Babamı affetmeli miyim? Çaresizlik..

Canim mesajlarinin hepsini okudum.

- gözle görülmez şekilsiz varlik diyorsun
-kendi isteğinle konuşuyorsun
-sana duymak istediğin cevaplari veriyorlar.

Bana bu anlatdiklariniz normal geldi. Bendede var... ben buna ic sesim diyorum.
Genelde bir konuya takıldıgım zaman oluyor. Bazen iki saat.. bazen haftalarca bir konu hakkinda bütün olanaklari düşünüp ic sesimle dialogda oluyorum.Yani resmen kendi kendime konuşuyorum ama sessiz yani... sadece beyinde olan dişa yansimiyan bir dialog.

Ben buna hayali varlik demiyorum. Çünkü cevremde hemen hemen herkes bunu yapıyor. Doktoruma bende sormuşdum..oda normal dedi.

Bilmiyorum... ama siz bana baya saglikli geldiniz yani.

Gözlerim doldu resmen..Eğer sen kendini iyi hissedeceksen affet babanı.Kendin için affet..

Kelimelerimi seçerek kullanıyorum. Terimleri nasıl kullanmam gerektiğine dikkat etmeye çalışıyorum.
Bu durumundan dolayı birçok insanın bana bakışı çok iğrenç oldu. Adı her neyse artık bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Evet dizinle aynı durum belki bir çok insan gibi ama tek fark karşımda bir varlıkların olması oluyor. Onun dışında bende kendimi normal görüyorum zaten.

Gözlerim doldu resmen..Eğer sen kendini iyi hissedeceksen affet babanı.Kendin için affet..
Denedim tam 4 kez gittim olduğu yere ama hep sırada beklerken yada tam girişte hep döndüm.
Çok yürekli cesaretli güçlü bir insan olduğumu düşünüyorum ama konu babam olunca bütün bedenim ruhum çöküyor küçük bir kız çocuğu gibi oluyorum.
Belki böyle bir durum yaşayan var mıdır?
Affettiler mi? Yada affetmediler?
Affedipte pişman olan yada affetmedim diye pişman olan var mıdır merak etmiştim. Çünkü böyle bir şeyi ancak yaşayan anlar diye düşünüyorum.

Evet dizinle aynı durum belki bir çok insan gibi ama tek fark karşımda bir varlıkların olması oluyor. Onun dışında bende kendimi normal görüyorum zaten.

Hem şekli şemali yok diyosunuz hem karşımda duruyorlar diyosunuz...şekl işemali yoksa nası goruyosunuz karşınızda olduklarını...

Uzman doktorların yardımını zaten alıyorum bir tane de değil. Şuan sık görüştüğüm 2 uzman var. Herşey yolunda.
Beni umursamadığını bende düşünüyorum ama bunu düşünmek bana iyi gelmiyor. Daha çok teselli etmek bana iyi geliyor diğer türlü nefes bile alamıyorum.
Çünkü o benim eski sevgilim en iyi dostum akrabam değil ki. O benim babam. Kolay bir durum değil malesef.

Hem şekli şemali yok diyosunuz hem karşımda duruyorlar diyosunuz...şekl işemali yoksa nası goruyosunuz karşınızda olduklarını...
Evet öyle diyorum. Demek istediğim bir insan bedeni gibi değil de. Anlatamıyorum işte örnek verebileceğim birşey değil. Gölge gibi desem daha doğru.

Ben affetmedim, affetmem de. Ki babanız sizinle görüşmek istiyor mu ondan hiç bahsetmemişsiniz ?
Sizi arayıp kızım ben çok pişmanım gel oturalım konuşalım dedi mi ?
Anladığım kadarıyla babanızdan böyle bir adım yok yazdıklarınıza istinaden. Pişman olmayıp özür dilemeyen bir adamın neyini affedeceksin ki zaten ?

Ama canim hani varlik yokdu?
Eger gercekden varlik görüyorsan kesinlikle bir kliniğe baş vurman lazim.

Cevremde iki kişi şizofren. Belirtilerin, eger hayali veya canavar tipli varlik görüyorsan, şizofrene yakin. Tabi burdan doktorluk yapmak istemiyorum kesinlikle.

Ama kendinle konuşmak başka bir olay...

Pişman olmuş dediler.. özlüyor dediler...
Kuzenime bile mektup yazmışlığı arayıp konuşmuşluğu var. Türkiye'de benimde telefonum vardı.
Arayabilirdi. Ama hiç aramadı belki 2-3 mektupla af diledi. Hiç bir mektubu benim babam değildi.
Sanki gururlu değişik birşey. Bu daha çok beni öfkelendiren birşeydi.

Affetmedin. Hiç özlüyor musun?
Yada aklından affetmek geçiyor mu hiç?

Şimdi birşey söyleyeyim ben karşımda tabiki bir insan yok dedim bu doğru. Ama bahsettiğim şey çok farklı.
Lütfen beni anlayıp öyle birşeyler yazın.
Yani şizofrenlik bir durum değil.
Öyle olsa yurtdışında çok iyi uzman yardımı alıyorum.
Beni bebeğinle eşim ailem tek bırakır mı?
Şizofren çok vahim tehlikeli bir durumdur.
Ben şizofren değilim. Veya ona yakın da değilim.

Asla seni korkutmak istemiyorum ama benim komşumun (eski) kocasi varlik görüyormuş. Sonunda beşikdeki bebegini bicakla öldürdü.
Ben almanyadayim, gazetelere manşet oldu bu olay. Adam ceza bile almadi. Şizofren oldugu ortaya cikdigi icin.

Kusura bakma seni korkutmak istemiyorum ama hergün gördüğüm insandi ve aşırı sevecen bir baba ve eşdi. Bir anlik olayla yapmış bunu... kendi anlatimina göre o varliklar bebegi boğmaya çalışmış. Adam o varliklarin elini kolunu kesip bebegi kurtarmak cabasinda iken aslinda bebegini kesmiş...

babaniz cezaevinde peki yanina gittigi kadin ne durumda?bakin kimsenin yanina kalmiyor affedin babanizdir bence cezasini cekmis zaten.ve lutfen psikologa gidin

İkinci üçüncü şahıslardan haber gönderiyor, anladım.
Yok canım ben bu konuda çok katıyım. Özlemiyorum o kadar çektiren bizi umursamayan insanı neden özleyeyim gerçi. Anneme yaptıkları bana yaptıkları az buz şeyler değildi. Ölse gözümden bir damla yaş akmaz sanırım.

O zaman darısı benim başıma diyeyim.
Tamda böyle olmak istiyorum bende.
Yıllar sonra yine bu siteye girince,
Başar mışım diyebilmek istiyorum umarım.
Teşekkür ederim paylaşımın için.

Canim zaten yardim aliyormuşsun. Eger şizofrenlik durumun yokmuş. Buna cok sevindim.

Babana olan hislerini sen özlem olarak görüyorsan bence git ve konuş babanla.

Benimde cok ailesel problemlerim oldu... hep afetdim. Artik yapmıyorum ama. Çünkü ayni veya benzeri sorunlari hep yaşatdilar bana...
Bazi insanlar yaptigi kötülüğün farkinda degiller. Eminimki babada farkinda degil

İşte bende en son bu soruda tıkanıyorum..

canım ben de ailemden çok çektim hatta bununla ilgili bir konumda var forumda.
Affetmek konusunda şöyle düşünüyorum.
Eğer karşı taraf yaptıklarında gerçekten pişman olmuş ve değişebilmişse affetmek gerekir.
Yok pişman olmamış ve göstermelik iyi ise (ki babanız şuan cezaevinde olduğundan hayatını ve yaptıklarını sorgulamaya başlamıştır önemli olan çıkınca nasıl davranacağı ) o zaman affetmek sadece tekrar kötülük görmeyi göze almaktır.

Gerçekten pişman olanı affetmek gerekir.

Bence babanıza yaptıklarını sorgulamak için bu cezaevinde süre verin kendinize de bu arada süre verin .
Bir kere ziyaretine gidin ve ne düşündüğünü yaklaşımını öğrenin.

Hayali varlıklar size zarar vermese de sağlıklı bir ruh halinde olmadığınızın göstergesidir.Bana zarar vermiyorlar diyorsunuz ama aslında sizin beyninizde ki zararın ispatı şeklindeler. Bunlardan kurtulmak önceliğiniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…