- 16 Haziran 2016
- 5.966
- 37.617
- 498
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Onun doğrusu alimden zalim, zalimden alim. Siz kendi konunuza göre armut dibine düşermiş diyebilirdiniz. Konu tabii bu değil ama sözü yanlış kullanmışsınız uyarmak istedim.Olabilir alimden alim, zalimden zalim demişler
Dovmedi. Ama başka şeylere şahit oldum istemeden de olsa. Onu yazamayacagim, taninmasam dahi burada paylaşmak asla istemem.tamam da bu yazdıklarınız babanıza karşı bu derece kötülük , kin ve nefret beslemenize sebep değil ki.
zincire bağlayıp dövüp eziyet mi etti? tipik eski kafalı bir adam işte.
böyle açıklayıcı yazarsan daha iyi olur anlaşılması için.gayet okumuş insanlar da eski kafalı olabilir ya da cahil cahil korkunç laflar edebilir.bkz. üniversite hocasının çocuk yaştaki kızların evlenmesini savunması yoksa depremler olacağı gibi.Dovmedi. Ama başka şeylere şahit oldum istemeden de olsa. Onu yazamayacagim, taninmasam dahi burada paylaşmak asla istemem.
Eski kafalı değil eğitimli birisi babam. Bize ailesine dusman sanki hep dusmandi. İlla bizi öldürmesi dövmesi mi lazım di. Ben çocuk olamadım annem kadın olamadı. Ailecek guldugumuzu hatırlamıyorum. Sadece annem daha fazla üzülmesin diye kendimi sikip yatakta ağladığını hatırlıyorum. Bunları yaşamayı hak etmedik hiçbir insan hak etmemeliydi. Elinde tüm imkanları vardı ama biz herşeyden mahrumduk mahrumuz hala bir tatlı sözüne dahi
Babanızınsda psikoloji desteğe ihtiyacı olabilir.babaniz yaptıklarıyla sizi bu kadar sağladığını üzdüğünü bilmiyor olabilir.annenizle sorunları olup bu nu inada bindirip dizde annenize destek olduğunuz icin anne baba ayrımı yaptığınız icin evlatlarına soğuk olabilir.sorumsuz gerçekten kötü bir baba olsaydı sizleri terk ederdi. Asıl sorun anne babanız arasındaki ilişkide. Olumsuzlukları evlatlarına yansıtmışlar annenizde kendini çok güzel madur olarak ispatlamış. Asıl derindeki sorunları bilmiyorsunuz. Annenizi madur görüp ondan taraf oluyorsunuz.yillar sonra evlenip ana baba olup eşinizle birşeyler yasadiginuzda babanizi daha iyi anlayacaksiniz. Ozaman annenizide yargilayacaksiniz. Su an çok tecrübesiz siniz olaylara da annenizin penceresinden bakiyorsunuz. Bide babaniz adina empati yapmaya çalışin.Dovmedi. Ama başka şeylere şahit oldum istemeden de olsa. Onu yazamayacagim, taninmasam dahi burada paylaşmak asla istemem.
Eski kafalı değil eğitimli birisi babam. Bize ailesine dusman sanki hep dusmandi. İlla bizi öldürmesi dövmesi mi lazım di. Ben çocuk olamadım annem kadın olamadı. Ailecek guldugumuzu hatırlamıyorum. Sadece annem daha fazla üzülmesin diye kendimi sikip yatakta ağladığını hatırlıyorum. Bunları yaşamayı hak etmedik hiçbir insan hak etmemeliydi. Elinde tüm imkanları vardı ama biz herşeyden mahrumduk mahrumuz hala bir tatlı sözüne dahi
Çünkü bu kadar yıl bu kadar mutsuz olmamı ona bağlıyorum. Annemin hasta olmasını ona bağlıyorum. Tüm olumsuzlukları ona bağlıyorum yani kisacasiSoyledikleriniz ike sadece babasini sevmeen kiz tablosu cikabilir ortaya ancak siz neden nefret ediyorsunuz onu anlayamadim.
Çünkü bu kadar yıl bu kadar mutsuz olmamı ona bağlıyorum. Annemin hasta olmasını ona bağlıyorum. Tüm olumsuzlukları ona bağlıyorum yani kisacasi
[/QUOTempati kur babanı anlamaya çalış olaylara tek pencereden bakma. Ozaman hem affedip hemde sevmeye baslayacaksin.
Mesela öneriniz var mı nasıl bakayım onun tarafından. Gerçekten anlamak için ne yapabilirim. 240 bin TL lik araç kullanıyor, annemin ilaçları alınırken söyleniyor. Ben nasıl bakipta babamda bu konuda haklı diyebilirim?@Bengualp
Bunların hepsını yasadınızmıBu kadar nefret dolu olabilmeniz için babanizi çok kötü bir adam olarak nitelendirebilmek için çok mu kötü şeyler yaşadınız? Mesela annenizi, sizi ve kardeşlerinizi içip içip her gece dövüyor muydu? Annenizi boğmak üzereyken son saniyede kurtararak hayata mi döndürdünuz? Gazinolar da geziyordu da, ev sahipleri kapınıza dayanıp annenizin üzerine mi geliyordu ? Kimse babandan dolayı annene kiraya ev vermiyor muydu? Kardeşin evden mi kaçtı sokaklarda yattı baban yüzünden? Annenin boğazına satır mi dayandi? Yoksa yediği dayaktan sonra iç organlari patladi da son anda ameliyat masasında kalmak üzereyken mi kurtarıldı? Ayrılmak söz konusu olursa anneni babani öldürürüm diyerek tehdit mi edildi annen? Ben kesin katil olmaliymisim o zaman bırak düşman olmayı.
o öyle değil Alimden zalim, zalimden alimBen hastalansin, acı çeksin, başına kötü birşey gelsin asla istemem. Sadece uzak olmak isterdim. Annemden de uzak olsun. Kendisine uygun hakkını savunabilen başka birisiyle evlenedebilir.
Olabilir alimden alim, zalimden zalim demişler
Çok daha fazlasınıBunların hepsını yasadınızmı
Size katılıyorum, hoş değil, iyi ebeveyn olamamış ama iyi ebeveyn yoktur diye kitaplar yazılıyor artık. Sadece eski kafalılar değil, şu an bile birçok erkek böyle. Ailemi düşüneyim demek yerine saçmalıyorlartamam da bu yazdıklarınız babanıza karşı bu derece kötülük , kin ve nefret beslemenize sebep değil ki.
zincire bağlayıp dövüp eziyet mi etti? tipik eski kafalı bir adam işte.
Benim Annemle Babamda çok zıtlar Annem Zaten Bu asrın dengi değil Herkes parmagıyla gösterir okadarki mükemmel bi insan Babam ise oldukça sorumsuz nankördür benimde nefret ettiğim günler oluyor öyle iğrençliklere şahit oldumki ama herşey sadece dile kolay Böyle nefretle anıyorsan babanı Senin ya yüreğini incitmiştir yada başka tahammül edemeyecegin şeyler varYaklaşık 1 yıldır böyle hissediyorum. Akşamları ders calisma bahanesiyle mutfakta oturuyorum. Acıktım diyip erkenden yemek yiyorum. Sabah kahvaltı etmek istemiyorum diyip gecistiriyorum. Yüzünü görmek istemiyorum. İçimde o kadar büyük bir nefret var ki. Tüylerim diken diken oluyor. Hep kafamda o olmasaydı nasıl olurdu diye kuruyorum. Mutlu olurduk çok daha iyi olurduk diyorum. Anneme dedim defalarca dedim ben bosan yalvardım hatta. Cesareti yok. Bosansa bir daha asla görmek zorunda kalmasam. Hasa artık bir isyan etmeye kadar geldim. Allahım neden, annem bu adamın layigi değildi bu adam yanlız kalmalı yanlız olmeliydi kimsesiz yanlız, ailesi olmalıydı baba olmamalıydı sonra tövbe ediyorum ama gene aklıma aynı şeyler geliyor saatler sonra. Hep aklımda. Ben gidip kurtulucam ama annem burda kalacak. Düğün falan bitince bir kez daha annemi yanıma çağırıp bosanmasini söyleyeceğim. Keşke kötü insanlar hiç baba olmasa onların hiç aileleri olmasa. Kötü olan merhameti olmayan hickimseyi baba yapmayın. Hiçbir çocuk babasının kötülüğünden utanmasin.
Öyle yazmak istedim nedense annem burda yalniz kalacağı için nefretim her geçen gün büyüyor. Annemi nasıl birakicam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?