Babam..

seni anlıyorum ben de babamın bi kadınla fotolarını bulmuştum telefonunda ama annem çalışmadığı için söylemedim
söylesem boşanamayacaktı üzülecekti
babamla kavga ettim bi süre konuşmadım ama sağlığım bozulmaya başlayınca unutmak zorunda kaldım
ama babama ve erkeklere hiç güvenmiyorum bu yüzden evlenirsem en ufak bi şeyde boşanacakmışım gibi geliyo
hala babamın telefonunu filan görsem uzaklaşıyorum direk birşey görücem diye
ama onlar çocuklarını ne hale getirdiklerinin farkında olmuyo maalesef

bi daha seni üzerse sen de cevabı yapıştır
bu kadar parayı napıyosun da üç kuruşu kızından esirgiyosun de
aslında bunu annenin yapması lazım

Son düzenleme:

bence anneside bıkmış artık, kocasının tepkilerini iyi biliyor.

O kadar kötü bir duygu ki hayatta gördüğün tanıdığın ilk erkeğin yalan çıkması...Geçen bi dizide kız babasını görüyodu ben yne başladım hüngür hüngür ağlamaya hiç bi zaman atlatamiycam sanırım...
Annem desen başka bi hallerde
Bilmiyorum belkide parçalandık ama 3 maymunu oynuyoruz

bence burada annen üstlenmeli...

mesela baban 50 lirayı versin ardından zora düşünce annen desteklesin seni tekrar babana gidipte para isteme..

hem kuaföre ne kadar verdiğini nereden biliyor ki siz söylemezseniz...

sonuçta annene ev masrafları için para veriyordur annen oradan artırıp sana destek çıkabilir..

canım bazı arkadaşlar olumsuz eleştiri yapmış ama ben seni o kadar iyi anlıyorum ki.. varlık içinde yokluk çekmek ne çok iyi bilirim.. o yüzden hak veriyorum sana.. çok koyuyor bu durum anlatsam roman olur.. sıkma canını gelecegine odaklan ben hep öyle sabrediyorum elimize işimizi aldıktan şu okul bittikten sonra rahata erecez inşallah..

Sizin şu yazınıza takıldım ve şoklar içinde okudum.Bir baba evladını eğitmek adına mal varlığınımı bağışladı.Bağışlaması çok güzel ama benim evladımın maddi özgürlüğünü ayırdıktan sonra,diğerlerini bağışlarsın bol bol.Rabbim yardımcınız olsun.
Bizde kızıma iyi bir gelecek hazırlamak adına yurt dışına gelme kararı verdik,ve geldikte.Ahh birşey söylenemiyor adı anne baba yani

Son düzenleme:

valla ilerde psikologa gidicem bu sebepten
cidden güvensizlik problemi yaşıyorum çünkü
zaten burada konuları okuya okuya her erkeğin aldattığını düşünmeye başladım

canım seninki de ayrı bir modelmiş ya. tabiki baba parasına güvenmemek lazım ama durumun bu kadar iyiyken çocuğundan sakınmak niye? vasiyetinden çıkarmak niye? yine de buna da şükretmek lazım sana iyi bir eğitim verdirip iyi bir insan olmanı sağladılarsa...

neyse benimkinde para da yok iş güvencesi de yok o yüzden mecbur kendi yağımla kavrulacağım için hiç böyle şeyleri dert etmeme gerek kalmıyor:)))

Son düzenleyen: Moderatör:
yA öyle bişey olsa tamamda babamın davranışları beni çok üzüyo.paradan ziyade canımı acıtan bu sanırım.Her akşam eve geldiğimde parasıyla otorite kurması.

cnm bosver anlıorum seni evet yaptıkları cocuga bakıcaklar yatrımları bize yapıcaklar ne yatrımı bu babanın birde maası vardr bazıları yok sana kirayı sana vermek zorunda degl demiş k.bakmasın kimse geliriniz ii se harcamınzda ii olucak bende sen gbiyim benm babamda gider kendine enn iiisi ni aşlır bi gecelik almak içim bjk spotan aldgnı bilirim aynıyız bızım de 3tane kira var maaşı var yatrım mıış... bide sölenio dimiii valla haklıysa sölen sendeee soru sor neden böle yaptgınınben arkadslarım cagrıo egleniolar sen böle yaptgn için bişey yapamıorum die

söylüyorum ama anlamıyo ki artık sıkıldım gerçekten bundan sonra onu gıcık etmek için eve geç gelicem her gün yeter ki onu az göreyim

HAFTADA 50 AZ DEİL ÇOKTA DEğil. sonuçta evde kalıyosun dışarda deilsin. gerçi kontür falan yok ya az sanki. durumunuz iyiyse az tabi... 75 gene hallice sanki

Eskiden evimiz yoktu. Ev alıp çocuklarıma mı bırakıcam paramı yerim modundaydı. Annem zar zor ikna etti bu kafa yapısını değiştirmeye. Ev aldırabilmek için annemin fikriydi bağışlama meselesi.. Hasta adam ya kimseye güvenmiyor herkesten şüphe ediyor. Onu parası için seviyoruz sanıyor falan. Bu arada ağır derecede manik depresyon hastası. O yüzden uzağa götürdü annem onu. Çünkü beni de delirtti kendi gibi :))

Ay keşke ben konu açsaydım

Konu sahibi takma yani bu modeller böyle. Yapıcak bir şey yok. Paranı kazanıcan. Arkasından böyle dalganı geçicen. Artık umrumda bile değil yaptıkları. bundan sonrasını annem düşünsün boşanmamakla ne büyük aptallık yaptıklarını anlasınlar

2 çocuk okuttuk bizde....haftada 50 lira nedir ki?ilköğretim çocuğu değil ki bunlar.... arkadaşlarının yanında mahçup olmasınlar diye babalarının verdiği harçlığın yanında ben de sıkıştırıverirdim ceplerine evden çıkarken....cüzdanlarını kontrol ederdim...ne kadar harcamışlar...ne kadar kalmış diye....bu bence hassas bir konu...yada ben bu konuda çok hassas davrandım....ama okul bitip çalışmaya başladıklarında da ilk maaşlarını bana getirdiler...ikisinin de parasını ben tasarruf ederim...hiç te savurgan çocuklar olmadılar....ikisi de hesaplarını bilirler...babanızı bende cimri buldum...param varken, çocuğum arkadaşlarıyla bir kahve içemeyecekse,öğrencilik hayatı sıkıntıyla geçecekse yemişim öyle parayı pulu...insan ömründe kaç kere öğrenci oluyor ki.....ben kimin için çırpınıyorum ki.....

bende üniversite okuyorum ve haftada 50 lira gerçekten de hiç fazla bir para değil.dediğiniz gibi eğer durumunuz kötü olsaydı zaten siz de idare etmeye çalışırdınız da durumu iyi olan bir aileye göre 50 lira çok az.zaten istanbulda günde bir yemek bir kahve içsen 10 lirayı geçiyor günde, bunun yol parası var, başka ihtiyaçları var.babanız ya cimri, ya da sizin tutumlu olup hayatın zorluklarını anlamanızı istiyor, o yüzden böyle davranıyor bence

Konu sahibine yüklenmeyin haklı çünkü Bu devirde haftalık az bile. Bir ayda 20 gün var gidiş dönüş 40 tl para yapar. Öğrenci kartı olduğu halde. Bende üni okudum. babam bana aylık 250 ya da300 tl verirdi. Bunu istersen bir günde harca istersen 1 ayda
Ama bende ay sonuna kadar para isteme derdi. Bende hesabımı ona göre yapardım.
Şimdi çalışıyorum yine hesabımı yapıyorum..
Konu sahibi ALLAH yardımcın olsun umarım baban düzelir. Ya da başka bir yol bulunur.

Zamaninda sizde babanizdan ARABA istemissiniz. Kiza niye bu kadar yukleniyorsunuz oyleyse.

Sonucta kotu bir sey demiyor, durumumuz iyi olmasina ragmen neden boyle yapiyor demis sadece, kotu soz soylememis, hakaret etmemis.

Sizin tepkiniz ( siz babanizdan alasini istediginiz halde) cok asiri ve cok gereksiz.

Sabah saatlerinde otobüse binen huysuzlar gibi homurdanmadan, konu sahibini anlayip dinleyerek konuşun biraz iş olsun diye konuştuğunuz zaman kimse size aman ne mantıklı kadınmıs demiyor. Herkes almis eline sazi dokturmus masallah, insan terslemeyi marifet saniyorsunuz beni de boyle konusturuyorsunuz pes!

Konu sahibi arkadaşım sende babanin soylediklerini cok ciddiye alma. Duy dinle ama gonul koyma. Bunaldigi bir seyler, dusundukleri vrdir. O sana konustugu zaman asiri harcama olarak ne goruyorsun diye acik acik sor ve uni okuyan bir genc kiz oldugundan, harcamalarn olabileceginden bahset. Okul bitip is bulana kadar sen bana bakacaksin sonra da ben sana hediyeler alacagim de bak nasi mutlu olacak

Son düzenleyen: Moderatör:

3 tane daireleri var,ve baba kızına yedirmek zorunda değil öyle mi?
Eğer maddi durumları el veriyorsa,neden okuyan bir kız evladı zorluk çeksin ki?
Neredeyse 'aç gez,sefillik çek' falan diye saldıracaksınız kıza.
Durumu iyi olan bir anne baba,ilk önce çocuklarını okutup büyütmekle yükümlü.
Varlığa darlık olmaz,eğer oluyorsa evladın rızkını kesmektir bu.
Maddi durumları kötü olsa anlayacağım,şımarıklık yapma falan diyeceğim hatta.. ama neden durduk yere kız sefillik çeksin ya?
Herkes kendi hayat standartlarını yaşamak ile yükümlü..Varlıkta darlık çekmek enayiliktir..

Olaya geniş bakacak olursak sen özel okulda okuyup devlet üniversitesine giderken marka çanta vs taksam nolur gibi şeyler demiştin önceki konularında yani demek ki çok fazla da kısmıyolar.

Benim aklıma biraz kendini idare edebilmen için böyle bi'şey yapıyo olma ihtimalleri geldi. Sonuçta durumunuz iyiyse istese annen el altından da kızına destek çıkabilir değil mi?

Ben de İstanbul'da okudum okul avrupa yakasındaydı 2buçukta gidip akşam eve 11de giriyodum her gün gidiş geliş toplam 6 araç değiştiriyodum. Aldığım para 70 tlydi Hiç bi'şeyden eksik kalmayıp son sene de bin tl para biriktirmişliğim var

Başka bi'arkadaşımın evine aylık 7 bine yakın para giriyo aldığı haftalık aynı

Sizin olayda tek sorun kuaför vs gibi giderlerin o paradan olması benim öyle özel şeylerimde annem destek çıkardı. Mesela kızkıza tatile gidecektik 10 güne babam verdi yol hariç 250 tl babam arkasını dönünce bi'250 de annem verdi. Babanın kaşının parasını vs.bilmesine gerek yok yani:26:

Senin derdin sanırım harçlığının az olmasından çok babanın gönlünden kopmaması , hesaplaması bence konuş kırıldığından bahset.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…