- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Belki çok açıldığınızı düşünüyordur maddi açıdan , yada dışarda çok vakit geçiriyorsanız kısıtlamak istemiştir.Bişey sormak istiyorum.Bekar ve okuyan arkadaşlarım hafatada ne kadar harçlık alıyorsunuz acaba ? Ben üni okuyorum durumumuzda iyi ve haftada 50tl zor alıyorum.Babam o kadar cimri bir insan oldu ki şaşırıyorum.Bana aylardır laptop sözü var ama hala almadı.Ben okulda öğlenciyim dolayısıyla çıkışta birşeyler yemeye gidersem gelmem en az saat 8i buluyor.Geldiğimde babam evde oluyo ve yine mi yemeğe yatırdın paraları bilmem ne başlıyo.Eskiden hiç böyle birisi değildi.Psikolojisi mi bozuk neden böyle oldu bilmiyorum.Bugünde geçen ayki kuaför masraflarımı hesaplamış eve geldim gelmez olaydım.Noluyo bu adama deliricem sinir kriz gçeirmemek için zor tutuyorum üst üste konu açtım bu aralar ama kimseyede anlatamıyorum maddi şeyleri bari sizlere anlatıp rahatlayayım.Durumumuz kötü olsa gerçekten bişey demiycem ama hem babamın maaşı hem 3 tane kira gelirimiz var üstelik ablam çalışıyo tek baktıkları kişi benim.Ünide okuyorum ama okul çıkışı kahve içerken 2 kere düşünüyorum artık resmen nolursunuz yardım edin üvey evlatmıyım neyim:2:
not:Bana haftada 10lira verin onlada idare ederim çalışırım bile kötü olsa durumumuz ama bu tavırlar canımı yakıyo belkide ihanetini örtmeye çalışıyo parasıyla otorite kurarak bilmiyorum ama ne gerek var her akşam konusunu açmaya Allah aşkına ya
bende üni.yi ailemin yanında okudum ve aynen bnde 50 alıyodum. yol parası haftada 10 lira ama bazen geçiyodu bile. genede arttırıyodum ayrıca o 50 liranın içinde benim kişisel ihtiyaçlarım yani ped,iç çamaşırı ektra bluz istersem alıyodumda ama genede yetiyodu. birikim bile oluyodu :26:
Baban bence de cimri sekerim. Benimki de fena cimriydi, bol parasi oldugu halde beni ve annemi surundururdu resmen.
Durumu yoksa verememesini anlarim ama varken sakiniyorsa evladindan , adam cimridir arkadas. Varken sakinmasi cok yanlis bence.
Durum iyiyse insan evladından neyi niye saklar ki?
Bazı arkadaşlar yatırım demiş adamın zaten 3 evi var ve 3 evden kira alıyor tahminimce halada çalışıyordur...
50 tl varlıklı bir aileyi batırmaz kızının ihtiyaçlarını karşılaması o yatırımın olmasınada engel olmaz....
Bu konuda ki baba tamamen cimri başka seçenek yok...
50 TL BİR GENÇ KIZ İÇİN NEYE YETER Kİ?
Zamaninda sizde babanizdan ARABA istemissiniz. Kiza niye bu kadar yukleniyorsunuz oyleyse.
Sonucta kotu bir sey demiyor, durumumuz iyi olmasina ragmen neden boyle yapiyor demis sadece, kotu soz soylememis, hakaret etmemis.
Sizin tepkiniz ( siz babanizdan alasini istediginiz halde) cok asiri ve cok gereksiz.
3 tane daireleri var,ve baba kızına yedirmek zorunda değil öyle mi?
Eğer maddi durumları el veriyorsa,neden okuyan bir kız evladı zorluk çeksin ki?
Neredeyse 'aç gez,sefillik çek' falan diye saldıracaksınız kıza.
Durumu iyi olan bir anne baba,ilk önce çocuklarını okutup büyütmekle yükümlü.
Varlığa darlık olmaz,eğer oluyorsa evladın rızkını kesmektir bu.
Maddi durumları kötü olsa anlayacağım,şımarıklık yapma falan diyeceğim hatta.. ama neden durduk yere kız sefillik çeksin ya?
Herkes kendi hayat standartlarını yaşamak ile yükümlü..Varlıkta darlık çekmek enayiliktir..
hayır canım Allah şahidim 5 ayda bir gidiyorum kuaföre kaş falan dışında onuda yüzüme vurmasın bi zahmetKuaför masrafını hesaplamış deyince her ay kuaföre saç bakımı, cilt bakımı, manikür pedikür, dip boyası yaptırıyorsun zannettim.
Ki maddi durum iyiyse bunlar bile olağan şeyler, herkesin kesesine göre lüks ihtiyaçları olur çünkü.
Üniversite okuyorsun tabiki gezmekte isteyeceksin bir kahve içmek, sinemaya gitmek, yemek yemek olabilecek şeyler, ki durumunuz da iyimiş. Baba' nın yatırım planları vardır belki, bir anda değişti demişsin çünkü, belki de bazı şeyler yolunda gitmiyordur da söylemiyordur? :44:
bende üni.yi ailemin yanında okudum ve aynen bnde 50 alıyodum. yol parası haftada 10 lira ama bazen geçiyodu bile. genede arttırıyodum ayrıca o 50 liranın içinde benim kişisel ihtiyaçlarım yani ped,iç çamaşırı ektra bluz istersem alıyodumda ama genede yetiyodu. birikim bile oluyodu :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?