Babamin is yerinde virus çıktı :(

Babam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmış :KK43: Babam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı :KK43:
Guvenlık isinde kullanılan telsizler yemekhane istirahat alanları xray bolgesı malzemeleri buralar da temas gerektiren durumlar cok. Ve vardiya bitiminde bir gruptan dıger gruba teslim edilen telsiz palaska jop vs mevcut. Umarım bulamamıştır temkinli olun :KK43:

Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik :KK43:. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim 😁 şu çamaşır suyu ile silme işini bırakabilirsiniz.
Başınız sagolsun elbette zor şeyler yaşamışsınız.
Ama yazdıklarınız iyi birer örnek değil. Zaten konu sahibi ve ailesi memlekete gitmek için fırsat kollarken hem de.
Taziyede düğünde yüzlerce kişilere bulaşan virüs de aynı sizinki de.
Tam tarih olarak ne zaman yaşadınız bunu bilmem ama benim arkadaşım 15 Martta anneannesini zatürre teşhisiyle kaybetti. Covidden vefat henüz o tarihte olmamasına rağmen kimseyi taziyeye kabul etmediler ne olur ne olmaz diye. Yani sizin bu ihtimalleri yaşarken cenazede sarmaş dolaş oluşunuz 100 kişiyle temasınız ne bileyim biraz fazla cesur bir hareket değil mi? Sonuç olarak 20 pozitiften bahsediyorsunuz hem de.
Geçirenlerin bile bir daha geçirmeyecekleri kesin değilken ateşi olmayan bulaştırmaz görüşünü ilk kez sizden duyuyorum bana tuhaf geldi.

benim çoğu yakınımda hiçbir belirti yokken virüs çıktı. ben onca hastaya doknuyorum bende tık yok
annanem virüslü hastaların kaldığı yoğun bakımdan negatif bi şekilde çıktı
çok garip durumlar var

Başınız sagolsun elbette zor şeyler yaşamışsınız.
Ama yazdıklarınız iyi birer örnek değil. Zaten konu sahibi ve ailesi memlekete gitmek için fırsat kollarken hem de.
Taziyede düğünde yüzlerce kişilere bulaşan virüs de aynı sizinki de.
Tam tarih olarak ne zaman yaşadınız bunu bilmem ama benim arkadaşım 15 Martta anneannesini zatürre teşhisiyle kaybetti. Covidden vefat henüz o tarihte olmamasına rağmen kimseyi taziyeye kabul etmediler ne olur ne olmaz diye. Yani sizin bu ihtimalleri yaşarken cenazede sarmaş dolaş oluşunuz 100 kişiyle temasınız ne bileyim biraz fazla cesur bir hareket değil mi? Sonuç olarak 20 pozitiften bahsediyorsunuz hem de.
Geçirenlerin bile bir daha geçirmeyecekleri kesin değilken ateşi olmayan bulaştırmaz görüşünü ilk kez sizden duyuyorum bana tuhaf geldi.
Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi. Düğün ile nasıl kiyaslarsiniz. Henüz 56 yaşında hayatini kaybetmiş bir insandan bahsediyoruz. Yargılarınız çok yersiz. 20 kişi zaten çekirdek aile. Cenazede kimseye bulasmadı. Ayrıca kişisel olarak kimse kimseyi çağırmadi. Ama gencecik yaşta kardeşini evladını annesini kaybetmiş kim gitmeseydi cenazeye? Annemin 5 kardeşi 5 çocuğu var annesi hayatta. Kardeşleri evli çocuklari var. Bir kaçta illa seni yalnız birakmam diyen eş dost geliyor illaki. Benim gelmedi 16 yaşındaki kardeşimin arkadaşı geldi.. bunlar tabii ki olacak. Canından can gitmis. Tercihen mi öpüp sarıldı insanlar aklınız alıyor mu? Tebriğe gelmedi kimse. Beni de gömün diye mezarı başında yığılan babamı kaldırdılar. Ben annesiz kalmak için çok küçüğüm diyen kardeşime sarıldılar. Siz nasıl bir şey hayal etmistiniz pardon? Ben hastalığı atlatmisim tedavi almışım. Doktorlar ile konusmuşuz. Biz bunu yaşamışız. belli bir deneyimim var bunu paylaşıyorum. Fazlası var eksiği yok. İstatiksel olarak da gerçekler benim deneyimim ile örtüsüyor. %80 belirtisiz geçiriyor deniyor mesela ama herkes Corona olan ölecek sanıyor. Kötü haberler çok köpürtülüyor. Tedbir önemli rehavete kapılmasin kimse ama toplumca obsesyon geçirmenin de kimseye bir faydası yok. Gerçek bilgiler ile önleminizi alın. Ateş konusunda söylediğim benim kişisel kanaatim değil. Doktorlarin söylediği bu. Bütün doktorlarım bu arada! Twitterda da Corona geçiren kişilerin deneyimleri var. Onlarda da benzer şeyler okudum. Atesim düştüğünde evin içinde dolasmama izin verildi gibi. Bana da 8. Gün ateşim düştüğünde kızımı kucağıma almama izin verdiler. ablama çok net olarak onun gittiği doktor semptomsuz bulaşma olmaz dedi. Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ? Bilim kurulunun açıklamasına göre hastalık %80 belirtisiz geçiriliyorken? Yani hastalarin %20sinde ateş görülmüyorsa anlamsız bir çaba olmaz mıydı? Devlet tabii ki tüm kucuk ihtimalleri gözetmek zorunda. Avrupa'da küçük aileler var dünya istatiklerinde 1 kişi 3 kisiye bulaştıriyormus. Ama Türkiye'de 1 kişi 17 kişiye bulaştıriyormus. Biz de geniş aileler var. Akrabalık bağları da daha güçlü.. Ben yüksek ihtimalle yaşanacaklari söyledim. İstisnai örnekler tabii ki olacaktır.

Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik :(. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim 😁 şu çamaşır suyu ile silme işini bırakabilirsiniz.

Başınız sağolsun anneniz için.
Sizlere de geçmiş olsun.
Ben de diyorum ben hala nasıl hasta olmadım.
Çünkü ne marketten alınanları yıkıyorum ne de çamaşır suyu falan kullanıyorum.
Kimseyle sarılıp öpüşmüyorum ama çocuğum kreşe ben işyerine yemekhaneye vs her yere gidiyoruz. Sonumuz hayrolsun inş

Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi
16 yaşındayken "vah vah çok da gençmiş" dedikleri babamı kollarımda kaybettim ve yanımda bana sarılacak kardeş de yoktu bir annem bir ben kaldık.. Sizi tatmin eder mi acı konusunda? Acılarımızın boyutunu kıyaslamak istemem ama.
Düğünle kıyaslama yapmadım tekrar okuyun. Vakalarda düğün, taziye ve asker ugurlamalarin payı büyük deniyor onu diyorum.
Sizin pek koronayı ciddiye almayışınız kardeşinizin halsizliginden şüphe etmediğinizden belli kusura bakmayın ama.
Bahsettiğiniz twitterda sadece markete gittim covid oldum diyen bir dolu insan da var.
İstanbul'da yaşıyorum ve çevremde pek çok covid geçiren oldu. Birini anlatayım size arkadaşımın eşi; kalabalık bir ortamda çalışıyor öksürük şikayeti başlıyor doktor faranjit diyor ama asla yüksek bir ateşi olmuyor sadece gıcık gibi gelen kuru öksürük. Ailelerle görüşmeye devam ediyorlar. Aradan 1 hafta geçerken arkadaşımda kas ağrısı, halsizlik annesinde ateş başlıyor babada hiçbir belirti yok. Astım hastası annenin ateşinin çıkması endişe ettirdiği için test yaptırdılar ve 4 covid pozitif sonuç. Yani ateşi olmayan öksürük şikayeti olan kişi 3 kişiye daha bulaştırdı ve birinde ateş vardı birinde belirti bile yoktu salgının ilk günleri olduğundan test yapıldı şimdi ona yapılmaz bile. Buna o doktorlar ne diyecek? Evet %87 ateş görülüyor ve semptom gösterdiği zaman virüs epeyce artmış olduğundan bulaş artıyor ama diğer zaman dilimlerinde de bu bulaş mümkün. Bir çok bilimsel kaynak öyle diyor.
Avmlere girişte ateş ölçmelerinin sebebi başka bir somut veri elde edilemeyişindendir.
O dakika boğaz ve burun sürüntüsü alamayacaklarına göre. Kaldı ki 40 derece güneşin altından avmye giriş yapan kişilerin ateş ölçümü de çok sağlıklı değil. Eşim geçen ateş ölçülerek girilen bir yerde öğle saati çok kuyruk beklemiş güneşin altında, ateşi 38 çıkmış.. Güvenlik siz kenarda biraz soğuyun tekrar ölçelim demiş şaka gibi değil de ne? Ateş ölçme olayı tam anlamıyla hiç önlem almıyor değiliz bakın demek. Hiç düşündünüz mü demişsiniz de ben öyle düşünüyorum.
Testler bile yanlış çıkabiliyor, yalancı pozitif yalancı negatif gibi kavramlar konuşuluyor. Bu sebeple fiziksel bulguları da çok önemsemiyorum. 4 aydır covid taşıyıcısı olabilirim mantığıyla yaklaşıyorum en azından benden başkasına bulaşır diye vebal almak istemiyorum. Obsesif miyim bilmem ama vebal anlamında içim rahat. Sizler ne mutlu ki atlatmışsınız kimseye de bir şey olmamış covid dolayısıyla ne güzel.. Ama olsaydı işin vebal kısmının ağırlığı zor olurdu eminim.

Babam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmış :KK43: Babam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı :KK43:
Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz inşallah 🙏 Babam virüse yakalanmıştı hemde bu virüsün zirvede olduğu dönemde, çok ağır geçirdi. Haliyle annem için üzüldük birde ya bulaşmışsa diye, testi temiz çıktı aynı evde yaşıyor olmalarına rağmen 😊 abim evli başka evde yaşıyor ama anneme çok yakın ve sürekli beraberler. Abiminde testi negatif çıktı🌸

Çok geçmiş olsun

Malesef bazılarında hiç belirti vermeden geçiyormuş

Kiminde oluyor kiminle olmuyor kiminde fark edilmiyor.

Babanız test yaptırsın.
Malesef babam hiçbir belirti göstermeden bir anda yogunbakimlik oldu ciğerleri bitti demişlerdi virüs tamamen sarmıştı. Hayatımın en zor 21 günü babamı beklemekle geçti. Hergün telefonu kötü birşey duyma korkusu ile açtık allah korusun rabbim kimseye vermesin

Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik :KK43:. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim 😁 şu çamaşır suyu ile silme işini bırakabilirsiniz.
:KK57: böyle okudum:oha:
Pozitif çıkmanız üzerine millete sarılıp ağlamış deyimizle salya sümük akitmissiniz. Ama çamaşır suyu hakkında ve virüs hakkında bilgi veriyorsunuz. İnanılmaz.
Hiç düşünmediniz mi birine bulassa nasıl vicdanimiz rahat eder diye. Sizden Bulasmadgini zaten şuan bile bilemezsiniz.

:skandal:

Bilmiyorum siz bir yakınınızi kaybettiniz mi. Düğün ile nasıl kiyaslarsiniz. Henüz 56 yaşında hayatini kaybetmiş bir insandan bahsediyoruz. Yargılarınız çok yersiz. 20 kişi zaten çekirdek aile. Cenazede kimseye bulasmadı. Ayrıca kişisel olarak kimse kimseyi çağırmadi. Ama gencecik yaşta kardeşini evladını annesini kaybetmiş kim gitmeseydi cenazeye? Annemin 5 kardeşi 5 çocuğu var annesi hayatta. Kardeşleri evli çocuklari var. Bir kaçta illa seni yalnız birakmam diyen eş dost geliyor illaki. Benim gelmedi 16 yaşındaki kardeşimin arkadaşı geldi.. bunlar tabii ki olacak. Canından can gitmis. Tercihen mi öpüp sarıldı insanlar aklınız alıyor mu? Tebriğe gelmedi kimse. Beni de gömün diye mezarı başında yığılan babamı kaldırdılar. Ben annesiz kalmak için çok küçüğüm diyen kardeşime sarıldılar. Siz nasıl bir şey hayal etmistiniz pardon? Ben hastalığı atlatmisim tedavi almışım. Doktorlar ile konusmuşuz. Biz bunu yaşamışız. belli bir deneyimim var bunu paylaşıyorum. Fazlası var eksiği yok. İstatiksel olarak da gerçekler benim deneyimim ile örtüsüyor. %80 belirtisiz geçiriyor deniyor mesela ama herkes Corona olan ölecek sanıyor. Kötü haberler çok köpürtülüyor. Tedbir önemli rehavete kapılmasin kimse ama toplumca obsesyon geçirmenin de kimseye bir faydası yok. Gerçek bilgiler ile önleminizi alın. Ateş konusunda söylediğim benim kişisel kanaatim değil. Doktorlarin söylediği bu. Bütün doktorlarım bu arada! Twitterda da Corona geçiren kişilerin deneyimleri var. Onlarda da benzer şeyler okudum. Atesim düştüğünde evin içinde dolasmama izin verildi gibi. Bana da 8. Gün ateşim düştüğünde kızımı kucağıma almama izin verdiler. ablama çok net olarak onun gittiği doktor semptomsuz bulaşma olmaz dedi. Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ? Bilim kurulunun açıklamasına göre hastalık %80 belirtisiz geçiriliyorken? Yani hastalarin %20sinde ateş görülmüyorsa anlamsız bir çaba olmaz mıydı? Devlet tabii ki tüm kucuk ihtimalleri gözetmek zorunda. Avrupa'da küçük aileler var dünya istatiklerinde 1 kişi 3 kisiye bulaştıriyormus. Ama Türkiye'de 1 kişi 17 kişiye bulaştıriyormus. Biz de geniş aileler var. Akrabalık bağları da daha güçlü.. Ben yüksek ihtimalle yaşanacaklari söyledim. İstisnai örnekler tabii ki olacaktır.
Allah aşkına kadın orada düğünü örnek vermiş geçmiş zaten taziyeden bahsetmiş. Hic kimse kabul edilmemis taziyeyi örnek vermeden sadece düğün üzerinden gitmişsiniz.
asıl korkulan semptomsuz kişilerken hala ateş yoksa sıkıntı yok diyorsunuz. Sosyal mesafe diyorlar, taziye de toplanma yasak diyorlar göz görür mü diyorsunuz sarılıp öperken.
Vallahi siz rehavete kapılmayın tabi ama obsesyon gecirmeyin demissiniz de sizinki rehavet değilse ben rehavet kısmını dusunemedim.
Allah rahmet eylesin. Nur içinde uyusun anneniz.

Benim tavsiyem, kesinlikle, kesinlikle ve kesinlikle memlekete gitmeyin. Kendinizi karantinaya alın ve bir doktordan ne yapmanız gerektiği konusunda fikir alın.

bir şey yoktur Allah ın izniyle ama eğer varsa vebal altına girmeyin. Kendinizi De koruyun, başkalarını da.

çok yakınımız bir ailede, ailenin babası sosyal mesafenin korunduğu iş yerinde korona kaptı. Hiçbir belirtisi yokken, iş arkadaşında çıktığı İçin ne olur ne olmaz diye kendi ayaklarıyla test yaptırmaya gitti. Sonuç pozitif ve 10 gün içinde adamın 5 kişilik ailesinde 3 kişi hastaneye yatırıldı, 2 si öldü.hiçbir belirtileri yoktu, ilk testleri de negatifti. İkinci testte çıktı. Kadın hastaneden çıkarıldığında eşi ve annesi ölmüştü, cenazelerini bile göremedi.3 haftayı geçmedi daha bu olalı. En hareketli zaman da değil yani.

bu arada bu hastalığı iş yerinde ilk bulaştıran kişi, hastanede yattı, iyileşti ve arkadaşının cenazesine geldi. Yani size bir şey olmaz belki ama başkasına çok şey olabilir.

Yine 3 hafta önce de, eşimin bir akrabasının düğünü vardı. Eşim koronadan dolayı gitmedi. Sonuç sosyal mesafenin olduğu ve herkesin maskeli olduğu düğünden 60 korona vakası çıktı, birkaçı hastanede, gerisi evinde.

belirtimiz yok, temasımız yok demeyin. Öldürmez, grip gibi geçer demeyin. Kendinizi karantinaya alın. Memleket durur yerinde, kurban durur. Hiçbiri insan hayatından daha kıymetli değil. Yeter ki iyi olun, varsın evde geçirmiş olun şu günleri de. İçiniz rahat olsun.

Başınız sağolsun ve çok geçmişler olsun. Çok büyük bir acı yaşamışsınız. Annenizin mekanı cennet olsun inşallah.

yalnız bu yaşadıklarınız Sizin kişisel tecrübeleriniz.

Bırakın sarılmalı cenazeyi, sosyal mesafeli ve maskeli akraba düğünümüzde 60 tane korona vakası çıktı daha yeni. Birkaçı hastanede, gerisi evde.

diğer bir tanıdığım iş yerinde teması olmamışken, iş arkadaşından kaptı ve 10 gün içinde öldü. Hastaneye de hiçbir belirti yokken gitti.

yani çok farklı durumlar da var, ve hiç de istisnai değil. Hepsi de daha çok yeni.

bu arada konu sahibine ithafen, bu tanıdıklarımın hepsi abdestli, 5 vakit namazlı Kişiler.

uydurmayiniz. tek bulas rismi hapsirmak falan? oksururken, konusurken, esnerken ws o damlaciklar bu yollarla da yayiliyor...
ALLAH Allah örnek olarak hapşırmayı verdim.. esnemeyi kim söyledi ben bir yerde duymadım ?.. sağyık bakanı maskenin %90 üzerinde koruyuculik sağladığını söylemesi üzerine öyle söyledim.. sağlık bakanı yalan söylüyor demek ki .. 🤔

Olabilir yine de yanlış. Benim eşim de dedisini kaybetti.. gelibelecek olanları arayp tek tek gelmeyin dediler ve cenazede yalnzca dedinin çocukları vardı ki oda nama kılınırken maskeli ve mesafeli.kılndı ayrıca evdekilere de eve girerken ve çıkar maske ve kolonya verildi.. kimse kilseyle temas etmedi.. yazık gerçekten acımıs var diyerek başka insanları acıya sokabilirdiniz..

Back
X