Babam..

Daha öğrenciyim malesef..Şuan tek temennimiz çalışmaya tekrar gitmesi
Annen neden boşanmıyor? Butada sen öğrenci bir abla olarak en ufak bir sorumluluğun yok ki. Annen senin çözüm bulamayacağın konuda sana bilgi verip seni niye sıkıntıya sokuyor.

Baban bencil kendi duyguları dışında kimseyi önemsemeyen bir adama benziyor. Ok ama annen de çok yanlış davranmış yıllarca. Bu adama sizi mahkum etmiş. Üstüne üstük evdeki her olayın size yansımasına mani olamamış. Zaten belki kendi sıkıldikca sizlerle paylaşarak hafifletmeye bile çalışmış olabilir. Mesela seni yine derinden etkileyecek ama çözümü sende olmayan bir şeyi neden sana anlatıyor.

Babanın bu tavırlarına annen çözüm bulmalı. Bence sen bu şekile düşünmeye başla. Sana da arayıp evdeki olumsuzlukları anlattıkça ne yapacaksın nasıl duzelteceksin bu adamı ya da ayrılacak misin bu adamdan çocukları uzak tutman lazım senin diye konuşursan annen de belkı sorumlulugun ve çözümün sadece kendisinde olduğunu fark edebilir.

Annem aslında bosanir gerçekten çünkü kadın ilaçlarla ayakta duruyor. Ama köy yeri.. anne babası yok. Kardeş desen

İyi de baban yurt dışarıda hapis yatarken zaten sizin yanınızda değilmiş ya da şimdi şehir dışında çalışırken. Hatta başka yerde iş bulsa da gitse diyorsun. Köy yerinde atsanız araziniz yok mu bu adam mı sizi gecindiriyor. Yoksa siz ailece bu adamı mı sırtınızda taşıyorsunuz?

Ben şuan da evliyim allaha şükür mutluyum da ama küçükken bizde aynı senin durumundaydık evde durumlar maddi kötüydü ev harabe sayılacak şekildeydi hayvanlarımiz vardı annem bir tanesini satalım evi biraz kendine getirelim derdi babam annemi döverdi ayrıca çalışmayı da pek sevmezdi. Sakızi hiç sevmez di bense çok severim hala da öyle okulda çiğner eve geleceğim zaman atardım ama unutkanlık ışte bazen unutup eve giderdim çiğneye çiğneye babamda gördüğü an tekme tokat döverdi bu defalarca böyle oldu küçük kardeşim 2. Yaşındaydi bahçedeki çiçeğin tomurcuğunu kopardı babam hortum parçasıyla onu dövdü annem hep sabır şu çocuklar biraz büyüsün dedi hep birgün eve tv uydusu alındı öncesinde yoktu trt nin 3 Kanalı çekiyordu alınmadan önce neyse uydu alındıktan sonra birgün babam gene açmış bir türk sanat musikisi dinliyor bizim de izledigimiz ve çok sevdiğimiz bir dizi vardı dedim ki babaaa şu diziyi açsanaaa babam kalktı sinirlendi uyduyu önce yere vurdu sonra bana attı annem önüme geçmeye çalıştı ama başaramadı koluma geldi benden sekti yine babama yakın bir yere gitti babam eline aldı tekrar atacaktı annem zorla aldı elinden bu defa onu dövmeye başladı annem sonunda boşanmaya karar verdi biz 4 Kız bir oğlan 5 kardeşiz köyde dayımın boş evi vardı oraya gittik ablam ücretli öğretmenlik yapıyor du onun sayesinde eve birşeyler aldık oraya gittik ve annem şükürler olsun ki boşandı annem bize bakabilmek için belinde problem olmasına rağmen nohut yolmaya gitti günlüğü 20 tl den velhasıl kelam toparladik annem bize yetecek kadar bir ev yaptırdı ve mutlu şuan da bizde öyle. Babam yanlız kalınca değerimizi anlamaya başladı ama çok geç kaldı bu arada annem 28. Yıllık evliliğini bitirdi. Benim şimdi en çok canımı acıtan babam erkek kardeşime bakkaldan sakız alıyor kendi elleriyle bu küçük birşey belki ama o sakız yüzünden yaşadıklarım geliyor aklıma hep. Konu sahibi konunu gasp ettim hakkını helal et ama kendimi gördüm sizde tutamadım kendimi annenize siz yardım edin okul bitince çok çalışın çabalayin onları o evden çekip alın ne olur. Bilirim annenizin imkanı yoksa öyle çekip gidemiyodur allah sizleri de kurtarsın insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…