• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BABAMI BIZE BAĞIŞLA ALLAHIM

Sayısal değerlere de bakılacak olursa hiçde aşılık bir salgın yok

Katılıyorum. Dünyada toplamda 166 milyon vaka var, 3.4 milyon insan öldü, aciller doldu taştı, sağlık çalışanları tükendi ama bu asla bir salgın değil. Amariganın oyunları işte ... Bill gates sizin gibi yüksek IQlu insanları çipleyip köleleştirmek istiyor sakın ha sakın aşı maşı yaptırmayın.

Katılıyorum. Dünyada toplamda 166 milyon vaka var, 3.4 milyon insan öldü, aciller doldu taştı, sağlık çalışanları tükendi ama bu asla bir salgın değil. Amariganın oyunları işte ... Bill gates sizin gibi yüksek IQlu insanları çipleyip köleleştirmek istiyor sakın ha sakın aşı maşı yaptırmayın.
Türkiyede ve dünya istatistiklerle 2019-2020-2021 kaç kişi ölmüş verilerini incelediniz mi? 3.4 milyon ölüm verisini nereden aldınız?

Türkiyede ve dünya istatistiklerle 2019-2020-2021 kaç kişi ölmüş verilerini incelediniz mi? 3.4 milyon ölüm verisini nereden aldınız?

Goooglea yazınca çıkıyor. Kaynak WHO

Annem hemşire, 2 doktor arkadaşım da enfeksiyon servisinde çalışıyor hastanede sedye yok diyorlar aylardır tüm servisler dolu. Doktor arkadaşlarım her gün hastaneden sayısız ceset poşetlenip çıkıyor dedi aylarca.

3 yaşlı uzak akrabam kaptı öldü, 2 dayım 2 yengem hastalandı iyileşti. Ankaradaki arkadaş ve iş çevremden yakalanan çok sayıda insan tanıyorum.Dayım KOAH hastası, hastanede yatmak zorunda kaldı, annem serviste zar zor yatak buldu hastanede yer yoktu çünkü. Hani hiçbir istatistik olmasa bile dönüp etrafına bakar insan o zaman vaka sayısını kestirebilir.
Aklın yolu bir yani, hiçbir kaynağı olmayan komplo teorileri deli saçması. Salgın yok diyen net şekilde istatistiksel veri okumayı bilmiyordurdan ziyade gerizekalıdır. Salgın yok diyenler bence gitsinler bir hastane enfeksiyon bölümüne, açsınlar maskelerini görsünler var mı yok mu.

Türkiyede ve dünya istatistiklerle 2019-2020-2021 kaç kişi ölmüş verilerini incelediniz mi?

Buraya da yazayım, PhDyim veri istatistiği alanında çalışıyorum bu işi profesyonelce yapıyorum yani. Tablo gördüğümde, neyin statistically significant olduğunu ayırt edebiliyorum. Sizlere de kısaca açıklayayım: ABDde uçak düşünce 300 kişi öldü, Çinde tren çarptı 200 kişi öldü şeklinde birbirinden bağımsız, random olayları; kaynağı belli ölümlerle karşılaştıramazsınız. 1. durumda nedensellik yok, rastgelelik var bu ölümleri engelleyemezsiniz. 2.durumda net sebep-sonuç ilişkisi var sebebi çözerseniz sonuç ortadan kalkar. Uçak kazasında 500 kişi öldü diye sebebi belli salgına aşı, ilaç aramamak en basitinden cehalet ve kafasızlık olur.

İnsanlar hala ısrarla bilimi inkar ediyor. Tıp doktorları konuşuyor, sağlık örgütleri konuşuyor ama millet hala komplo teorisi. Kim bu komplo teorisyenleri? Ortalığa dökülmüş soytarılar. Kim tıp doktorları? Profesyonel sağlık çalışanları. İnsanlar neden doktorları değil soytarıları dinliyor hala anlayamadım gitti. Boş konuşan tipler daha ikna edici sanırım.

Eklentiler

• corona.webp
    corona.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Goooglea yazınca çıkıyor? Kaynak WHO

Annem hemşire, 2 doktor arkadaşım da enfeksiyon servisinde çalışıyor hastanede sedye yok diyorlar aylardır tüm servisler dolu. 3 yaşlı uzak akrabam kaptı öldü, 2 dayım 2 yengem hastalandı iyileşti. Dayım KOAH Hastası hastanede yatmak zorunda kaldı, annem serviste zar zor yatak buldu hastanede yer yoktu çünkü. Hani hiçbir istatistik olmasa bile dönüp etrafına bakar insan o zaman vaka sayısını kestirebilir.
Aklın yolu bir yani, hiçbir kaynağı olmayan komplo teorileri deli saçması.
Komplo teorileriyle uğraşmıyorum. Öznel yorumlarla da ilgilenmiyorum. Bu komplo teorisi sözü hiçbir dönemde bu kadar dile pelesenk olmadı maalesef. Who sitesinde influenza 2018-2019 zirve birden 2020 de yok oluyor influenza.

Eklentiler

• 50EDC507-2357-4392-942B-A5191B58C903.webp
    50EDC507-2357-4392-942B-A5191B58C903.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 21
  • 552275BA-6182-41F5-8ACE-10C7A30FC4E7.webp
    552275BA-6182-41F5-8ACE-10C7A30FC4E7.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 28
  • 09A2D44A-50F1-4DCA-B627-ADC4C7653401.webp
    09A2D44A-50F1-4DCA-B627-ADC4C7653401.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 25
Bugün 1 ay 30 Babamdan ayrı gecen 30 koca gün.. otuz asırdan çok.evden baska bir yerde 1 gün kalmayan adam hastane kokusundan nefret eden kurban olduğum aslan babam
2019 sonu söz taktık pandemi çıktı..
Bugün yarın biter,kimseye zarar gelmesin diyerek 2021 mayıstayız
Bu süre içinde babam ve annem sayılı dışarı çıktılar yaşları ileri olmamalarına rağmen astım hastaları oldukları için.
Evli olan ablalarıma bebeklerine hasret kaldık ne olur ne olmaz diye.
Marketten aldıklarımızı deterjanla yıkadık,2 maske taktık,kalabalığa karışmadık,gezmedik camiye cumaya gidemedik sayısızca vs..
2 DOZ AŞI YAPTIRDIK!
Ama yinede nasıl olduysa bizi buldu ve suan babam entübe😭 babam o yatakta yatıyor ama acılarını biz on misliyle yaşıyoruz.
Ramazan geldi geçti,bayram geldi biz anlamadık
Bundan 2 ay önce canım sıkılıyor,hamburger canım istiyor,sereserpe yeşilliklere oturmak,bi cafede bir bardak kahve içmek istiyorum diyordum artık hicbisey istemiyorum babam sağ salim gelsin evden çıkmayalım hicbirsey yapmayalım önemli değil😭😭😭
Allahım tüm hastalara şifa ver benim babamla birlikte amiin.
Biz bayram yapmadık bizim babamıza sifa ver Allahım bayram sevinci yaşayalım.
ALLAH RIZASI İÇİN BIR DUADA SIZ EDIN😭
Kızını kendi elinle gelin et babam ne olur
Allah babanıza ve tüm hastalara şifa versin Allah babanızı size bağışlasın

Bunu hangi bilimsel yayın/makalede okudunuz. Zira müthiş derecede sabah akşam yayın takip eden ben hiçbir yerde okumadım. Aşılılar virüs bulaştırırlar, aşılılar aşısı ile kendini korurlar. Hatta yeni çocukluk aşılarında bile yeni aşılanan çocuklar immun sistemleri sıkıntılı olanlarla bir araya bir hafta falan gelmesin denir. Ki bu aşı (mrna) ilk kez kullanılan bir yöntem. Daha uğur şahin bile birçok soruya cevap vermeyip bilemiyoruz derken? Ve bu virüs zilyon mutasyona uğruyor, uğrayacak. Yaşayıp göreceğizGrip aşısı da 1800lerde çıktı ama grip dünyadan silinmedi. Grip ve koronavirüsün gibi mutasyona uğrayan virüslerin aşısının ne kadar koruyacağı belirsiz.
Şöyle ki kayınvalidem kalp hastası aşısını oldu. Yaşı da 60 üstü. Kayınbabam yüksek tansiyon hastası aşısını oldu. Kaynım var 20li yaşta bilinen hastalığı yok ve aşısız. Kayınbabam virüs kaptı. Aşısız olan kaynım 20 gün hasta yattı kayınvalideme test bile yapmadılar o kadar iyiydi. Kayınbabam da ayakta atlattı. Kayınbabama da 90 üstü yaşındaki büyükbabalar bulaştırdı onlar da aşılıydı ve ayakta atlattılar. Şu dediğinizde haklısınız aşılıdan aşılıya bulaşıyor ama yataklara düşürecek kadar hasta etmiyor. Aslında söylemek istediğim buydu.

Ha bi de ben biontechten değil sinovactan bahsediyorum.

Komplo teorileriyle uğraşmıyorum. Öznel yorumlarla da ilgilenmiyorum. Bu komplo teorisi sözü hiçbir dönemde bu kadar dile pelesenk olmadı maalesef. Who sitesinde influenza 2018-2019 zirve birden 2020 de yok oluyor influenza.tartışmak gibi bir niyetim yok. Güzel günler görmek tek dileğim.
Şöyle ki kayınvalidem kalp hastası aşısını oldu. Yaşı da 60 üstü. Kayınbabam yüksek tansiyon hastası aşısını oldu. Kaynım var 20li yaşta bilinen hastalığı yok ve aşısız. Kayınbabam virüs kaptı. Aşısız olan kaynım 20 gün hasta yattı kayınvalideme test bile yapmadılar o kadar iyiydi. Kayınbabam da ayakta atlattı. Kayınbabama da 90 üstü yaşındaki büyükbabalar bulaştırdı onlar da aşılıydı ve ayakta atlattılar. Şu dediğinizde haklısınız aşılıdan aşılıya bulaşıyor ama yataklara düşürecek kadar hasta etmiyor. Aslında söylemek istediğim buydu.
Haklı olabilirsiniz. Belki de fazla şüpheciyim. Ben de o kadar istiylrum ki artık bir şekilde eski günlerimize dönmeyi. Sadece bir sürü bilgi kirliliği ve güvensizlik var fakat hiçbir şekilde sorgulamak mümkün değil hemen cahil, bilgisiz yahut bunlar komplo etiketleri gerçekten can sıkıyor. ası firmalarının olabilecek herhangi bir yan etkide sorumluluk kabul etmemesi çok can sıkıcı. Bi sorumlu çıkıyor ve diyor ki aşı sonrası yoğun koronadan bakıma giren yok. Sürekli bir üstü kapatılma durumu. E insan ister istemez bir iki yalan görğnce de her şeye acaba mı demeye başlıyor. Ne zaman birkaç tane yalandan video resim gördüm araştırmaya başladım. Tamam abarttıkça abartanlar var ama bazı gerçekler de var yansıtıldığı gibi olmayan. Avrupada müthiş tepkiler, yürüyüşler oldu mesela. Bunları tvde neden göremediğimiz çok ilginç. Ben neva çiftçioğlu banes’in videosundan da çok etkilenmiştim. Domuz gribi salgınında nasıl bir korku oluşturuldulunu iyi hatırlıyorum. Grip kolay bir hastalık değil ki zaten 2019 da bir hasta oldum iki hafta ciğerlerim çıktı bir ay geçmedi mesela. Şimdi grip sıfır. İnsanlar iflas ediyor, psikolojimiz bitti, mutsuzuz, insan sosyal bir varlık ve biz yalnızlaştıkça yalnızlaştık. Güneş görmek, insanlarla vakit geçirmek, güzel haberler duymak. Bunlara ihtiyacı var bağışıklığımızın biraz da.
zengin düğününü yapıyor, cenazesini kaldırıyor, büyük zincir marketler, oteller açık. Olan küçük esnafa, orta alt sınıfa oldu. Geçenlerde papa Irak’a gitti maskesiz kalabalıklarda el öptürüyor o yaşında. Yani bunca tutarsızlık varken neden her gördüğüme inanayım?

İnşallah babanız tez zamanda iyileşip, yanınıza döner :( çok üzüldüm okuyunca :( aşı için ayrıca üzüldüm, ben ve ailem de sinovac olduk. Bir şey merak ettim, nereden bulaştığını biliyor musunuz? Siz onlarla mı yaşıyorsunuz, çalışıyor musunuz? Anlattığınız her şeyi ailem de yapıyor, yürüyüşe çıkıyorlar, çok nadir markete gidiyorlar. Açıkçası korktum, markete ve yürüyüşe de mi çıkartmasam artık diye düşünüyorum :(

Sayıları takip etmiyorum bugün haberlerde tabloyu gördüm ülkemizde 6 milyona yakın insan enfekte olmuş ve 5 milyona yakın insan iyileşmiş ! Hangi ölümcül salgın o zaman ? çok ölümcül salgında en az yarısı ölmesi gerekmez miydi 2020 de ölüm oranı daha az diye sağlık bakanı söyledi ben uydurmadım 🤷

Rabbim yar ve yardımcımız olsun . Rabbimi tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah. Rabbim kimseye baba acısı yaşatmasın . babamı kaybedeli 19 sene oldu , acısı halen içimde canım babam o kadar çok sık gelir ki rüyama . Canım canım babam bunları yazarken bile yüreğim sızlar . Ben onun aşkıydım oda benim.. ayda bir ziyaretine giderim ağlarım ağlarım konuşurum dertleşirim kurban olurum onu veren rabbime.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun . Rabbimi tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah. Rabbim kimseye baba acısı yaşatmasın . babamı kaybedeli 19 sene oldu , acısı halen içimde canım babam o kadar çok sık gelir ki rüyama . Canım canım babam bunları yazarken bile yüreğim sızlar . Ben onun aşkıydım oda benim.. ayda bir ziyaretine giderim ağlarım ağlarım konuşurum dertleşirim kurban olurum onu veren rabbime.
Allah rahmet etsin babacığına
Böyle güzel sevebilecek bir baban olduğu İçin , bu sevgiyi tattığın için de çok şanslı olduğunu söylemeden edemeyeceğim , benim babam da rahmetli oldu ama ben böyle bir sevgi yaşamadım maalesef :(
Rabbim sabır versin canım

O ilaclarin kullanimi durduruldu diye gecen haftalarda aciklama yapildi sanki yoksa durdurulan baska bi ilac mi bilginiz var mi?

Evet bu ilaç geçen sene mayıs ayında tüm dünyada yasaklanirken biz elimizdeki stok bitene kadar bir senedir maşallah herkese içirdik. Birde burada savunucuları çıktı doktorlardan daha mı iyi biliyorsun diyen. Yahu Dünya Sağlık Örgütü(WHO) bu sıtma ilacı kullanmayınız diye bas bas bagirdi Avrupa'daki hiç bir ülke 2-3 ay sonra kullanmadı. Benim ne garezim olur, ilaç karşıtı olsam aşıya da hayir derdim. Bas bas yazıyorum aşı olun diye.

Goooglea yazınca çıkıyor. Kaynak WHO

Annem hemşire, 2 doktor arkadaşım da enfeksiyon servisinde çalışıyor hastanede sedye yok diyorlar aylardır tüm servisler dolu. Doktor arkadaşlarım her gün hastaneden sayısız ceset poşetlenip çıkıyor dedi aylarca.

3 yaşlı uzak akrabam kaptı öldü, 2 dayım 2 yengem hastalandı iyileşti. Ankaradaki arkadaş ve iş çevremden yakalanan çok sayıda insan tanıyorum.Dayım KOAH hastası, hastanede yatmak zorunda kaldı, annem serviste zar zor yatak buldu hastanede yer yoktu çünkü. Hani hiçbir istatistik olmasa bile dönüp etrafına bakar insan o zaman vaka sayısını kestirebilir.
Aklın yolu bir yani, hiçbir kaynağı olmayan komplo teorileri deli saçması. Salgın yok diyen net şekilde istatistiksel veri okumayı bilmiyordurdan ziyade gerizekalıdır. Salgın yok diyenler bence gitsinler bir hastane enfeksiyon bölümüne, açsınlar maskelerini görsünler var mı yok mu.

Türkiyede ve dünya istatistiklerle 2019-2020-2021 kaç kişi ölmüş verilerini incelediniz mi?

Buraya da yazayım, PhDyim veri istatistiği alanında çalışıyorum bu işi profesyonelce yapıyorum yani. Tablo gördüğümde, neyin statistically significant olduğunu ayırt edebiliyorum. Sizlere de kısaca açıklayayım: ABDde uçak düşünce 300 kişi öldü, Çinde tren çarptı 200 kişi öldü şeklinde birbirinden bağımsız, random olayları; kaynağı belli ölümlerle karşılaştıramazsınız. 1. durumda nedensellik yok, rastgelelik var bu ölümleri engelleyemezsiniz. 2.durumda net sebep-sonuç ilişkisi var sebebi çözerseniz sonuç ortadan kalkar. Uçak kazasında 500 kişi öldü diye sebebi belli salgına aşı, ilaç aramamak en basitinden cehalet ve kafasızlık olur.

İnsanlar hala ısrarla bilimi inkar ediyor. Tıp doktorları konuşuyor, sağlık örgütleri konuşuyor ama millet hala komplo teorisi. Kim bu komplo teorisyenleri? Ortalığa dökülmüş soytarılar. Kim tıp doktorları? Profesyonel sağlık çalışanları. İnsanlar neden doktorları değil soytarıları dinliyor hala anlayamadım gitti. Boş konuşan tipler daha ikna edici sanırım.

Öyle deme Miss, devlet ve ajanlar doğruları söyleyen doktorları öldürüyormuş. Mesela adam gerçekleri anlatmak için canlı yayına giderken pat trafik kazası. Maksat millet uyanmasın. Ha bir de tv kanalları zaten bu doktorları hiç çıkarmıyormuş ekranlara. Yani atalım dünyada 10 milyon doktor olsun. Bu WHO ve Bill Gates ne kadar büyük bir adammış ki bu doktorların en az 9.5 milyonunu ikna etmiş pandemi olduğuna dair. İşte geriye kalan 500 bini de öldürülüyor, susturuluyor ya da yayın yapmaları engelleniyor.

Aşı olup olmamak tercih meselesi. Aşılanan sayısı arttıkça aşılılar aşılılara da bulaştırmadıkça virüs ölümcül olmaktan çıkacak buna da sürü bağışıklığı deniyor. İyi banlar. Bir daha kimseye hakaret etmezsiniz inşallah.
Siz farkında olmasanız da sizinki de hakaret. Hiç kimse diğer insanların bedeni hakkında karar veremez..İnsanların özgürlüğünü kısıtlama hakkı yok kimsenin. Biz aşı olmak isteyenlere saygı duyuyoruz. Ancak istemeyenlere saygı duymak zorundasınız.

Allah'ım babanızı size bağışlasın onlar doğru bildiği ilaçları sonra işe yaramıyomuş diye tedavi listesinden çıkarıyorlar Allah kurtarsın babanı inşallah 🤲
Ay şaka mısınız siz, babası emrine diye üzülen birisini ne güzel teselli ediyorsunuz !

Back
X