babamdan nasıl para isterim

Karsi tarafin ailesinden para cikmamis galiba. Esiniz de almasi gerekenleri almis. Ben olsam hayatta para istemezdim babamdan. Cok zor durumdaysa kendi babasindan istesin
Eşimin ailesi düğün zamanı birsey yapmadı ama şimdi her ay para veriyorlar eşime

Babanın durumu olsaydı verirdi herhalde ..
Ben olsam da isteyemezdim çok haklısın ..
Eşinin ağzını kapatmalısın bence bu tarz konularda senden çekincesi olmalı .
Aynı durumda onun da ailesi olabilirdi, bunları hatırlat eşine .
Eşimin ailesi de bu durumdaydı düğünden önce o yüzden hersey borç oldu

Benim düğün zamanı şehir değiştirdik ev ihtiyaçları taşınma masrafı derken babam zorlandı. O yüzden yardım edemedi. Takılan hiç birşey kalmadı ki. Eşim arabayi satmayı düşünmüştü ama olmadı
siz bayaa açıldınız heralde düğün için,takılar bile yetmediğine göre..eşinizin ailesi yardım etmedi sanırım,herşeyi eşiniz aldı?
madem kendi msaraflarınızı kendiniz karşılıyorsunuz neden ayağınızı yorganınıza göre uzatmadınız?

Kendi basina bir ev acip donatip gecimini surduremeyecek adamlarla ne umarak evleniyosunuz tatli kizlar gercekten anlamiyorum. Ben bi hanim olarak 18 yasimdan beri babamdan para almiyorum, kocam bana git babandan para al diyecek, ben de ona saygi duyacagim oyle mi? Peh..

Esinin baski yapmasi cok yanlis olmus
Bence acil is bulmaya bak
Babaninda durumu iyi degil.diyorsun.
Onlarada yansitip onlarida uzmemelisin bence
Bu dönem is bulmam zor. Bende bir an önce iş sahibi olmak istiyorum ama kışın gelmesi iyi olmadı benim iş açımdan

Eşimin ailesi de bu durumdaydı düğünden önce o yüzden hersey borç oldu

Bak o zaman buradan gir olaya ..
Pasif olma senin ailenin nasıl durumu yoksa benimkilerin de yok babam zaten ödeyebilecek durumda olsaydı sana lafını bile
ettirmezdi de ve konuyu kapat ..
Kavga etmekten korkma cesur ol biraz .
Sen kendinden emin olursan eşinde sınırını bilir, haddini aşamaz .

siz bayaa açıldınız heralde düğün için,takılar bile yetmediğine göre..eşinizin ailesi yardım etmedi sanırım,herşeyi eşiniz aldı?
madem kendi msaraflarınızı kendiniz karşılıyorsunuz neden ayağınızı yorganınıza göre uzatmadınız?
Tam aksine ben çoğu insanın evlendiği gibi evlenmedim herseyin en azina kaçtım herseyi en uygun yolla hallettim

Babamdan nasil para isterim diye dusunecegine girip ise calissan?? Ayrica biriken borc neyin borcu ? Esinin aldigi esyalarin borcu sanirim... tamam iste birlikte aldiniz birlikte odeyin esinin aileside fazla birsey almamis sanirim esin almis hepsini. Ben olsam asla ve asla istemezdim bende yeni evliyim aylik toplam 5500 milyar taksit oduyoruz. Babam sadece kucuk ev aletlerimi aldi onu da alma dedim o zorla aldi gencsiniz calisin ya kendi yuvanizi kendiniz kurun aileniz zaten sizi bu yasa getirmis yeter artik ailelere sirtinizi dayamayi birakin. Esin babanin sozune guvenerek mi evlenmis ??? K.bakma ama bu konu da hassasim kirmak istemem ama benim fikirlerim bunlar...

Kendi basina bir ev acip donatip gecimini surduremeyecek adamlarla ne umarak evleniyosunuz tatli kizlar gercekten anlamiyorum. Ben bi hanim olarak 18 yasimdan beri babamdan para almiyorum, kocam bana git babandan para al diyecek, ben de ona saygi duyacagim oyle mi? Peh..
Kocam bana babandan para al demiyor sadece babam vericem demişti bu ay verirse çok iyi olur diyor

Babamdan nasil para isterim diye dusunecegine girip ise calissan?? Ayrica biriken borc neyin borcu ? Esinin aldigi esyalarin borcu sanirim... tamam iste birlikte aldiniz birlikte odeyin esinin aileside fazla birsey almamis sanirim esin almis hepsini. Ben olsam asla ve asla istemezdim bende yeni evliyim aylik toplam 5500 milyar taksit oduyoruz. Babam sadece kucuk ev aletlerimi aldi onu da alma dedim o zorla aldi gencsiniz calisin ya kendi yuvanizi kendiniz kurun aileniz zaten sizi bu yasa getirmis yeter artik ailelere sirtinizi dayamayi birakin. Esin babanin sozune guvenerek mi evlenmis ??? K.bakma ama bu konu da hassasim kirmak istemem ama benim fikirlerim bunlar...
Ben bir an önce işe başlarım diye düşünüyorduk eşimle ama olmadı. Şubat ayına kadar da imkan yok

o zaman ;babana önceden söz vermiştin falan demeyeceksin..baba bu ay çok sıkıştık,paran varaasa borç verir misin diyeceksin?
Ben zaten babamdan aldigim parayi borç olarak alicam ne olursa olsun. Eşime de dedim onun ailesinden aldığımız para da öyle. Ben calismaya başlayınca geri ödenecek

babanın durumu unuttuğunu sanmıyorum belliki yok adamda mahcup etmenin ne manası var ki istersen bulup buluşturur borç harç büyük ihtimalle ama ne gerek var bir evlat olarak babanı incitme zor duruma düşürme,araba biraz düşük fiyat verirseniz şak diye satılacak birşey araba satamamak diye birşey yok yani en kötü olasılık bu olsun.yada arabanın üstünden kredi çekip bir an önce iş bulmaya bakacaksın.iş seçmeden bakılınca bulunabilen birşey hiç yoktan iyidir mantığıyla bir cafede garsonluk,sekreterlik gibi işler bakabilirsin elbet bulunur bu tarz işler.hem evde oturup hem borç kapanmasını bekleme,ev senin ve eşinin masraflarıda 'ikinize' ait.eşin yettiremeyebilir,erkek diye insanları para basma makinesi olarak görmenin bi erkek olup ev geçindiremiyor mu demenin manası yok.belli ki o da çıkış noktası bulamıyor artık babanı son çare görmüş.ki şu da önemli baban önceden ödeyeceğim demiş yani durduk yere babandan al ben yettiremiyorum demiyor verilen bir söz üzerine söylüyor bunu.kocanızın bu konuda üstüne gitmeyin bence.adam evini elinden geldiğince döşemiş düğün yapılmış,belliki işinde gücünde evi için çalışan bir adam.el ele verip farklı çözümler üretmeye çalışın

Anlıyorum ama durum böyle değil zor durumda olmasa eşim para lafını ağzına bile almaz. Hep başka bir yol bulur ama bu sefer tıkandı hissediyorum
Birak baska yol bulsun o zaman. Senin ailenden istemeye alismasin. Sen de bi an once iyi kotu secme bir ise gir. Evde oturup babandan para istemen abes. Baban seni evliyken bile ondan para iste diye uni okutup yillarca sana yatirim yapmadi. Yazik adama

Bizde adettir beyaz eşyanın bi kısmını ve yatak odasını kız alır. Hatta yatak odası tül perde ve halısı da dahil. Ama onları eşim aldı babam sonra veririm dedi

babanız "sonra" derken bir tarih soyledi mi?
ustelik babanız cebinde hazır para varken vermiyorsa demek ki istemiyor,
parası olmadıgından vermiyorsa o zaman da yakasına yapısacak degilsiniz...
iki durumda da "uygun oldugu zamanı" bekleyeceksiniz.

yine de babanıza kredi cekip birseyler yapmayı dusundugunuzu ama once beyaz esyaları odemeye calısıtıgınızı falan anlatabilirsiniz,
sonucta babanız samimi bir sekilde konusabilirsiniz.

ancak ne zaman odeyeceksin? vb bir soru sakın sormayın. benim kızım sorsa ve maddi durumum olmasa gider kredi ceker, parayı verir sonra da yuzlerine bakmazdım sanırım.

ayrıca sırf esiniz size baskı yaptıgı icin de inadıma sormazdım.

Back
X