Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik

. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim

şu çamaşır suyu ile silme işini bırakabilirsiniz.