Şöyle diyim 3 sene önce arkadaşı yüzünden vuruldu vuran kişi bundan arkadaşını istiyo bu da vermeyince o vuruyo bunu duymuşlardı ve bir sürü şey söylemişlerdi yok mafya falan filan ya alakası bile yok. Bi de arada sırada esrar içiyodu buna ben de çok kızıyodum ve artık içmediğine eminim abim görmüş o tabi babamı doldurmuş tabi zamanın da benim öz abim daha fazlalarını içen biriydi de neyse yani bu sebeplerden dolayı
bende zamanında senin gibi düşünüyordum.ama uyuşturucu hap madde kullanan tanıdıklarım çoğunlukla sakat insanlar çıktı
uyuşturucu dediğim öyle sadece esrar eroin kokain değil,buna ağır antidepresanlar,sık alkol kullanımı falanda dahil.
ben babana hak veriyorum...
arada sırada esrar içiyordu demişsin canım... ve bağımlılığı yok diyede idda ediyorsun.. esrar dediğin şey tek kullanımdan sonra bile bağımlılık yapabilecek bir illet.. ve en az 6 ay tedavi süresi gerektirir.. arkadaşın böyle bir süreç yaşadımı??? nasıl bıraktım demesine tek bir sözüne güvenebiliyorsun?? bence babann çok haklı...
kaç yaşındasınız bu arada?
güzelim ya, birde 19 yasindaymisin, kiyamam sana, lütfen ama lütfen babanin sözünü dinle, seviyorsanda sev ama evlenme canim, bekle bakalim ilerki yillar neler getirecek, sakin evlenme nisanlanma cok pisman olursun, göreceksin ne düzgün insanlar cikacak karsina, daha cok gencsin, sen beyin olarak cok mantikli düsünebiliyorsun belki ama his olarak gencligin verdigi birsey hormonlar, cahillik seni mantikli düsüncelerinden uzaklastiriyor.
Bir kac sene daha arkadaslik yap madem öyle bakalim sevgilin bir baltaya sap olabilecekmi, zaten babanin belki gözüde tutar ozaman bakarsa bu adam oluyor der, bak artik böyle islere karismiyor vs der, babanin sözünden cikma, kimseyide ikna etmeye calisma, kendine odaklan, sevgilinede deki seni seviyorum ama o benim babam asla onun sözünden cikamam, sende sevdir kendini ona, buda nasil olur, dogrudürüst bir isi olur gücü olur mantikli isler yapar, olgunlasir zamanla belki.
Dedigim gibi bunlarida yapamazsa ozaman kosarak uzaklas derim, hayatini mahvetme sakin.
Bu arada genc yasta böyle madde falan kullananlarda mutlaka bir hasar oluyor beyinlerinde, abimde kullanmisti dedin, abininde hareketlerine bak mutlaka göreceksindir.
Sana birde örnek veriyorum en yakinimdan, teyzem bir adamla tanismisti, adam profesör, kitaplar yazmis, cok zengin, ayrilmis bir kizi vardi eski karisindan, hala karisina maddi olarak cok yardim ediyordu, teyzemde cok sevmis zaten yasimda geciyor demisti 33 yasindaydi, evlenmek istedi. Dayimda arastirdi ögrendiki adam asiri alkol aldigi icin eski esinden ayrilmismis, sonra tedavi görmüs, teyzemle tanismis. Ailede herkes karsi cikti, teyzem kimseyi dinlemedi ve basti nikahi gizlice.
Hersey iyi gidiyordu, bir kizi oldu, adamda gayet basariliydi üniverste hayatinda.
Sonra bir seye kafayi bozmus isyerinde icmis icmis gelmis eve, teyzeme dünyanin dayagini atmis, ben birdaha cocuk istemiyordum, sen beni kandirdin diye.
Hic alakasi yok, kafa iyiya, eski karisinada hep öyle yaparmis.
Utancindan kimseye söyleyemedi biz aylar sonra ögrendik, artik icip icip konu komsu dinlemeyip ulu ortadada gezincede ortaya cikti. 3 sene ugrasti, kac kez tedaviye gitti, olmadi, teyzem bosandi simdi, ama halada pesini birakmiyor.
Tuhaf olan, adam ertesi gün dusunu alip giyinip kusanip üniversteye gidip ders anlatiyor, toplantilara katiliyor, herkes cok beyefendi biliyor.
Mümkün oldukca is yerine caktirmiyor yani, fazla etkilememis simdiye kadari, sadece uzun zaman tedavi görünce üniverstedekilerinin haberi olmus problemi var diye.
Yani anliyacagin teyzem cok pisman, annemi diyormus, ne bileyim, bir sene beraberdik cok mutluyduk, agzina icki sürmemisti diye. Uzun lafin kisasi, insanlar senin görmedigini görüyorlar, baban senin hesapliyamadiklarini hesapliyor.
Bu arada teyzemin esiyle bende tanismistim ve cok iyi bir adam aslinda. Cok bilgili, eli cok acik, güler yüzlü.
Ama alköl alinca baskaymis iste. Allah biliyor onada aciyorum, allah kurtarsin, ama teyzem onu kurtaramaz cok ugrasti bosuna, sonucta onun kadina degil, psikologa, terapiye ihtiyaci var.
Esrar denilen maddenin bağımlılığı olmaz ama eroin veya hap bunların bağımlılığı bir kere de başlar bu yüzden eminim bu arada bunun için kendisinin de böyle bir tedaviye ihtiyacı olmadı çok şükür a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?