- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.482
- 448
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Çok daha fazlasını
[/QUOTE
Bizim öğrencinin babası alkol alıp eve geliyor. Yarı yatalak eşine silah çekip seni öldüreyim mi diyor. 10 yaşındaki oğlu da annesine çok merhametli, annesini o yıkıyormuş hatta. Babası öyle yapınca annesinin önüne geçiyor. Adam da diyor ki seni vurayım o zaman. Çocuk kaçıp koltuğun arkasına saklanıyor. Adam çocuğu öldürüyor. İşte asıl zalimlikÇok daha fazlasını
Eceliyle geberir insallah. Cok üzgünüm gercektenÇok daha fazlasını
Lütfen bunları yaşamadığınızı abarta abarta yazdığınızı söyleyin.Bu kadar nefret dolu olabilmeniz için babanizi çok kötü bir adam olarak nitelendirebilmek için çok mu kötü şeyler yaşadınız? Mesela annenizi, sizi ve kardeşlerinizi içip içip her gece dövüyor muydu? Annenizi boğmak üzereyken son saniyede kurtararak hayata mi döndürdünuz? Gazinolar da geziyordu da, ev sahipleri kapınıza dayanıp annenizin üzerine mi geliyordu ? Kimse babandan dolayı annene kiraya ev vermiyor muydu? Kardeşin evden mi kaçtı sokaklarda yattı baban yüzünden? Annenin boğazına satır mi dayandi? Yoksa yediği dayaktan sonra iç organlari patladi da son anda ameliyat masasında kalmak üzereyken mi kurtarıldı? Ayrılmak söz konusu olursa anneni babani öldürürüm diyerek tehdit mi edildi annen? Ben kesin katil olmaliymisim o zaman bırak düşman olmayı.
Görüsüyor musunuz, şimdi nerde oÇok daha fazlasını
Biz büyüdük onunda yaşı geçti tabi ben evlendim, küçük kardeşim evlendi, büyük Abim bekar yine yanlarin da ne olur ne olmaz diye annemin başında duruyor. Şimdi sorun yok ara sıra içiyor ama sızıp kalıyor zararsiz. Ne olacak ki bizim çocukluğumuz annemin gençliği gitti. Kaybolan yılları telafi etmeye çalışıyor ama bizde Tren coktaaaan kalktı.Görüsüyor musunuz, şimdi nerde o
Daha çeyreğini bile yazmadım ne abartısi keşke öyle olsayiLütfen bunları yaşamadığınızı abarta abarta yazdığınızı söyleyin.
Bende hep çok sessizim. Kendimi ifade ettiğim yani kendi fikrimi soyledigim çok nedir hatta yok bile denebilir. Ama bende sizin gibi asla korktuğum için değil, dayak yemeyeyim hakaret edilmesin umurunda değil. Anneme uzuluyorum. Tatsızlık çıkmasın boşver gene ona bişey olmaz bağırır bağırır cikar annem üzülmesin diye. Annem neden böyle bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Ben artık annemin bu evden cikacagindan ümidimi kestigim için evleneyim dedim. Annem çıksaydı asla işler yoluna girene dek evlenmezdim. Annemle yaşardım. Kardesimde var zaten. Ben şu an dediğiniz gibi kızamıyorum anneme. Çünkü bastırılmış gerçekten ailesi hiç arkasında durmamış ki. Hatta bir kez annem boşanmayı kabul etmişti ananem caydirdi. Ananem çevresine rezil olmasın diye.Çok net hatırlıyorum babam için "keşke ölse ve artık rahat etsek" dediğim zamanı. Dövmedi, alkolik ya da kumarbaz değildi, annemi hiç aldatmadı. Ancak "hayır ben bunu yapmak istemiyorum" deseydim döverdi. Herhangi bir yaşam belirtisi göstersem, ne bileyim onun kutsal alanında aykırı bir fikir beyan etmeye kalkışsam, mesela yaşasam döverdi. Yaşamadım o yüzden. Kutsal bölgesinin tüm kurallarına riayet edip 27 yıl boyunca hayalet gibi yaşadım. Bu yüzden hiç dövülmedim. Dayaktan korktuğum ya da ondan korktuğum için değil, üstlendiğim "idare eden, kimsenin huzuru bozulmasın diye gayret eden, ota boka sinir krizi geçirip bayılan anneye annelik yapan" çocuk rolüm yüzünden sesimi çıkarmadım. Sanki minicik bir ses çıkarsam, onlarca çığlık duyacaktım. Günah keçisi ben olacaktım.
Ölsün istedim. Ölürse her şey düzelir sandım. Sonra yıllar sonra annemin pasif agresif, öyle olmaıdığı halde ezik mağdur hallerini fark ettim. Ben onun için susmayı ve hayalet olmayı tercih etmiştim ama o yaşadığı hayatta tek mağdurun kendisi olduğunu düşünmeye devam etti. Sonra babama olan nefretim azalmaya başladı. Bu hikayede belki de en gerçek mağdur bendim. Anneme üzülme yükünü attım omuzumdan. O bir bireydi ve anne olacak kadar kendine güvenip ürediyse, tercihlerinin bedelini de ödemeliydi. Tıpkı şu an benim yaptığım gibi.
Bazen babam ölürse ne hissederim diye düşünüyorum. Çok üzülürüm elbet. Ama benim ne annemle ne babamla kan bağı dışında bir bağım hiç olmadı. Sadece çok üzülürüm. Ancak hayatımda yeri doldurulamayacak bir boşluk olmaz.
Ben onları affetmedim ama kabullendim. Canımı yakamıyorlar mesela artık. Çünkü ben onaylanma, kabullenme arzumdan vazgeçtim. Onların asla değişmeyeceklerini kabul ettim.
Annen için neden üzülüyorsun ya da boşanması için baskı yapıyorsun? İyi tanırım ben mağdur kadınları. Senin zorunla boşanırsa söyleyeceği ilk cümle "kötüydü ama başında duruyordu. Bak sen yuvanı kurdun ben yalnız kaldım" olacak. Zeka seviyesi normalin çok altında değil ise o da biliyordur boşanması gerektiğini. Bunu yapmıyorsa bunu istemediği için yapmıyordur. Onun adına kahrolmana gerek yok. Yapma bunu kendine.
Yasamayan insanlara anlatamazsiniz,anlayamazlar bizde de ayni durumlar vardi.bi zaman sonra tahammul sınıriniz kalmiyor.illa oldurmesi gerekmiyor nefret etmeniz icin her gun ayni seyler yasandigi icin icinizde buyuyor hersey.sırf babanizdan kacmak icin yanlis evlilik yapmayin da,yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.benzer seyleri yasayan biri olarak tek tavsiyem bu.Dovmedi. Ama başka şeylere şahit oldum istemeden de olsa. Onu yazamayacagim, taninmasam dahi burada paylaşmak asla istemem.
Eski kafalı değil eğitimli birisi babam. Bize ailesine dusman sanki hep dusmandi. İlla bizi öldürmesi dövmesi mi lazım di. Ben çocuk olamadım annem kadın olamadı. Ailecek guldugumuzu hatırlamıyorum. Sadece annem daha fazla üzülmesin diye kendimi sikip yatakta ağladığını hatırlıyorum. Bunları yaşamayı hak etmedik hiçbir insan hak etmemeliydi. Elinde tüm imkanları vardı ama biz herşeyden mahrumduk mahrumuz hala bir tatlı sözüne dahi
Yaklaşık 1 yıldır böyle hissediyorum. Akşamları ders calisma bahanesiyle mutfakta oturuyorum. Acıktım diyip erkenden yemek yiyorum. Sabah kahvaltı etmek istemiyorum diyip gecistiriyorum. Yüzünü görmek istemiyorum. İçimde o kadar büyük bir nefret var ki. Tüylerim diken diken oluyor. Hep kafamda o olmasaydı nasıl olurdu diye kuruyorum. Mutlu olurduk çok daha iyi olurduk diyorum. Anneme dedim defalarca dedim ben bosan yalvardım hatta. Cesareti yok. Bosansa bir daha asla görmek zorunda kalmasam. Hasa artık bir isyan etmeye kadar geldim. Allahım neden, annem bu adamın layigi değildi bu adam yanlız kalmalı yanlız olmeliydi kimsesiz yanlız, ailesi olmalıydı baba olmamalıydı sonra tövbe ediyorum ama gene aklıma aynı şeyler geliyor saatler sonra. Hep aklımda. Ben gidip kurtulucam ama annem burda kalacak. Düğün falan bitince bir kez daha annemi yanıma çağırıp bosanmasini söyleyeceğim. Keşke kötü insanlar hiç baba olmasa onların hiç aileleri olmasa. Kötü olan merhameti olmayan hickimseyi baba yapmayın. Hiçbir çocuk babasının kötülüğünden utanmasin.
Öyle yazmak istedim nedense annem burda yalniz kalacağı için nefretim her geçen gün büyüyor. Annemi nasıl birakicam bilmiyorum.
Sen de iyi bir insan değilsin anne olmak için bu hissettiklerin aşırı ve eminim sen en ufak şeye aşırı sinirlenen birisin o yüzden cuvaldizi kendine önce.. ayrıca eşin olacak insanin baba olacağına emin misin guveniyormusun çünkü babasi kötü olan cogu kizin babasi gibi adamlara asik olup evlendigini biliyoruz görüyoruz. Sen emin misin esin olacak adamdan hani baban iskenceyle.oldurulecek kadar kötü bi insan ya nasil baska bi erkeğe guveniyorsun? Annen bosansa bakicakmisin bakicaksin ama bi zaman sonra bikicaksin çünkü bencillik var sende. Aciyorum bu zihniyete babam hayatta olsunda yanimda olmasin yeterki hayatta oldugunu bileyim uzaktanda olsa gorebileyim diyen yuzlerce insan var sen burda babanin ilgisizliginden istediginizi almamasindan dolayi nefret ediyorsun sanki seytanmis gibi halinize şükret küfür ediyor küsüyor diyosun yasini almis butun adamlar boyle.oluyor yaslandikca cocuk gibi oluyorlar küfür konusuda herkes ediyor bizim evde küfür yok diyen yalan soyler. Siz zulm görmemişsiniz görmeyinde ama görseydiniz bu kadar nefret etmekte hakli olurdunuz.Bende hep çok sessizim. Kendimi ifade ettiğim yani kendi fikrimi soyledigim çok nedir hatta yok bile denebilir. Ama bende sizin gibi asla korktuğum için değil, dayak yemeyeyim hakaret edilmesin umurunda değil. Anneme uzuluyorum. Tatsızlık çıkmasın boşver gene ona bişey olmaz bağırır bağırır cikar annem üzülmesin diye. Annem neden böyle bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Ben artık annemin bu evden cikacagindan ümidimi kestigim için evleneyim dedim. Annem çıksaydı asla işler yoluna girene dek evlenmezdim. Annemle yaşardım. Kardesimde var zaten. Ben şu an dediğiniz gibi kızamıyorum anneme. Çünkü bastırılmış gerçekten ailesi hiç arkasında durmamış ki. Hatta bir kez annem boşanmayı kabul etmişti ananem caydirdi. Ananem çevresine rezil olmasın diye.
Beni ne kadar taniyorsunuz. Böyle analizler yapmissiniz. Sizin için üzüldüm bellki sizde gram sevgi almadan buyumussunuz hala daha da öyle muhtemelen. Sevilen mutlu olan insan böylesine saldirmaz. Böylesine kinlenmez. Hele hele tanımadığı hakkında en ufak fikri olmayan birisine karşın. Dediğim gibi sizin adınıza da üzüldüm ama kimse sizin stres duvariniz değil. Dağlara bayirlara çıkıp haykırarak stresinizi dinginlemenizi öneriyorum. İyi günlerSen de iyi bir insan değilsin anne olmak için bu hissettiklerin aşırı ve eminim sen en ufak şeye aşırı sinirlenen birisin o yüzden cuvaldizi kendine önce.. ayrıca eşin olacak insanin baba olacağına emin misin guveniyormusun çünkü babasi kötü olan cogu kizin babasi gibi adamlara asik olup evlendigini biliyoruz görüyoruz. Sen emin misin esin olacak adamdan hani baban iskenceyle.oldurulecek kadar kötü bi insan ya nasil baska bi erkeğe guveniyorsun? Annen bosansa bakicakmisin bakicaksin ama bi zaman sonra bikicaksin çünkü bencillik var sende. Aciyorum bu zihniyete babam hayatta olsunda yanimda olmasin yeterki hayatta oldugunu bileyim uzaktanda olsa gorebileyim diyen yuzlerce insan var sen burda babanin ilgisizliginden istediginizi almamasindan dolayi nefret ediyorsun sanki seytanmis gibi halinize şükret küfür ediyor küsüyor diyosun yasini almis butun adamlar boyle.oluyor yaslandikca cocuk gibi oluyorlar küfür konusuda herkes ediyor kim. Siz zulm görmemişsiniz görmeyinde ama görseydiniz bu kadar nefret etmekte hakli olurdunuz.
Bende hep çok sessizim. Kendimi ifade ettiğim yani kendi fikrimi soyledigim çok nedir hatta yok bile denebilir. Ama bende sizin gibi asla korktuğum için değil, dayak yemeyeyim hakaret edilmesin umurunda değil. Anneme uzuluyorum. Tatsızlık çıkmasın boşver gene ona bişey olmaz bağırır bağırır cikar annem üzülmesin diye. Annem neden böyle bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Ben artık annemin bu evden cikacagindan ümidimi kestigim için evleneyim dedim. Annem çıksaydı asla işler yoluna girene dek evlenmezdim. Annemle yaşardım. Kardesimde var zaten. Ben şu an dediğiniz gibi kızamıyorum anneme. Çünkü bastırılmış gerçekten ailesi hiç arkasında durmamış ki. Hatta bir kez annem boşanmayı kabul etmişti ananem caydirdi. Ananem çevresine rezil olmasın diye.
Of bana diyene bakBeni ne kadar taniyorsunuz. Böyle analizler yapmissiniz. Sizin için üzüldüm bellki sizde gram sevgi almadan buyumussunuz hala daha da öyle muhtemelen. Sevilen mutlu olan insan böylesine saldirmaz. Böylesine kinlenmez. Hele hele tanımadığı hakkında en ufak fikri olmayan birisine karşın. Dediğim gibi sizin adınıza da üzüldüm ama kimse sizin stres duvariniz değil. Dağlara bayirlara çıkıp haykırarak stresinizi dinginlemenizi öneriyorum. İyi günler
İnan yazılacak çok şey varda. Lafa bakarım laf mı söyleyene bakarım adam mı diye susmayı tercih ediyorum sokak kavgasına girip seviyemi sizinkine çekemem.Of bana diyene bakakil vermeden önce o kararmis kalbini pakla sen hadi canim hadi sende git sacma sapan nedenlerden insanlarsan nefret et ustelik seni dunyaya getiren insandan. Bizde senin ilgi cekmek için burda babandan ne kadar nefret ettigini duymak istemiyoruz belki git yuzune karşı bunlari söyle ozaman yiyosa bende sana iyi gunler diliyorum bu kafayla kalple nasil olacaksa ayrica senin gibi insanlar gorunce sinirleniyorum stresimi kafaya takma sen de nefretini dinginle babanla konusarak o yüz varsa tabi anca gelip burda bizim canimizi sıkar oyalarsiniz sizin gibiler boşsunuz çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?