bişi olmicagını biliyorum..
hadi derdime derman gelmez biliyorum..
ama insan rahatlamak istiyor..
bıktım babamdan artık.. 23 yaşındayım bi rahat yüzü gördürmedi bize..bi gün sevdiğini bilmem.. bi gün kızım bi ihtiyacın vardı dediği bilmen.. ya bana bigün evlatım kızım dememiştir.. maddi manevi bi desteği olmamıştır bize.. yaa ben kendimide geçtim.. annem annem için üzlüyorum.. 30 yıldan fazladır bu adamı çekiyor..ya baba demek bu demekmi?
10yaşına kadar bizle yaşamadı zaten hep yurdışındaydı.. bizde onu severdik.. uzak olan bi babanın hasretiyle büyüdük kardeşler olarak..babam yurtdışından geldi batıya yerleşti..biz hala memleketteydik... bizi almadı yanına.. sonra duydukki adam alemlere akıyormuş megerse.. ne oldu kimin için savaşıyorsak kimi adam etmeye çalışıyorsak, kalktık memlektten yanına geldik.. kapıdan almadı bizi içeri.. eşyalarla kaldık kapıda.. sonra gönderdi bizi memleketi.. boşancam dedi.. memlekete gittik.. ağladı zırladı pişmanım dedi.. büyükler araya girdi barıştı bizimkiler.. ah keşke boşansaydılar bu bize büyük bi iyilik olurdu..6kardeşinz hepimizi kapıya bırakabildi.. vizdanı rahat uyuyabildi sonrada..
bilgisayar programcısıyım.. 2 yıldır özel sektörde çalışyıroum.. hani altın bilezik derlarya öyle bişi işe.. babam marketi vardı.. kapadı bi ara rahat ettik hepimiz şimdi bi daha açtı.. insanlara güvenmediği için kasiyer almıyor.. benide kardeşlerimide mahvetti bu ugurda.. kardeşimi üniversiteye göndermedi.. benide 3 kez işten çıkarıp tekrar işe gönderdi.. rezil etti bni patronuma iş yerindekilere.. gözleri şiş olarak iş yerine gelmekten utanıyorum artık.. aldıgım maaşında biz kısmını ona veriyorum.. hani bnden para almak hiç rahatsız etmiyor onu.. sorun prayı vermek değil.. ihtiyacı oldugunu bilsem hepsini veririm..bn o parayı ona verirken utanıyorum.. ama o maaşım aldıgım akşam istemekten utanmıyor..
erkek kardeşim 19 yaşında.. askerlik yaşım gelsede kurutlsam bu adamdan diyor.. dün akşam ağlama sesini duydum erkek kardeşimin.. babamdan dolayı ağlıyordu oda..gidip yanına oturayım sarılayım dedim ama bu babamı yok etmezki.. bu bizi kurtarmazki..
hep bizi kullanıo.. böyle bişi olamaz ya.. bi baba evladının canını yakamaz bukadar.. ne ben ne kardeşlerim aptal insanlar değiliz.. dışardan hep takdir ediliriz.. ama o bize hep aptal muamelesi yapıyor:S
bıktım artık.. isyan etmiyorum..derdi veren ALLAH dermanda onda.. bunu okuyan herkişi bana kçkte olsa bi dua ederse..
canım acıyo resmen ya..
dünde erkek kardeşimle kavga etmişler.. erkek kardeşimi kovmuş marketten.. akşamda kapıyı kitledii almicam bidaha onu diyodu.. anneme bagırdı.. ve banada 15 gn sonra işten çıkcaksın dedi.. hani buraya yazıyorum ama derlerya "canımın acısını bi ben bilirim" burda anca yazılır okulur:S
ALLAHım bizi sen yarattın.. kimseye kaldıramicagı derdi vermezsin.. ya rab derman sendedir..
O kadar yaptığı şeylerin üstüne bir de paranızı istiyorsa artık ar duygusu kalmamış.Böyle insanlara acıyorum.Çocuklarıyla ilgilenmiyorlar dertlerini sormuyorlar etmiyorlar sonra da yüzsüz yüzsüz paranızı istiyorlar.Bende de öyle bir baba var ama allahdan annemle ayrılar.Sadece bunun birde öbür dünyası var.Yaşasın bakalım şimdi,gününü gün etsin.Sadece acıyorum bizimkiler gibi babalara.
arkadaşım 24 yaşına gelmişsin neden hala sana babalık yapmayan sözde babanı dinliyorsun ki
çalışma marketinde filan
o deyince çıkma işten verme paranı.
kardeşin de çalışmasın
babana vereceğin parayla kardeşini gerekirse dersaneye gönder üniversiteye gitsin
ilerde o da evlenecek ne iş yapıyorsun deyince kasiyerim mi desin zavallı
sakın işten filan çıkma
bi halta da yaramıyomuş zaten boşat annenden kovun evden
walla kolay değil.. yine dilimde sürekli şükürler olsun şükürler olsun.. çnkü bu sinirle isyan etmemeye çalışıyorum..Ah benim canım yaa seni o kadar iyi anlıyorum o kadar iyi anlıyorumki...
Seni buraya yazılan hiçbirşeyin teselli etmeyeceğini de çok iyi biliyorum.
Çünkü geçtiğin yolların hepsinden geçtim.
Nefret de ettim, yeri geldi ölsün diye dua da ettim.
Ama baba be canım yaa,
Ona bişey olsa emin ol ilk koşacak olan yine sensin.
Bak bikaç sene sonra etrafında kimse kalmadıktan, biraz da sağlığı bozulmaya başladıktan sonra bak nasıl kuzu gibi oluyor.
Ama işte biliyorum bana demesi kolay ama emin ol yaşadıklarının hepsini yaşadım.
Biraz karşı durmayı öğrenmeniz lazım yalnız sizin.
Teker teker değil hepinizin birlik olup ona karşı durmanız gerekiyor.
Bak hepiniz büyümüşsünüz, eliniz ekmek tutuyor. Annenizede destek olarak bir arada durmanız gerekiyor.
Sadece sen ya da sadece kardeşin değil, hep beraber karar verip isteklerine boyun eğmemeniz gerekiyor.
Sana markette çalış mı dedi. Çalışmıyorum diyeceksin. Ve diğer kardeşlerinde senin arkanda duracak.
Bi bağırır, iki kızar ama daha sonra sözünün geçmeyeceğini anlar.
Zaten sanmıyorumki o marketten kazandığını ailesine harcasın. Nerelere gittiğini tahmin edebiliyorum.
Dediğim gibi sizin biraz ona karşı sesinizi çıkarmanız gerekiyor.
Allah yardımcın ve yardımcınız olsun canım. Dualarım seninle... Rabbim hidayet eylesin ona.
mübarek sanki ali kaptann!!!
çıkmayın işinizden.
şimdiye kadar babalık yapmamış şimdiden sonrada yapmasın
6 kişisiniz birde anneniz kendi hayatınıza devam edin
o adamıda çıkarın hayatınızdan baksın kendi çaresine.
Öncelikle metanetini tebrik ederim canım
Bütün bu muamelelere rağmen çekip gidememenin sebebi annen ve kardeşin sanırım.
Onlara eziyet edeceği fikri seni çok korkutuyor.
Baban dünyaya gelmene vesile olduğu için her hakkı kendisinde görüyor gibi.
Sürekli hayatla savaş halinde, hırs ve para onun için çok önemli, sürekli sizi yıpratıyor.
Ama bir arkadaşında dediği gibi ona bir şey olsa ilk koşacak kişi yine sensin.
Ana baba sevgisi biraz mantıktan yoksundur bence.
Yani normalde bize zarar veren ilişkileri kesme eğilimimiz vardır.
Arkadaş, iş ve hatta eş ilişkisi gibi.
Ama insan ana babasından ne görürse görsün yeri gelince her şeyi unutabiliyor( elbette ki bunun da istisnaları var)
Ben de bazı şeyler yaşadım, çok iyi anlıyorum.
Allah yardımcın olsun canım.
Dualarım seninle.
Ya annen kardeşlerin cesretinizi toplayıp
babanızdan ayrı bir yuva kuracaksınız
ya da bir ömür boyu ailen bu çileyi çekecek
Sadece cesaret lazım
allah sabir versin sana annene kardeslerine..
hepiniz brlik olun resti cekin baska bi eve gecin,onsuz bi hayat kurun kendinize neden bukadar ezdiriyorsunuz kendinizi.alin annenizi kendinize yeni bir hayat kurun.kardeslerinde sende calisabilecek durumdasiniz cekmeyin daha fazla bu adami.
adam babalik yapmiyor,dayak,hakaret,baski bide üstüne üstlük calistiriyor paranizi aliyor.bu hayat böyle gitmez ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?