- 20 Mart 2023
- 970
- 3.077
- 43
- Konu Sahibi flowerworld
-
Ya öyle zaten onların calısmasını beklemiyorum babam da cok cabaladı bizim icin hakkınu da yiyemiyorum ama herkesin de kendi ailesiTıp okuyan 2 kardeşi biraz idare ederdim şimdi işler değişti. Çünkü ne zamanlari var ne de yurtta kalack halleri ( sürekli ders çalışan insanlar yurtta kalamz malsf) sınıfta kalmaları da anormal degil.
verebildgnz kadar vermye çalışın eşiniz de destekse. Ama mecbur deglsnz de insanlık için verirdim doktor olmak hele böyle bir zamanda. Anne babanıza maşallah
Onlar tıp ben dis hekimi zaten veririm ama calısmayınca zor olcagını düsündüm tek maasa düsücezçocuklar tıp okuyormuş, ben kardeşlerime bir şekilde yardımı kesmezdim.
2 ayım kalıyor yasal izin icin nasıl calısıcam zaten 32.haftadan donraAsıl konuda herkes yazmış, hamileyken işi neden bırakıyorsunuz.
Siz zaten bunu dedikten sonra bu zamana kadar verdikleriniz de gönlünüzden değilms okudum sonradan. O zaman babanıza kredi çekmesi konusunda öneri verebilirsiniz. İnşallah hiç bir zaman kimseye muhtaç olmazsnz borçlarınız bitene kadarYa öyle zaten onların calısmasını beklemiyorum babam da cok cabaladı bizim icin hakkınu da yiyemiyorum ama herkesin de kendi ailesi
Yuklerinden kurtul derimmerhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorumEşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Kendi kliniğiniz mi vardı? Mühendis zannetmiştim aslında. Belli bir süre sonra dönersiniz. Sorun olmaz o zaman.2 ayım kalıyor yasal izin icin nasıl calısıcam zaten 32.haftadan donra
Artık senin öncelikli aile eşin ve bebeğin oldugu için para meselesi gayette olur.Fazla fedakarlık nankörlük getirir.Sen ver ver bir ay verme yine hiç vermemiş gibi olursun.Esinle aynı söylemi kullanmalisiniz"verebilsek iyi olurdu ama borcumuz çok"deyip çıkacaksınız.Nereye kadar herkeste ayağını yorganına göre uzatsın.Yetistiremiyorlarsa kardeşin kirada kalmayıp kykya çıksın bi zahmetİşte cok güzel dramaya bağladıgı icin ben cok suçluluk hissettim.Sanki hic yapmamısım ya da zorundaymışım gibi..Ailede para mesele olmaz diyor sürekli ben de dedim bebegim masrafınu siz karsılarsınız o zaman onda hic ses cıkmadı
Cok net bu konuda bide ilerde bana herkes maas vericek ya veririm de imkan olsa böyle diyince hic hoşuma gitmiyor
Tammda babaniz size fedakarlık yapmış diğerlerinide yapabilir size yaptıysa diğerlerinede yapsın ayrımcılık olmamış olur hem çalışmıyorsunuz hem. Hamile siniz sizinde bebeğiniz olacak babanız birsz bencillik ediyorYa eşim cok iyi allahtan bir kere demedi ama calısmadıgımda da ödeyelim diyemem 10 bin az para degil ve o kadar duygusallastırdı ki bu olayı sanki ben ailemi reddetmisim gibi kendimi cok kötü hissettim.Babam okuturken cok fedakarlık yaptıgı icin karşılık bekliyor
Ayy cok iyi bir tespit tam olarak bu herkese asırı fedakar aynısını bekliyor.Cok insandan darbede yedi bu yüzden.Yani okumamızı takıntı haline de getirdi.Başardı zaten başarıma katkısı cok.Ama karsılıksız yapmadıgı icin simdi sinirleniyır bana alınıyor kendimi ailemi reddetmisim gibi hissettim suratıma bakmıyor fakan triplerKonu sahibinin anlatımından şunu çıkardım baba çocukları okusun iyi meslek sahibi olsun diye çok uğraşmış çok ilgilenmiş hatta biraz da hırs yapmış anladığım kadarıyla.Kendi gerçekleştiremediği hayallerini kendi kazanamayacağı parayı çocukları başardığı/başaracağı için tüm hayatını sizlerin geleceğiniz üzerinden maaşınız üzerinden planlamış.Hepimiz ilgileniyoruz uğraşıyoruz çocuklarımızla iyi meslekleri olsun iyi yerlere gelsinler diye ama bunu karşılıksız yapıyoruz.Babanızın beklentisi çoook fazla işiniz zor çünkü bu onun kişiliği.
EMRI vaki yaptığı için babanız kavga çıkardıgi için kizardm ama elimde imkan varsa ve kardeşlerim de bunun değerini biliyorsa 10 bin TL de çok değil.
Sizin rizaniz var mı mezun olmaya 2 seneleri daha var.
Devlette çalışıyorsanız 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu alabilirsiniz. Sonrasında ise sadece maaş alırsınız. Özelde ise 32. Haftada izne ayrılıp SGK yada bağkur yatırmaya devam edip 4 ay sonra toplu para alabilirsiniz eğer yasalar değişmediyse. Ayrıca özelde 32. Haftada izne ayrılıp arada aktif olmasa da gene çalışmaya devam edersiniz2 ayım kalıyor yasal izin icin nasıl calısıcam zaten 32.haftadan donra
Babanız ne yapıyor bu esnada. Çocuklar birbirini okutuyorsa. Ne saçma. Arsız bir de eşinden isteyecekmişmerhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorumEşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?