Babamdan nefret ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olabilir alimden alim, zalimden zalim demişler
Onun doğrusu alimden zalim, zalimden alim. Siz kendi konunuza göre armut dibine düşermiş diyebilirdiniz. Konu tabii bu değil ama sözü yanlış kullanmışsınız uyarmak istedim.

tamam da bu yazdıklarınız babanıza karşı bu derece kötülük , kin ve nefret beslemenize sebep değil ki.
zincire bağlayıp dövüp eziyet mi etti? tipik eski kafalı bir adam işte.
Dovmedi. Ama başka şeylere şahit oldum istemeden de olsa. Onu yazamayacagim, taninmasam dahi burada paylaşmak asla istemem.
Eski kafalı değil eğitimli birisi babam. Bize ailesine dusman sanki hep dusmandi. İlla bizi öldürmesi dövmesi mi lazım di. Ben çocuk olamadım annem kadın olamadı. Ailecek guldugumuzu hatırlamıyorum. Sadece annem daha fazla üzülmesin diye kendimi sikip yatakta ağladığını hatırlıyorum. Bunları yaşamayı hak etmedik hiçbir insan hak etmemeliydi. Elinde tüm imkanları vardı ama biz herşeyden mahrumduk mahrumuz hala bir tatlı sözüne dahi

böyle açıklayıcı yazarsan daha iyi olur anlaşılması için.gayet okumuş insanlar da eski kafalı olabilir ya da cahil cahil korkunç laflar edebilir.bkz. üniversite hocasının çocuk yaştaki kızların evlenmesini savunması yoksa depremler olacağı gibi.
annen boşanmak istemiyorsa yapabileceğin bir şey yok malesef.ders çalışıyorum demişsin, çalışıp kendini kurtar annen de senden güç alırsa o zaman ayrılır isterse belki.

Babanızınsda psikoloji desteğe ihtiyacı olabilir.babaniz yaptıklarıyla sizi bu kadar sağladığını üzdüğünü bilmiyor olabilir.annenizle sorunları olup bu nu inada bindirip dizde annenize destek olduğunuz icin anne baba ayrımı yaptığınız icin evlatlarına soğuk olabilir.sorumsuz gerçekten kötü bir baba olsaydı sizleri terk ederdi. Asıl sorun anne babanız arasındaki ilişkide. Olumsuzlukları evlatlarına yansıtmışlar annenizde kendini çok güzel madur olarak ispatlamış. Asıl derindeki sorunları bilmiyorsunuz. Annenizi madur görüp ondan taraf oluyorsunuz.yillar sonra evlenip ana baba olup eşinizle birşeyler yasadiginuzda babanizi daha iyi anlayacaksiniz. Ozaman annenizide yargilayacaksiniz. Su an çok tecrübesiz siniz olaylara da annenizin penceresinden bakiyorsunuz. Bide babaniz adina empati yapmaya çalışin.

Soyledikleriniz ike sadece babasini sevmeen kiz tablosu cikabilir ortaya ancak siz neden nefret ediyorsunuz onu anlayamadim.

Soyledikleriniz ike sadece babasini sevmeen kiz tablosu cikabilir ortaya ancak siz neden nefret ediyorsunuz onu anlayamadim.
Çünkü bu kadar yıl bu kadar mutsuz olmamı ona bağlıyorum. Annemin hasta olmasını ona bağlıyorum. Tüm olumsuzlukları ona bağlıyorum yani kisacasi

Anneniz evlendigi günden babanizi alttan almis hic hakkini savunmak icin kendini yormamis kaderim bu demiş. Kocasini yontmak icin ugrasmamis. Onlarin karikoca kendi aralarinda problemleri var . Guclu kadin olmak icin mücadele etmemis. Babanizda kendine değer vermeyene değer vermemiş.hak verilmez alınır. Bu sözü hic unutma kendi evlilik hayatında eşinden bana su konuda soyle davran din böyle davran din gibi minnetler yasamamak icin her zaman çizgin net olsun . Asla esnek olma taviz tavizi dogurur. Annen bu hatayi yapmis kendinden başka herşey önemli olmuş. Kendisi ni ikinci plana koyduğu icin babanda ona hic öncelik vermiyor. .seni onların karı koca ilişkileri baglamasin taraf tutma her konuda objektif ol.annen babana babaninda anlayacağı dilde

Babam şu an kötü hastalıkla uğraşıyor. Bizimde aramız çok iyi değildi ama şu an onu öyle görünce canımdan can gidiyor keşke canı saolsun yanimizda olsun arkamızda olsun tek istediğim bu. Sizde pişman olacağınız şeyler söylemeyin ölüm varken herşey boş dünyada. Belkide siz anlamiyorsunuz babanizi aranızda iletişim bozukluğu olabilirmi

Anlayacağı dilde isteklerini ihtiyaclarini soylesin siz hic araci olmayin baba kiz iliskinizi onar ki ilerde esinden baba sevgisi eksikligini kapatmasi icin eşine aşırı toleranslı davranıp sende ezilmeyesin.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, seneleeer önce ben de anneme yalvariyodum boşansin diye. Sonunda boşandılar. Boşanıp boşanmamak annenin seçimi, sen ona el uzattığın halde gelmezse yapabileceğin hiçbisey yok, kendini kurtar. Yıllar geçti, babamdan artık nefret etmiyorum. Benim için herhangi bi yabancıdan farksız. Arar, açarım, efendim babacim der konuşur sohbet ederim, ama o an elini göğsümden içeri soksan görürsün ki yüreğim buz gibi. Zamanla nefret, yerini karanlık bı hissizlige birakiyo ve farkediyosun ki bu, nefret etmekten bile daha korkunç.

İstanbullu gelin dizisinde bir psikolog sahnesi vardi.Adam,psikoloğun karşısında üvey babasının ona nasıl işkenceler yaptığını anlatıyor.Psikolog can alıcı soruyu soruyor"siz tüm bunları yaşarken anneniz ne yapıyordu"?
Muhtemelen sizde adamın verdiği cevabı vereceksiniz..
Babanızi bu kadar nefretle anacak kadar çok şey yaşamışsiniz fakat anneniz de sizi bu durumdan kurtarmak için bir adım atmamış..Ha belki de atmıştır bilemeyiz ben okuduğum kadarıyla yorum yapıyorum.

Bende aynı şekil babamdan bir yandan nefret ediyorum bir yandanda seviyorum ama benim anneme cok eziyet etti ben evlendim evlendikten sonra ilk2-3ay hep korktum anneme birsey yapacak iye gece hic uyuyamadım simdi bosanıcak annem 2ay sonra mahkemeye cikicaklar babam gelicegini dusunmuyorum ama o kadar cok korkuyorum ki gelirde kimse tutamaz anneme bisey yapar diye en azından bu korkuyu yasamıyorsun bu korku cok kotu ben babasızlığa alıştım aynı evdeyken bile yüzünü görmüyordum ilgilenmiyordu bizle görmekte istemiyordum simdi aynı evde kalmıyorlar ama sokakta denk gelicek diye ödüm kopuyor babam beni arayip annen sokakta karsıma cikmasın diyip durdu bosanma davası actıgında hep icimde bir korku dava gunu yaklasıyor ve bende sahidim bir yandan hemen gelsin bir yandanda gelmesin istiyorum..Babasız olmak zordur ama baba varken yoksa o dahada zordur ...

Emin ol adı bile yetiyor babamın ben babasız biri olarak diyorum size bunu evet kötü bi baba ola bilir kötü bi eş ola bilir ama şuan fark etmiyprsunuz belki sizin üzerinizde bi gölge belki etkisiz bi gölge ama bu etkisizligi sadece siz biliyorsunuz insan bazen deger verdigi şeyi kaybedince fark ediyor deger verdigini sizi anlıyorum çok fazla eksiginiz var bi kız çocugu için baba çok önemlidir ama dedigim gibi şuan hayatta oldugu için fark etmiyorsunuz fakat adı bile yetiyor babanın keşke benim babamda hayatta olsaydı herşeyini ben yapsaydım ama ona bakıp baba diye bilseydim mezara gittigimde konuşuyorum en son giderken baba diye biliyorum sadece derken öyle kötü oluyorum ki anlayacagınız babanız ne kadar sevmezsenizde babanız sizin bu adam bunu degiştiremezsiniz ve bazı şeyleri umarım birini veya birilerini topraga koyunca degerli oldugunu anlamazsınız

Bunların hepsını yasadınızmı

o öyle değil Alimden zalim, zalimden alim

tamam da bu yazdıklarınız babanıza karşı bu derece kötülük , kin ve nefret beslemenize sebep değil ki.
zincire bağlayıp dövüp eziyet mi etti? tipik eski kafalı bir adam işte.
Size katılıyorum, hoş değil, iyi ebeveyn olamamış ama iyi ebeveyn yoktur diye kitaplar yazılıyor artık. Sadece eski kafalılar değil, şu an bile birçok erkek böyle. Ailemi düşüneyim demek yerine saçmalıyorlar

Benim Annemle Babamda çok zıtlar Annem Zaten Bu asrın dengi değil Herkes parmagıyla gösterir okadarki mükemmel bi insan Babam ise oldukça sorumsuz nankördür benimde nefret ettiğim günler oluyor öyle iğrençliklere şahit oldumki ama herşey sadece dile kolay Böyle nefretle anıyorsan babanı Senin ya yüreğini incitmiştir yada başka tahammül edemeyecegin şeyler var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…