- 7 Temmuz 2018
- 2.879
- 5.790
- 158
- 33
- Konu Sahibi Bankacihanim07
Memlekete gitmeyin . Oradaki insanlara bulaştırırsanız vebalini ödeyemezsiniz .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Guvenlık isinde kullanılan telsizler yemekhane istirahat alanları xray bolgesı malzemeleri buralar da temas gerektiren durumlar cok. Ve vardiya bitiminde bir gruptan dıger gruba teslim edilen telsiz palaska jop vs mevcut. Umarım bulamamıştır temkinli olunBabam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmışBabam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı
![]()
Lütfen suçlu olun gerekirse bağıra bağıra anlatın. Bir sürü örnek haberler var sizin gibi memlekete gidip virüs taşıyan. Bunun vebalini almaktansa ailenizi bilinçlendirin.Kafam o kadar karışık ki. Ben öyle desem şimdi suçlu olacagim
Başınız sagolsun elbette zor şeyler yaşamışsınız.Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim
şu çamaşır suyu ile silme işini bırakabilirsiniz.
Sürekli maske takıyorsa bulaşma ihtimali çok düşük. Bundan sonrq da maskeye dikkat etsin muhakkak.
uydurmayiniz. tek bulas rismi hapsirmak falan? oksururken, konusurken, esnerken ws o damlaciklar bu yollarla da yayiliyor...tek bulaş riski hapşırınca havaya saçılan damlacıkları solumak.
Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi. Düğün ile nasıl kiyaslarsiniz. Henüz 56 yaşında hayatini kaybetmiş bir insandan bahsediyoruz. Yargılarınız çok yersiz. 20 kişi zaten çekirdek aile. Cenazede kimseye bulasmadı. Ayrıca kişisel olarak kimse kimseyi çağırmadi. Ama gencecik yaşta kardeşini evladını annesini kaybetmiş kim gitmeseydi cenazeye? Annemin 5 kardeşi 5 çocuğu var annesi hayatta. Kardeşleri evli çocuklari var. Bir kaçta illa seni yalnız birakmam diyen eş dost geliyor illaki. Benim gelmedi 16 yaşındaki kardeşimin arkadaşı geldi.. bunlar tabii ki olacak. Canından can gitmis. Tercihen mi öpüp sarıldı insanlar aklınız alıyor mu? Tebriğe gelmedi kimse. Beni de gömün diye mezarı başında yığılan babamı kaldırdılar. Ben annesiz kalmak için çok küçüğüm diyen kardeşime sarıldılar. Siz nasıl bir şey hayal etmistiniz pardon? Ben hastalığı atlatmisim tedavi almışım. Doktorlar ile konusmuşuz. Biz bunu yaşamışız. belli bir deneyimim var bunu paylaşıyorum. Fazlası var eksiği yok. İstatiksel olarak da gerçekler benim deneyimim ile örtüsüyor. %80 belirtisiz geçiriyor deniyor mesela ama herkes Corona olan ölecek sanıyor. Kötü haberler çok köpürtülüyor. Tedbir önemli rehavete kapılmasin kimse ama toplumca obsesyon geçirmenin de kimseye bir faydası yok. Gerçek bilgiler ile önleminizi alın. Ateş konusunda söylediğim benim kişisel kanaatim değil. Doktorlarin söylediği bu. Bütün doktorlarım bu arada! Twitterda da Corona geçiren kişilerin deneyimleri var. Onlarda da benzer şeyler okudum. Atesim düştüğünde evin içinde dolasmama izin verildi gibi. Bana da 8. Gün ateşim düştüğünde kızımı kucağıma almama izin verdiler. ablama çok net olarak onun gittiği doktor semptomsuz bulaşma olmaz dedi. Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ? Bilim kurulunun açıklamasına göre hastalık %80 belirtisiz geçiriliyorken? Yani hastalarin %20sinde ateş görülmüyorsa anlamsız bir çaba olmaz mıydı? Devlet tabii ki tüm kucuk ihtimalleri gözetmek zorunda. Avrupa'da küçük aileler var dünya istatiklerinde 1 kişi 3 kisiye bulaştıriyormus. Ama Türkiye'de 1 kişi 17 kişiye bulaştıriyormus. Biz de geniş aileler var. Akrabalık bağları da daha güçlü.. Ben yüksek ihtimalle yaşanacaklari söyledim. İstisnai örnekler tabii ki olacaktır.Başınız sagolsun elbette zor şeyler yaşamışsınız.
Ama yazdıklarınız iyi birer örnek değil. Zaten konu sahibi ve ailesi memlekete gitmek için fırsat kollarken hem de.
Taziyede düğünde yüzlerce kişilere bulaşan virüs de aynı sizinki de.
Tam tarih olarak ne zaman yaşadınız bunu bilmem ama benim arkadaşım 15 Martta anneannesini zatürre teşhisiyle kaybetti. Covidden vefat henüz o tarihte olmamasına rağmen kimseyi taziyeye kabul etmediler ne olur ne olmaz diye. Yani sizin bu ihtimalleri yaşarken cenazede sarmaş dolaş oluşunuz 100 kişiyle temasınız ne bileyim biraz fazla cesur bir hareket değil mi? Sonuç olarak 20 pozitiften bahsediyorsunuz hem de.
Geçirenlerin bile bir daha geçirmeyecekleri kesin değilken ateşi olmayan bulaştırmaz görüşünü ilk kez sizden duyuyorum bana tuhaf geldi.
Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim
16 yaşındayken "vah vah çok da gençmiş" dedikleri babamı kollarımda kaybettim ve yanımda bana sarılacak kardeş de yoktu bir annem bir ben kaldık.. Sizi tatmin eder mi acı konusunda? Acılarımızın boyutunu kıyaslamak istemem ama.Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi
Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz inşallahBabam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmışBabam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı
![]()
Malesef babam hiçbir belirti göstermeden bir anda yogunbakimlik oldu ciğerleri bitti demişlerdi virüs tamamen sarmıştı. Hayatımın en zor 21 günü babamı beklemekle geçti. Hergün telefonu kötü birşey duyma korkusu ile açtık allah korusun rabbim kimseye vermesinÇok geçmiş olsun
Malesef bazılarında hiç belirti vermeden geçiyormuş
Kiminde oluyor kiminle olmuyor kiminde fark edilmiyor.
Babanız test yaptırsın.
Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Allah aşkına kadın orada düğünü örnek vermiş geçmiş zaten taziyeden bahsetmiş. Hic kimse kabul edilmemis taziyeyi örnek vermeden sadece düğün üzerinden gitmişsiniz.Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi. Düğün ile nasıl kiyaslarsiniz. Henüz 56 yaşında hayatini kaybetmiş bir insandan bahsediyoruz. Yargılarınız çok yersiz. 20 kişi zaten çekirdek aile. Cenazede kimseye bulasmadı. Ayrıca kişisel olarak kimse kimseyi çağırmadi. Ama gencecik yaşta kardeşini evladını annesini kaybetmiş kim gitmeseydi cenazeye? Annemin 5 kardeşi 5 çocuğu var annesi hayatta. Kardeşleri evli çocuklari var. Bir kaçta illa seni yalnız birakmam diyen eş dost geliyor illaki. Benim gelmedi 16 yaşındaki kardeşimin arkadaşı geldi.. bunlar tabii ki olacak. Canından can gitmis. Tercihen mi öpüp sarıldı insanlar aklınız alıyor mu? Tebriğe gelmedi kimse. Beni de gömün diye mezarı başında yığılan babamı kaldırdılar. Ben annesiz kalmak için çok küçüğüm diyen kardeşime sarıldılar. Siz nasıl bir şey hayal etmistiniz pardon? Ben hastalığı atlatmisim tedavi almışım. Doktorlar ile konusmuşuz. Biz bunu yaşamışız. belli bir deneyimim var bunu paylaşıyorum. Fazlası var eksiği yok. İstatiksel olarak da gerçekler benim deneyimim ile örtüsüyor. %80 belirtisiz geçiriyor deniyor mesela ama herkes Corona olan ölecek sanıyor. Kötü haberler çok köpürtülüyor. Tedbir önemli rehavete kapılmasin kimse ama toplumca obsesyon geçirmenin de kimseye bir faydası yok. Gerçek bilgiler ile önleminizi alın. Ateş konusunda söylediğim benim kişisel kanaatim değil. Doktorlarin söylediği bu. Bütün doktorlarım bu arada! Twitterda da Corona geçiren kişilerin deneyimleri var. Onlarda da benzer şeyler okudum. Atesim düştüğünde evin içinde dolasmama izin verildi gibi. Bana da 8. Gün ateşim düştüğünde kızımı kucağıma almama izin verdiler. ablama çok net olarak onun gittiği doktor semptomsuz bulaşma olmaz dedi. Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ? Bilim kurulunun açıklamasına göre hastalık %80 belirtisiz geçiriliyorken? Yani hastalarin %20sinde ateş görülmüyorsa anlamsız bir çaba olmaz mıydı? Devlet tabii ki tüm kucuk ihtimalleri gözetmek zorunda. Avrupa'da küçük aileler var dünya istatiklerinde 1 kişi 3 kisiye bulaştıriyormus. Ama Türkiye'de 1 kişi 17 kişiye bulaştıriyormus. Biz de geniş aileler var. Akrabalık bağları da daha güçlü.. Ben yüksek ihtimalle yaşanacaklari söyledim. İstisnai örnekler tabii ki olacaktır.
Benim tavsiyem, kesinlikle, kesinlikle ve kesinlikle memlekete gitmeyin. Kendinizi karantinaya alın ve bir doktordan ne yapmanız gerektiği konusunda fikir alın.Babam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmışBabam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı
![]()
Başınız sağolsun ve çok geçmişler olsun. Çok büyük bir acı yaşamışsınız. Annenizin mekanı cennet olsun inşallah.Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
ALLAH Allah örnek olarak hapşırmayı verdim.. esnemeyi kim söyledi ben bir yerde duymadım ?.. sağyık bakanı maskenin %90 üzerinde koruyuculik sağladığını söylemesi üzerine öyle söyledim.. sağlık bakanı yalan söylüyor demek ki ..uydurmayiniz. tek bulas rismi hapsirmak falan? oksururken, konusurken, esnerken ws o damlaciklar bu yollarla da yayiliyor...
Olabilir yine de yanlış. Benim eşim de dedisini kaybetti.. gelibelecek olanları arayp tek tek gelmeyin dediler ve cenazede yalnzca dedinin çocukları vardı ki oda nama kılınırken maskeli ve mesafeli.kılndı ayrıca evdekilere de eve girerken ve çıkar maske ve kolonya verildi.. kimse kilseyle temas etmedi.. yazık gerçekten acımıs var diyerek başka insanları acıya sokabilirdiniz..Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi. Düğün ile nasıl kiyaslarsiniz. Henüz 56 yaşında hayatini kaybetmiş bir insandan bahsediyoruz. Yargılarınız çok yersiz. 20 kişi zaten çekirdek aile. Cenazede kimseye bulasmadı. Ayrıca kişisel olarak kimse kimseyi çağırmadi. Ama gencecik yaşta kardeşini evladını annesini kaybetmiş kim gitmeseydi cenazeye? Annemin 5 kardeşi 5 çocuğu var annesi hayatta. Kardeşleri evli çocuklari var. Bir kaçta illa seni yalnız birakmam diyen eş dost geliyor illaki. Benim gelmedi 16 yaşındaki kardeşimin arkadaşı geldi.. bunlar tabii ki olacak. Canından can gitmis. Tercihen mi öpüp sarıldı insanlar aklınız alıyor mu? Tebriğe gelmedi kimse. Beni de gömün diye mezarı başında yığılan babamı kaldırdılar. Ben annesiz kalmak için çok küçüğüm diyen kardeşime sarıldılar. Siz nasıl bir şey hayal etmistiniz pardon? Ben hastalığı atlatmisim tedavi almışım. Doktorlar ile konusmuşuz. Biz bunu yaşamışız. belli bir deneyimim var bunu paylaşıyorum. Fazlası var eksiği yok. İstatiksel olarak da gerçekler benim deneyimim ile örtüsüyor. %80 belirtisiz geçiriyor deniyor mesela ama herkes Corona olan ölecek sanıyor. Kötü haberler çok köpürtülüyor. Tedbir önemli rehavete kapılmasin kimse ama toplumca obsesyon geçirmenin de kimseye bir faydası yok. Gerçek bilgiler ile önleminizi alın. Ateş konusunda söylediğim benim kişisel kanaatim değil. Doktorlarin söylediği bu. Bütün doktorlarım bu arada! Twitterda da Corona geçiren kişilerin deneyimleri var. Onlarda da benzer şeyler okudum. Atesim düştüğünde evin içinde dolasmama izin verildi gibi. Bana da 8. Gün ateşim düştüğünde kızımı kucağıma almama izin verdiler. ablama çok net olarak onun gittiği doktor semptomsuz bulaşma olmaz dedi. Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ? Bilim kurulunun açıklamasına göre hastalık %80 belirtisiz geçiriliyorken? Yani hastalarin %20sinde ateş görülmüyorsa anlamsız bir çaba olmaz mıydı? Devlet tabii ki tüm kucuk ihtimalleri gözetmek zorunda. Avrupa'da küçük aileler var dünya istatiklerinde 1 kişi 3 kisiye bulaştıriyormus. Ama Türkiye'de 1 kişi 17 kişiye bulaştıriyormus. Biz de geniş aileler var. Akrabalık bağları da daha güçlü.. Ben yüksek ihtimalle yaşanacaklari söyledim. İstisnai örnekler tabii ki olacaktır.