- 2 Kasım 2023
- 3.124
- 5.796
- 78
- 31
- Konu Sahibi flowerworld
-
Ne acı yaa bizim nesil komple böyle yetişti. Zaten yapmaları gereken ebevenlik hep yüzimüze vuruldu. Hep bir beklenti içinde oldular. İlerde maaş , küçükken ev işi. Elalem modları var zaten kimse ne istediğini giydi ne istediğini yapabildi.Tutucu olmasından o da yoksa yemekti plan hatta annem bazdn diyor.bak biz hemen evlendirdik seni maasını hic görmedik evde falan sakayla karısık
Elbette kardeşe yardım edilir ama bu kadar büyük oranlarla ve sürekli olarak değilmerhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorumEşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
anneye babaya niye maşallah yahu çocuklar çalışmış kazanmış asıl onlara maşallah. Anne baba zaten yapması gereken sorumluluğu yerine getirmiş o kadarTıp okuyan 2 kardeşi biraz idare ederdim şimdi işler değişti. Çünkü ne zamanlari var ne de yurtta kalack halleri ( sürekli ders çalışan insanlar yurtta kalamz malsf) sınıfta kalmaları da anormal degil.
verebildgnz kadar vermye çalışın eşiniz de destekse. Ama mecbur deglsnz de insanlık için verirdim doktor olmak hele böyle bir zamanda. Anne babanıza maşallah
Bu arada kalkıp da ailenizi silin asla destek olmayın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Aileye illa ki destek olunur ama babanız işi abartıp sizi sömürüye geçmiş. Ağır manipülasyon da var işin içinde. Doğacak olan bir bebek var, bebeğinizi düsünün diyorumKesinlikle ve kesinlikle kimseye burs murs vermeyin. O kadar çocuğu yaparken büyük olan çocuklara mı güvenmis babanız? Sizi de öyle bir manipüle etmiş ki kendinizi sorguluyorsunuz ben mi bencilim diye. 6 aylık hamilesiniz o bebeğin birsuru ihtiyacı var,doğum sonrası masraflar var ve borclariniz varmıs. Kendi evinizi,kendi kurdugunuz ailenizi düşünmek zorundasınız. Eşiniz kendi ailesine bu kadar para verse emin olun hoşunuza gitmezdi. Bu yüzden küsecekse de küssün babanız. Evlat sömürmek nedir ya? Onlarınki can,sizinki patlıcan mı? O cocukları da gelir kapısı olarak mı dünyaya getirmiş her ay 10000 istiyormuş bir de. Sinir etti beni bu konu, lütfen silkelenip kendinize gelin ve bebeğinizi düsünün.
Babanız kaç yaşında? Haberlerde görüyoruz kaç yaşında insanlar çalışıyor çocuklarına bakmam için. O da işe girebilir. Sizi nasıl okuttuysa onları da okutsun. Tüm çocuklarını okutacak maddi imkanı yoksa bir ya da iki çocuk sahibi olsaydılarmerhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorumEşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Şoook niye siz okutuyorsunuz niye doğmamış çocuğunuzin hakkını yediriyor sunuz borclariniz da varkenmerhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorumEşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Açık konusayim şimdi sen verirsin ama ise baslayinca kardeşlerin hayatta vermez, sakın verme eşini de tembihle babam ararsa hayır diyeceksin de, çalışmıyorum nasıl vereyim çocugm olacak de....bir insan kardeşine okurken pra verir ben de verdim ama bu benim inisiyatifmde babam istemezdi,bazen kardeşin abla yollar misn derdi bazen ben o demeden yıllardır kafama göre ya da hediyeler alırdım bunun usulü budur bence, kardeşimle aramda olan birşeydir ve suistimal edilmediği sürece öğrenciye güzel bir destektirBana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye
Yani siz işten çıkmasanız hadi neyse de çıkarken nasıl olacak, eşinizin kazancı nasıl..yani tıp okuyorlarmis muhtemelen gider de vardır bayağıYa eşim cok iyi allahtan bir kere demedi ama calısmadıgımda da ödeyelim diyemem 10 bin az para degil ve o kadar duygusallastırdı ki bu olayı sanki ben ailemi reddetmisim gibi kendimi cok kötü hissettim.Babam okuturken cok fedakarlık yaptıgı icin karşılık bekliyor
Bence okutmaktan ayrı hiç birsey yapmayın ama aylık 10 bini kesmeyin bence o kardeşlerin hic geliri yok ve ihtiyaçları var. Zaten doğumdan sonra çalışırsınız tekrardan. Ama araba falan fazla yani.. okul biter bitmez vermeyin onlarsa çalışsın kazansın.Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var
Ama kadın çalışmazken nasıl verecek? 4-5 ay çalışmadı diyelim mesela en az, o süre zarfında eşi mi versin 10 bini?Bence okutmaktan ayrı hiç birsey yapmayın ama aylık 10 bini kesmeyin bence o kardeşlerin hic geliri yok ve ihtiyaçları var. Zaten doğumdan sonra çalışırsınız tekrardan. Ama araba falan fazla yani.. okul biter bitmez vermeyin onlarsa çalışsın kazansın.
Babanin tavrını onaylamiyorum ama cidden tıp hukuk gibi bölümler yurtta olmuyor.anneye babaya niye maşallah yahu çocuklar çalışmış kazanmış asıl onlara maşallah. Anne baba zaten yapması gereken sorumluluğu yerine getirmiş o kadar
Ayrıca hiçte öyle zannettiğiniz gibi 7-24 ders çalışmıyorlar. Bir tanıdığım vardı tiyatro kulübündeydi haftanın 3 günü çalışmalarımız olurdu, farklı şehirlere turneye gidiliyordu hepsine de katıldı. Hem okuyup hem part time çalışan bir sürü tıp öğrencisi var.
Yurtta da mis gibi kalıyorlar valla kimseye bir şey olmuyor
Ben de doktorum aile yanında okudum. Yurtta kalan arkadaşlarım vardı. Tıp illa ayrı eve çıkarak okunmuyor aksine büyük ihtimalle ev rahatlığından uzatmışlardır. Siz de varsınız. Kira da ödenecek. Ben olsam ben de rahat olurdum.Dis hekimiyim kardeslerim de tıp okuyor iste öyle calısma zamanları yok part time vs.Ama benden rahat okudular biri 2 sene sınıfta kaldı digeri 1 sene
Bir diş hekiminin 10 lirayı dert etmesine inanamıyorumAyy cok iyi bir tespit tam olarak bu herkese asırı fedakar aynısını bekliyor.Cok insandan darbede yedi bu yüzden.Yani okumamızı takıntı haline de getirdi.Başardı zaten başarıma katkısı cok.Ama karsılıksız yapmadıgı icin simdi sinirleniyır bana alınıyor kendimi ailemi reddetmisim gibi hissettim suratıma bakmıyor fakan tripler
Diş hekimleri de öyle çok kazanmıyor ki. Zaten konu sahibi 2 yıl önce mezun olmuş çok birsey aldığını sanmıyorum.Erkek ya” demenizi kiniyorum. Ne alaka ?
Bir diş hekiminin 10 lirayı dert etmesine inanamıyorum
10 lira az degil cünkü milyonlar da kazanmıyorum.Ayrıca harcamalar da ne kadar kazanırsan o kadar artıyorErkek ya” demenizi kiniyorum. Ne alaka ?
Bir diş hekiminin 10 lirayı dert etmesine inanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?