Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

şöyle bir durum var
sizi okuturken sıkıştılar ve zorlukla okuttularsa
ve size durumumuz kötü olursa kardeşlerine destek atacaksın dedilerse ve durumları kötüyse şuan babanıza hak veririm
ama durumu onları okutmaya elveriyorsa sizden istememeli çok sıkışıyorsa istemeli

Ya ben başka bölüm okuyordum basta bırakmam için destek oldu bana onu bile yüzime vurdu bak sayemde kazandın bu mesleği diyor ben de dedim ki ben de istedim emek verdim baba.
seni ozel okula mi yolladi bu yeni bölümün icin? guzel sanatlar istiyordun da kurslara egitimlere mi yolladilar?
yoo kendin kazanmışsin, kendin yeni sinava hazirlanmissin, kendin yeni okula gitmissin. sonrasinda da kendin emek verip is sahibi olmussun. ailenin bu surecte sana destegi belki birkac sene daha okuman olmustur onda da kykda kalmissin zaten. hic borcu yok ailenin sana boyle düşünme.
destek oldu dedigin cocugusun yani ne yapacaklardi? sen de anne olacaksın cocugun bölüm değiştirmek istese "benden sana zirnik cikmaz oku kazandığını" mi diyeceksin? tabii ki hayir.
yapmasi gerekeni yapti diye ne bu minnet

Bu ne arsızlık ya, kusura bakmayın.
Babanız sizi kendine bakasınız diye okuttu herhalde, hatta diğer kardeşlerinizi de. Kısıra bakmayın çalışırken veremem diyip geçin

Bu zamana kadar verdikleriniz tamam ama siz artik calisamayacaginiz icin veremem deyince babaniz nasil esinize sen ver diyecek bu nasil kafa yapisi
hakkaten baba bakmazken damat niye ödesin . Bence kardeşleri iş bulup çalışmalı yarı zamanlı. Normal süreçler bunlar olur yani maddiyatsızlık. Yapacakları akşamları ya da hasftasonu çalışmak hepsi bu.

Ya bir de bazı aileler ne ilginç. Bizim ailede damada kolay kolay öte git denmez. Neticede kendi oğlumuz değil, lafımız ağır gelir gücendiririz. O da tutar kızımıza söyler, kızımız üzülür diye yersiz şeyler söylenmez böyle. Hele hele gel benim çocuğumu okut falan asla denmez. Damatlar ve gelinler evlat falan değil yani. Azıcık insan çekinir ya.

Bakamayacağı çocukları yapmasaydı. Sizi okutmak da onun görevi minnet etmeyin

Herkesin aile dinamikleri farklı. Ben doğru bulmuyorum. Okuyan kardeşim olsa harçlık verirdim ya da arada ayakkabı, kaban gibi masraflarına destek olurdum ama benim bir arkadaşım var kardesini özel üniversiteye gönderdi diğer kardesini de ders çalışmıyor diye özel liseye gönderdi ek olarak bir de özel hoca tuttu yıllardır çalışıyor elinde hiçbir şey yok borçtan başka.

Zorunluluk artık ya benim icin 5 bini zorla 10 bin yaptılar zaten ben 5 veriyordum normalde
Böyle şeyleri hiç konuşmuyor musunuz anlamadım. Bakın ben şimdi gönderiyorum ama bebek planlıyoruz veya hamileyim 3-5 ay sonra gönderemeyeceğim vs açıktan konuşsaydınız. Babanlar evlat yetiştirme konusunu çok yanlış anlamış Türk toplumunun büyük çoğunluğu gibi. Kendi irademizle dünyaya getirdiğimiz canlılar bize veya diğer çocuklara sigorta değildir. Bakabileceği kadar çocuk yapacaktı

Yani ne diyeceğimi şaşırdım. Çocuğunu özel okulda okutmak için size niye güveniyor ki? Siz özel okulda okudunuz da kardeşinize fırsat kalmadı ondan mı böyle diyor yoksa keyfi öyle mi istiyor? Ayrıca kira derken? Kardeşiniz yurtta kalsın. Ha çalışıp eve çıktıysa da kendi kirasını bir zahmet kendisi ödesin o kadar da değil.

Ya bide ben de güzel güzel anlattım bak 2 ayım kaldı borcumuz da var artık fazla geliyor dedim hic umursamadı ki allah rızkı verir diyor annemde yanında
Allah oturduğu yerden rıskı veriyorsa sizden niye bekliyor. Kusura bakma ama hiç utanmıyor musunuz kocandan iyi senin baban seni haraca bağlasın kocanın babası kocanı haraca bağlasın. Evladını kim düşünecek? Ne saçma hayatlar

Bana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye
Bacım sen bu hayatta çok üzülürsün. Kendin edip kendin buluyorsun hiç ağlama.

Herkesin ailesi çocuğunu okuturken fedakarlık yapıyo bunun hesabını mı tutuyor aileniz. Çocuklar sizin değil onların, sorumluluk da onlara ait.
Siz artık evlisiniz ve kendi aileniz var. Çocuk doğduktan sonra çalışamayacaksınız bi süre ve fazlasıyla masrafınız olacak. Bence bunu kullanarak para vermeyi kesin. Bahaneniz bu olsun. Vicdan azabıda çekmeyin yeterince yardım yapmışsınız bugüne kadar.
Eşinizin yerinde başkası olsa çoktan sorun çıkarmıştı.

Ya ben başka bölüm okuyordum basta bırakmam için destek oldu bana onu bile yüzime vurdu bak sayemde kazandın bu mesleği diyor ben de dedim ki ben de istedim emek verdim baba.
Mühendis, doktor vs tarz bişey misiniz? Ben de 1 sene beklesem mi diye okudum da ne düşünüyorum diye bazen kendime kızıyorum. Siz de bu 2 meslekten birini mi yapıyorsunuz çok merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…