babam..

birisimbulbana

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
346
82
18
İyi geceler herkese.. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Çok çaresiz hissediyorum. Babam küçükken bizi hep dövdü. Şu an büyüdük sadece üzerimize yürüyor ama her gördüğünde bir nasihat veriyor. Tek muhabbetimiz bunu neden böyle yaptın, şunu yap, git, gel ve sürekli azarlamalar. Çok çok kötüyüm ruhumun acı çektiğini hissediyorum. Hep hayalini kuruyorum o güzel baba evlat ilişkilerinin. Boğazıma bir şey düğümleniyor. İki gün önce annem bir şey için kızdı ben de bir kaç dakika bekledim kızdığı şeyi düzeltim. Düzeltmeye giderken azarladı ben de bağırdım bana neden böyle diyorsun diye. Sonra üzerime yürüdü gerizekalı dedi. Ben de neden direkt gerizekalı diyorsun deyince çünkü gerizekalısın dedi. Sonra büyümesin diye annem araya girdi. Ben de bağırarak söyledim her şeyi. Evde olunca hep bunu yapıyorsun hakaret ediyorsun vurmaya kalkıyorsun yeter artık ben 22 yaşındayım. Bundan daha ağır küfürler de yedim gerçi diye odama gittim. O kadar kötüyüm ki kalbim ruhum gerçekten yerimde duramıyorum. Çünkü bir yandan bu yaptıkları bir yandan dinimizde baba hakkı.. Bir de dedi ki o gün zehir zıkkım olsun sana. Kardeşimle de benle de bir şey yaşasa direkt beddua edip hakkını haram ettiğini söylüyor. Kardeşimle de bir aydır küsler. Bu akşam baktım baba hakkını ödeyemeyen onu razı edemeyenin vebali çok büyük diye. Ben ne yapacağımı bilmiyorum inanın. İnanın bilmiyorum. Şu an bile boğazımda düğümleniyor sindiremiyorum bu yaşadıklarımı. Ve babam çok eğitimli biridir, dışardan hiç böyle görünmez. Kimseye de anlayamıyorum, utanıyorum. Yaşadığım şiddetten utanıyorum. Görüştüğüm biri var, onu babamla tanıştırmaktan ve onun bu yüzden soğumasından da korkuyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Size sormak istediğim yarın sabah kahvaltı hazırlayıp babamla konuşayım mı, ne yapmalıyım

İyi geceler herkese.. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Çok çaresiz hissediyorum. Babam küçükken bizi hep dövdü. Şu an büyüdük sadece üzerimize yürüyor ama her gördüğünde bir nasihat veriyor. Tek muhabbetimiz bunu neden böyle yaptın, şunu yap, git, gel ve sürekli azarlamalar. Çok çok kötüyüm ruhumun acı çektiğini hissediyorum. Hep hayalini kuruyorum o güzel baba evlat ilişkilerinin. Boğazıma bir şey düğümleniyor. İki gün önce annem bir şey için kızdı ben de bir kaç dakika bekledim kızdığı şeyi düzeltim. Düzeltmeye giderken azarladı ben de bağırdım bana neden böyle diyorsun diye. Sonra üzerime yürüdü gerizekalı dedi. Ben de neden direkt gerizekalı diyorsun deyince çünkü gerizekalısın dedi. Sonra büyümesin diye annem araya girdi. Ben de bağırarak söyledim her şeyi. Evde olunca hep bunu yapıyorsun hakaret ediyorsun vurmaya kalkıyorsun yeter artık ben 22 yaşındayım. Bundan daha ağır küfürler de yedim gerçi diye odama gittim. O kadar kötüyüm ki kalbim ruhum gerçekten yerimde duramıyorum. Çünkü bir yandan bu yaptıkları bir yandan dinimizde baba hakkı.. Bir de dedi ki o gün zehir zıkkım olsun sana. Kardeşimle de benle de bir şey yaşasa direkt beddua edip hakkını haram ettiğini söylüyor. Kardeşimle de bir aydır küsler. Bu akşam baktım baba hakkını ödeyemeyen onu razı edemeyenin vebali çok büyük diye. Ben ne yapacağımı bilmiyorum inanın. İnanın bilmiyorum. Şu an bile boğazımda düğümleniyor sindiremiyorum bu yaşadıklarımı. Ve babam çok eğitimli biridir, dışardan hiç böyle görünmez. Kimseye de anlayamıyorum, utanıyorum. Yaşadığım şiddetten utanıyorum. Görüştüğüm biri var, onu babamla tanıştırmaktan ve onun bu yüzden soğumasından da korkuyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Size sormak istediğim yarın sabah kahvaltı hazırlayıp babamla konuşayım mı, ne yapmalıyım

ne yazik ki cosby ailesi gibi yasanmiyor aile iliskileri cogunlukla, bunlar da yuregimizde derin bir iz olarak kaliyor. bu saatten sonra babanizi degistiremezsiniz; size dusen egitiminiz ve mesleginiz ile yarinlara iyi bir kadin-es-anne olmak icin kendinizi hazirlamaktir. ancak boyle sizi uzen babadan farkli bir ese sahip olur, cocuklariniza sizin babanizdan farkli bir baba profili var edebilirsiniz.

ote yandan iliski evlilik noktasina geldiginde ailelerin devreye girmesi en sagliklisi. yolunuz acik; geleceginiz aydin olsun.

ne yazik ki cosby ailesi gibi yasanmiyor aile iliskileri cogunlukla, bunlar da yuregimizde derin bir iz olarak kaliyor. bu saatten sonra babanizi degistiremezsiniz; size dusen egitiminiz ve mesleginiz ile yarinlara iyi bir kadin-es-anne olmak icin kendinizi hazirlamaktir. ancak boyle sizi uzen babadan farkli bir ese sahip olur, cocuklariniza sizin babanizdan farkli bir baba profili var edebilirsiniz.

ote yandan iliski evlilik noktasina geldiginde ailelerin devreye girmesi en sagliklisi. yolunuz acik; geleceginiz aydin olsun.
Ben de sizin gibi düşünüyorum, evlilik noktasına gelmeden tabi olmaz tanıştırmak. Ama ben artık çok yoruldum. Dışardaki hayatımı etkiliyor bu babamın verdiği özgüvensizlik. Bana kendimi çok önemsiz değersiz aşağılık biri gibi hissettiriyor. Ve ben bu yüzden hep sevgiyi dışardaki erkeklerde aradım. Ağlayarak yazıyorum şu an bunları. Ne yapıcam bilmiyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, evlilik noktasına gelmeden tabi olmaz tanıştırmak. Ama ben artık çok yoruldum. Dışardaki hayatımı etkiliyor bu babamın verdiği özgüvensizlik. Bana kendimi çok önemsiz değersiz aşağılık biri gibi hissettiriyor. Ve ben bu yüzden hep sevgiyi dışardaki erkeklerde aradım. Ağlayarak yazıyorum şu an bunları. Ne yapıcam bilmiyorum.

benzer durumlari cok insanin yasadigini animsatirsaniz kendinize daha saglam duracak gucu bulabilirsiniz saniyorum. unutmayin ki babanizin da boyle olmasina vesile olan yasanmisliklari var tipki sizin gibi. o, bu yasanmisliklari alt edememis ve su an oldugu kisiye donusmus. siz, bunlari alt edin ve ileriye donun.

Hazreti Ali'nin sozu oldugu rivayet edilir:

- babamdan ileri, oglumdan gerideyim...

iste tam o nokta olsun menziliniz.

çok iyi niyetli birisin.
olgunsun da aynı zamanda.
anlaşılıyo yazdıklarından.
belli bi yaştan sonra insan değişmiyo.
dua et, belki az da olsa yumuşar.
ona götürdüğün suya oku üfle :KK45:
damat adayı adına da endişelenme.
kimse sevdiği kadını babasından dolayı bırakmaz.
hatta ondan destek bile alabilirsin bu konuda.
daha da hoşuna gider.
babanı sen seçmedin sonuçta.

benzer durumlari cok insanin yasadigini animsatirsaniz kendinize daha saglam duracak gucu bulabilirsiniz saniyorum. unutmayin ki babanizin da boyle olmasina vesile olan yasanmisliklari var tipki sizin gibi. o, bu yasanmisliklari alt edememis ve su an oldugu kisiye donusmus. siz, bunlari alt edin ve ileriye donun.

Hazreti Ali'nin sozu oldugu rivayet edilir:

- babamdan ileri, oglumdan gerideyim...

iste tam o nokta olsun menziliniz.
Teşekkür ederim. İnşallah aşabilirim. Çok ağrıma gidiyor. Ama sabah konuşmayı düşünüyorum. Ne konuşucam onu da toparlayamıyorum. Allah kimsenin evine böyle bir şey vermesin gerçekten bu çok zor çünkü çok çok zor :(

çok iyi niyetli birisin.
olgunsun da aynı zamanda.
anlaşılıyo yazdıklarından.
belli bi yaştan sonra insan değişmiyo.
dua et, belki az da olsa yumuşar.
ona götürdüğün suya oku üfle :KK45:
damat adayı adına da endişelenme.
kimse sevdiği kadını babasından dolayı bırakmaz.
hatta ondan destek bile alabilirsin bu konuda.
daha da hoşuna gider.
babanı sen seçmedin sonuçta.
Teşekkür ederim, o sizin iyi niyetiniz. Bilmiyorum sadece içim düğümleniyor artık. İnşallah aşabilirim.

Teşekkür ederim. İnşallah aşabilirim. Çok ağrıma gidiyor. Ama sabah konuşmayı düşünüyorum. Ne konuşucam onu da toparlayamıyorum. Allah kimsenin evine böyle bir şey vermesin gerçekten bu çok zor çünkü çok çok zor :KK43:

asarsiniz, insanlar neleri asiyorlar. ben gorevim geregi cok fazla hikayeye eslik ettim. munferit hayatimda da uzuntulerim, kirginliklarim oldu. ama sunu ogrendim ki insan ilerliyor, ilerlerken ogreniyor.

her sey yoluna girecektir, babaniz icin - babanizla olmasa da, sizin icin - sizinle.

asarsiniz, insanlar neleri asiyorlar. ben gorevim geregi cok fazla hikayeye eslik ettim. munferit hayatimda da uzuntulerim, kirginliklarim oldu. ama sunu ogrendim ki insan ilerliyor, ilerlerken ogreniyor.

her sey yoluna girecektir, babaniz icin - babanizla olmasa da, sizin icin - sizinle.
İnşallah, teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. İnşallah aşabilirim. Çok ağrıma gidiyor. Ama sabah konuşmayı düşünüyorum. Ne konuşucam onu da toparlayamıyorum. Allah kimsenin evine böyle bir şey vermesin gerçekten bu çok zor çünkü çok çok zor :(
bence konusma kusde kalma tabiki. seni kucukken doven biri buyudugundede sana saygi duymaz bu sebeple konusarak onu duzeltemez aksine yine sen yaralanirsin. ve baba hakki denen sey gercek vabalar icin gecerli yani onun senin ustunde bir hakki yok seni dovdu seni kirdi bu babalik degil onun icin korkma allah seni ona emanet etti o emanete ihanet etti. hak yiyen o asil onun senden helallik istemesi gerek. 22 yasindasin tahsilin ne nerede yadiyirsun bilmiyorum tek bildigim caresiz degilsin guc sende. maalesef babalarimizi secemiyoruz. sen gulumsemeni eksiltme icindeki cicekleri sula :) anneciginle sohbet et destek olun birbirinize. sevgiler.

Anne babanızın üzerinizde çok hakkı olduğu doğrudur ama baba hakkı deyip size kendinizi gerizekali olduğunuza inandirma hakkı olduğunu da hiç.sanmıyorum emin olun sizin de onlar üzerinde haklarınız var. Onların da sizi en güzel ahlak üzere ve.mutlu bir birey olarak yetiştirme gibi bir sorumluluklari var. Lütfen bu bağlamda kendinize eziyet etmeyin ancak tabi yine hurmette kusur etmeyin.. Allah yardımcınız olsun

bence konusma kusde kalma tabiki. seni kucukken doven biri buyudugundede sana saygi duymaz bu sebeple konusarak onu duzeltemez aksine yine sen yaralanirsin. ve baba hakki denen sey gercek vabalar icin gecerli yani onun senin ustunde bir hakki yok seni dovdu seni kirdi bu babalik degil onun icin korkma allah seni ona emanet etti o emanete ihanet etti. hak yiyen o asil onun senden helallik istemesi gerek. 22 yasindasin tahsilin ne nerede yadiyirsun bilmiyorum tek bildigim caresiz degilsin guc sende. maalesef babalarimizi secemiyoruz. sen gulumsemeni eksiltme icindeki cicekleri sula :) anneciginle sohbet et destek olun birbirinize. sevgiler.
Üniversitede okuyorum, az kaldı bitecek inşallah. Çok teşekkür ederim size. Biraz olsun mantıklı düşünmeme yardımcı oldunuz. İnsan böyle anlarda düzgün düşünemiyor çünkü.

Anne babanızın üzerinizde çok hakkı olduğu doğrudur ama baba hakkı deyip size kendinizi gerizekali olduğunuza inandirma hakkı olduğunu da hiç.sanmıyorum emin olun sizin de onlar üzerinde haklarınız var. Onların da sizi en güzel ahlak üzere ve.mutlu bir birey olarak yetiştirme gibi bir sorumluluklari var. Lütfen bu bağlamda kendinize eziyet etmeyin ancak tabi yine hurmette kusur etmeyin.. Allah yardımcınız olsun
Amin. Teşekkür ederim. Bilmiyorum her seferinde hakkını haram edip beddua ediyor. Bu beni çok zor duruma sokuyor gerçekten. Bilmiyorum gerçekten hiç iyi değilim :( Çok isterdim o özendiğim babalar gibi bir babam olsun..

Babanın sorunları mı var acaba aklıma ilk o geldi o_O mesleği nedir eğitimli demişsin ya merak ettim.

Babanın sorunları mı var acaba aklıma ilk o geldi o_O mesleği nedir eğitimli demişsin ya merak ettim.
Dışarda çok güzel akıl verir. Çok naziktir, kibardır. Aile ilişkileri için öğütler verir. Herkes çok iyi sanıyor. Ama evde sürekli suratı asık, terör estiriyor. Çocuklarını görünce suratı asılır mı insanın, onun asılıyor işte. Yani kendince bir şeylere kızıp içten içe her gördüğü yerde azarlıyor, surat asıyor. Annem bize az bir şey için kızsın hemen karışıp bağırıp hakaretler ediyor. Yani an kolluyor ki bir şey olsun. Annem de ben bir şey söyleyemeyecek miyim diye geriliyor hani her anı kontrol etmek zorunda gibi. Öğretmen mesleği. Ben sorunları olduğunu düşünmüyorum ya da bilmiyorum. Ama bunları akıl edemeyecek birisi değil gerçekten. Artık çok yoruldum. Arada kaldım. Yani bir yandan ne olursa olsun baba hakkı haram olursa asla mutlu olunmaz diye okudum ama bir yandan da durum bu. İçimden hiç gelmiyor yüzüne bakmak inanın. Ama hak işte... Bir de eğitim konusunda çok para harcar ama harçlık vermez bize fazla. Bu işte özetle..

Dışarda çok güzel akıl verir. Çok naziktir, kibardır. Aile ilişkileri için öğütler verir. Herkes çok iyi sanıyor. Ama evde sürekli suratı asık, terör estiriyor. Çocuklarını görünce suratı asılır mı insanın, onun asılıyor işte. Yani kendince bir şeylere kızıp içten içe her gördüğü yerde azarlıyor, surat asıyor. Annem bize az bir şey için kızsın hemen karışıp bağırıp hakaretler ediyor. Yani an kolluyor ki bir şey olsun. Annem de ben bir şey söyleyemeyecek miyim diye geriliyor hani her anı kontrol etmek zorunda gibi. Öğretmen mesleği.
Öfke kontrolü var sanırım mazur gör baban sonuçta seni sevmiyor mudur seviyordur benim amcamda var aynı sorun çocuklarına küfreder durur ama tedaviye yanaşmaz, sonradan pişman oluyor ama kalpp kırılmış oluyor bir kere işte.. Aynı yaştayız senle okulunu bitir, babana saygısızlık etme, mesleğini eline alana kadar idare et, sonra çizgini çekersin mesafeli olursun.

Üniversitede okuyorum, az kaldı bitecek inşallah. Çok teşekkür ederim size. Biraz olsun mantıklı düşünmeme yardımcı oldunuz. İnsan böyle anlarda düzgün düşünemiyor çünkü.
ooo cok guzel universitelisin dunya guzeli bir yurege sahipsin. bende kucukken annemden abimden hep dayak yedim abim cok asagilayici sozler soylerdi iste gerizekalidin aptalsin beceriksizsin gibi... sonra anladimki kendinden hosnut degil super bir egoya sahip karsindakinin ozguvenini kirarak ustunluk saglanaya calisarak egosunu doyuruyor. :) sonra dedimki onun denesiyle hicbirsey olmuyor bana aileninde en zekisi benim ustelik :) bana vurmadiktan sonra istedigini soyleye bilir. okudum mimar oldum bir oglum var :) ben babasiz buyudum babam varken hemde :) babasiz buyumek bir sans benim icin hem babami hem abimi cekemezdim :) birak baban egosunu tatmin etsin sen yoluna bak sosyal cevreni guclu tut. okuldaki her etkinlige katil. guzel kalemin duygu dolu kalbin var okul panosuna gazetesine veyahut gunlugune yaz :) sen camurun icindeki elmas gibisin kendi kendini isleyip degerini artirabilirsin. :) yuru be kim tutar seni :)

Amin. Teşekkür ederim. Bilmiyorum her seferinde hakkını haram edip beddua ediyor. Bu beni çok zor duruma sokuyor gerçekten. Bilmiyorum gerçekten hiç iyi değilim :( Çok isterdim o özendiğim babalar gibi bir babam olsun..
Şimdi böyle.hassas böyle naif ince.düşünüyorsunuz ya ben inanıyorum ki az da olsa sizi yetistiren babanizin da bu durumunuzda bir payı vardır. Yani babanız belki size gösterdiği yüzünden bir parça daha merhametli bir insandır.

Şöyle soyleyeyim ben 15 sene evvel annemi toprağa verdim ve çok ağır ruhsal sıkıntıları vardı zaman zaman şiddete başvurduğu olurdu.. Babam da çok çocuk psikolojisinden anlayan bir yapıda değildi bir şey yüzünden bizi azarladiginda aglayacaksak da gözünün önünde hıçkırıklara boğularak aglardik.. O zaman nerdeee kapı vurup odaya kapanmalar.. Ama ne zaman ki annemi kaybettik aslında bize yaşatmış olduğu kötü anların onun çok da elinde olmadan yapmış olduğu şeyler olduğunu anladik. Babam da eminim çocukluğunda onu hep saygıyla dinleyen her dediğini önemseyen ebeveynlerce buyutulmedi..ama şimdi baktığımda yine dünyaya gelsem aynı anne babaya sahip olmayı tercih ederdim.. Bana kattıkları değerlerden ötürü..

semurcan semurcan in dediği.gibi onlar bazı yasanmislikları asamadiklari için bizlere davranışları bu yönde. Biz asalim ki evlatlarimiz ruhsal açıdan daha sağlıklı büyüsun

Öfke kontrolü var sanırım mazur gör baban sonuçta seni sevmiyor mudur seviyordur benim amcamda var aynı sorun çocuklarına küfreder durur ama tedaviye yanaşmaz, sonradan pişman oluyor ama kalpp kırılmış oluyor bir kere işte.. Aynı yaştayız senle okulunu bitir, babana saygısızlık etme, mesleğini eline alana kadar idare et, sonra çizgini çekersin mesafeli olursun.
Bilmiyorum benim babam pişman oluyor mudur.. O hep kin tutar. Bir şey söyleyince azıcık cevap ver üzerimize yürür hakaretler.. Ve kardeşimle bir aydır küs. Bazen iki ayı geçer küsmesi. O kadar kin tutuyor işte. Teşekkür ederim yorumunuz için, çok haklısınız gerçekten. Ama bizde durum bu :(

Bilmiyorum benim babam pişman oluyor mudur.. O hep kin tutar. Bir şey söyleyince azıcık cevap ver üzerimize yürür hakaretler.. Ve kardeşimle bir aydır küs. Bazen iki ayı geçer küsmesi. O kadar kin tutuyor işte. Teşekkür ederim yorumunuz için, çok haklısınız gerçekten. Ama bizde durum bu :KK43:
Peki barışmak için gönlünü almaz mı, ya da konuşmaya çalışmaz mı baban sizinle, öyle küs nasıl durur ya.

Back
X