- 24 Haziran 2011
- 23.555
- 49.197
- 798
- Konu Sahibi Excited_00
-
Bir doktorla olacak birşey değil bu durum
Gözlerim doldu resmen..Eğer sen kendini iyi hissedeceksen affet babanı.Kendin için affet..iyi geceler arkadaşlar..
1 evladım var ellerinizden öpsün 2 buçuk aylık.
9 senelik olan boşluğumdan size biraz bahsetmek,
Fikir almak istiyorum.
Babam... benim kahramanım. Düşünce kaldıranım.
Babam işte...
Babam bir kadın ile tanıştıktan sonra bizi terketti.
4 kardeşiz bir kalemde sildi bizleri.. aşık olduğu annemi...
Ne anlatayım ki çok çektik annem ve ben.
Kardeşlerime anne baba olduk.
14 yaşındaydım gittiğinde.
Çok lüks bir hayattan çok düşük bir hayata biranda girdik. Babam kardeşleri battılar evler arabalar herşey gitti. Babamda gitti...
Çok zordu çok çalıştım hatırlıyorum da kışın ortasında 7 yaşındaki kardeşime mont alınca kendime alacak param kalmamıştı diye bütün kışı
Üst üste giydiğim kazaklarla geçirdim..
Hiç gocunmadım. Hiç şımarık bir çocuk olmadım.
Herşeyin en iyisini giyer kullanırdım.
Herşeyin gelip geçici olduğunun farkındaydım henüz 14 yaşında.
Ağır bir yük vardı omuzlarımda. 5 ay tarlalarda 7 ay restaurantta çalıştım. Küçüktüm ancak böyle yerlerde para kazanabiliyor kira ödeyebiliyordum.
Neyse çok şükür öyle böyle derken
Anneme en güzel eşyaları kıyafetleri aldım ya biraz olsun yüzünü güldürebildim ya. Herşeye değer.
Bu süreçte bedenen ve ruhen çok zor zamanlar geçirdim. 3 yıl hayali bir şekilde 2-3 kişi ile gündüz gece vakit geçiriyor konuşuyordum.
Delirdiğimi düşünenler olmuştu.
Babam bu 9 yıllık süreçte 2 kez hapse girdi.
2. Şuan hala hapiste.
Eşim o bahsettiğim hayali kişiler diyeyim. Biliyordu.
Ama artık onlar yoktu 2 yıldır.
Evladım oldu tüm acılarıma gözyaşlarıma
Uğraşlarıma armağan oldu hediye oldu bana.
Huzur buldum içimde ateşler yanarken bebeğim doğduğu andan itibaren çiçekelr açtı içimde.
5 Aydır hayali varlıkları tekrar görüyorum.
Bir doktorla olacak birşey değil bu durum.
Babamı özlüyorum özlüyorum ağlıyorum konuşmak haykırmak neden demek istiyorum.
Bunlar içimde birikti ve o hayali varlıklar bana iyi geliyor...
Aslında kısacası ben babamı affetmeli ceza evine gidip ona sarılmalı mıyım?
Karışık oldu kusura bakmayın... fazla detaya girip uzun olsun istemedim...
Okuyan yorumda bulunan herkese şimdiden teşekkürler..
Ekleme:bu bahsettiğim varlıklar babama ihtiyaç duyduğum yanlız hissettiğim zamanlarda oluyor.
Kelimelerimi seçerek kullanıyorum. Terimleri nasıl kullanmam gerektiğine dikkat etmeye çalışıyorum.Varlik falan diyeceginize hayali arkadaslarim var deseydiniz daha net anlatirdiniz durumu, bahsettiginiz durum komlplike bir sanri görme durumuna degil, basit bir hayali arkadasa benziyor cunku.
Siz yine de tedaviye devam edin, babayla gorusme kismini da doktorunuza danissaniz daha iyi olur.
Evet dizinle aynı durum belki bir çok insan gibi ama tek fark karşımda bir varlıkların olması oluyor. Onun dışında bende kendimi normal görüyorum zaten.Canim mesajlarinin hepsini okudum.
- gözle görülmez şekilsiz varlik diyorsun
-kendi isteğinle konuşuyorsun
-sana duymak istediğin cevaplari veriyorlar.
Bana bu anlatdiklariniz normal geldi. Bendede var... ben buna ic sesim diyorum.
Genelde bir konuya takıldıgım zaman oluyor. Bazen iki saat.. bazen haftalarca bir konu hakkinda bütün olanaklari düşünüp ic sesimle dialogda oluyorum.Yani resmen kendi kendime konuşuyorum ama sessiz yani... sadece beyinde olan dişa yansimiyan bir dialog.
Ben buna hayali varlik demiyorum. Çünkü cevremde hemen hemen herkes bunu yapıyor. Doktoruma bende sormuşdum..oda normal dedi.
Bilmiyorum... ama siz bana baya saglikli geldiniz yani.
Denedim tam 4 kez gittim olduğu yere ama hep sırada beklerken yada tam girişte hep döndüm.Gözlerim doldu resmen..Eğer sen kendini iyi hissedeceksen affet babanı.Kendin için affet..
Evet dizinle aynı durum belki bir çok insan gibi ama tek fark karşımda bir varlıkların olması oluyor. Onun dışında bende kendimi normal görüyorum zaten.
Uzman doktorların yardımını zaten alıyorum bir tane de değil. Şuan sık görüştüğüm 2 uzman var. Herşey yolunda.Ben olsam babama değil psikologa giderdim. Terapiye ihtiyacınız var sizi umursamayan bir insanın hala umursamadığını görerek üzülmeye değil. Gerçi hapiste ya yalnızlıktan sıkılmıştır ilgilenir de kesin. Ama siz onunla teselli olur musunuz işte?
Evet öyle diyorum. Demek istediğim bir insan bedeni gibi değil de. Anlatamıyorum işte örnek verebileceğim birşey değil. Gölge gibi desem daha doğru.Hem şekli şemali yok diyosunuz hem karşımda duruyorlar diyosunuz...şekl işemali yoksa nası goruyosunuz karşınızda olduklarını...
Evet dizinle aynı durum belki bir çok insan gibi ama tek fark karşımda bir varlıkların olması oluyor. Onun dışında bende kendimi normal görüyorum zaten.
Pişman olmuş dediler.. özlüyor dediler...Ben affetmedim, affetmem de. Ki babanız sizinle görüşmek istiyor mu ondan hiç bahsetmemişsiniz ?
Sizi arayıp kızım ben çok pişmanım gel oturalım konuşalım dedi mi ?
Anladığım kadarıyla babanızdan böyle bir adım yok yazdıklarınıza istinaden. Pişman olmayıp özür dilemeyen bir adamın neyini affedeceksin ki zaten ?
Şimdi birşey söyleyeyim ben karşımda tabiki bir insan yok dedim bu doğru. Ama bahsettiğim şey çok farklı.Ama canim hani varlik yokdu?
Eger gercekden varlik görüyorsan kesinlikle bir kliniğe baş vurman lazim.
Cevremde iki kişi şizofren. Belirtilerin, eger hayali veya canavar tipli varlik görüyorsan, şizofrene yakin. Tabi burdan doktorluk yapmak istemiyorum kesinlikle.
Ama kendinle konuşmak başka bir olay...
Pişman olmuş dediler.. özlüyor dediler...
Kuzenime bile mektup yazmışlığı arayıp konuşmuşluğu var. Türkiye'de benimde telefonum vardı.
Arayabilirdi. Ama hiç aramadı belki 2-3 mektupla af diledi. Hiç bir mektubu benim babam değildi.
Sanki gururlu değişik birşey. Bu daha çok beni öfkelendiren birşeydi.
Affetmedin. Hiç özlüyor musun?
Yada aklından affetmek geçiyor mu hiç?
Teşekkür ederim. O kadın gideli yıllar oldu kalır mı hiç...babaniz cezaevinde peki yanina gittigi kadin ne durumda?bakin kimsenin yanina kalmiyor affedin babanizdir bence cezasini cekmis zaten.ve lutfen psikologa gidin
O zaman darısı benim başıma diyeyim.İkinci üçüncü şahıslardan haber gönderiyor, anladım.
Yok canım ben bu konuda çok katıyım. Özlemiyorum o kadar çektiren bizi umursamayan insanı neden özleyeyim gerçi. Anneme yaptıkları bana yaptıkları az buz şeyler değildi. Ölse gözümden bir damla yaş akmaz sanırım.
Şimdi birşey söyleyeyim ben karşımda tabiki bir insan yok dedim bu doğru. Ama bahsettiğim şey çok farklı.
Lütfen beni anlayıp öyle birşeyler yazın.
Yani şizofrenlik bir durum değil.
Öyle olsa yurtdışında çok iyi uzman yardımı alıyorum.
Beni bebeğinle eşim ailem tek bırakır mı?
Şizofren çok vahim tehlikeli bir durumdur.
Ben şizofren değilim. Veya ona yakın da değilim.
İşte bende en son bu soruda tıkanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?