Babamdan nefret ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lütfen bunları yaşamadığınızı abarta abarta yazdığınızı söyleyin.

Lise yıllarımda ben de babamdan nefret ediyordum, olse hiç üzülmen diyordum. Çünkü ikinci karısının cok dolduruşuna geliyordu. Sonra babam hatasını anladı ama kısa bir zaman sonra da vefat etti. Ben 5 sene bilfiil ağladım arkasından.
Ne mezuniyetimi ne düğünümü ne de çocuklarımı görebildi
Haklı sebeplerin vardır mutlaka ama insan yeri gelince tükürdüğünü öyle bir yalıyor ki
O yüzden anne baban kendi meselelerini kendisi halletsin, hiç karışma. İkisine de evlatlık görevini yao yeter.

Ben ergenligimde sonrasında evlenmeden önce hep babama kızardım, yaptığı şeyler saçma gelirdi annemi hep üzüyor ağlatıyor derdim. Sanki dışarıdaki herkes melâike bı benim babam kötü zannederdim. A öyle değilmiş. O zamanlar anlamamışım.. En küçük bir örnek vereyim sana:. Dayimlar Almanya'da yaşar yazları memlekete gelirdi onların yaza kadar tozlanmış evini hep ben kardeşlerim annem temizlemeye giderdik, annemin diğer kardeşleri dayimlar geldiğinde hazıra konar yer içer giderlerdi. Babam da bir gün dayanamayıp bundan sonra siz de gitmiyorsunuz temizlemeye kim yapıyorsa yapsın ben karımı çocuklarımı ezdiremem dedi, annem kardeşim ne olacak diyor babam istemiyor filan sonunda aglamalar dayimlar geldiğinde temizlemeye gitmemeler derken dayimlarla aramıza soğukluk girdi. Ben o zamanın kafasıyla ne düşünüyorum peki babam annemi ağlattı babam dayimlarla aramızı açtı babam kötü babam şöyle böyle kendimi dolduruyorum. Bu ve bunun gibi pek çok örnekle yalan yanlış yorumla büyüdüm bu yaşıma geldim. Şimdi ben de babam gibi kimseye kendimi ezdirmemeye çalışıyorum, beni kullanmaya çalışan herkese mesafe koyuyorum, eşim de benim tam tersim insanları yedirse icirse gezdirse kendisini kullandırsa başka da bir şey istemez. Benim çocuğum yarın öbür gün büyüdüğünde o da belki beni suçlu görecek ama hakikat bazen görünenden çok farklı oluyor. Bana babanıza nefret kusacaginiz ciddi bir durum yok gibi geldi sadece kendinizi doldurup iyice kinleniyorsunuz

Çok net hatırlıyorum babam için "keşke ölse ve artık rahat etsek" dediğim zamanı. Dövmedi, alkolik ya da kumarbaz değildi, annemi hiç aldatmadı. Ancak "hayır ben bunu yapmak istemiyorum" deseydim döverdi. Herhangi bir yaşam belirtisi göstersem, ne bileyim onun kutsal alanında aykırı bir fikir beyan etmeye kalkışsam, mesela yaşasam döverdi. Yaşamadım o yüzden. Kutsal bölgesinin tüm kurallarına riayet edip 27 yıl boyunca hayalet gibi yaşadım. Bu yüzden hiç dövülmedim. Dayaktan korktuğum ya da ondan korktuğum için değil, üstlendiğim "idare eden, kimsenin huzuru bozulmasın diye gayret eden, ota boka sinir krizi geçirip bayılan anneye annelik yapan" çocuk rolüm yüzünden sesimi çıkarmadım. Sanki minicik bir ses çıkarsam, onlarca çığlık duyacaktım. Günah keçisi ben olacaktım.

Ölsün istedim. Ölürse her şey düzelir sandım. Sonra yıllar sonra annemin pasif agresif, öyle olmaıdığı halde ezik mağdur hallerini fark ettim. Ben onun için susmayı ve hayalet olmayı tercih etmiştim ama o yaşadığı hayatta tek mağdurun kendisi olduğunu düşünmeye devam etti. Sonra babama olan nefretim azalmaya başladı. Bu hikayede belki de en gerçek mağdur bendim. Anneme üzülme yükünü attım omuzumdan. O bir bireydi ve anne olacak kadar kendine güvenip ürediyse, tercihlerinin bedelini de ödemeliydi. Tıpkı şu an benim yaptığım gibi.

Bazen babam ölürse ne hissederim diye düşünüyorum. Çok üzülürüm elbet. Ama benim ne annemle ne babamla kan bağı dışında bir bağım hiç olmadı. Sadece çok üzülürüm. Ancak hayatımda yeri doldurulamayacak bir boşluk olmaz.

Ben onları affetmedim ama kabullendim. Canımı yakamıyorlar mesela artık. Çünkü ben onaylanma, kabullenme arzumdan vazgeçtim. Onların asla değişmeyeceklerini kabul ettim.

Annen için neden üzülüyorsun ya da boşanması için baskı yapıyorsun? İyi tanırım ben mağdur kadınları. Senin zorunla boşanırsa söyleyeceği ilk cümle "kötüydü ama başında duruyordu. Bak sen yuvanı kurdun ben yalnız kaldım" olacak. Zeka seviyesi normalin çok altında değil ise o da biliyordur boşanması gerektiğini. Bunu yapmıyorsa bunu istemediği için yapmıyordur. Onun adına kahrolmana gerek yok. Yapma bunu kendine.

Görüsüyor musunuz, şimdi nerde o
Biz büyüdük onunda yaşı geçti tabi ben evlendim, küçük kardeşim evlendi, büyük Abim bekar yine yanlarin da ne olur ne olmaz diye annemin başında duruyor. Şimdi sorun yok ara sıra içiyor ama sızıp kalıyor zararsiz. Ne olacak ki bizim çocukluğumuz annemin gençliği gitti. Kaybolan yılları telafi etmeye çalışıyor ama bizde Tren coktaaaan kalktı.

Annene üzülme. Elinde imkani da varmis. Demek ki seviyor kocasını. Kocasızliktan iyi olduğunu dusunuyor su halinin.
Tanıdığım dunya kadar kadin var kötü adamlardan cocuk yapan, çocuğunu doldura doldura büyüten - senin yüzünden katlaniyorum diye küçücük yasta sirtina yük yükleyen ...sonra degismez senaryo. Cocuk büyüyor "anne bosa su adami. Artik ona muhtac degiliz" diyor. Anne kocasını birakmiyor..
Degismez bir senaryo
Kac kurtar kendi hayatini işte. Annene de kapın acik olsun ama o gelmek istemiyorsa aklin evde kalmasin

Bende hep çok sessizim. Kendimi ifade ettiğim yani kendi fikrimi soyledigim çok nedir hatta yok bile denebilir. Ama bende sizin gibi asla korktuğum için değil, dayak yemeyeyim hakaret edilmesin umurunda değil. Anneme uzuluyorum. Tatsızlık çıkmasın boşver gene ona bişey olmaz bağırır bağırır cikar annem üzülmesin diye. Annem neden böyle bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Ben artık annemin bu evden cikacagindan ümidimi kestigim için evleneyim dedim. Annem çıksaydı asla işler yoluna girene dek evlenmezdim. Annemle yaşardım. Kardesimde var zaten. Ben şu an dediğiniz gibi kızamıyorum anneme. Çünkü bastırılmış gerçekten ailesi hiç arkasında durmamış ki. Hatta bir kez annem boşanmayı kabul etmişti ananem caydirdi. Ananem çevresine rezil olmasın diye.

Insan zannedıyor kı tek dert bende var. Annenız cok pasıf kalmıs bence annenızı de sorgulayın ayrıca benım de cok sahıt oldugum sey kadınlar kendını cok madur gosterıyor cunku haklarını savunmasını bılmıyor. Annem babam olene kadar hıc bısey yapmayı bılmıyordu hakkını savunmuyordu. Babam olunce mecbur herseyın basına gectı herseyı bılıp yapıyor. Evlendım esımın babasıda cocukları ıle vakıt gecırmez ama kayınvalıdem hem yaptırmasını bılır. Aldırır herseyı en guzelını kocası pıknıge gelmezse gelmesın alır toplar cocuklarını hadı pıknıge hadı balık yemeye yanı eger babanız yapmıyorsa annenız yapacak babam cılek almadı bırkere bıle almadıysa annen gıtsın alsın kendıne neden babanı beklıyor sızı gotursub pıknıge babanızda maddı olarak sıze destek olmus olur. Kayınvaldem bır kere bıle cocuklarına bısey soyletmez kayınpedırıme cok sevdıgınden degıl olması gerekn o sımdı bıle arar dert yanar bazen ama esımede tembıh eder aman baban duymasın sen bısey deme. Yanı babanız hayatta olmasa daha ıyı olacagını zannetmıyorum belkı daha kötü olacak sen annenden bagımsız babanı anlamaya vakıt gecırmeye calıs onla cay ıc kahve ıc anneneverdıgın degerı ona da ver bır hafta degısecek aynı evde bırbırınızden uzaklasmıssınız. Hayat kısa bence babası olmayan bırı olarak babana sen kızı olarak deger ver. Baba acıktın mı babalahve yapaym mı ya da baba bu nasıl olur sunu soyle yapalım mı emın ol degısecek annenın gozunden babana bakma.

Yasamayan insanlara anlatamazsiniz,anlayamazlar bizde de ayni durumlar vardi.bi zaman sonra tahammul sınıriniz kalmiyor.illa oldurmesi gerekmiyor nefret etmeniz icin her gun ayni seyler yasandigi icin icinizde buyuyor hersey.sırf babanizdan kacmak icin yanlis evlilik yapmayin da,yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.benzer seyleri yasayan biri olarak tek tavsiyem bu.

Babanız ne yaptı bilmiyorum ama çocuğuna bunları söyleyen düşündüren hiç kimse iyi değildir.
Bende babasından hayır görmeyen kişilerdenim.
Bizimkiler 4 yıldır ayrı kötü anilara yenisi eklenmiyor ama eskiler unutulmuyor.
Bir an önce kurtulmanız dileğiyle.
Anneniz de huzur bulur insallah

Sen de iyi bir insan değilsin anne olmak için bu hissettiklerin aşırı ve eminim sen en ufak şeye aşırı sinirlenen birisin o yüzden cuvaldizi kendine önce.. ayrıca eşin olacak insanin baba olacağına emin misin guveniyormusun çünkü babasi kötü olan cogu kizin babasi gibi adamlara asik olup evlendigini biliyoruz görüyoruz. Sen emin misin esin olacak adamdan hani baban iskenceyle.oldurulecek kadar kötü bi insan ya nasil baska bi erkeğe guveniyorsun? Annen bosansa bakicakmisin bakicaksin ama bi zaman sonra bikicaksin çünkü bencillik var sende. Aciyorum bu zihniyete babam hayatta olsunda yanimda olmasin yeterki hayatta oldugunu bileyim uzaktanda olsa gorebileyim diyen yuzlerce insan var sen burda babanin ilgisizliginden istediginizi almamasindan dolayi nefret ediyorsun sanki seytanmis gibi halinize şükret küfür ediyor küsüyor diyosun yasini almis butun adamlar boyle.oluyor yaslandikca cocuk gibi oluyorlar küfür konusuda herkes ediyor bizim evde küfür yok diyen yalan soyler. Siz zulm görmemişsiniz görmeyinde ama görseydiniz bu kadar nefret etmekte hakli olurdunuz.

Son düzenleme:
Beni ne kadar taniyorsunuz. Böyle analizler yapmissiniz. Sizin için üzüldüm bellki sizde gram sevgi almadan buyumussunuz hala daha da öyle muhtemelen. Sevilen mutlu olan insan böylesine saldirmaz. Böylesine kinlenmez. Hele hele tanımadığı hakkında en ufak fikri olmayan birisine karşın. Dediğim gibi sizin adınıza da üzüldüm ama kimse sizin stres duvariniz değil. Dağlara bayirlara çıkıp haykırarak stresinizi dinginlemenizi öneriyorum. İyi günler

Ben sadece kendi aileme karşı sessizim. Diğer tüm insanlara kaplan iken onlara karşı kediyim. Çok sevdiğimden ya da korkudan değil dediğim gibi. Umursamadığımdan. Artık laf anlatmaya çalışmaktan vazgeçtiğim için. He tamam deyip geçiyorum. Nasılsa ayrı bir hayatım var artık.

Anneme acımıyorum. Tüm çocukluğum, ergenliğim ona acımakla geçti. Sonra fark ettim ki onunki öğrenilmiş çaresizlikten çok bir tercih meselesi. Böyle olmayı, böyle yaşamayı o seçiyor.. Yaşadığı onca baskıya rağmen erkekleri savunan, erkeklere tapan ve dahi kadınları hiç durmadan eleştirip yerin dibine sokan bir kadın bu baskıyı hak ediyordur. Geçen bir konu okudum şiddet gördüğü kocasının ayaklarına kapanıp şans isteyen bir kadın. İşte bu kadınlar anne olunca da çocuklarını umursamıyorlar. Tek mağdur kendileri oluyor. Mağdur edebiyatı ile çocukları da babadan nefret ettiriyorlar. Boşanmak asla düşündükleri bir seçenek değil. Kocalarına rağmen durmadan ürüyorlar. Hepsinin en az iki hatta üç dört çocukları oluyor. E ben şimdi bu kadına/kadınlara mı acıyayım yoksa daha çocuk yaşta annenin mağduriyeti yüzünden büyümek zorunda kalan çocuklara mı? Kim suçlu sence, sadece baba mı? Yoksa pasif agresif tutumu ile en az baba kadar evlatlarına zarar veren anne mi? Her ikisi de mi?

Ne anneme acıyorum ne de babama. 27 yıllık hayatı hiç olmuş kendime acıyorum sadece. Ki artık kendime de acımıyorum. Ben de fedakarlık, idare etme uğruna sessiz kalmayı seçtim. Bu da benim tercihimdi. Anneme acıyıp babamdan nefret etmeyi seçtim. Bu da benim tecrübesizliğimdi. Mühim olan bundan sonrası. Ben de bir evlat yetiştiriyorum. Benim hayatımdaki sorunları, onun sırtına yüklemeyeceğim.

Bu yüzden mutsuz evliliklerde çocuklarım için devam ediyorum yalanını sürdürmeyin deniliyor olan her yaşta çocuğa oluyor bence

Of bana diyene bak akil vermeden önce o kararmis kalbini pakla sen hadi canim hadi sende git sacma sapan nedenlerden insanlarsan nefret et ustelik seni dunyaya getiren insandan. Bizde senin ilgi cekmek için burda babandan ne kadar nefret ettigini duymak istemiyoruz belki git yuzune karşı bunlari söyle ozaman yiyosabende sana iyi gunler diliyorum bu kafayla kalple nasil olacaksa ayrica senin gibi insanlar gorunce sinirleniyorum stresimi kafaya takma sen de nefretini dinginle babanla konusarak o yüz varsa tabi anca gelip burda bizim canimizi sıkar oyalarsiniz sizin gibiler boşsunuz çünkü. Ben sorunlarimi hep çözmeye çalıştım hic kacmadim sorun neyse kiminleyse oturup konustum başkasına anlatmadim icime atmadim kiminle sorun varsa onla.konusup cozmeye calistim cocukluktan beri bu da beni mutlu bi cocuk mutlu bi yetiskin yapti kendi kendimi yetistirdim şükür ki senle alakamiz yok o yuzden mutluyum ben hamdolsun sana da akil fikir ve kalbine merhamet diliyorum Allahtan ve kendini yetistirebilmeni

Son düzenleme:
İnan yazılacak çok şey varda. Lafa bakarım laf mı söyleyene bakarım adam mı diye susmayı tercih ediyorum sokak kavgasına girip seviyemi sizinkine çekemem.
Mune Kazen arkadaşın stres duvarı burası değil. Yani bende değilim. Bos konular için kıymetli vaktini ayırıp yazmasın kendini parcalamasin lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…