• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BABAMI BIZE BAĞIŞLA ALLAHIM

Bu nasıl zulüm böyle 😭 hepimiz aynı acıya duçar olmuşuz😭
Alışamıyorum Babamın yokluğuna evin heryerinden çıkacakmış gibi bir yere gitmiş gelecekmiş gibi eli omzumdaymış gibi..
Düşündükçe nefesim kesiliyor onun için hastanede yatarken birsey yapamamis olmak zoruma gidiyor doktora yalvardik bizim organlarımızı al babama nakil et kan verince bizim kanımızı ver günlerce hastane kapılarında bekledik özel ilaç dediler aldık hergün küçük meblağlara tatlılar aldık götürdük doktoruyla görüşebilmek için ama olmadı..😭
Hastane kapısında namaz kılınır mi niyet etmişti abim babamı cikariyim kılacağım umreye götüreceğim kurbanlar keseceğiz binlerce niyet yetimleri sevindirecektik biz yetim kaldik😭😭😭
Kaç yaşında olursanız olun babanız öldüyse minik bir çocuk yetimliği sarar sizi yetemezsiniz kendinize kanadiniz kırılır.
İnşallah anneniz baba emanetiniz sağdır ona sarılın bırakmayın elini
Bize babam emanetini bırakıp gitti ona gözümüz gibi bakmamız gerekir insan anneden yetim kalır derdi büyüklerim hep Allah onları korusun .
Evet burası asıl rüya alemi ebedi uyanış oraya ama elimizden birsey gelmiyor içimizi rahatlatacak biseyde bulamıyorum ben
Allah sabır versin canım
Babacığına rahmetiyle muamele etsin
Hepimiz bir sebepten göçeceğiz ...

Ay
Paylaşımlarınızı okudum ve hep dua ettim inşallah babanız kurtulur diye çünkü aynı süreçlerden bizde ablamın eşi için geçtik. Koronanın son zamanında tedbir amaçlı diye hastaneye aldılar. Yine tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. Yüzüstü yatamadığından yine tedbir amaçlı entübe edildi, entübe olmadan birgün önce oğlundan köfte pilav, tatlı isteyen telefonda sesi gayet iyi gelen insanın ertesi sabah entübe olması haberiyle yıkıldık. Bizde de önce sebebsiz tansiyon düşmeleri yaşandı sonra kan takviyesi yapıldı ama maalesef dayanamadı, kalp iflas etti ve eniştemizi kaybettik. Babamı 12 yıl önce kaybetmiş, hala yokluğuna alışamamış babasız evlenmiş ve baba yerine koyduğumuz insanı da 5 mayıs ta 62 yaşın da bu bela hastalıktan kaybetmenin acısıyla başbaşayız. Üç evladı var üçüde bekar, en büyüğü 28 yaşında, onlaramı üzülelim, gerçekten iyilikten başka birşeyini görmediğimiz insanı kaybettiğimize mi bilemedik. Hayat devam ediyor bu acıyla yaşamaya alışacağız fakat yokluğu gerçekten çok büyük acısı yüreğimiz de, sesi kulaklarımız da... Rabbim babanıza ve onun nezdinde edebiyete intikal etmiş cümle geçmiş ölülerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.
Okurken içim parçalandı bunları duymak okumak ve böyle olmaya devam edeceğini bilmek 😭 Rabbim hepimize sabır dayanma gücü versin

Maalesef bizde göremedik. Birde öncesi vardı eniştemin aşı oldu sonrasında safra kesesi taş sancıları başladı ve korona pozitifliği ailece karantina süreci. En son 29 mart ta gördük bir daha göremedik hastane sürecin de hergün telefonla bilgi alabildi oğlu biz merak ediyoruz diye son konuşmasını kayda almış ancak öyle duyduk sesini.
Bu lanet hastalığın en kötü tarafı tamamen garip gitmeleri. Ne hissetti, neyi istedi bilmiyoruz tek tesellimiz Morgtan teslim almadan önceki o son hali dudağında bir gülümseme öylesine huzurla uyuyordu sanki😔
Evet sadece bizmi bunu yaşıyoruz diye üzüldük garip sessiz sakin bisey demeden gitmesi..
Son bisey deseydi konuşmasa yüzümüze baksaydi doktorlara çok kızgınım çok

Alışamıyorum Babamın yokluğuna evin heryerinden çıkacakmış gibi bir yere gitmiş gelecekmiş gibi eli omzumdaymış gibi..
Düşündükçe nefesim kesiliyor onun için hastanede yatarken birsey yapamamis olmak zoruma gidiyor doktora yalvardik bizim organlarımızı al babama nakil et kan verince bizim kanımızı ver günlerce hastane kapılarında bekledik özel ilaç dediler aldık hergün küçük meblağlara tatlılar aldık götürdük doktoruyla görüşebilmek için ama olmadı..😭
Hastane kapısında namaz kılınır mi niyet etmişti abim babamı cikariyim kılacağım umreye götüreceğim kurbanlar keseceğiz binlerce niyet yetimleri sevindirecektik biz yetim kaldik😭😭😭
Kaç yaşında olursanız olun babanız öldüyse minik bir çocuk yetimliği sarar sizi yetemezsiniz kendinize kanadiniz kırılır.
Bize babam emanetini bırakıp gitti ona gözümüz gibi bakmamız gerekir insan anneden yetim kalır derdi büyüklerim hep Allah onları korusun .
Evet burası asıl rüya alemi ebedi uyanış oraya ama elimizden birsey gelmiyor içimizi rahatlatacak biseyde bulamıyorum ben
Kendimizi suçlamaktan delirmek üzereyiz. Özellikle kardeşim aklını oynatacak nerdeyse. Neden plazma verilmedi neden söyle yapılmadı. bazı tedavi şekilleri aile söylerse yapılıyormuş. Diyoruz ki kör mü olduk sağır mı olduk da bilemedik neden araştırmadık neden başka yere götürmedik , arabasını satsaydık özellere götürseydik en azından görürdük , neden... neden.... neden....
yetim kalmak , babasız olmak , köşede oturan bir babanın olmaması , bir daha onu hiç göremeyecek olmak...
Baban yok kimsen yok
Baban gitti herşey bitti

nisan 4 de ailecek karantinaya girdik 3 gün sonra babam hastaneye yatti bi 3 gün sonra da yoğun bakıma gitti. Hergün iyi haberini bekledik. en son konuşmamızda değerleri iyi entübeye çok çok uzağiz dediler. yemeğini yiyor tuvaletine kendi gidiyor dediler. cumartesiydi bunu dediklerinde. pazartesi herşey değişti hayatımız karardı. Ben babam çok perişandır görürsem unutamam diye son kez bakmaya giremedim.Onu morg da görmeyi kaldıramam dedim. Kardeşlerim annem eşim girdi. Hepsi sizin dediğinizi dedi. O kadar huzurlu uyuyordu ki dediler. Kardeşim Abla babam bu kadar güzel miydi dedi. Eşim de o kadar masumdu ki dedi.
12 13 gün yoğun bakımda kapılara camlara bakmış birilerini beklemiştir. Ağlamıştır korkmuştur. Sağında solunda ölenler oldukça eyvah bende öleceğim diye telaşlanmıştır belki entübe edeceğiz dedilerse diyoruz ki acaba korkudan mı kalbi durdu. Orası bize kabus o hastane odasında ne yasadıysa bizim dinmeyen sizimiz vicdanımızın susmayan sesi.
Oy kurban olduğum sen gittin de ben senden mi bahsediyorum....
-Acaba hastanede o hava makinesini taktılar sesli gürültülü çalışıyor dayanamadı bunaldı ondanmı yoğun bakıma aldılar?
-Çocuklarımı çağırın eve gideceğim mi dedi?
-Entübe etmek dahami kolaylarina geliyor ?
-Her ilacı denediler mi ?
-yoruldular ama Gerçekten çaba sarf edildimi?
-durumu kötülesince anlıyorlar ailesine gelin görün niye demiyorlar?
Yemek yiyerek ancak iiyilesbilir diyor herkes neden uyuttular?
Binlerce acaba var benim aklımda binlerce

-Acaba hastanede o hava makinesini taktılar sesli gürültülü çalışıyor dayanamadı bunaldı ondanmı yoğun bakıma aldılar?
-Çocuklarımı çağırın eve gideceğim mi dedi?
-Entübe etmek dahami kolaylarina geliyor ?
-Her ilacı denediler mi ?
-yoruldular ama Gerçekten çaba sarf edildimi?
-durumu kötülesince anlıyorlar ailesine gelin görün niye demiyorlar?
Yemek yiyerek ancak iiyilesbilir diyor herkes neden uyuttular?
Binlerce acaba var benim aklımda binlerce
Benim babam da 4 yıl önce vefat etti yoğun bakımda , gerçekten insanı çok zorlayan üzen süreçler , o acabalar öyle bir derinleşiyor ki :( bu dünyada böyle güzel bir baba kız ilişkisi yaşadığın tattığın için de çok şanslısın , rabbim cennetinde buluştursun sizi , benim rahmetli babamla asla böyle güzel bir ilişkim yoktu , keşke bana da böyle hisler yaşayan bir baba ile geçseydik bu dünyadan

Kendimizi suçlamaktan delirmek üzereyiz. Özellikle kardeşim aklını oynatacak nerdeyse. Neden plazma verilmedi neden söyle yapılmadı. bazı tedavi şekilleri aile söylerse yapılıyormuş. Diyoruz ki kör mü olduk sağır mı olduk da bilemedik neden araştırmadık neden başka yere götürmedik , arabasını satsaydık özellere götürseydik en azından görürdük , neden... neden.... neden....
yetim kalmak , babasız olmak , köşede oturan bir babanın olmaması , bir daha onu hiç göremeyecek olmak...
Baban yok kimsen yok
Baban gitti herşey bitti
Bizde plazma tedavisi yapılsın dedik bu hastanede yok ki ihtiyaç olsa zaten yaparız dedi
Burak sergen diye bir oyuncu var o 1 hafta olmuştu hastanedeydi babam üzülmüştü 1 hafta sonra babam hastalandı.
Oyuncu iyilesti 🥺

Benim babam da 4 yıl önce vefat etti yoğun bakımda , gerçekten insanı çok zorlayan üzen süreçler , o acabalar öyle bir derinleşiyor ki :KK43: bu dünyada böyle güzel bir baba kız ilişkisi yaşadığın tattığın için de çok şanslısın , rabbim cennetinde buluştursun sizi , benim rahmetli babamla asla böyle güzel bir ilişkim yoktu , keşke bana da böyle hisler yaşayan bir baba ile geçseydik bu dünyadan
Iyiki demelisin belkide en azından 1 üzülsen 2 sebep bulamıyorsun 10 günde sayısız kere hastanelik oldum 26 yasinda 😭 sezen aksunun şarkısı beynimde yankılanıyor
"Ben sana küsüm aslında haberin yok,
Koyup gittiğin yerde kötülük çok
Kime kızayım, nazım senden başka kime geçer?
Benim sensiz kolum, bacağım, ocağım yok"

Bizde plazma tedavisi yapılsın dedik bu hastanede yok ki ihtiyaç olsa zaten yaparız dedi
Burak sergen diye bir oyuncu var o 1 hafta olmuştu hastanedeydi babam üzülmüştü 1 hafta sonra babam hastalandı.
Oyuncu iyilesti 🥺
Ben de o adamda takılı kaldım. Çıkmasına sevindim ama babam neden çıkamadı diye yandım tutuştum. Acı aynı ateş aynı demekki herkesi aynı şekilde yakıyor.

çok hayali yarim kaldı.köyde babasının çok eski bir evi vardı. 1 senedir orayı adam etmek için canla başla çalıştı yanlız. inşaatla uğraştı hep. sırtının üstüne düştü , bacağını kırdı , tırnağı çekildi ama yinede çok heveslendi Babamın ocağı ben ölene kadar tütsün dedi köye gidip orda çay içmeyi torunlarıyla vakit geçirmeyi çok istedi. seviyordu çünkü köyü. Ev az da olsa bitti temizlendi 3 5 eşya koydu içine soba aldı kurdu. Musluğundan tutun sobasına kadar hem çok hevesle hem de maddi sıkıntılarla aldı. o yüzden ne yapsa çocuk gibi sevindi. şunu da alabildim bunu da diye. işini bitirdi oturulacak hale getirdi 3 5 iş kalmıştı sadece çekti koydu gitti. Evin dısında takım çantası . tuğlaları oylece kalakaldı. nasıl dayanılır bu acıya. oysa hayatında kendi için ilk defa birşey istedi ve yapıyordu. yaptı ama hevesi kursağında kaldı.

Iyiki demelisin belkide en azından 1 üzülsen 2 sebep bulamıyorsun 10 günde sayısız kere hastanelik oldum 26 yasinda 😭 sezen aksunun şarkısı beynimde yankılanıyor
"Ben sana küsüm aslında haberin yok,
Koyup gittiğin yerde kötülük çok
Kime kızayım, nazım senden başka kime geçer?
Benim sensiz kolum, bacağım, ocağım yok"
Rabbim ferahlık versin kuzum benim
Zaman zaman ZAman lazım
Geçmiyor ama azalıyor

Basınız sağolsun ,,evet aynen böyle oluyor işte küçük çocugun yetimliği sarıyor her yerinizi....40 yaşındayım babamı ocak ayında bu lanet hastalık sebebiyle kaybettim doktor basınız sağolsun dediğinde ilk söylediğim beni şimdi kim koruyacak oldu...hala kendimi çaresiz,kimsesiz hissediyorum..Yüreğimin yangını geçti garip bir boşluk kaldı hani yasasam ne yaşamasam modu...psikolojik destek alıyorum çünkü ilk 105 gün hiç uyuyamadım sanki destek iyi geldi.Sizede tavsiyem bu yönde

Ben de o adamda takılı kaldım. Çıkmasına sevindim ama babam neden çıkamadı diye yandım tutuştum. Acı aynı ateş aynı demekki herkesi aynı şekilde yakıyor.

çok hayali yarim kaldı.köyde babasının çok eski bir evi vardı. 1 senedir orayı adam etmek için canla başla çalıştı yanlız. inşaatla uğraştı hep. sırtının üstüne düştü , bacağını kırdı , tırnağı çekildi ama yinede çok heveslendi Babamın ocağı ben ölene kadar tütsün dedi köye gidip orda çay içmeyi torunlarıyla vakit geçirmeyi çok istedi. seviyordu çünkü köyü. Ev az da olsa bitti temizlendi 3 5 eşya koydu içine soba aldı kurdu. Musluğundan tutun sobasına kadar hem çok hevesle hem de maddi sıkıntılarla aldı. o yüzden ne yapsa çocuk gibi sevindi. şunu da alabildim bunu da diye. işini bitirdi oturulacak hale getirdi 3 5 iş kalmıştı sadece çekti koydu gitti. Evin dısında takım çantası . tuğlaları oylece kalakaldı. nasıl dayanılır bu acıya. oysa hayatında kendi için ilk defa birşey istedi ve yapıyordu. yaptı ama hevesi kursağında kaldı.
Acımız aynı 1 kaderi 2 aile nasıl yaşar Babamın annesi babası erken yaşta vefat etmiş biz göremedik hiç
Konusu açılınca hep üzülürdü memleketimiz uzak olduğundan bize 3 4 saatlik yazlık bir yerden köy havası alayım diye ev yaptirdik gecen sene bitti ama yasakdan bir türlü gidemedik bu sene ha gideceğiz ha gidiyoruz dedi durdu tam heveslendi havalar soğudu yasak oldu haftasonu içinde kaldı
Suan bağırmak istiyorum deli gibi bağırmak

Acımız aynı 1 kaderi 2 aile nasıl yaşar Babamın annesi babası erken yaşta vefat etmiş biz göremedik hiç
Konusu açılınca hep üzülürdü memleketimiz uzak olduğundan bize 3 4 saatlik yazlık bir yerden köy havası alayım diye ev yaptirdik gecen sene bitti ama yasakdan bir türlü gidemedik bu sene ha gideceğiz ha gidiyoruz dedi durdu tam heveslendi havalar soğudu yasak oldu haftasonu içinde kaldı
eğer sebep olan varsa , ihmal varsa , bu mikrop insan yapımıysa ki ben öyle düşünüyorum allah belalarını versin. cehennem ateşinde boğulsunlar.
Bende yanlız yüksek bir yere çıkıp bağırsam üstümü başımı yırtsam mezarını kazzam tırnaklarımla içim soğur mu bilmem

Tekrar başınız sağolsun ikinize de Allah sabır versin. Hepimize versin.

İçimizdeki ateşle sorguluyor öfkeleniyoruz çok iyi anlıyorum hissettiklerinizi.
Elbet bunlarda hafifliyor.
Öyle olmasa ölümden sonra kalanlar olarak yaşayabilir mi?

Bizde bütün imkanları kullandık plazma yaptırdık ilaç dediler aldık ama olmadı.
Ömür bitmiş fayda yok.

Entübeden uyanan azınlığın içine giremedi annem.

Ömür bitmiş fayda yok.

annem kardeşlerim ben kızım babam hepimiz tutulduk bu lanet olasıca illete. sanki dilimiz dişimiz kitlendi. Başımızı yastıktan kaldıramadık. Ben 15 gün yemeden içmeden yattım bi tek babamı arama saatlerinde kalktım zorla. Hiç araştırma yapmak aklıma gelmedi ozon tedavisi mi ne onu hiç bilmiyordum. Sanki üstümüze kara bulutlar çöktü sadece babamdan iyi haber bekledik. İyiydi de. entübeye çok uzağız her şeyini kendi yapıyor demişlerdi. En son gün ne olduysa bıraktı gitti bizi.
Vİcdanımın yükü cok ağır. Bişeyler yapabilirmiydik diye. 44 gündür o yoğun bakımda neler oldu canı çok yandı mı ,bizi düşünüp ağladı mı , çocuklarım neden gelip beni almıyorlar dedi mi . bir de babamda huzursuz bacak sendromu vardı bacakları yatarken hiç sabit duramazdı ki raporuna göre onun için muayene olmuş yoğun bakımda. Doktor uyumsuz hastanız demişti. Bacaklardan yatamayınca sıkıntı çıkardıysa doktorlar gıcık mı oldu , bakmadılar mı , uğraşamayız senle mi dediler....
Beynimi kemiriyor bu sorular.
İçimin yangını güzel babam. Kızın sana nefes olamadı can olamadı.

annem kardeşlerim ben kızım babam hepimiz tutulduk bu lanet olasıca illete. sanki dilimiz dişimiz kitlendi. Başımızı yastıktan kaldıramadık. Ben 15 gün yemeden içmeden yattım bi tek babamı arama saatlerinde kalktım zorla. Hiç araştırma yapmak aklıma gelmedi ozon tedavisi mi ne onu hiç bilmiyordum. Sanki üstümüze kara bulutlar çöktü sadece babamdan iyi haber bekledik. İyiydi de. entübeye çok uzağız her şeyini kendi yapıyor demişlerdi. En son gün ne olduysa bıraktı gitti bizi.
Vİcdanımın yükü cok ağır. Bişeyler yapabilirmiydik diye. 44 gündür o yoğun bakımda neler oldu canı çok yandı mı ,bizi düşünüp ağladı mı , çocuklarım neden gelip beni almıyorlar dedi mi . bir de babamda huzursuz bacak sendromu vardı bacakları yatarken hiç sabit duramazdı ki raporuna göre onun için muayene olmuş yoğun bakımda. Doktor uyumsuz hastanız demişti. Bacaklardan yatamayınca sıkıntı çıkardıysa doktorlar gıcık mı oldu , bakmadılar mı , uğraşamayız senle mi dediler....

Düşünme artık seher yoğun bakımda nefes için duruyolardı annemde bel ağrısı çok çekti ama nefes var ya nefes herşeyin üstünde.
Hepimize imtihandı. Bize gösterilen şeylerde de hikmet var unutturulan şeylerde de. Bu düşünceleri bitirmeye çalış içinde senin bi sorumluluğun yoktu.
Diyorum bak plazma yapıldı bize çözüm olmadı.
Dr lar diyo iyiye gidiyor gibiydi bir gecede kötüye gitti diye.
Ölüm olacak bununda bir sebebi olacak

Ömür bitmiş fayda yok.

Bugün çalışırken tüm gün şunu düşündüm
Entübe olup iyileşen oldumu gerçekten?
Özel hastaneden özellikle?

Delirmek üzereyim SEHER YILDIZI SEHER YILDIZI abime doktor hasta sıkılıyor yoğun bakımlık bir durumu yok ama sıkıldığı için durmak istemiyor demiş eğer havayı yeteri kadar vermezsek o zaman sorun olacak demiş ve yoğun bakıma almışlar.
Bende aynı şeyi düşünüyorum acaba babam sıkıldı çıkmak istiyorum dedi diye gıcık olup mu aldılar yoğun bakıma.
Bizi sormuş çocuklar neden hala gelmedi almaya demiş.
Yoğun bakıma alınmadan önce benimle telefonla konuşurken kızım takmak istemiyorum çok sıkıldım birisi var ben çıkardım diye gıcık oldum demiş babama bende baba benim hatrim için çıkarma 2 gün sonra nasıl olsa çıkacaksın dedim tamamlaşip kapattık 😔😔😔 keske yasağa rağmen çıkıp gitseydik babamı cikarsaydik hastaneden diyorum

Düşünme artık seher yoğun bakımda nefes için duruyolardı annemde bel ağrısı çok çekti ama nefes var ya nefes herşeyin üstünde.
Hepimize imtihandı. Bize gösterilen şeylerde de hikmet var unutturulan şeylerde de. Bu düşünceleri bitirmeye çalış içinde senin bi sorumluluğun yoktu.
Diyorum bak plazma yapıldı bize çözüm olmadı.
Dr lar diyo iyiye gidiyor gibiydi bir gecede kötüye gitti diye.
Ölüm olacak bununda bir sebebi olacak
Ah keşke oraları unutsam. Rabbim hepimize sabır versin inşallah ne denir ki başka. Teşekkür ederim acılı halinizle acımı dinlediniz.
Delirmek üzereyim SEHER YILDIZI SEHER YILDIZI abime doktor hasta sıkılıyor yoğun bakımlık bir durumu yok ama sıkıldığı için durmak istemiyor demiş eğer havayı yeteri kadar vermezsek o zaman sorun olacak demiş ve yoğun bakıma almışlar.
Bende aynı şeyi düşünüyorum acaba babam sıkıldı çıkmak istiyorum dedi diye gıcık olup mu aldılar yoğun bakıma.
Bizi sormuş çocuklar neden hala gelmedi almaya demiş.
Yoğun bakıma alınmadan önce benimle telefonla konuşurken kızım takmak istemiyorum çok sıkıldım birisi var ben çıkardım diye gıcık oldum demiş babama bende baba benim hatrim için çıkarma 2 gün sonra nasıl olsa çıkacaksın dedim tamamlaşip kapattık 😔😔😔 keske yasağa rağmen çıkıp gitseydik babamı cikarsaydik hastaneden diyorum
Babamda normal odadaydı yoğun bakımlık bişeyi yoktu. Hatta evde 3 testi negatif çıktı . hastaneye götürünce 4. test çıkana kadar normal bölümde yattı olaki kovid değilse riske atmayalım diye. Bak siz haber almışsınız biz hiç haber alamadık bize birşey dedi mi , çağırın gelip götürsünler nerde benim çoluğum çocuğum dedi mi. Keşke diyoruz sizin gibi alıp gelseydik hastaneden ya da hiç götürmeseydik. Kurban olduğum babam gitmezdi belki.

Back
X