Babamın cinnet geçirmesinden korkuyorum

Psikolog degil psikiyatriye gidip ilac tedavisi olmasi lazim.
Kabul etmese de siz not edin yaptiklarini soylediklerini bir kac gun boyunca.
Sonra detayli bir gorusme yapin psikiyatristle. Ilac verirler bir sekilde icmesini saglarsiniz.
Allah kolaylik versin

Psikolog yerine; babanizi biraz kandırıp sinirlerin biraz geçsin diye götürüyoruz diyerek;bir hastanenin psikiyatri bölümüne götürün bence.bazı hastalar konuşarak değil ilaçla tedavi edilir.herkes psikolog demiş ama.birde paranoya gibi birşey sezdim.demişsiniz ya bazı şeyleri kafasında kuruyor herkese küsüyor gibi.

Canim hiçbirimizle konuşmuyor. Ki konussa bile psikologu bile kabul etmez sinirli oldugunu da kabul etmiyor. 1.95 boyunda 100den fazla kiloda adam kucaklayip ta goturemem ee çocuk ta değil ki kandirayim psikolog psikiyatri gelmez kii

Sen atan ve evlen güçlü ol ki ailenin diğer üyelerine karşı kapı gibi ol. Hem kafaları attığında ara sıra senin evine gelip kafa dinleyebilsinler. İnşallah olur gönülden diliyorum HoppaHoppaHoppa:KK69::KK73:

Inşallah canım cok tesekkurler

Psikolog degil psikiyatriye gidip ilac tedavisi olmasi lazim.
Kabul etmese de siz not edin yaptiklarini soylediklerini bir kac gun boyunca.
Sonra detayli bir gorusme yapin psikiyatristle. Ilac verirler bir sekilde icmesini saglarsiniz.
Allah kolaylik versin

Inşallah ilaç verirler yaa tek umudum bu su an

Valla ozaman tek çare kalıyor.kendin git psikoloğa ve akıl sağlığını korumaya calis. Çünkü çok zor böyle yaşam...

Bence ilac bir cozum degil.Ilaci icmek de istemeyecek cunku anlattiginiza gore sinirli oldugunu kabul etmeyen bir adam ilaci hic icmez.Icse bile ilaci almadiginda neolacak o ilaclarin yan etkilerini de az cok hepimiz biliyoruz yani.Allah yardimciniz olsun.Suyuna giderek konusmayi deneseniz..Kusecegi davranislarda bulunmadan.

Siteyi bir yılı aşkındır takip ediyorum.konunuzu okuyunca çok üzüldüm dayanamadım kayıt oldum.sevgili su00;ben psikiyatri eğitimi almış intörn doktor olarak üzülerek söylüyorum ki babanın durumu iyi değil.tüm bunlar oturup konuşulacak kadar basit şeyler de değil.anlattıklarına bakılırsa babanın psikotik bir hastalığı var.sizinle ilgili olumsuz hezeyanları mevcut.sanırım evde yemek yememesi de bu yüzden.kendini "sizin onu zehirleyeceğinize" vs. inandırmış olabilir.babana nefretle bakma,ona bir hasta olarak bak.tüm bunları düşünmesi onun elinde değil.zihni ona oyunlar oynuyor.
En yakın zamanda bir psikiyatristle görüş.durumu anlat.ne yapabileceğinizi konuşun.

Siteyi bir yılı aşkındır takip ediyorum.konunuzu okuyunca çok üzüldüm dayanamadım kayıt oldum.sevgili su00;ben psikiyatri eğitimi almış intörn doktor olarak üzülerek söylüyorum ki babanın durumu iyi değil.tüm bunlar oturup konuşulacak kadar basit şeyler de değil.anlattıklarına bakılırsa babanın psikotik bir hastalığı var.sizinle ilgili olumsuz hezeyanları mevcut.sanırım evde yemek yememesi de bu yüzden.kendini "sizin onu zehirleyeceğinize" vs. inandırmış olabilir.babana nefretle bakma,ona bir hasta olarak bak.tüm bunları düşünmesi onun elinde değil.zihni ona oyunlar oynuyor.
En yakın zamanda bir psikiyatristle görüş.durumu anlat.ne yapabileceğinizi konuşun.

Çok teşekkür ederim. Biz yememek yememesini kusme huyuna bağlıyoruz. Hep böyle onu bildik bileli böyle. Kuser sacma bi sebepten ve gezer tozar kendini mutlu bizi mutsuz edecel şeyler yapar. Yemek yememsi size muhtaç değilim diye düşündük. Peki bi çözümü yok mudur bunun çünkü kendisi psikiyatriye gelmez

Bence ilac bir cozum degil.Ilaci icmek de istemeyecek cunku anlattiginiza gore sinirli oldugunu kabul etmeyen bir adam ilaci hic icmez.Icse bile ilaci almadiginda neolacak o ilaclarin yan etkilerini de az cok hepimiz biliyoruz yani.Allah yardimciniz olsun.Suyuna giderek konusmayi deneseniz..Kusecegi davranislarda bulunmadan.

Ilaci gizli gizli içirmeyi düşündüm ama insan gibi konusmadan da anlamiyo ki

Gizli ilaç vermek gibi önerilerde bulunmak yanlış olur.antipsikotik ilaçların çoğu da reçetesiz verilmiyor zaten.bu tarz psikiyatri hastalarının çoğu doktora gitmeyi kabul etmediği için psikiyatristlerin uyguladığı bir takım taktikler vardır diye düşünüyorum.dediğim gibi siz kendiniz bir psikiyatristle görüşüp bu önerilerden
faydalanabilirsiniz.şiddet eğilimini ve kafasında kurduğu şeyleri anlatın,Can'ınızdan endişe ettiğinizi anlatın.

Evet su baban degil de sen git anlat durumu. Psikiyatristten neler yapabilecegini falan öğren. Biran önce git ama geciktirme, allah korusun size bisey yapabilir.

Git sor ne yapabilecegini doktor da seni yönlendirsin. Ama psikolog değil, psikiyatr.

annenden hic bahsetmemissin...annen hayatta degill mi?

Seni cok iyi anlıyorum :( bende cok korkuyorum babam sinirlenince bizi öldürecek diye. Çünkü bi keresinde buna tesebbus etti :( gidecek yerimiz yok gitsek rahat birakmaz :( huzur kavramını adını biliyorum sadece nasıl biseydir bilmiyorum :( allah sizinde yardimciniz olsun..

Hiç kimseye saygısı korkusu yok. Güya 5 vakit namaz kılıyor kuran okuyor ama Allahtan bile korkusu yok inanın
Canim benim ya cok uzuldum :(
Benim babamda bir donem oyleydi annesi oldugunde.
Insallah duzelir baban, bol bol dua et.
Huyuna gitmeye calisin
Sinirlenecegi seyleri yapmamaya calisin
Onu mutlu edecek, keyfini yerine getirecek seyler yapmasini saglayin (hobi, aktivite vs.)
Biz oyle yapiyorduk ..
Allah yardimciniz olsun..

Canım şimdi sizi oldurebileceginden bahsediyorsun bu çok ciddi bir şey.

Burada artık is ciddi ve kesin çözüm gerekiyor. Yani hem babam zarar görmesin hem biz zarae gormeyelim aman huzurumuz bozulmasın olayı çoktan geçmiş. Annen kardeşlerin sen polise gidin. Can güvenliğinizin olmadığını vs söyleyerek yardım isteyin.

Babanızı siz ikna etmeniz gerekebilir. Ama akli meleklerini kaybetmiş bir adamı herhalde yasalar zorla da olsa hastaneye yatirabilir.

Bu adam sizi öldürür üstüne bir anlık cinnet der. Ama görülüyor ki bir anda olacak is değil.

Doktora anlatsam bu durumu yaşını hastaliklarini kilosunu boyunu falan söylesem ona göre ilaç vermezler mi. Ama ilacı nasıl icirebiliriz ki evde yemek bile yemiyor

Evde sizin onu zehirleyeceginizi düşündüğü için yemiyordur. Bir insanın karakteri bu kadar bir çırpıda değişmez. Beyinde bir problem olabilir.

Merhaba kızlar. Babam saçma sapan ama birbirimizle bağlantıli sebeplerle evdeki herkesle küstü. Kafasında sen bana bunu dedin o bana bunu yaptı gibi saçma sapan şeyler uydurup kavga çıkardı hatta bu kavga bayagı ileri gitti çıldırdı (tabiri caizse cinnet geçirdi ) o halinden inanılmaz derecede korktum çevresinde bizi öldürecek araç gereç olsa öldürürdü inanın. Her zaman böyle bir insan değildir. Arada bir böyle dönemleri oluyo hepimizle ya da birimizle küsüyor. Kustugu kişinin inadina davranıyor evde huzursuzluk çıkarıyor eve gelmiyor yemek yemiyor. Ama hepimizle iyiyken de gezdirir yedirir icirir. Ama bu sefer ciddi anlamda çok kinli ve öfkeli. Bizi oldureceginden bile korktuk. Allahtan başka duadan başka çare bulamadık bu manyak için (siz bulduysaniz çare onerebilirsiniz tabi) su an hepimizle küs. Bizim dışarı cikmamiz bile onun zoruna gidiyor daha da kinleniyor farkındayım. Bildiğiniz dua var mi inanin çok yoruldum artık huzursuzluktan. Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler

DUZENLEME: onu psikoloğa ikna etmemiz mümkün değil
canım ozamn suan yatısması için haksızda olsa gönlünü alın özür dileyin

Boyle yaptigi zaman ambulansi arasaniz akil hastanesi gibi bi yere goturebilirler mi? Ben turkiyede nasil oldugunu bilmiyorum kendim yurtdisindayim burda genelde bu tur vakalarda cinnet sirasinda alip goturuyorlar bi sure tedavi icin. Normal degil sonucunda

Back
X