hepimizin babası kıskanç ama bazılarımızınki biraz fazla maalesef canım evlenmeyi düşünüyorsan tabiki olabilir yüzük neden olmasın ama önce annene danış derim ben ilşkiniz ciddi olduktan sonra baban kötü i tepki vermez sanırım
Babamın tepkisinden de korkuyorum, ne zaman tanıştın, ne zman karar verdin vesaire nasıl açıklarım nasıl anlatırım bilmiyorum. :s
Seni gerçekten anlayabiliyorum ben de 20 yaşındayım ve babam gerçekten çok baskıcı
Ben sevgilimle buluşurken, ya da bir arkadaşıma giderken hep yalan sölüyorum çünkü beni mecbur bırakıyor
Yalan söylemesem evden çıkamam, annemin yardımları olmasa napardım bilmem
Gittiğim yerleri annem bilir en azından bişey olsa nerde olduğumu bilir yani
Benim de sevgilim 8 gün sonra askerden gelicek tamamen bi işe girsin biraz zaman geçşin
4-5 ay sonra söylemeyi düşünüyorum babama 3.5 yıldır beraberiz ve babama söyleyene kadar 4 yıl olcak
Artık tanışma, söz olsun falan diye ama nasıl söylicem nasıl tepki vercek söylediğimde tahmin bile edemiyorum
Of of uzun lafın kısası kelin ilacı olsa kendi başına sürer
babanın herşeyi dosdoğru bilmesine gerek yok bi süredir konuşuyoruz annemde biliyo iyi bi insan şöyle böyle evlenmek istiyoruz tamam dersen ailesi istemey gelcek falan dersin
Ama işte ailesinde ki herkesin beni tanıması babamı köpürtmez mi sence? Onlar geldiğinde nasıl davranıcak benle samimiyken
:S
Tamamen aynıymışız desene :S bende düşünüyorum ne der nasıl tepki verir. Benim de annem herşeyi biliyor. Hatta erkek arkadaşımın annesiyle tanıştı ama oda kesinlikle babamın tanıştığını bilmesini istemiyor. Bunu o insanlara nasıl anlatırım asıl düşündürende o beni
Merhaba, hikayeme nereden başlamak gerek bilmiyorum aslında. Bir çoğunuzun da yaşadığı gibi sorun babam. Babam yapayalnız tek bir arkadası olmayan annemden ve bizden baska hayatta kimseye guvenmeyen bir adam oldu yaslandıkca. Gencliğinde böyle değildi, aksine birçok arkadaşı vardı, evin yolunu bulamaz, kardeşim ve beni hep ihmal ederdi. Ona göre baba demek karın doyurmaktı sadece ki bu hala böyle..
Gelgelelim ben 23 yaşında üni mezunu hayata yeni atılacak bir kızım. Bugune kadar babam tarafından her turlu ozgurlugum, sosyalliğim kısıtlanmıs durumdaydı. Ne çok heves ederdim lisede ki arkadaşlarıma, aksamustu bulusmalarına. Ama ben hep babam izin vermiyor diyen taraf oldum. İçimde ne kadar olsa da istediğim sosyalliğe hiç ulaşamadım. Lise bitti, üni başladı (seçkin okullardan birinde babamın göğsünü kabartacak bir okuldu), belki biraz rahatlar demişken babam dahada ipleri sıktı okula gidiş saatim, dönüş saatim kontrol altında oldu hep. 5 dakika geç kalsam hesabı telefonda daha eve varmadan bağıra çağıra soruldu. Ona cevap veremedim hiç bir zaman,içimden geçenleri anlatamadım. Hep hırslandım, kinlendim ama kendimi yendim susup oturdum.
Buarada üniye hazırlanırken bir erkek arkadaşım oldu. Neyse ki öyle anlayışlıydı ki sadece dershanede görüşmek ona yetti. Ünide boş saatlerimde görüşerek idare ettik ve hala sürüyor bu ilişkim, 6. yılımızdayız. Böyle bir babayla kolay mı oldu derseniz, neler yaşadığımın özeti bile sığmaz buraya.
Asıl konu şu ki ben üniyi bitirdim, iş arıyorum ve evdeyim ama evde olmak benim için hiç kolay değil evden adım atamıyorum dışarı bakkala bile çıkamıyorum babam arayacak, anneme de babana da ağzına geleni sayıp huzur kaçıracak diye. Ve böylece bir karar verdim aklımın yettiğince. Erkek arkadaşım ocakta askere gidecek 15 ay. Ben gitmeden söz tanışma olaylarını hiç düşünmemiştim hatta karşıydım bile denebilir. Ama şimdi diyorum ki gelsinler tanışsınlar erkek arkadaşım gitmeden takalım yüzüğümüzü belki bir nebze rahatlarım. Siz ne dersiniz bu derdime derman olur mu sizce? He derseniz ki babandan kaçıp evlenme düşüncem zaten o değil yani zaten aynı kişiyle Allah nasip ederse zaten evlenme planım hep vardı.
Son olarakta ben erkek arkadaşımın bütün ailesini tanıyorum onlar beni çok seviyor ve oldukça samimi olduk. Ama bunu babama açıklayamam, tanıştığımı evlerine gittiğimi öğrenirse işler sarpa sarabilir. Onlara da yalan söyleyin tanımıyor gibi yapın diyemem elbette. Çıkmaza girdim yalanlar yüzünden, ama mecburdum inanın. Kapalı kutu içinde yaşayamazdım, doğamda da bu yoktu zaten, herşeye rağmen bütün arkadaşlarımdan kopsamda, yapayalnız olsamda, O var ama ya yalanlar??
Lütfen yardım edin, yerime koyun kendinizi, siz napardınız?
Ama işte ailesinde ki herkesin beni tanıması babamı köpürtmez mi sence? Onlar geldiğinde nasıl davranıcak benle samimiyken
:S
aynı ben:)ama benım babam daha cok ılgılenır bızımle. allah var hc bır seyımızı eksık etmedı sımdıye kadar. hıc evden cıkamayan ben unı okudum bıraz rahatladım suan 23 yasında ve mezunum sevgılım bayramdan sonra nışan yapalım dıyor ama nerdeee babama nasıl soylerım ben bunu:18: o kadar cok ıstıyorum kı nişan yapmayı ama olmuyor. annem bıle soyleyemem ben babana dıyor dusun artık.Rabbım bızlere yardım etsın
canım benım sevgılımın aılesı de benı tanıyor. ama ıstemeye gelınce ben sızı tanımıyorum sız de benı dedım onlara yapacak bır sey yok napayım
Amin canım, benim annem de beni karıştırma diyo, bende babanla aynı anda öğrenmiş gibi davranıcam diyo. Yani herşey benim üstümde şimdilik. Benim babam ilgisizdir, sevgisizdir. Ancak canımız yanarsa gerçek anlamda o zaman anlayabiliriz bizi sevdiğini. Ben onu anlayamadım hiç, bu kadar sıkmasını, daraltmasını vs. yaşamak istediğim hayatı yaşayamadım hiç, hiç ben olarak içimden geleni yapamadım,ona yanarım yani..
Amin canım, benim annem de beni karıştırma diyo, bende babanla aynı anda öğrenmiş gibi davranıcam diyo. Yani herşey benim üstümde şimdilik. Benim babam ilgisizdir, sevgisizdir. Ancak canımız yanarsa gerçek anlamda o zaman anlayabiliriz bizi sevdiğini. Ben onu anlayamadım hiç, bu kadar sıkmasını, daraltmasını vs. yaşamak istediğim hayatı yaşayamadım hiç, hiç ben olarak içimden geleni yapamadım,ona yanarım yani..
ya bende böyleydim...5 yıldır flört ettiğim biri vardı ( şimdi evliyim kendisiyle) üniyi bitirdim,çalışmaya başladım..annem biliodu ve 1 yıl çalış para biriktir seneye söleriz demişti..
zaten işime de geldi korkuyordum çünkü...sonra annem söledi birgün..ben ahan da babam şimdi beni çağıracak ve en etkili metodlarla dövecek derken hiç bişey olmadı....
inan benim babam okadar baskıcı bir adamki,dışarı çıkmak yasak,kot pantolon yasak,kısa kollu t-shirt yasak,( tabiki hepsini gizliden giyiyordum),oje sürdüm diye dayak yemiştim düşün yani bu adama nasıl sevgilim var denir?? ama denildi ve küstü benle sadece..
4 ay konuşmadı ve öğretmenlik yaptığım okula gelip aldı beni...zoruma gidiodu liseli bebeler bile bnm gibi değildir heralde diodum..
sonra sorular geldi,nereli,kaç kardeş,seviomusun fln....cvpladım ve ekledim: sen istemezsen olmaz baba,sen nasıl munasip görürsen öyle olcak dedim...
verdim aragazı ve tanışmaya geldikleri gün sözlendim,şimdi evliyim
Peki nasıl oldu canım? Şimdi ne durumdasınız? Yani hiç ortaya çıkmadı mı onu merak ediyorum. Ben yalanlarımla yüzleşmekten korkuyorum.
yanma güzelim yanma,evlilikte mutluluğu bulursan çıkarırsın acısını...maalesef bu gençlik geri gelmiyor...ne isteklerim içimde kaldı bir bilsen..insan 18inde hissettiği heycanları şimdi hissedemiyorki....tek tavsiyem korkma ama sakın korkma Allahın yanında olduğunu bil ve dik dur,isyan etme babana yoksa inada biner...ne derse hı hı de mutlaka araya büyükler girer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?