Babamı İÇKİ belasından kurtarmam lazım :((

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam herkeze

Ben çocukluğumu dayak,alkol,hakaretlerle geçirdim. Annem ve 2 kardeşimde öyle. Çok çektik babamdan. Alkolü yüzünden. Dayağıda vardı. Kemerleri çok yedim vücüduma... Ama ben unutmak istedim hep iyi olsun diye didindim durdum babam için. Babam aslında Mert adamdır. Ekmeğini bölüşür herkezle. Ama bu içki onu mahvetti yıllardır.. Bambaşka biri yaptı. Küçücük bir çocukken bile elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Yediğim dayakları bile önemsemedim,işittiğim hakaretleri. Tek derdim babam iyi olsun kurtulsundu bu içkiden. Ama kimseden destek görmedim. Ne annem nede kardeşlerim bana yardımcı olmak istemediler haklılardı kırgınlardı babama. "O düzelmez adam olmaz" yaftası yapışmıştı babama. Bu bile beni üzüyordu . Bir yolu olmalı derdim. Ama nafile

Annemle bundan 6 yıl önce boşandılar. Annem babamın çok dayağını yedi. Kadın çekemiyordu 30 yıldan sonra boşandı çok yaralandım üzüldüm ama annem haklıydı .. Bu 6 yıl özellikle bana ve anneme kabus oldu. Babam çıldırdı daha çok alkole iyice dayandı, çok çirkin laflar sözler etti anneme ve ailesine .. Diğer kardeşlerim kolayını bulmuştu babamla kesinlikle görüşmüyorlardı çocuklarını bile göstermiyorlardı. Babamı sakinleştirmek yumuşatmak hep bana kalıyordu ben onunla hep görüşüyordum torunlarını gösteriyordum hani mutlu olsun bu içkiden kurtulsun bak torunların var baba yapma etme diyordum. Çok sefil oldu perişan oldu. Yanıma çağırıyordum gel bende kal onada yanaşmıyordu. 6 yıl sonra annem tüm iyi niyetiyle ona şans verdi içki içmiyordu artık. Söz verdi anneme. Evlendiler ... Ama 2 yıl içinde babam yine aynı oldu. İçti anneme laflar küfürler üzerine yürümeler .. Çok üzüldük. Kardeşlerim "işte bak yine adam olmamış baban" dediler. Annemin yüzüne vurdular niye şans verdin diye. Annem mahvolmuştu artık.
Kuzenimin düğününde son damla taşmış annemin. Çünkü babam içmiş orda kendinden geçmiş annem rezillik çıkmasın diye almış dışarı çıkarmış. Herkez görmüş ikisi arasındaki bağrışmaları.. Babam kız kardeşimin düğününde de olay çıkmasına sebep olmuştu içki içmişti (kız kardeşim ondan dolayı soğuk babama haklıda)

Ama babamız sonuçta. Şuan yaklaşık 8 aydır annem babam ayrı yine. Boşanma olmadı ama annem babamı uzaklaştırdı evden kesinlikle eve almıyor. Kilit kapı hepsini değişti. Babam annesinin evinde kalıyor o ev çok beter durumda bugün yarın yıkılacak ev. Babam ne yer ne içer ütüsünü yemeğini nasıl yapar diye düşününce hep ağlıyorum. Yufka yürekliyim. Anneme affet diyorum büyüklük sende kalsın Buda senin sınavın anne diyorum.. Annem asla istemiyor.. Biri erkek diğeri kız olan kardeşlerden de destek göremiyorum. Asla konuşmuyorlar babamla. Zaten onlar benlede konuşmuyor hala konularımı bilir okuyan arkadaşlar.

Annem haklıdır asla lafım yok ona. Ama biz kardeşler elele verip babamı düzeltmek için uğraşsak yılmasak desemde boş .. Korkuyorum babam birgün bir sokak köşesinde öylece gidecek alkolle Allah korusun. Ama bu sadece benim umurumda kimsede tık yok.

Bende babama kırgınım haksız babam. Annemin değerini bilip yanında olmadı içkiyi bırakmadı. Ama ne yapayım arkadaşlar babadır, atadır atsan atılmaz satsan satılmaz.

Çocuklarım var evliyim eşimde diyor baban gelsin yanımıza kalsın dinlenir değişiklik olur ama gelmiyor. Gelip size yük olmam diyor. Ben bakarım sana baba başım üstüne diyorum .. Ne olursa olsun hepimiz insanız hatalar bizim için düşene tekme vurmak benim yapımda yok. Migren hastasıyım babam içer içer annemi bulamaz beni arar anneme laflar sayar sayar kapatır sabırla dinlerim, sabırla konuşurum hep baba yapma etme. Hep dua ediyorum Allah'a babamı kurtar bu durumdan diye .. Yanıma gelse ben seve seve bakarım çünkü durumu kötüye gidiyor. Annesi ve Babası hayatta yok. Kardeşleri yüzüne bakmıyor. Onları aradım kaç kez konuştum ne olur yardım edin konuşun kardeşinizdir dedim ama oralı olmadı kimse..

Babam 2 çocuğunu aramıyor çünkü onlar baba falan tanımıyoruz demişler Buda beni çok üzdü.

Ne olur Babam için dua edin Allah babama Hidayet versin. Okuyan herkez bana bir yol göstersin..

Allah razı olsun

Allah yardımcınız olsun dünyalık sınav... siz gerçekten hayırlı bir evlatsınız okudukça gözlerim doldu dua etmekten başka elimden bi çare gelmez arkadaşım ama bildiğim bi duada şu : kadeh duası bi araştır internetten yalnış bilgi vermek istemiyorum alkolu bırakma duası diye googleden bi araştır inşallah faydalı olur

Benimde elimden birşey gelmiyor dua etmekten başka..elimden geleni yapıyorum ağlıyorum Allah'a yalvarıyorum .. Çok üzülüyorum.
Kadeh duasını biliyorum.. Okuyorum devamlı.
Babamla konuşup duruyorum ikna etmeye çalışıyorum hastaneye yat diye.. İnşallah yatar. İnşallah düzelir.

canım Allah yardımcınız olsun fakat alkolü bırakması çok zor annemle babamda boşandı annem ona biz küçükken defalarca şans verdi ama bi türlü bırakmadı alkolü. boşandıktan sonra da tekrar ona geri dönmedi. annem yemeğine alkolden tiksinsin diye yurt dışından ilaç bile getirtmiş ilk zamanlar içkiden tiksinmiş ama sonra öğrenmiş ki o ilaç erkekte iktidarsızlık yapıyo diye bırakmış öyle olursa bu sefer daha çok saldırır döver diye kendisi hala içiyo içmiyorum diyodu ama hala içiyo ve öyle laflar söyledi ki bilsen şok olursun ve ben artık onu düşünmüyorum bile yolda ölürken görsem yüzüne bile bakmadan yanından es geçerim o derece yani ama inşallah Allah senin gönlüne göre verir de herşey yoluna girer. bizden geçti artık

gerçekten helal olsun size.allah bütün bunları ne kadar hayırlı bir evlat olduğunuzu görecek yaptığınız yapacağınız herşeyin en iyisini verecektir size.baban için gerçekten çok üzüldüm.hem alkol alıyor hemde evlatları (sizden başka) tarafından reddediliyor.
gerçekten okuyunca duygulandım.eşinizde sizde çok iyi insanlarsınız.babanızı bu zamanında yalnız bırakmak istemiyorsunuz.
evet babanız tarafından çok dövüldünüz gün yüzü göstermedi size ama sizinde dediğiniz gibi o bir baba.nasıl desem büyüklük yapın babanıza bakarak.onu utandırın.eskiden size yaptıklarını hatırlasın.utansın en azından.sizin kıymetinizi anlasın.

Öncelikle Allah size sabır versin gerçekten çok zor bi durum.

Fakat babanız istemediği takdirde ona alkolü bıraktırmanız çok zor.

Burda açık açık yazmak istemiyorum ama bi dönem çok araştırdım.

Alkolik olan kişiler bunu etrafına zarar olarak görmezmiş ben kendime yapıyorum size ne zararım var ki diye düşünürlermiş.

İlk olarak babanıza aslında hem kendine hemde size ne kadar çok zarar verdiğini hatırlatın.

Müsait olduğunuz zamanlarda babanızıda alıp ailenizle birlikte birşeyler yapsanız onun torunlarıyla iyi vakit geçirmesini

sağlasanız bi işe yarar mı acaba?

Alkol alan insanlar depresif oluyorlar eminim babanızda hayattan zevk almıyordur ve durum böyle oldukça daha çok içkiye veriyordur

kendisini.

Âmin sağol canım. Seni çok iyi anlıyorum İnan ki. Ama sen yinede öyle deme baban için. Baban o senin. Ne yapalım canım bu da bir sınav diyorum hep..
bizde çok ilaçlar verdik yemeklerine kattık.. Ama olmadı.

Babamla hergün konuşuyorum ikna etmek için.. Hatalarını biliyor farkında. Umarım Allah yardım eder böyle alkol esaretine tutunanlara...

Allah razı olsun arkadaşım ne yapayım Babam Çok zor durumda evet bir hatası var içiyor. Ve içki tüm kötülüklerin anası. Babamı mahvetmiş ..
Kimse destek olmuyor sahip çıkmıyor. Bende konuşmasam babam iyice yok olup gidecek diye düşündüm hep bu zamana kadar.. Ben onun ne kadar haksız olduğunu bilsemde hep kucak açtım babama. İyilikle, onu insan yerine koymakla düzelir umudu taşıdım..
Bende Anneyim evlatlarım var kimin ne olacağı belli olmaz..

Ben inanın bu iyiliği insanlığı babam utansın diye yapmıyorum gerçekten yüreğimden geldiği için yapıyorum.

Merhamet duygum çok fazla..

Tşk ederim arkadaşım ..

Amin arkadaşım çok sağol..Aynen dediğin gibi arkadaşım hayattan zevk almıyor karamsar bunalmış karanlık bir kuyuda kalmış derbeder olmuş kimsede değer vermiyor, insan yerine konmuyor hatalarından dolayı.
Birtek ben ve eşim babamla görüşüyoruz saygı ile yaklaşmaya devam ediyoruz oysa bizde biliyoruz ki hataları çok.

Ama sevgi ile düzeleceğine inanıyorum ben.. Babamla hep konuşuyorum kendisine çok zarar verdiğini anlatıyorum içmese çok iyi insan ama içince değişiyor...

İnşallah yanımıza gelir de ruhu yenilenir değişir nefes alır ..biz yakın olsak zaten hep onunla ilgilendirdik ..ama uzağız..

Son düzenleme:
Biliyor musunuz en zoruma giden; ben de diğer kardeşlerim de aynı ana-babanın çocuklarıyız. Ama onların umurunda değil babam. Kendi hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi şen şakrak devam ediyorlar. Onların bu kadar gaddar ve duygusuz olmaları beni ayrıca çok üzüyor ve düşündürüyor ..

Bana ise zamanında hep derlerdi "sen bu adama yüz veriyorsun niye konuşuyorsun kapat telefonu bakma suratına! Numaranı değiştir seni bulamasın! " bunu babamın öz çocukları dedi bana.

Annemede biz o adamı tanımıyoruz öyle babamız yok ne hâli varsa görsün demişler.. Annemde bana dönüyor ve kızım sen babana sahip çık ben ona üzülüyorum durumu iyi değil ama ben çok kırgınım el atmak istemiyorum dedi..

Allah ne verirse hayırlısını versin inşallah.

Çok iyi anlıyorum seni benim babamda annem tarafından 3-4 kez terkedilmesine ve geri dönsün diye söz vermesine rağmen birkaç ay içinde yine başlardı içmeye. doktor babama içkiyi bırakmazsa öceğini söyledi ve oldu da. babamı çok seviyorum ama bize yaşatıkları yüzünden asla affedemiyorum iyikide ölmüş diyorum. İnşallah baban çok gecmeden hatalarının farkına varır.çk üzücü bi durum. Allah yardımcın olsun.

Âmin sağol arkadaşım Allah razı olsun. Allah senin babana da rahmet eylesin nurlar içinde yatırsın .. Benimde tek duam babamın biran evvel bu hatasından dönmesi.

İnşallah babam bu yoldan geri döner hastaneye yatacağım dedi bugün inşallah yatar.. Hep dua ediyorum

Allah kabul etsin inşallah..
Tüm dertlilere derman versin Allahım..

Aynen öyle canım iyiki siz destek oluyorsunuz keşke daha yakın olabilseniz ama şartlar her zaman istediğimiz gibi olmuyor malesef..

Birde alkol alan insanlar genelde ilgiden , sevgiden yoksun büyümüş insanlar oluyor. Bu durumda kimi ben görmediğim sevgiyi aileme

çocuklarıma vermeliyim diye düşünürken kimileri de bu psikolojiden kolay kolay çıkamıyor ve çıkış yolu olarak kafasını dağıtabileceği

alkole sarılıyor.

Size önerim; eğer babanız yanınıza gelmeyi kabul ederse alkolün kötülüklerinden değil de yaşanması gereken güzel şeylerden bahsedin.

Birde her fırsatta alkolü hatırlatmayın. Mesela güzel bir gün geçirdiniz ve akşamına '' Bak baba ne kadar güzel bir gün geçirdik,

alkol almasan her günümüz böyle güzel geçecek'' gibi cümlelerden bahsediyorum. Yani biz böyle yaptığımızda 1 saat sonra içki içerken

buluyorduk. Yani yine yaşadıklarımdan yola çıkarak yazıyorum ama alkol alan kişiler ne derseniz tersini yapıyor malesef..

Ama sanmıyorum ki alkol alan bi insan hoşnut olsun zevk alsın bu durumdan. Vardır bir derdi güçsüzdür alkolü çare olarak görmüştür.

Her ne kadar çare olmasa da o psikolojide olan biri için bunu düşünmesi gayet doğal.

Çok yakından yaşadığım için biliyorum çok zor bi durum fakat çaresiz değil. Sevgiyle çözeceğinizden eminim.

Ben de sizin gibi düşünüyorum.. Babamın tek sorunu sevgisizlik. Küçüklüğünden beri sevgisizlik görmüş.. Kardeşleri hiç değer vermez anne baba sevmemiş.. Annemde çok ciddi bir kadındır. Pek sevgi göstermedi babama .. Kardeşlerim desen babama saygıları yok hep bağırdılar çağırdılar ..
Offff offff hangisini yazayım..
Birtek sanırım ben babamı hep çok sevdim değer verdim.. Babama hiç laf söyletmedim .. Benim yanımda kimse babama laf edemedi hala da ettirmem..

Keşke yakın olsaydık koşa koşa giderdik eşimle babama yardım etmeye. İşte uzaklık..

İnan babamda üzülüyor benim hatam var içki diyor.. Kurtulmak istiyorum kızım diye kaç kez ağladı telefonda..

Allah yardım etsin babama ...
Ve bu durumda olan tüm babalara..

canım alkol alıyosun iyi güzel dengesiz lafların olur ama enişteme mesaj attı nişanlıma mesaj attı neler neler yazdı tamam küfür edersin ama enişteme mesaj atmış karına talibim mutlu edicem onu diye bu en basit yazdığı mesaj karına dediği de kendi öz kızı. ben şimdiye kadar ona hiç yüz çevirmedim tek bi kelime bile kötü söz söylemedim baba dedim ama o neler dedi bize bana küçük f....e dedi bunlar basitleri yani. bide o hatalarının farkında değil onun yaptığı herşey doğru bi hatalı biziz dolandırıcı yalancı ahlaksız cani canavar aklına ne gelirse biz onlardanmışız

Anlıyorum seni canım çok çok üzüldüm yaşadıklarına. Bir babaya yakışmayan hareketler yapmış. İnan çok haklısın kırılmakta. Benim babam bu kadar yapmadı bize. Ve az çok farkında hatasının.
Eminim senin babanda çok üzülüp pişman olmuştur içten içe ama kalbiniz kırılmış birkere..

Aile ile imtihan en zoru.
Rabbim bu durumları yaşayan herkeze yardım etsin inşallah ...

amin inşallah. Allah affetsin ne diyelim. hep dua ederdim 1 ay öncesine kadar Allah bize sabır ona akıl fikir versin diye. sizin içinde bol bol dua ederim Allah size yardım etsin diye en azından hatasını anlıyo biliyo bu da güzel bişey

Âmin inşallah.. Allah razı olsun arkadaşım.

Benim çocukluk dönemi kabusumdu babamin içki icmesi çok zordu.ama şimdi astım hastası icemiyor ...Allah hidayet versin babanıza insallah bırakır.Allah yardımcınız olsun.

Benim çocukluk dönemi kabusumdu babamin içki icmesi çok zordu.ama şimdi astım hastası icemiyor ...Allah hidayet versin babanıza insallah bırakır.Allah yardımcınız olsun.

Âmin Allah razı olsun arkadaşım..
Çok sağ ol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…