- 18 Ocak 2021
- 1.546
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.432
- 83
- Konu Sahibi Bikupakahve
-
Maalesef sizin yapabileceğiniz bi şey yok babanız belki zamanla yumuşar, evladının değerini bilir. Tedaviyi de reddediyor. O yüzden bi süre kendi haline bırakın.Merhabalar,
Öncelikle şunu söyliyeyim, çok üzgünüm arkadaşlar. Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim.
Bugün kardeşim ve babam arasında çok saçma ve bir o kadar acı verici bir bir olay gerçekleşti.
Babam bir süreliğine erkek kardeşimin yanına kalmaya gitti. Kardeşim tek yaşıyor ve çalışıyor. Elinden geldiğince babama hürmet ediyor, sağlığına dikkat ediyor, yemek yapıyor..kısacası ilgilenmeye çalışıyor.
Bugün hsonu olduğu için online bilgisayar oyunu oynarken “ananı …”diye ağzından bir küfür çıkmış. Babam o sırada bu küfürü “anamı..” diye anlamış. Hiddetle kardeşimin üstüne yürümüş, onu dövmek istemiş. Kardeşim onu yanlış anladığını, ağzından asla böyle bir şey çıkma ihtimali olmadığını söylemiş. Ancak babam ona inanmamış.
Beni aradı kardeşim. Ben de babamı aradım..Babam kardeşimi evlatlıktan reddettiğini ve orda kalmak istemediğini söyledi.
Kardeşim o kadar acı çekiyor ki.. Zaten naif ve duygusal bir çocuk..Kahrolmuş durumda..İşin kötüsü babam kronik hasta ve annem şu an ablam İçin yurtdışında. Günlük hayatta babama birilerinin yardımcı olması gerekiyor. Ancak babam evine( 18 sa uzak bir memleket) gitmeye karar verdi.
Çocukluğumuzda bize ve anneme yönelik bu şekilde saçma inançları ve şüpheleri oldu. (Hiç bir zaman babam psikiyatriye gitmeyi kabul etmedi) Bizi çok yaraladı. Ama şu an bakıma ve desteğe ihtiyacı varken böyle olması beni de kardeşimi de çok üzdü.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı acaba? Ne tavsiye edersiniz?
İşte acaba böyle düşünceler ve davranışlar elinde değil mi diyorum? Anlayamadığım çok ciddi bir hastalığı mı var diyorum?Ama bakın merhametle düşünmekten kendimi alamıyorum demişsiniz, sizce babanız da merhamet emaresi var mı bu yaptığı baz alınarak? Şunun muhakemesini de mi yapamıyor , oğlum neden durduk yere annesine küfretsin?. Size annenize ve kardeşinize Allahtan sabır diliyorum çekilecek çile değil.
Teşekkür ederim..Çok üzüldüm kardeşim, Allah sizlere sabır, babanıza şifa versin. Şöyle yapın, böyle edin diyemeyeceğim bir akıl tutulması yaşattı yazdıklarınız.
Babasını çook seven biri olarak söylüyorum, benim rahmetli babam bana ve anneme böyle hissetirseydi sanırım öldükten sonra herhangi bir pişmanlık yaşamazdım. Benim babam beni öyle kucaklarda sevmezdi(sevgi gösterme şekli olarak) ama dağ gibi her konuda yanımda ve arkamdaydı ve mutlu olmamız için her şeyi yapardı.İşte acaba böyle düşünceler ve davranışlar elinde değil mi diyorum? Anlayamadığım çok ciddi bir hastalığı mı var diyorum?
Babam ve annem bizi okutmak İçin çok fedakarlık yaptı. Üstelik babam çok sevdi çocuklarını(onun sınırlarına çok dikkat ettik) Kaç yaşındayım hala beni kucağına oturtup saçımı öper..
Diğer taraftan çocukluğumdan beri bu sevgi beni hiç mutlu hissettirmedi, güvende hissettirmedi. Güvende hissettirmeyen bu sevgiyi ne yapayım? Aksine bana hisssettirdiği sevgi de korku da şimdi yaşadığım sorunların temelini oluşturdu.
Özellikle anneme karşı yaptıkları aklımdan çıkmıyor. Zavallı annem.. gidecek yeri yoktu.. Destek olacak kimsesi yoktu.. Tahmmül etti..
Yani böyle bir yandan öfke duyuyorum, bir yandan merhamet ediyorum. Tam bir çıkmazdayım. Eğer vefat ederse pişman olmayacağım şekilde davranmak istiyorum. Ona karşı bu şekilde düşünüp çok fedakarlık yapıyorum..
Maalesef sizin yapabileceğiniz bi şey yok babanız belki zamanla yumuşar, evladının değerini bilir. Tedaviyi de reddediyor. O yüzden bi süre kendi haline bırakın.
Umarım ben de zamanla bu şekilde düşünebilirim. Çünkü babam konusu içinden bir türlü çıkamadığım en büyük travma..Babasını çook seven biri olarak söylüyorum, benim rahmetli babam bana ve anneme böyle hissetirseydi sanırım öldükten sonra herhangi bir pişmanlık yaşamazdım. Benim babam beni öyle kucaklarda sevmezdi(sevgi gösterme şekli olarak) ama dağ gibi her konuda yanımda ve arkamdaydı ve mutlu olmamız için her şeyi yapardı.
Ben tabii ki tek kalemde babanızı silin falan asla diyemem ama doktora gidip tedavi olmayı kabul etmeyecek kadar inatsa sizinki de can. Kardeşinize yapılan ve onun kendini babasına ispat etmeye çalışması çok kırıcı bence o yaştan sonra. Umarım tedavi olmaya yanaşır
Ya anamı diye küfür mü edilir baban ne tuhaf zihniyetli bir adam insanın fikri neyse zikri o olurmuş . Yazık o gence de hayatının şokunu yaşamıştırMerhabalar,
Öncelikle şunu söyliyeyim, çok üzgünüm arkadaşlar. Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim.
Bugün kardeşim ve babam arasında çok saçma ve bir o kadar acı verici bir bir olay gerçekleşti.
Babam bir süreliğine erkek kardeşimin yanına kalmaya gitti. Kardeşim tek yaşıyor ve çalışıyor. Elinden geldiğince babama hürmet ediyor, sağlığına dikkat ediyor, yemek yapıyor..kısacası ilgilenmeye çalışıyor.
Bugün hsonu olduğu için online bilgisayar oyunu oynarken “ananı …”diye ağzından bir küfür çıkmış. Babam o sırada bu küfürü “anamı..” diye anlamış. Hiddetle kardeşimin üstüne yürümüş, onu dövmek istemiş. Kardeşim onu yanlış anladığını, ağzından asla böyle bir şey çıkma ihtimali olmadığını söylemiş. Ancak babam ona inanmamış.
Beni aradı kardeşim. Ben de babamı aradım..Babam kardeşimi evlatlıktan reddettiğini ve orda kalmak istemediğini söyledi.
Kardeşim o kadar acı çekiyor ki.. Zaten naif ve duygusal bir çocuk..Kahrolmuş durumda..İşin kötüsü babam kronik hasta ve annem şu an ablam İçin yurtdışında. Günlük hayatta babama birilerinin yardımcı olması gerekiyor. Ancak babam evine( 18 sa uzak bir memleket) gitmeye karar verdi.
Çocukluğumuzda bize ve anneme yönelik bu şekilde saçma inançları ve şüpheleri oldu. (Hiç bir zaman babam psikiyatriye gitmeyi kabul etmedi) Bizi çok yaraladı. Ama şu an bakıma ve desteğe ihtiyacı varken böyle olması beni de kardeşimi de çok üzdü.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı acaba? Ne tavsiye edersiniz?
Babanız küfrü hiç sevmeseydi bile bu yaşta adamı dövmeye kalkması normal olmazdı. Hele edilen küfürle ilgili yanlış algısı çok korkunç. Umarım uzman yardımı alır. Hatta kardeşiniz bu kadar etkilendiyse o da üstesinden gelebilmek için yardım alabilir.İşte asıl çelişki burda başlıyor. Kendisi gün içerisinde bu tarz küfürleri ağzından eksik etmez. Mesele bu küfrü anneme yönelik algılamasından kaynaklandı.
Kendisi baskıcı ve şüpheci biri. Bu yüzden terapi almalı diye düşünüyorum
Kardeşimle konuşup onu yardım İçin ikna edeceğim.Babanız küfrü hiç sevmeseydi bile bu yaşta adamı dövmeye kalkması normal olmazdı. Hele edilen küfürle ilgili yanlış algısı çok korkunç. Umarım uzman yardımı alır. Hatta kardeşiniz bu kadar etkilendiyse o da üstesinden gelebilmek için yardım alabilir.
Korkuyorum knadanHastaysa hasta. Böyle insanları nazlamayi hiç sevmem. Üstüne düştükçe kendini haklı görecek. Kaç yaşında adam, durumunu-saglik sorununu bilmeyecek bir hastalığı da yok. Hasta haliyle onca saat uzaklıkta memlekete gitmek istiyorsa gitsin.
Böyle böyle , köpek gibi davranan insanlardan özür dileye dileye onları başa cikartiyorsunuz. Anneniz başta olmak üzere şu triplerine izin vermeseydiniz cok daha sağlıklı ilerlerdi hersey
En büyük hayalimiz annemle babamı boşamaktı. Ama babam böyle bir durumda annemi öldürür diye korktuk..Hastaysa hasta. Böyle insanları nazlamayi hiç sevmem. Üstüne düştükçe kendini haklı görecek. Kaç yaşında adam, durumunu-saglik sorununu bilmeyecek bir hastalığı da yok. Hasta haliyle onca saat uzaklıkta memlekete gitmek istiyorsa gitsin.
Böyle böyle , köpek gibi davranan insanlardan özür dileye dileye onları başa cikartiyorsunuz. Anneniz başta olmak üzere şu triplerine izin vermeseydiniz cok daha sağlıklı ilerlerdi hersey
E tamam işte şimdi köyüne gitmek istiyormus. Salın ipini gitsin.Korkuyorum knadan
En büyük hayalimiz annemle babamı boşamaktı. Ama babam böyle bir durumda annemi öldürür diye korktuk..
Annem başta çok mücadele etti onunla.. ama hep yenildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?