Babamın gereksiz akrabaları

Akrabasıyla anlaşıp birbirini seven ballıdır, tektir o, bulunmaz hint kumaşıdır :KK70: Bizde de öyle. Yemek dersen koşarlar, yardım dersen kaçarlar. Kan bağı çok gereksiz bir şey ama var işte. Ben mesela görüşmüyorum kafam rahat. Tabi rızkımı da yedirmiyorum bu noktada :)
Dediğiniz gibi çok az galiba babam ailenin en büyüğü olduğu için kol kanat germiş onlarda iyice yıkılmaya yer arıyorlar.

Ben akrabadan çok hoşlanmam ne yalan söyleyeyim şimdi.
Sırf aramızda kan bağı var diye normalde sokakta görsem kafamı çevireceğim tarzda insanlara neden yakınlık göstermek zorundayız ki? Ha iyi olurlar amenna. Ama size zararı varsa hiç anlamı yok.

Şakası bir yana baba tarafından düzgün insanı olan çok azdır zaten 😂

Annem ve anneannem ölünce ben de dayımla selam sabahı kestim. En son bayramda aradım x memleketindeyim dedim o da ben de ordayım dedi. Aramız yürüyerek 15 dk
Ama bi görüşelim yeğenim falan yoooook. Ben seni daha da arar mıyım

Yaklaşık 13 senedir hiç bir akrabam ile görüşmüyorum ne anne tarafı ne baba tarafı dedem nenem dayım öldü cenazelerine gitmedim hepsi ölse yine gitmem zaten vasiyetimdir ben ölürsem onlarda gelmesin o kadar kafam rahat ki akraba neymiş ya akbaba hepsi

Dayım sözde annemi ziyarete gelmiş
Anneme bacım bi içli köfte yapta yiyek dedi
Annemde kardeşim evde kıyma yok şimdi
Anneme sen cüzdanını ver ben alırım diyor
Böyle bir dayım var
PArazit akraba dersen durun lütfen kolay kolay bizimkinin eline kimse su dökemez kabul etmiyorum:KK14:
Daha neleri varda işte annem için kardeş nede olsa

Dediğiniz gibi çok az galiba babam ailenin en büyüğü olduğu için kol kanat germiş onlarda iyice yıkılmaya yer arıyorlar.
Babanızda mutlaka niyetlerini az çok biliyordur ama kalabalık bir ailede büyüdüğü için yalnız kalma korkusu ile '' yesinler, gelsinler ne olacak '' düşüncesi oluşuyor. Annemden biliyorum bende. Kendi öz dayılarım sömürdüler kadını. Ama o kardeşim ne yapayım düşüncesinde. Dediğim gibi onlar kalabalık ortamda büyüdüklerinden yalnız kalmak işkence gibi geliyor. Ben tek çocuk büyüdüm mesela kimseyi aramam etrafımda. Hani koymazda hiç. Aksine kendimi daha mutlu hissederim ama annem öyle değil bayramda gitmek ister, bir araya gelmek ister, mevlüt okunacaksa çağırmak ister. O yüzden bir şey demiyorum bazen.

Neden böyle ağır konustunuz
oğlunun cenazesine gelmediği için. Babannemde 1 gün durdu gitti. Şimdi anneme yalvarıyor bana bak diye. 5 tane oğlu var ortada kaldılar. Zamanında kıymet bilseydiniz olmazmıydı. Hep çıkarcılık hep işi düşünce maduru oynamak. Zamanında para niye getirmedin die evden kovmayı biliyolardı. Bu adamın 3 çocugı var ailesi var. Zor geçiniyo biz nie para umuoz demiyolardı

Babanızda mutlaka niyetlerini az çok biliyordur ama kalabalık bir ailede büyüdüğü için yalnız kalma korkusu ile '' yesinler, gelsinler ne olacak '' düşüncesi oluşuyor. Annemden biliyorum bende. Kendi öz dayılarım sömürdüler kadını. Ama o kardeşim ne yapayım düşüncesinde. Dediğim gibi onlar kalabalık ortamda büyüdüklerinden yalnız kalmak işkence gibi geliyor. Ben tek çocuk büyüdüm mesela kimseyi aramam etrafımda. Hani koymazda hiç. Aksine kendimi daha mutlu hissederim ama annem öyle değil bayramda gitmek ister, bir araya gelmek ister, mevlüt okunacaksa çağırmak ister. O yüzden bir şey demiyorum bazen.
Aynen dediğiniz gibi her şey et tırnaktan ayrılmaz kafasında ama zarar veriyorsa uzak durmak gerek.Amcam memlekete gelmişti bir yaz yol param yok diyen babam,babannem ve küçük amcamdan ayrı ayrı yol parası aldı biz bunu gittikten sonra öğrendik utanma falan asla yok 🤦

Aynen dediğiniz gibi her şey et tırnaktan ayrılmaz kafasında ama zarar veriyorsa uzak durmak gerek.Amcam memlekete gelmişti bir yaz yol param yok diyen babam,babannem ve küçük amcamdan ayrı ayrı yol parası aldı biz bunu gittikten sonra öğrendik utanma falan asla yok 🤦
Hah o noktada ben devreye girerim mesela vururum yüzüne yaptıklarını kim olursa olsun :) Yapmışlığım çoktur. Şimdi beni görünce susarlar. İsteyecekleri şeyi sırf bana sinir oldukları için yine isteyemezler :D Utanması olan insan zaten sevdiğiniz insan olur bunları yapmaz utanmıyor ki yapıyor :D

oğlunun cenazesine gelmediği için. Babannemde 1 gün durdu gitti. Şimdi anneme yalvarıyor bana bak diye. 5 tane oğlu var ortada kaldılar. Zamanında kıymet bilseydiniz olmazmıydı. Hep çıkarcılık hep işi düşünce maduru oynamak. Zamanında para niye getirmedin die evden kovmayı biliyolardı. Bu adamın 3 çocugı var ailesi var. Zor geçiniyo biz nie para umuoz demiyolardı
Bu soruyu bilerei sordum
Çünkü kimse sormadan linclemis yargilamis eksiyi basmış yorumunuza

Begenmedimler havada ucusuyo yani

Hiç lafınızı çekinmeyin çat çat konuşup söyleyin. Hak ediyorlar. Her ailede var böyleleri. Hiç iyi olmanızı istemezler her olumsuz durumda sizi kötülerler. İçtenlik yok ama hep sizi kullanma durumu.

Babanız hayatta iken onlara patır patır söyleyin. Babanızın yaptığı iyilikleri de yüzlerine vurun. Anlasınlar.

Bunlar nasılsa tepki vermezler diye alışmışlar. Ben resmen silkeledim hepsini.

Babanız vefat eder veya hasta olursa inanılmaz üzüntü yaşar kimse dönüp bakmaz. Böyle bir şey yaşamadan önce ağzınızı açın, hakkınızı savunun. Babanızı da koruyun. Babanız kızar ama sonra sevinir. Benzer bir durum yaşadım.

Hah o noktada ben devreye girerim mesela vururum yüzüne yaptıklarını kim olursa olsun :) Yapmışlığım çoktur. Şimdi beni görünce susarlar. İsteyecekleri şeyi sırf bana sinir oldukları için yine isteyemezler :KK70: Utanması olan insan zaten sevdiğiniz insan olur bunları yapmaz utanmıyor ki yapıyor :KK70:
Kusura bakmayın ama galiba 96 dogumlusunuz isminizin yanında öyle yazıyor sizden büyük insanlar olduğu için anne babanız tepki göstermedi mi ve asıl mesele nasıl lafinizi geçirdiniz onlara?

Hiç lafınızı çekinmeyin çat çat konuşup söyleyin. Hak ediyorlar. Her ailede var böyleleri. Hiç iyi olmanızı istemezler her olumsuz durumda sizi kötülerler. İçtenlik yok ama hep sizi kullanma durumu.

Babanız hayatta iken onlara patır patır söyleyin. Babanızın yaptığı iyilikleri de yüzlerine vurun. Anlasınlar.

Bunlar nasılsa tepki vermezler diye alışmışlar. Ben resmen silkeledim hepsini.
Çok haklısınız aile demek bir olmak demek toplanıp birini sömürmek değil uzak durmak en iyi yol

Valla benim rahmetli babamda böyleydi kardeşlerim yeğenlerim derdi başka birşey demezdi. Hatırlıyorum bizde yokken bile herşeyi onlara alıyordu. Sonra ne mi oldu babam ölüm döşeğinden ambulans ile hastahaneye götürülürken o çok sevdiği yeğenleri kendi
Arabası ile ambulansın arkasından gittikleri için annemden ozamanlar 200 TL almışlardı. Amcamda bizi her arabası ile hastahaneye ziyarete götürürken yol parası alıyordu.babamın öldüğü gün hepsi öldüler benim için.

Valla benim rahmetli babamda böyleydi kardeşlerim yeğenlerim derdi başka birşey demezdi. Hatırlıyorum bizde yokken bile herşeyi onlara alıyordu. Sonra ne mi oldu babam ölüm döşeğinden ambulans ile hastahaneye götürülürken o çok sevdiği yeğenleri kendi
Arabası ile ambulansın arkasından gittikleri için annemden ozamanlar 200 TL almışlardı. Amcamda bizi her arabası ile hastahaneye ziyarete götürürken yol parası alıyordu.babamın öldüğü gün hepsi öldüler benim için.
Yazik gerçekten inanın bizimkilerin aynısı değer görmek için insanlara kötü davranmak gerekiyor galiba.Başı eğik celladı çok olurmuş iş ona döndü.🤦

Back
X