Babam

Ahuzarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
845
1.263
28
Merhaba, hayırlı akşamlar . Başlıkta da belirtiğim üzere konu babam. Yıllar önce maddi durumumuz çok iyiyken üniversite sınavına hazırlandığım dönem babamın annemi aldattığını öğrendim. Hayatım alt üst oldu kimseye anlatamadım ne sınava çalışabildim nede kendime odaklanabildim. O zamanlar öğrendiğim anlamıştı ve bunu kimseye söylememem gerektiğini söylersem boşanmaya gider diyip korkutu beni. Sonra onlarla ortaya çıktı her şey düşündüğümden daha korkunç oldu . Çok zor zamanlardan geçtim aylarca evden çıkmadım. Babam o zamanlar kendi hayatına baktı dükkanlar açmaya başladı . Maddi açıdan o kadar çok güçlendi ki açtığı dükkanlar yetmedi hep daha fazlasını istedi. Para istediğim zaman üç kuruş gönderip onun hesabını yaptı.

Son bir yıldır çok kötü durumda milleten borç istiyor ödüyemiyor. Kafam çok karışık bi yanım nefret ediyor bir yanımda çocukken yolunu gözlediğim adama acıyor. Maddi olarak yapacağım hiç bir şey yok yirmillerin başındayım. Benden para istese olsa bile veremem diyorum . Son zamanlarda çok depresif son konuşmamızda da tartıştık. Sizce ne yapmalıyım? Aramazsam aramaz hep kendi derdinden bahsediyor benim nasıl olduğumla pek ilgilenemez . Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ? Başına bişey gelir mi ya bişey olursa ? Çok üstüne gidiyorum ona karşı olan öfkem geçmiyor. İlerde pişman olmaktan korkuyorum her şeyi sineye çekip destek mi olmalıyım yada ne yaparsa yapsın diyip köşeye mi çekileyim

Birşey yapmaya değer bir adam söz konusu değil ama siz yine de içinizden geleni ,geldiği kadarını yapın.Ben de hep korkarım vijdanımın kahrolası azabından.Yaptiklarimizi onun için değil kendi huzurunuz için yapın.

Ben olsam elimden gelen sadece manevi destekse destek olur moralini bozmaya çalışmazdım. Dinlerdim onu..

Birşey yapmaya değer bir adam söz konusu değil ama siz yine de içinizden geleni ,geldiği kadarını yapın.Ben de hep korkarım vijdanımın kahrolası azabından.Yaptiklarimizi onun için değil kendi huzurunuz için yapın.
Yaşadığım şeyleri sindiremiyorum nasıl bu halle geldik diyorum. Olur olmadık yerlerde ağlıyorum hepsinin sorumlusu o ama neden ben bu kadar paramparça oldum? Vicdanlı olmak güzel değilmiş gerçekten 🥹

Aaaa doğum günü bebesi gelmiş 🩷 Baban yetişkin biri hatalarının sorumluluğunu kendisi almalı . Ebeveyn rolüne bürünme , sen onun değil o senin ebeveynin , onun yüklerini sırtlanma . Sen kendi geleceğinden ve psikolojinden sorumlusun , kimsenin mahvetmesine , seni aşağı çekmesine , zamanını ve enerjini tüketmesine izin verme. Üstelik iyi bir baba bile değilmiş. Bugünlerini çok ararsın sonra yavru ceylanım , önce kendi kıymetini bil.

Bir dost...

seni cok iyi anliyorum bende benzer seyler yasiyorum 🥹 eger vicdanimi ileride susturamam bugun yapmadiklarim yarin icime dert olur diyorsan elinden gelen manevi destegi vermeye calis derim cok kisisel bir soru ama her sekilde yapacagin hicbir secim yanlis olmaz lutfen kendini suclu hissetme kararinda

Ben olsam elimden gelen sadece manevi destekse destek olur moralini bozmaya çalışmazdım. Dinlerdim onu..
Bazen arıyorum açtığı gibi kendi bahsediyor olmuyor başa çıkamıyorum diyor. Birbirimize çok bağlı olmsakta gerçekten iyi bir aileydik. İçimdeki öfke ona karşı çok fazla. Öfkemi belli etmek istemiyorum ama olmuyor haykırmak istiyorum bunu neden yaptın diye avazım çıktığı kadar bağırıp içimdeki öfkeyi sökmek istiyorum.

İçiniz rahat değilse yardım etmeniz gerektiğinizi düşünüyorum, elinizden geldiği kadar -maddi veya manevi. Bunu babanız buna layık olduğu için değil, sizin vicdanınızın rahat etmesi için, kendinize yakışan bu olduğu için yapmalısınız. Allah sıralı ölüm versin denir, yarın bir gün yıllar sonra bu günleri düşünüp keşke yardım etseydim diyebilirsiniz. Sonunda pişman da olacaksanız bile vicdanınız rahat olur.

Aaaa doğum günü bebesi gelmiş 🩷 Baban yetişkin biri hatalarının sorumluluğunu kendisi almalı . Ebeveyn rolüne bürünme , sen onun değil o senin ebeveynin , onun yüklerini sırtlanma . Sen kendi geleceğinden ve psikolojinden sorumlusun , kimsenin mahvetmesine , seni aşağı çekmesine , zamanını ve enerjini tüketmesine izin verme. Üstelik iyi bir baba bile değilmiş. Bugünlerini çok ararsın sonra yavru ceylanım , önce kendi kıymetini bil.

Bir dost...
Teşşekür ederim bu yorum çok iyi geldi. Ben biraz vicdanlı biriyim nefret etsemden içten içe acıyorum. Beynimin içine o kadar işlemiş ki sürekli aklımda. Unutmamışsınız beni evet doğum günü bebesiydim sjsjsj

Bazen arıyorum açtığı gibi kendi bahsediyor olmuyor başa çıkamıyorum diyor. Birbirimize çok bağlı olmsakta gerçekten iyi bir aileydik. İçimdeki öfke ona karşı çok fazla. Öfkemi belli etmek istemiyorum ama olmuyor haykırmak istiyorum bunu neden yaptın diye avazım çıktığı kadar bağırıp içimdeki öfkeyi sökmek istiyorum.
Elinize ne geçecek?

O daha da üzülecek, bir de iyice depresyona girecek..

Sizde içte içe pişmanlık yaşayacaksınız..

Benim için kan bağı önemsiz babam yok hükmünde bana yaptıklarını geçtim anneme yaptıklari yeterli neyin vicdan azabını çekiyorsun annene üzüldûn mü bu kadar sürünsün
Anneme üzüldüm tabi ki elimden geldiğinde destek oldum halla da oluyorum. Evet babam berbat biri ama babam sonuçta başına bişey gelse tabi ki vicdan yaparım üstüne çok gittim diye

Teşşekür ederim bu yorum çok iyi geldi. Ben biraz vicdanlı biriyim nefret etsemden içten içe acıyorum. Beynimin içine o kadar işlemiş ki sürekli aklımda. Unutmamışsınız beni evet doğum günü bebesiydim sjsjsj
Arada bana da uğruyor o vicdan denen şey , sonra kötü anılarım aklıma geliyor bana böyle duygu karmaşaları yaşattığı ve hayalimdeki kişi olmadığı veya en azından 'normal' olmadığı için nefretim daha da artıyor vicdan micdan kaçıp gidiyor 😂 Sana burda yazılanlar bir nevi o yaşlarımızdaki kendimize söylemek istediğimiz şeyler çünkü kimse bize bunları anlatmadı , kendini şanslı kabul et , üzülmeyi ve zaman kaybını bırak , sadece önüne ve geleceğine bak kuşum bu yıllarını mumla arama 🫶 Ne kadar erken o kadar iyi

Arada bana da uğruyor o vicdan denen şey , sonra kötü anılarım aklıma geliyor bana böyle duygu karmaşaları yaşattığı ve hayalimdeki kişi olmadığı veya en azından 'normal' olmadığı için nefretim daha da artıyor vicdan micdan kaçıp gidiyor 😂 Sana burda yazılanlar bir nevi o yaşlarımızdaki kendimize söylemek istediğimiz şeyler çünkü kimse bize bunları anlatmadı , kendini şanslı kabul et , üzülmeyi ve zaman kaybını bırak , sadece önüne ve geleceğine bak kuşum bu yıllarını mumla arama 🫶 Ne kadar erken o kadar iyi
Üzüldüğümde beni çok ağlatığı aklıma gelecek ve daha çok nefret edicem. Burayı seviyorum gerçekten iyi insanlar var . Bundan sonra elimden geleni yapıcam kendim için ilerde bide bunun için pişman olmak istemem . Yorum için teşekkür ederim iyi ki varsınız 💙💐

Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?
Sizin babanız ve yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz ama şahsen ben anam babam olsalar bile vaktiyle ne maddi ne manevi yanımda olmamış, kendi bencillikleri uğruna beni harcamış, ne yapıyorum ne ediyorum ilgilenmeyen insanlara vicdan yapamıyorum.

Kendileri için her şey mükemmelken benim esamem bile okunmazken maddi olarak düşkün hale gelince ya da bakıma muhtaç, orada bir evladım var deyip yanaşılması beni iyice soğutur.

Back
X