Babamın gereksiz akrabaları

Her ailede vardir böyle sirret akrabaglar. Haketmeyen bi insanin asla ne dügüne giderim nede yolda görsem selam veririm.
Babaniz diye her dedigine uymak zorunda degilsiniz. Istemiyorsaniz gitmeyin.

Her ailede vardir böyle sirret akrabaglar. Haketmeyen bi insanin asla ne dügüne giderim nede yolda görsem selam veririm.
Babaniz diye her dedigine uymak zorunda degilsiniz. Istemiyorsaniz gitmeyin.
Haklısınız ama ayıp olur falan diyorlar hemen konu uzamasin diye gittim.

Merhaba iyi geceler yıllardır babamın ailesi bizi maddi manevi sömürüyor.Ailesine çok bağlı ama babam ölse cenazesine gelirler mi şüpheliyim o derece değer vermezler.Biktim artık görmek istemiyorum.Dun gece kuzenimin nişanı vardı gitmezsen ayıp olurmuş.Şeytan görsün yüzlerini.Gittim nisana baş ağrısıyla geri döndüm.Asalak,sömüren iğrenç insanlar.Aslinda asıl problem onlara yüz verende ama hep aynı saçmalıklar.Asalak akraba en çekilmez şey boş mezar bulsalar atlayacaklar
Silin gitsin yokmuş lar gibi davranın
Mesala benim yaşayan 4 halam var ne çocuklarını tanırım ne kendilerini dogru duzgun hele bir halamı yolda görsem tanımam hiçte bir eksikliklerini hissetmiyorum

Kusura bakmayın ama galiba 96 dogumlusunuz isminizin yanında öyle yazıyor sizden büyük insanlar olduğu için anne babanız tepki göstermedi mi ve asıl mesele nasıl lafinizi geçirdiniz onlara?
Lafını verdiğim insanlara durduk yere ergen gibi laf sokmuyorum elbette. Aksine çok sabırlı bir yapım vardır. Ama benim yanımda kuzenimin evliliği için '' onlar zaten evlenmeden birlikte olmuştur '' derse kendi çocuğuna bak kınadığını yaşarsın derim. Bana '' evlen artık daha çocuğun olacak '' diye boş boğazlık yapana '' kendi çocukların dahi senin yanında kalmak istememiş nedenini bir düşün istersen derim. Bana '' açık giyiniyorsun '' diyen dayıma '' kızın afedersin donu arasına kısıyor poposunu görüyorum bi şey diyemiyorsun oturup bana mı laf ediyorsun '' derim. Ben lafını veriyorum derken hiç bir büyük ya da küçüğüme asla bana kırıcı ve kötü bir söz söylemedikleri halde karşılık vermedim vermemde. Tabi köyde ve akrabalar arasında dönen muhabbetlere şahit olmadığınız için tepkinizi anlıyorum. Büyük küçük hiç fark etmez terbiyesiz olan biri sizin hayatınıza müdehale etmeye çalışır susarsanız daha çok üstünüze gelir. Şimdi mesela köye giderim hemen böyle çirkin muhabbetler açmaya çalıştıklarında artık birbirlerine kaş göz işareti yapar konuyu değiştirirler. Ha 7/24 küfür ediyorlar hala o ayrı. O yüzden zaten kolay kolay görüşmem bile. Daha verebileceğim çok örnek varda dilim varmıyor açıkçası. Birbirlerinin namusuna kadar laf edenlere ben büyüğüm demem. Akraba da demem. Ama ses çıkarmayıp her söylenene boyun eğen ve büyüktür diyen kuzenlerim onlarla daha içli dışlıdır mesela. Mecburdur daha doğrusu. Stresten biri psikoloğa gidiyor. Öyle söyliyim. Bu arada evet 26 yaşındayım :)

Hakaret ettiği için beğenmedimler uçuşmuş olamaz mı?
Bende niye hkaret ettiğinizi kimse sormadan kalkıp linclemeye koyulur diyorum ya işte

Napiyonuz siz
Farzı misal kardeşinizi döven kocasına şrfsiz* demiyomusinuz mesela
Eski eniştem canım enistem mi diyosunuz .

Elbette ağızdan amiyane tabir çıkacak
E bağrına basacak hali yok

Sizde kimsenin acısını dinlemeden, bilip bilmeden haldur huldur, yardır Allah misali cihada çıkar gibi kimseyi topa tutmayin bı zahmet
Zaten elmaya elma denir dinleseniz sizde elma derdiniz

Son düzenleme:
Back
X