Babamın cinnet geçirmesinden korkuyorum

Simdilik planim bi an önce is bulup evlenmek. Ama evdekileri düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Kimseye de anlatamıyorum ne arkadaşlarıma ne erkek arkadaşıma. Ne diyebilirim ki babam bir manyak mı artik insanlar bizim her seyimize acimaktan onlar bile helak oldu. Bi yerden bile huzur yok su an rabbim sonumuzu hayırlı etsin
Bız kurtuluruz da anneler ne olacak zor cok zor idare edeceksınız atsan atılmaz baba bu.

Ay bende konu basligini okuduktan snra babanin gay/ biseksuel eylemleri var sandim.
Durum biraz baskaymis.
Baban kac yasinda?

Babaniz dedigi gibi birşeyler uydurup kavga çıkarıyorsa sizofreni olabilir bakin bu tip insanlari zorla hastaneye tedaviye götürüyorlar ben boyle birisini tanimistim kadin esini polis yoluyla hastaneye goturttu sizofren çıktı şimdi ilaç kullanıyor normale dondu. Babanızın durumu da boyle birsey olabilir zorla goturteceksiniz eger boyleyse yoksa yaron birgun size zarar verebilir

Farkına varmadan antidepresan türü şeyler içirseniz. Normal değil kafa olarak bariz, o gitmiyorsa siz gizliden sakinleştirin
Konuyu okuyunca bende tam bunu düşündüm.
En azından hafif bir sakinleştirici verilebilir çaktırmadan. Ama ilerleyen zamanlarda bir psikolog görmek zorunda tabii..

Gizli ilaç vermek gibi önerilerde bulunmak yanlış olur.antipsikotik ilaçların çoğu da reçetesiz verilmiyor zaten.bu tarz psikiyatri hastalarının çoğu doktora gitmeyi kabul etmediği için psikiyatristlerin uyguladığı bir takım taktikler vardır diye düşünüyorum.dediğim gibi siz kendiniz bir psikiyatristle görüşüp bu önerilerden
faydalanabilirsiniz.şiddet eğilimini ve kafasında kurduğu şeyleri anlatın,Can'ınızdan endişe ettiğinizi anlatın.
Teşekkürler

Babamın cinsiyet değiştirmesinden korkuyorum diye okudum sanırım bende iyi değilim :KK35:

Canım şimdi sizi oldurebileceginden bahsediyorsun bu çok ciddi bir şey.

Burada artık is ciddi ve kesin çözüm gerekiyor. Yani hem babam zarar görmesin hem biz zarae gormeyelim aman huzurumuz bozulmasın olayı çoktan geçmiş. Annen kardeşlerin sen polise gidin. Can güvenliğinizin olmadığını vs söyleyerek yardım isteyin.

Babanızı siz ikna etmeniz gerekebilir. Ama akli meleklerini kaybetmiş bir adamı herhalde yasalar zorla da olsa hastaneye yatirabilir.

Bu adam sizi öldürür üstüne bir anlık cinnet der. Ama görülüyor ki bir anda olacak is değil.

Yaa öyle biri değil aslında ama kavga ettigimizde kendini kaybediyor

Boyle yaptigi zaman ambulansi arasaniz akil hastanesi gibi bi yere goturebilirler mi? Ben turkiyede nasil oldugunu bilmiyorum kendim yurtdisindayim burda genelde bu tur vakalarda cinnet sirasinda alip goturuyorlar bi sure tedavi icin. Normal degil sonucunda

Canim böyle bir şey yaparsak tedavi olup cpk Sağolun valla diye geri dönmez

Merhaba kızlar. Babam saçma sapan ama birbirimizle bağlantıli sebeplerle evdeki herkesle küstü. Kafasında sen bana bunu dedin o bana bunu yaptı gibi saçma sapan şeyler uydurup kavga çıkardı hatta bu kavga bayagı ileri gitti çıldırdı (tabiri caizse cinnet geçirdi ) o halinden inanılmaz derecede korktum çevresinde bizi öldürecek araç gereç olsa öldürürdü inanın. Her zaman böyle bir insan değildir. Arada bir böyle dönemleri oluyo hepimizle ya da birimizle küsüyor. Kustugu kişinin inadina davranıyor evde huzursuzluk çıkarıyor eve gelmiyor yemek yemiyor. Ama hepimizle iyiyken de gezdirir yedirir icirir. Ama bu sefer ciddi anlamda çok kinli ve öfkeli. Bizi oldureceginden bile korktuk. Allahtan başka duadan başka çare bulamadık bu manyak için (siz bulduysaniz çare onerebilirsiniz tabi) su an hepimizle küs. Bizim dışarı cikmamiz bile onun zoruna gidiyor daha da kinleniyor farkındayım. Bildiğiniz dua var mi inanin çok yoruldum artık huzursuzluktan. Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler

DUZENLEME: onu psikoloğa ikna etmemiz mümkün değil
Babaya manyak diye konusulmaz bence psklojisi bozuk olan sensin gibi Hem duadan bahsediyosun hem de babaya manyak diyorsun cok yanlis..

Ikna edemeyiz ki hayatta. Imkansiz yani onu psikologa goturmemiz

O zaman onu almadan tüm aile psikoloğa gidip görüşün. Bizi öldürebilir diyorsunuz, biz ne diyelim? Ya tedavi olacak ya hakkında şikayette bulunacaksınız, can güvenliğiniz için başka yol yok ki.

Eğer tedavi olmazsa hakkında şikayette bulunmanız lazım. Belki o zaman tedavi olmaya yanaşır. Bunu yapmak vatandaşlık göreviniz. Ben babanızın bu haliyle toplum içinde karşılaşmak istemiyorum. Başkasına da size yaptıklarını yapsa, önlem almadığınız için siz de sorumlusunuz. O yüzden, mutlaka iyi bir psikolog bulup ne yapmanız gerektiğini danışın. Bizi öldürebilir diyorsunuz. Belki de kendi isteğine bakılmaksızın hastanede yatması gerekiyordur. İçinizden birini öldürüp hapse girmesinden iyidir. Mutlaka iyi bir psikoloğa danışın. Aslında psikiyatriste de gitmesi lazım. Ama size ne yapmanız gerektiğini en iyi bir psikolog anlatır diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun.

Boyle yaptigi zaman ambulansi arasaniz akil hastanesi gibi bi yere goturebilirler mi? Ben turkiyede nasil oldugunu bilmiyorum kendim yurtdisindayim burda genelde bu tur vakalarda cinnet sirasinda alip goturuyorlar bi sure tedavi icin. Normal degil sonucunda

Canim böyle bir şey yaparsak tedavi olup cpk Sağolun valla diye geri dönmez

Ambulans çağırmak çok mantıklı. Kalp krizi geçirince ambulans çağırılıyor da sinir krizi geçirince neden çağırılmasın? Hatta sinir krizinde sadece kendi değil, diğer insanlar da risk altında. Bu tavsiyeye yazdığınuz cevabı anlayamadım. "Canim böyle bir şey yaparsak tedavi olup cpk Sağolun valla diye geri dönmez" demişsiniz. Ne demek istemiştiniz?

Bizimki gitti de noldu? Kaç kere hastaneye yattı...

neden boyle yapıyor.
kendisinjn sakladigi bir sey var da uste mi cikiyor acaba?

Yalnız riskli olabilir.
Doğru olduğunu düşünmüyorum bunun.Birine habersiz ilaç vermek tehlikeli.En iyisi doktor gözetiminde olmalı bence.
Bitkisel bi sakinleştiricnin-passflora gibi- hiç bi tehlikesi olduğunu düşğnmüyorum. Durumum kendisi daha tehlikeli bence.ıhlamur yapmş gibi papatla melisa çayı içirilebilir mesela. 100mglık sakinleştiricilerden bahsetmiyorm zaten olmaz öylesi..

hayır kendi istemedikten sonra zorla götüremezsiniz.
polis de götüremez.
anca kaymakamlık ya da valilikten yazılı kağıt alıp da polisle hastaneye götürme kararı çıkarılabilir ama hiç hastaneye gitmemiş tanısı olmayan biri için de izin verirler mi bilmiyorum.

Back
X