Babamin bitmez tükenmez istekleri..

Sen hamileliginle ilgilen birak baban konussun dursun. Bir daha soylerse de dersin anne bebegim olacak onami harcim sizemi yardim edim zaten borcun icindeyiz bide siz mi para istiyorsunuz diye konus annenle varsa siz yardim edin hatta bize diyebilirsin

Sen bundan sonra kendi evladını düşüneceksin sen nasıl burs aldıysan kardeşin de alsın olur mu öyle saçmalık? Ağzının payını kibarca ver ve sakın para verme evladını düşün.

aman öyle baba mı olur ya, seni dünyaya getirdi ve okuttu diye borçlu mu olacaksın, madem çok şikayetçi olacaktı en baştan çocuk yapmasaydı zorla mı sanki, sen kafana takma kendi evladına bak...

ben de memur oldum ayın 7 sinde. sanıyorum 10 da falan 20 bin kredi çekip yolladım. ara ara para verdim. bağ-kurunu yatırdım babamın. kardeşlerime destek çıktım. evlerine beyaz eşya aldım. tek başıma evlendim. ama en son bağ-kurunu ödeyemedim babamın. ve doktora gidemedi uzun zaman. akabinde vefat etti. ben kendimi çok suçluyorum yaptıklarım hiçmiş gibi görünüyor gözüme malesef. başımı yastığa koyduğumda hiç huzurum yok.
babamın bitmek tükenmek bilmeyen ısrarları deyince çok verici oldunuz sandım. ama çarşı pazar parası nedir ki?? ya da insan kardeşine babası demese bile yollar harçlık. siz biraz umursamıyorsunuz gibi. ben kardeşime 6 yıl 3-5 birşey yolladım. hala yollarım. telefon aldım 2 kardeşime de. ki ben de borç kredi ödüyorum. bilemedim biraz abarmışsınız gibi geldi bana.

Bnce siz tamamini okumamissiniz,yazdiklarimin babam maliyla Allah yedirsin 5 cocuga hatta 10 cocuga burs verebilir gucte,maddi sıkıntısı asla yok,dedim ya zor durumda olsa zaten bn oyle vicdansiz biri degilim,yardimci olurum.
Ona degil de anneme kardesime evet vermem gerekiyor gibi gorunebilir ama yine dedigim gibi ihtiyaclari yok,misal dun annemle konustuk kışlık bi pardesu aldim,400tl dedi (400tlyi kim bir seferde ust bas alir ki,baska ihtiyaclari varken)
kiz kardesim hakezza,her yanima gelisinde sorarim bi ihtiyacin var mi,paran var mi derim,yok der,ki her gelisinde elinde posetlerledir..
Demem o ki hicbirinin ihtiyaci yok ve bn babam istiyor diye rahatsizim,uzerimde,egitim anlaminda hicbir hakki olmayan birinin "BEN OKUTTUM,PARA GONDERSIN" demesi beni rahatsiz eden olay..
Annemin kardesimin ihtiyaci olsa zaten hem onlar soyler hem bn anlar yollarim.:)

Beni haksiz bulan arkadasim,babam cocugumun olacagini duydugunda hayirli olsun diyecegine,tedavi parasi olanin ailesine mi parasi olmaz demisti ve bunu diyen insanin altinda son model nissan Qaskai ve ford transiti var,biri ozel biri uzak mesafelerde kullanilmak uzere, iki arabasi olan birinin bnce bnm 50 100 tl me (pazar kontor parasi) ihtiyaci yok.:)
not:anlasilmak icin detay veriyorum kimse yanlis anlamasin..babamdir calisti didindi aldi,darisi isteyenlerin ve bnm basima :)

çocuğunuz olduğunda anlayacaksınız. bir çocuk büyütmek hiç kolay değil. yani üzerinizde ki haklarını her ay maaşınızı yollsanız bile ödeyemezsiniz. sırf bebekliğinizdeki gazlı gecelerinizi ödeyemezsiniz. bunu bir anne olarak söylüyorum.
evete durumları olabilir ama belki al kardeşim diye verseniz gururlanacak. ya da annecim hadi kendine birşeyler al evlat parasıyla deseniz hoşlarına gidecek. ben sizi pek haklı bulamadım kısacası. ama vermek istemiyorsanız açık açık deyin. anne bana anlatma durumum yok diyebirlirsiniz. yapacak başka birşey yok.

Evet egitimim konusunda hicbir hakki uzerimde olmayan,ama sanki o beni okutmus gibi her firsatta beni hem kucumseyip hem parami isteyen adama para vermek istemiyorum,bunu zaten ilk mesajimda da dile getirdim annem kardesimle ilgili kısmı da,defalarca teklif ettim hatta ortulerin altina cantalarin icine birakip ciktim,ardimdan yine bana verildi,cunku müşkül durumda degiller,yine soyluyorum,yani bu detaylari vermedim diye herkese karsi boyle dusunmuyorum,babamin haksiz istekleri beni bunaltti bu yuzden yazdim,derdimi
ya da şöyle anlatim size egitim hayatim boyunca surekli beni "kiz cocugu" oldugum icin asagilayan tek kurus vermeyen insanin su an benden medet ummasi icime oturuyor.!
Tesekkurler.

ha bide cocuk buyutmek demissiniz de,kavun istedi diye aglayan cocugunun kulağından kan akitacak kadar doven bir babayi mi kastettiniz ya da sayilarla zeytin yeniliyor,1tane fazla yedin diye zeytin kutusunu camdan asagiya atan babayi mi ya da dur belki de ondan habersiz bakkaldan veresiye yogurt alindi diye yogurdu tuvalate doken adami mi kast ettiniz ? (ve daha neler neler) neyse acayip gerildim uzuldum su an.Eger ben cocuguma boyle bir hayat vereceksem Rabbim anneligi nasip etmesin bana.

Ne verecen ya durumun yok bir seyin yok. Baban sana yardim etsin. Annende sana soylemesin bir zahmet, yansitmasin sen hamilesin. Annende mi baban gibi dusunuyor acaba ? Para vermeni istiyor olabilir mi?Diye akljmdan gecti simdi benim.

ama bunları biz bilemeyiz ki . şu an çok üzüldüm siz bu konuyu çok takmayın hayatınıza bakın o vakit. kusura bakmayın bazen unutuyorum cani ebeveynleri.

Offff duyma boşver. Şu an onların sana destek olması gerek. Duygu sömürüsüne bağlamıişlar işi. Babam istiyor diye düşünme ama. Annen de istiyor ,babanı kıllanarak çaktırmamaya çalışıyor. 1 Kere daha anlat içinde bulunduğun koşulları. Anlamazlarsa da kendileri bilirler. . Vicdan yapılacak bi durum yok ortada sen de kendi hayatını sürdürmeye çalışıyosun. Kaldı ki bebeler zaten tepeden tırnağa masraf.. Artık ona bol bol harcamalar olucak

Offff duyma boşver. Şu an onların sana destek olması gerek. Duygu sömürüsüne bağlamıişlar işi. Babam istiyor diye düşünme ama. Annen de istiyor ,babanı kıllanarak çaktırmamaya çalışıyor. 1 Kere daha anlat içinde bulunduğun koşulları. Anlamazlarsa da kendileri bilirler. . Vicdan yapılacak bi durum yok ortada sen de kendi hayatını sürdürmeye çalışıyosun. Kaldı ki bebeler zaten tepeden tırnağa masraf.. Artık ona bol bol harcamalar olucak

Bunları babanız dese bile anneniz nasıl yansıtıyor size anlamadım
Arabası evi bahçesi şuyu buyu varken borç içinde yüzen kızından ne ister bir adam onuda anlamadım
Şu var sizi liseye kadar okutmasa bile BABALIK hakkı var eğer hak hukuk tartışılacaksa ancak,burada durumunuz yok ve ancak kendi yağınızda kavruluyorsunuz ve kendinizi sıkıntıya sokmanıza gerek yok.
Bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın geleceğinize ve yavrunuza odaklanın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…