Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Ya öyle zaten onların calısmasını beklemiyorum babam da cok cabaladı bizim icin hakkınu da yiyemiyorum ama herkesin de kendi ailesi

Ya öyle zaten onların calısmasını beklemiyorum babam da cok cabaladı bizim icin hakkınu da yiyemiyorum ama herkesin de kendi ailesi
Siz zaten bunu dedikten sonra bu zamana kadar verdikleriniz de gönlünüzden değilms okudum sonradan. O zaman babanıza kredi çekmesi konusunda öneri verebilirsiniz. İnşallah hiç bir zaman kimseye muhtaç olmazsnz borçlarınız bitene kadar

Yuklerinden kurtul derim

2 ayım kalıyor yasal izin icin nasıl calısıcam zaten 32.haftadan donra
Kendi kliniğiniz mi vardı? Mühendis zannetmiştim aslında. Belli bir süre sonra dönersiniz. Sorun olmaz o zaman.

Çalışmaya başlayınca ihtiyaç olursa para veririm, eşimin hakkına giremem dersiniz. Bırakmasanız yardım edebilirdiniz. Diğer kardeşler tıp okuyormuş, maddi durumunuz da var.

Çalışmıyorken maddi yardım gerçekten uygun değil.

Her şeyi geçtim de küçük kardeşi özelde okutmak falan? Babanız ağır saçmalıyor ayranı yok içmeye pastadan söz ediyor. Onlar sizin çocuklarınız değil kardeşleriniz. Babanız bu sorumluluğu alamayacaksa bu kadar çocuk sahibi olmayacaktı zamanında. hamilesiniz işinizi bırakacaksınız artık eviniz ayrı öncelik kendi aileniz artık. Ne münasebet yok kardeşin ev kirası, yok özel okulu. Hayır acil bir sağlık durumu da değil ki bu yıllarca külfet. Üniversite okuduğumda ablamdan abimden tek kuruş istemedim onlar harçlık niyetine verirse verirlerdi ama o kadar ben annemin babamın sorumluluğundaydım. Kimse kimsenin aile bütçesine sırf abisi ablası diye göz dikmemeli ya ne bileyim ayıp bence kardeşlerin yaptığı da asıl onlar kabul etmemeli. Hem üni okuyup hem çalışan binlerce genç var yetmiyorsa kendileri de çalışabilir.

Artık senin öncelikli aile eşin ve bebeğin oldugu için para meselesi gayette olur.Fazla fedakarlık nankörlük getirir.Sen ver ver bir ay verme yine hiç vermemiş gibi olursun.Esinle aynı söylemi kullanmalisiniz"verebilsek iyi olurdu ama borcumuz çok"deyip çıkacaksınız.Nereye kadar herkeste ayağını yorganına göre uzatsın.Yetistiremiyorlarsa kardeşin kirada kalmayıp kykya çıksın bi zahmet

Kardeşlerim tıp okuyor part time çalışamazlar demişsiniz ya
Bizzat ortanca kızıma yks hazırlık dersi için ayarladigim çocuk tıp okuyor 4 öğrencim var dedi onu geçtim akşam 21:00/02:00 arası bir Cafe de kahve hazırlıyorum dedi günlük 1000 lira haftada kaç gün gidiyor bilmiyorum sormadım
Yani demek istediğim onlar çalışamıyor değil çalışmak istemiyorlar diyelim
Babanızın yaptığı tam olarak sizi haraca bağlamak üzgünüm

Tammda babaniz size fedakarlık yapmış diğerlerinide yapabilir size yaptıysa diğerlerinede yapsın ayrımcılık olmamış olur hem çalışmıyorsunuz hem. Hamile siniz sizinde bebeğiniz olacak babanız birsz bencillik ediyor

Konu sahibinin anlatımından şunu çıkardım baba çocukları okusun iyi meslek sahibi olsun diye çok uğraşmış çok ilgilenmiş hatta biraz da hırs yapmış anladığım kadarıyla.Kendi gerçekleştiremediği hayallerini kendi kazanamayacağı parayı çocukları başardığı/başaracağı için tüm hayatını sizlerin geleceğiniz üzerinden maaşınız üzerinden planlamış.Hepimiz ilgileniyoruz uğraşıyoruz çocuklarımızla iyi meslekleri olsun iyi yerlere gelsinler diye ama bunu karşılıksız yapıyoruz.Babanızın beklentisi çoook fazla işiniz zor çünkü bu onun kişiliği.

Ayy cok iyi bir tespit tam olarak bu herkese asırı fedakar aynısını bekliyor.Cok insandan darbede yedi bu yüzden.Yani okumamızı takıntı haline de getirdi.Başardı zaten başarıma katkısı cok.Ama karsılıksız yapmadıgı icin simdi sinirleniyır bana alınıyor kendimi ailemi reddetmisim gibi hissettim suratıma bakmıyor fakan tripler

EMRI vaki yaptığı için babanız kavga çıkardıgi için kizardm ama elimde imkan varsa ve kardeşlerim de bunun değerini biliyorsa 10 bin TL de çok değil.
Sizin rizaniz var mı mezun olmaya 2 seneleri daha var.
2 ayım kalıyor yasal izin icin nasıl calısıcam zaten 32.haftadan donra
Devlette çalışıyorsanız 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu alabilirsiniz. Sonrasında ise sadece maaş alırsınız. Özelde ise 32. Haftada izne ayrılıp SGK yada bağkur yatırmaya devam edip 4 ay sonra toplu para alabilirsiniz eğer yasalar değişmediyse. Ayrıca özelde 32. Haftada izne ayrılıp arada aktif olmasa da gene çalışmaya devam edersiniz

İçinizden gelmiyorsa yapmak zorunda değilsiniz. Tepki çekmemek için miktar azaltabilirsiniz. Yavaş yavaş kesersiniz. Üç beş ay sonra tamamen kesersiniz.

Kardeşlerinizle konuşup başka bir formül bulmalarını söyleyebilirsiniz. Bir zahmet kalmadan okusunlar en azından.

Babanız size güveniyor anladım ama koca iki insan neden size yük oluyor anlamadım. Hiç mi rahatsız olmuyorlar?

Ayrıca babanızın araba ve aylık maaş beklentisi çok fazla. Hiç iyi niyetli değil. Bir borç yapıldıysa destek isteyebilir belki ama üslubu çok çirkin.

Babanız ne yapıyor bu esnada. Çocuklar birbirini okutuyorsa. Ne saçma. Arsız bir de eşinden isteyecekmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…