Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Konuda en basta dikkatimi ceken o oldu zaten,hadi kizindan istedin oda verdi damada gidip hangi akilla cocuklarimi okut bize para ver diyeceksin damatta tutup ters bir laf soylese ne yapacaksin adam senin kızınla evlendi diye diger cocuklarina bakmak zorunda mi

Sürekli söylüyor iste ben sana o zaman bırak demesem bırakmazdın diyor onun sayesinde olmus yani

Ya yolladı özel derse de dershaneye de hakkını yiyemem o konuda

Babanız sizi hem maddi hem duygusal yönden sömürüyor.Ne demek kardeşinizi özel okulda okutun,diğer kardeşlere burs verin.Pardon ne mana , bakamayacaksa yapmasaymış çocuk , babanız kesinlikle haksız .Tamam benim de canım abim ben üniversite okurken bana zaman zaman yardımcı oldu maddi anlamda ama evde tek okuyan bendim ve başka kardeş yoktu, o bekardı. Evlendikten sonra bir iğnesini kabul etmedim.Ne münasebet .Adam bir büyüğünü diğer küçüğüne baktırıyor

cümleye başlarken onlar beni okuttu diye giriş yapmışsınız , zaten okutacak büyütecek para verecek. Eğer sizi dünyaya getirdilerse yapmak zorundalar zaten. Hani borçlu hissetmeyin.

Bir de babanız sizi düşünse, eşiniz için elin oğlu kızıma laf söyler başını eğmeyeyim der , yazık kızım hamile çocuğuna parasını ayırsın der. Benciller resmen. Açıkçası bence en baştan veremem diyecektiniz kimseyi alıştırmayacaktınız, şimdi siz kötü oldunuz. Kimse o kadar zaman verdi sağ olsun demiyor.

Mühendis, doktor vs tarz bişey misiniz? Ben de 1 sene beklesem mi diye okudum da ne düşünüyorum diye bazen kendime kızıyorum. Siz de bu 2 meslekten birini mi yapıyorsunuz çok merak ettim
Dis hekimiyim kardeslerim de tıp okuyor iste öyle calısma zamanları yok part time vs.Ama benden rahat okudular biri 2 sene sınıfta kaldı digeri 1 sene

Maasım 100 bin ortalama diyelim esimin de o bantta ondan dolayı zaten ama yani borc olunca yetmiyor borca gidiyor ve artık calısmayacagım icin bebege birikim yapamadık resmen hic
EMRI vaki yaptığı için babanız kavga çıkardıgi için kizardm ama elimde imkan varsa ve kardeşlerim de bunun değerini biliyorsa 10 bin TL de çok değil.
Sizin rizaniz var mı mezun olmaya 2 seneleri daha var.

Ya basta da kendi zorla verdirtti gibi bir şey oldu hadi tamam dedim de hamile olunca artık agır geliyor.Babam da hic umursamıyor ki anlattım biraz masrafım cok olucak kim vercek diye benim de cok borcum var ben kafayı mı yiyeyim diyor esinle sen iyi kazanıyosun diyo.Yani gözlerine mi batıyor anlamadım

Tamam da borç onun borcu , çocuklar onun çocukları. Herkes kendi sorumluluğunu alsın.

Onu da geçtim iyi bile kazansanız , Türkiye ucuz bi ülke değil ki , kazandığınızla bi yatırım yaparsınız ne bileyim çocuklarınızın geleceğini hazırlarsınız , para kolay kazanılmıyor ki.

Hani ara sıra kardeşlerine içinden gelir yollarsın onu demiyorum ya da acil bi şey olur hastalık yardımcı olursunuz, bunlar normal. Ama yani sömüremezler ki. Kendini , aileni ve bebeğini düşün kuzum.

Ya türkiyede her sey cok zor yetmiyo ki harcamalar da o dogrultuda artıyor cünkü.Ev almak falan hayal artık

Eşiniz kendi maaşından kardeşlerine veya ailesine aynı rakamı verse de böyle sakin sakin yazar mıydınız acaba.

Aklınızdan şunu lütfen çıkarmayın herkesin ailesi onu okutabilmek için bütün şartları zorladı zamanında çok iyi gelirli bir ailede doğmadıyaanız. Annem evlenmedi, tek basına emekli maaşıyla beni büyüttü. Kendi kıyafetinden gezmesinden kıstı senelerce benim okulum dershane param ödedi. Bir gün dönüp bana sunu vereceksin demedi. Etrafımızda böyle arkadaşlarımı var aileleri haraca bağlıyor resmen, sınır çekmedikçe daha da artacak biri gün tatile gitseniz evinize bir şey alsanız onun yerine bize verebilirdine gelecek. Arkadaşımın durumuna çok üzülmüştüm size de söylüyorum onlar sizi dünyaya getirdiler ve herkesin annesi babası gibi ellerinden geleni yaptılar. Eğer başlamayacaklarsa o kadar da çocuk yapmalarına gerek yoktu, yapmayan da yapmadı bakamayız okutamayız diye. Yine içinizden gelir alır yaparsınız ama sınır çizmek zorundasınız. Eşinizi de tembihleyin

Dis hekimiyim kardeslerim de tıp okuyor iste öyle calısma zamanları yok part time vs.Ama benden rahat okudular biri 2 sene sınıfta kaldı digeri 1 sene
Tıp okuyan 2 kardeşi biraz idare ederdim şimdi işler değişti. Çünkü ne zamanlari var ne de yurtta kalack halleri ( sürekli ders çalışan insanlar yurtta kalamz malsf) sınıfta kalmaları da anormal degil.
verebildgnz kadar vermye çalışın eşiniz de destekse. Ama mecbur deglsnz de insanlık için verirdim doktor olmak hele böyle bir zamanda. Anne babanıza maşallah

Gözlerine mi batıyor diyene kadar size olumlu bakyrdm ama siz biraz hep banacasnz sanırım.
Evime aylık 200 bin TL girse gönlümden veriyorsam 10 bin TL gozume batmzdi.

Bu nasıl baba ? Ne bencili kardeşim. Senin baban duygu sömürüsü üzerinden çocuklarının eğitim masrafını senden çıkarıyor. Sen kardeşlerinin ebeveyni değilsin!!! Çocuğunun giderlerini karşılamayacak kimse ana baba olmasın bir zahmet. Bu devirde geçim o kadar zor ki ! Çocuğun olmadan masraf binmiş boynuna. Eşine de helal olsun nasıl razı gelmiş. Durumun ne ahlaken ne sosyal ne dini hiçbir şeye uygun değil. Kes parayı. İster alınsın ister darilsin ister küssün. Hayatımda ilk defa böyle saçmalık duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…