- 15 Mart 2023
- 135
- 49
- 28
- 25
- Konu Sahibi yogurtpuding
-
Herkese merhaba bir kaç gündür içimde çözemediğim problemi sizinle paylaşmak istedim. Sevgilimle dört yıldır birlikteyiz artık evliliğe bir adım atmaya karar verdik ve ailelerimizi tanıştırdık. Geçen hafta onlar bizi evlerine davet etti ve isteme söz nişan konusu açıldı. Babam bayramdan sonra buyrun gelin tekrar konuşalım diyerek geçiştirdi daha sonra nişan için salon tutalım vs derken babam sinirlendi eve gelince kalkıp gelmediğime dua edin,ben kızımı bakalım vericek miyim,isteme olmadan ne nişanı diye söylenmeye başladı.moralim o kadar bozuk ki babalar neden böyle.
Hakli gelin konisalim demiş bu lafın üstüne nişan muhabbeti saçma. Az bi alttan alsınlar. Babaniz iyi yapiyor bu işleri agirdan almak abartilmadan tabi kızimizin arkadındayiz imajı veriyor bence. Beni de ilk geldiklerinde istediler babam bir de biz size gelelim daha sonra bakarız dedim farkli iller. İyi de oldu aileyi tanıdıkHerkese merhaba bir kaç gündür içimde çözemediğim problemi sizinle paylaşmak istedim. Sevgilimle dört yıldır birlikteyiz artık evliliğe bir adım atmaya karar verdik ve ailelerimizi tanıştırdık. Geçen hafta onlar bizi evlerine davet etti ve isteme söz nişan konusu açıldı. Babam bayramdan sonra buyrun gelin tekrar konuşalım diyerek geçiştirdi daha sonra nişan için salon tutalım vs derken babam sinirlendi eve gelince kalkıp gelmediğime dua edin,ben kızımı bakalım vericek miyim,isteme olmadan ne nişanı diye söylenmeye başladı.moralim o kadar bozuk ki babalar neden böyle.
Masraflar ortak olucak. Ailelerin ikinci görüşmesi olduğu için hep birlikte konuşalım dediler fakat biraz sinirler gerildi.Söz, nişan masraflarınızı kim karşılayacak? Bu tür şeyleri bizde genelde kadınlar konuşur, en son erkeklerin alınan karardan haberi oluyor. Siz de nasıl bilemedim şimdi.
Gerçek anlamda vermek değil zatenBen bu isteme olayına karşıyım mal mı veriyorsun babaysan tapulu malın miyim senin.Eger evladın seviyorsa otur tanış konuş çocukla ailesiyle kızına fikrini ver tavsiyede bulun ama bu veriyorum vermiyorum olayı asla olmamalı.Bu hayat kızının hayatı en son karar onundur.Yanlis veya doğru yapacak birşey yok
Daha önce bizim evimizde bir görüşme oldu. Bu ikinci görüşmeydi giderkende bunların konuşulacağını bilerek gitti.o kalabalığın içinde aklı başında davranan bir tek babanız olmuş.
daha isteme olmamış ayağına çağırıp tanışma süretiyle nişan konuşmak nedir.
Oda buna sinirlendi sanırım. Ortada fol yok yumurta yok ben nasıl nişan yeri tutabilirim dedi.Babanız haklı, henüz tanışmış aileyle. Daha isteme olmadan sanki her şey garantiymiş gibi nişan muhabbetinin açılması canını sıkmış olabilir baba olarak. Geleneklere göre ilerlemek istiyor demek ki.
Aynı fikirde değilim gençlere sorarsan belki düğün bile isteneyecekler ama işin içine aileler girince çok yorucu ve yıpratıcı oluyor bu işlerGerçek anlamda vermek değil zatenbüyükler başı çekmese gençler işte hiçbir şey ölçüp tartmazlar burda olduğu gibi
Nerden biliyorsun ailenin düğün isteyeceğini? Hamaset yapmayalım baba haklıAynı fikirde değilim gençlere sorarsan belki düğün bile isteneyecekler ama işin içine aileler girince çok yorucu ve yıpratıcı oluyor bu işler
naapsın adam hoşgörün biricik kızısınız belki damarı tutmuştur burnunun direği sızlamıştır kıyamamıştır:)Daha önce bizim evimizde bir görüşme oldu. Bu ikinci görüşmeydi giderkende bunların konuşulacağını bilerek gitti.
Bide küstü bunun üstüneBabalar öyle kızlarını evlendirmeye kıyamıyorlar
Benim bir tane kızım var diyor zaten biraz zor gözüküyor işimiznaapsın adam hoşgörün biricik kızısınız belki damarı tutmuştur burnunun direği sızlamıştır kıyamamıştır:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?