- 20 Mart 2019
- 245
- 1.463
- 33
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
+10000000Çok net hatırlıyorum babam için "keşke ölse ve artık rahat etsek" dediğim zamanı. Dövmedi, alkolik ya da kumarbaz değildi, annemi hiç aldatmadı. Ancak "hayır ben bunu yapmak istemiyorum" deseydim döverdi. Herhangi bir yaşam belirtisi göstersem, ne bileyim onun kutsal alanında aykırı bir fikir beyan etmeye kalkışsam, mesela yaşasam döverdi. Yaşamadım o yüzden. Kutsal bölgesinin tüm kurallarına riayet edip 27 yıl boyunca hayalet gibi yaşadım. Bu yüzden hiç dövülmedim. Dayaktan korktuğum ya da ondan korktuğum için değil, üstlendiğim "idare eden, kimsenin huzuru bozulmasın diye gayret eden, ota boka sinir krizi geçirip bayılan anneye annelik yapan" çocuk rolüm yüzünden sesimi çıkarmadım. Sanki minicik bir ses çıkarsam, onlarca çığlık duyacaktım. Günah keçisi ben olacaktım.
Ölsün istedim. Ölürse her şey düzelir sandım. Sonra yıllar sonra annemin pasif agresif, öyle olmaıdığı halde ezik mağdur hallerini fark ettim. Ben onun için susmayı ve hayalet olmayı tercih etmiştim ama o yaşadığı hayatta tek mağdurun kendisi olduğunu düşünmeye devam etti. Sonra babama olan nefretim azalmaya başladı. Bu hikayede belki de en gerçek mağdur bendim. Anneme üzülme yükünü attım omuzumdan. O bir bireydi ve anne olacak kadar kendine güvenip ürediyse, tercihlerinin bedelini de ödemeliydi. Tıpkı şu an benim yaptığım gibi.
Bazen babam ölürse ne hissederim diye düşünüyorum. Çok üzülürüm elbet. Ama benim ne annemle ne babamla kan bağı dışında bir bağım hiç olmadı. Sadece çok üzülürüm. Ancak hayatımda yeri doldurulamayacak bir boşluk olmaz.
Ben onları affetmedim ama kabullendim. Canımı yakamıyorlar mesela artık. Çünkü ben onaylanma, kabullenme arzumdan vazgeçtim. Onların asla değişmeyeceklerini kabul ettim.
Annen için neden üzülüyorsun ya da boşanması için baskı yapıyorsun? İyi tanırım ben mağdur kadınları. Senin zorunla boşanırsa söyleyeceği ilk cümle "kötüydü ama başında duruyordu. Bak sen yuvanı kurdun ben yalnız kaldım" olacak. Zeka seviyesi normalin çok altında değil ise o da biliyordur boşanması gerektiğini. Bunu yapmıyorsa bunu istemediği için yapmıyordur. Onun adına kahrolmana gerek yok. Yapma bunu kendine.
Şimdiye kadar hayat hakkında hiç konuşmadık. Bana verdiği tek bir nasihat bile yoktur. Anlık olaylarda da hep kendisinin kalıplaşmış doğruları vardır zaten.Gerçekten mağdur olanlar için var canavar babalar veya yanlış hareket etmiş babalar var
Ama genelde hayat hakkında fikirleri çoğu zaman doğru ne kadar onaylamasakta söyledikleri yıllar sonra doğru çıktığı oluyor
Çok kötü annelerde var çevremde. Onun huznu daha farklı acı sanırımBen de annemden...
Insanların ne yaşadıklarını bilmeden merhametini sorgulamak doğru mu peki ? Kim anne babasına bu duyguları beslenmek ister kiSizinde merhametiniz yok gibi, çok acımasız değil misiniz sizce de?
Benim yorumum, benim kararım.Insanların ne yaşadıklarını bilmeden merhametini sorgulamak doğru mu peki ? Kim anne babasına bu duyguları beslenmek ister ki
Benim yorumum, benim kararım.
Bir yorumunda birşey olmasını istemem diyip konusunda kimsesiz olmalıydı, ailesi olmalıydı demesi garip. Ben merhametini sorguluyorum, benden uzak olsun demek yerine onun hakkında kötü düşünmek çok sağlıklı bir durum değil. Aynı babanın kat kat kötü bir versiyonuna katlandım, oradan biliyorum.
Yaşamadan atıp tutma arkadaşım sen ne gördün ki hayatta ne bilirsin anca elalemi karalayinSen de iyi bir insan değilsin anne olmak için bu hissettiklerin aşırı ve eminim sen en ufak şeye aşırı sinirlenen birisin o yüzden cuvaldizi kendine önce.. ayrıca eşin olacak insanin baba olacağına emin misin guveniyormusun çünkü babasi kötü olan cogu kizin babasi gibi adamlara asik olup evlendigini biliyoruz görüyoruz. Sen emin misin esin olacak adamdan hani baban iskenceyle.oldurulecek kadar kötü bi insan ya nasil baska bi erkeğe guveniyorsun? Annen bosansa bakicakmisin bakicaksin ama bi zaman sonra bikicaksin çünkü bencillik var sende. Aciyorum bu zihniyete babam hayatta olsunda yanimda olmasin yeterki hayatta oldugunu bileyim uzaktanda olsa gorebileyim diyen yuzlerce insan var sen burda babanin ilgisizliginden istediginizi almamasindan dolayi nefret ediyorsun sanki seytanmis gibi halinize şükret küfür ediyor küsüyor diyosun yasini almis butun adamlar boyle.oluyor yaslandikca cocuk gibi oluyorlar küfür konusuda herkes ediyor bizim evde küfür yok diyen yalan soyler. Siz zulm görmemişsiniz görmeyinde ama görseydiniz bu kadar nefret etmekte hakli olurdunuz.
Arkadaşım sen kimsin?Yaşamadan atıp tutma arkadaşım sen ne gördün ki hayatta ne bilirsin anca elalemi karalayin
Ben sizi yanlışlıkla alintilamisim özür dilerim :) baldanhatuna kızmıştım siz nereden çıktınız bilemedimArkadaşım sen kimsin?
Benim hayatımı biliyor musun?
Yaşantımı, hayat hikayemi?
Sen kimsin, beni gerçekte ne kadar tanırsın?yazdığım 2 cümleyle benim elalemi karaladığımı düşünüyorsan bravo,harcanıyorsun arkadaşım. Yanlış kişiyi alıntıladın sanırım?
Bende şaşırdım zaten ne oluyor diye..Ben sizi yanlışlıkla alintilamisim özür dilerim :) baldanhatuna kızmıştım siz nereden çıktınız bilemedim
Size de :)Bende şaşırdım zaten ne oluyor diye..
Önemli değil problem yok, olur böyle şeyler. Hayırlı sabahlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?