısa bir müddet sonra parayı sakladığı yerde buldu. Gözyaşları içinde babamı arayıp bulduğunu söyledi. Babam ona asla inanmadı… Annem bu meselede kahroldu. 9 yıl geçti babam Hâlâ annemin bir başkasından borç ederek o parayı bulduğuna inanıyor..Kısacası hangi saçma düşüncenin içinde debeleniyor bilmiyorum..

Cevabınız İçin çok teşekkür ederim. Ben bir süredir terapi alıyorum. Psikolog babamı böyle kabul etmemi tavsiye etti.

Kardeşimle konuşup onu yardım İçin ikna edeceğim.

Memlekete gidince babamla da konuşacağım. Umarım artık ikna olur

Hastaysa hasta. Böyle insanları nazlamayi hiç sevmem. Üstüne düştükçe kendini haklı görecek. Kaç yaşında adam, durumunu-saglik sorununu bilmeyecek bir hastalığı da yok. Hasta haliyle onca saat uzaklıkta memlekete gitmek istiyorsa gitsin.
Böyle böyle , köpek gibi davranan insanlardan özür dileye dileye onları başa cikartiyorsunuz. Anneniz başta olmak üzere şu triplerine izin vermeseydiniz cok daha sağlıklı ilerlerdi hersey

Korkuyorum knadan
En büyük hayalimiz annemle babamı boşamaktı. Ama babam böyle bir durumda annemi öldürür diye korktuk..

Annem başta çok mücadele etti onunla.. ama hep yenildi

Korkuyorum knadan

En büyük hayalimiz annemle babamı boşamaktı. Ama babam böyle bir durumda annemi öldürür diye korktuk..

Annem başta çok mücadele etti onunla.. ama hep yenildi
E tamam işte şimdi köyüne gitmek istiyormus. Salın ipini gitsin.
Siz kovmadiniz ya, niye vicdan azabı cekesiniz?
İlişmeyin gitsin, ne halt ederse etsin.

Babanızın sözünü dinleyeceği, güvendiği bir büyüğünüz var mı? Bu adamın ilaç tedavisi görmesi lazım dediğiniz gibi paranoyak düşünceleri varsa. Zaten bu haldeki insanları doktora götürebilmek diğer psikiyatrik hastaları götürmekten kat kat daha zordur. Belki de çok inatçıdır hasta değildir ama mutlaka bir doktorun değerlendirmesi gerek. Ayrıca çabanız için sizi kutlarım, o sizin babanız tabii ki uğraşacaksınız iyi olması için.
Halam çok ağır hasta oldu, mizacı babanıza göre daha yumuşak olmasına rağmen onu doktora götürmek için çok ama çok uğraştık. Hem hasta olduğuna inanmıyordu hem de doktorlara güvenmiyordu. Yatarak tedavi gördü ve şimdi çok iyi. Fakat halamda daha ciddi belirtiler mevcuttu ve neredeyse katatonik seviyeye gelecekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…