Hayir cunku gercekten haksiz olan o sizler de bana hak verdinizMrs-cicek ne yaptın düşündün mü verecek misin para
bencede sanki konu sahibi beni dünyaya getirin diye yalvardıaman öyle baba mı olur ya, seni dünyaya getirdi ve okuttu diye borçlu mu olacaksın, madem çok şikayetçi olacaktı en baştan çocuk yapmasaydı zorla mı sanki, sen kafana takma kendi evladına bak...
Annemi daha once uyardim,soyleme uzuluyorum diye ama o da soyleyiveriyor iste
yok degil cnm..Annen istiyor asil harclik carsi pazar parasi ve kontur babani bahane ediyor bence
Bnce siz tamamini okumamissiniz,yazdiklariminben de memur oldum ayın 7 sinde. sanıyorum 10 da falan 20 bin kredi çekip yolladım. ara ara para verdim. bağ-kurunu yatırdım babamın. kardeşlerime destek çıktım. evlerine beyaz eşya aldım. tek başıma evlendim. ama en son bağ-kurunu ödeyemedim babamın. ve doktora gidemedi uzun zaman. akabinde vefat etti. ben kendimi çok suçluyorumyaptıklarım hiçmiş gibi görünüyor gözüme malesef. başımı yastığa koyduğumda hiç huzurum yok.
babamın bitmek tükenmek bilmeyen ısrarları deyince çok verici oldunuz sandım. ama çarşı pazar parası nedir ki?? ya da insan kardeşine babası demese bile yollar harçlık. siz biraz umursamıyorsunuz gibi. ben kardeşime 6 yıl 3-5 birşey yolladım. hala yollarım. telefon aldım 2 kardeşime de. ki ben de borç kredi ödüyorum. bilemedim biraz abarmışsınız gibi geldi bana.
Bnce siz tamamini okumamissiniz,yazdiklariminbabam maliyla Allah yedirsin 5 cocuga hatta 10 cocuga burs verebilir gucte,maddi sıkıntısı asla yok,dedim ya zor durumda olsa zaten bn oyle vicdansiz biri degilim,yardimci olurum.
Ona degil de anneme kardesime evet vermem gerekiyor gibi gorunebilir ama yine dedigim gibi ihtiyaclari yok,misal dun annemle konustuk kışlık bi pardesu aldim,400tl dedi (400tlyi kim bir seferde ust bas alir ki,baska ihtiyaclari varken)
kiz kardesim hakezza,her yanima gelisinde sorarim bi ihtiyacin var mi,paran var mi derim,yok der,ki her gelisinde elinde posetlerledir..
Demem o ki hicbirinin ihtiyaci yok ve bn babam istiyor diye rahatsizim,uzerimde,egitim anlaminda hicbir hakki olmayan birinin "BEN OKUTTUM,PARA GONDERSIN" demesi beni rahatsiz eden olay..
Annemin kardesimin ihtiyaci olsa zaten hem onlar soyler hem bn anlar yollarim.:)
Evet egitimim konusunda hicbir hakki uzerimde olmayan,ama sanki o beni okutmus gibi her firsatta beni hem kucumseyip hem parami isteyen adama para vermek istemiyorum,bunu zaten ilk mesajimda da dile getirdimçocuğunuz olduğunda anlayacaksınız. bir çocuk büyütmek hiç kolay değil. yani üzerinizde ki haklarını her ay maaşınızı yollsanız bile ödeyemezsiniz. sırf bebekliğinizdeki gazlı gecelerinizi ödeyemezsiniz. bunu bir anne olarak söylüyorum.
evete durumları olabilir ama belki al kardeşim diye verseniz gururlanacak. ya da annecim hadi kendine birşeyler al evlat parasıyla deseniz hoşlarına gidecek. ben sizi pek haklı bulamadım kısacası. ama vermek istemiyorsanız açık açık deyin. anne bana anlatma durumum yok diyebirlirsiniz. yapacak başka birşey yok.
ha bide cocuk buyutmek demissiniz de,kavun istedi diye aglayan cocugunun kulağından kan akitacak kadar doven bir babayi mi kastettiniz ya da sayilarla zeytin yeniliyor,1tane fazla yedin diye zeytin kutusunu camdan asagiya atan babayi mi ya da dur belki de ondan habersiz bakkaldan veresiye yogurt alindi diye yogurdu tuvalate doken adami mi kast ettiniz ? (ve daha neler neler)çocuğunuz olduğunda anlayacaksınız. bir çocuk büyütmek hiç kolay değil. yani üzerinizde ki haklarını her ay maaşınızı yollsanız bile ödeyemezsiniz. sırf bebekliğinizdeki gazlı gecelerinizi ödeyemezsiniz. bunu bir anne olarak söylüyorum.
evete durumları olabilir ama belki al kardeşim diye verseniz gururlanacak. ya da annecim hadi kendine birşeyler al evlat parasıyla deseniz hoşlarına gidecek. ben sizi pek haklı bulamadım kısacası. ama vermek istemiyorsanız açık açık deyin. anne bana anlatma durumum yok diyebirlirsiniz. yapacak başka birşey yok.
ha bide cocuk buyutmek demissiniz de,kavun istedi diye aglayan cocugunun kulağından kan akitacak kadar doven bir babayi mi kastettiniz ya da sayilarla zeytin yeniliyor,1tane fazla yedin diye zeytin kutusunu camdan asagiya atan babayi mi ya da dur belki de ondan habersiz bakkaldan veresiye yogurt alindi diye yogurdu tuvalate doken adami mi kast ettiniz ? (ve daha neler neler)neyse acayip gerildim uzuldum su an.Eger ben cocuguma boyle bir hayat vereceksem Rabbim anneligi nasip etmesin bana.
Bunları babanız dese bile anneniz nasıl yansıtıyor size anlamadımMerhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?