Babamin niyeti ne?

umuthepolmaliaslinda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
679
432
Benim ailemin durumu maddi olarak iyi cok şükür. Kardesim evli eniştemin geliri kötü. Bir yandanda ailemin is yerlerini çalıştırıyor bag bahçe bakiyor yani. Ama neredeyse evlendi evleneli yani 20 senedir belki hep ailem destek oldu ve bu oyle boyle rakamlar değil. Ama yillar once bizimde durumumuz kötü iken ben ailemi ziyarete gittigimde otobus parami babam ödenmişti ki cok bi şeyde degil. Sonra tesadufen gordumki babam onu benim babama olan borclarima eklemis. Oyle kirilmistimki yinede bur sey demedim. Ben esimden ayrildim ve kizimla yalniz yaşıyorum yıllardır. Cok şükür maddi sorun yaşamıyoruz. Hic kardeşimide kıskanmadım ki tersi olsaydi kardeşim nasil rahatsız olurdu cok iyi biliyorum. Bunu annem de söylüyor zaten. Neyse yegenimin birini ailem ozel lisede okutuyor. Zaten yegenim iyi olmayan bi devlet lisesini kazanmisti. Ben annemlrr okutsun özelde dedim. Asla oyle kiskanclik yapmam Allah in izniyle. 40 yilda birde olsa annem bana gucenme onlara mecbur yspiyoruz dediğinde ben olurmu hic rahat ol niye guceneyim diyen bir insanim. Ama simdi kardeşim diğer yegenimide okutsunlar istiyor. Fakat bir çocuk hic devlet online derslerjne yani eba ya gitmiyor. Eba sıkıcıymis böyle diyor kardeşim. Belki çocuk özel liseyi kazanir. Ama ne gerek var ugrasmaya nasil olsa annemler var özelde okur. Bakın mecbur olsa asla rahatsuz olmam ama bi çaba sarfedersin
Çocuk Zaten terbiyesiz oldu malesef anneme kufurler vs.. hic iyi bi lise kazansın diye çaba göstermek yok. Cocuk online derslere bile katılmıyor. Belki katılsa çalışsa iyi bir devlet lisesi kazanscak yada özel e bursla girecek ki zeki çocuk aslında ama ne gerek var tabii özel lisenin ucretini babamlar ödeyecek sonucta. Bende anneme dedim eger kiz kardeşimin iki çocuğunuda ozelde okutursaniz bende kizimin ozel lisesini ödemenizi bekliyorum artik dedim. 20 senedir ev yapıldı her ay elektrik su aileme ait. Suan da ilcedeki özel okula degil büyük sehire tasinip ve annemlere ev dayatip dosetip orada yaşamak istiyor kardesim. Bu kadari kurnaxlik değilde ne. Daha neler neler ama torunlar arasi bu denli haksızlık olursa kizim adına kirilirim. Ben isterim ister yaparlarsa ister yapmazlar orası vicdanlarina kalmış. Kardeşimin bir cocugunu okuttular bi şey demedim demezdim ama ikinci cocugunuda okuturlarsa bu bize haksizlik degilmi. Annem babama söylemiş babam kabul etmemiş para yok demiş. Bende bag bahçe verirsiniz o zaman. Ben razi değilim dedim. Bilmiyorum ne olacak. Benimkisi para derdi değil artkk bu denli haksizlikta alelen yapilmaz inadim hıncım.

Ben yurtdisindan tasindigimda ve daha nakliye esyalarimizi getirmediginde ailem den uzakta bi sehirde ev tutmustuk.. Bos evde yattik okul baslamisti. Bi arayıp hatır bile sormadilar. Birde babam bizdemi rezil olalim seninle dedi. Ki rezil olmazdı 3 5 gun otelde kalabilirdik. Herseyi detaylı anlatamam ki ayibima gidiyor zaten. Ama benim suan hissettiklerim yillardir olan iyi niyetkmin hic bir değerinin bilinmemesi.. sonradan konuma
bazi detaylari ekledim çünkü benim yaptığım kiskanclik değil asla her çocuğa aynisi yspilmali diye bakmam. Kimin durumu kotuyse aile isterse ona yardım eder. Ama bari onca şeyin üstüne birde torun arasi bu denli ayrimcilik yapmayın.
şu durum olunca iyice kırıldım.. benim emekli olmam icin euro bozup tl yatırmışti ssk ya. Basvurum zatenred oldu ve parayi geri aliacagiz.. ama euro yukselince zarara girmiş oldu babam. Simdi ssk dan tl olarak geri alacagi rakam 4000 euro ya denk geliyor yani. Bu arada bu para kardesime yıllardır yapilan yardimlarin yanında hic bir sey. Neyse babam sanki bu benim sucummuş gibi kaç sefer euroda yükselince 7000 euro bozdurup yatirdik o simdi oldu 4000 euro dedi durdu. Bu arada yillar once kardesime 7000 euro borc verip geri alamadılar. Acaba bunu ona kac kez soyledi. Onu daha cok seviyor değil genel olarak evlat sevgisi pek bilmezler ama kardesim yemeyi biliyor demekki. Ki o evli ben bosandim yani onu eşi var başında yine o borcu odeyemediler. Ama ingiltereden memlekete temelli dönüş yapmadan para biriktirip döndüler annemlere borc ödemek yok
Bugünde babam sana inandık ssk ya para yatirdik bak red oldu dedi. Bende ne demek bu dedim sanki sizimi kandırdım dedim. Sonucta %100 erkek malulen emekli olacağını yani başvurunun kabul olup olmayacagini kimse bilemez.
Açıkçası babam kendince bana sucluluk duygusu yukleyip kizimi okutmamwk icin senin yuzunden 3000 euro zarara uğradım demek istiyir simdiden yol yapıyor gibi. Ki 3000 euro zaten bir senelik okul ucreti yani 4 sene lise ve artı ev kirasi vs bunlar kardeşimin ikinci cocugu icin yapacak Lari masraf
O 3000 euro neki bu masrafların yanında. Diger yegenimdede ayni masrafları yaptilar ustelik. Cok kızıp kırılıyorum içimden. Soyliyeyim diyorum babama ama simdiden ödeyemeyiz derlerse sinirlenirim bu ayrimcaliga diye söylemekte istemiyorum
Sizce ne yapmalıyım cok sinir oluyorum derdim para degil bu sonsuz haksızlık. Kardesim ne kira oduyor ne elektrik ne su. Hepsi ailemden. Ben baska sehirde oturuyorum ve hic bi destek almıyorum ailemden. Para biriktiremiyorum her ay gelen gidiyor zengin değilim yani öyle sananlar olur bu ayrımcılığa anlam veremeyip belki.

Not: Haliyle cok şükür ben ozelde okutabiliyirum kizimi ya diger kizinin imkanı yok gibi düşünüyo bence ama dedigim gibi ben daha iyi bi yerde oturabilecekken yada o parayi biriktirebilecekken sonucta çocuğuma harcıyorum ve bugun benim gelirim cok şükür iyi ama kardesim okulu erkenden birakip hic hayatinda çalışmadı. Ben ise çalışıyorum 18 yaşımdan beri. Böyle iste..

Bu arada annem sanki babamin bu tavri karşısında caresiz gibi yansimis. Oyle değil. Oda ilk soyledigimde istemedi hoşuna gitmedi. Annemde babamda paraya tabiri caizse taparlar. Ama ben konustum ettim iyi dedi. Ama en son baban olmaz dedi diyir. Annem istese ki dominant biri babam hayir diyemez. Zaten ben olmasam baban kardeşine bu kadar yardjm etmez hersey annede bitiyor yinede kardesin degerimi bilmiyor diye bana dert yanardi cunku
 
Son düzenleme:
Sizin kızın dersleri nasıl peki? Öbür kardeşine vermeye alışmışlar. Yadırgamıyorlar. Ama sen ssk dışında giç yardım istemediğin için şimdi sana yapacakları şey külfet geliyor. Ama boşanmışsın, yardıma ihtiyaç duyduğun an baban yardım etmek zorunda bence. ( varlıklı olmasa mecbur değil dersim ama varmış şükür)
 
Konu sahibi sizi anlıyorum..bu ayrımcılığın sebebi birazda sizin ve kızkardeşinizin karakter ve mizacinin farklılığından ileri geliyor.nasil mı?mesela siz ağlamayı sevmiyorsunuzdur,gururlu bir yapınız vardır ve içten ama mesafeli soğuk bir yapıdasınızdır.birey olmuşsunuzdur çocukluktan çıkmış yetişkin modundasınızdır.kardesiniz ise gurursuz sürekli ağlayan,ailenizden beklentisini hiç durmadan dile getiren,bu noktada utanmayan ama ailesine olan sevgiisinide söyleyen çok tatlı dillidir o daha ilgi ve değer görür.malesef adalet noktasinda aileler adil olmayı çok bilmiyorlar.surekli talep eden ve açıkça konuşan taraf olursanız yavaş yavaş yapmaya başlarlar ama ne bileyim oda çok yorucu .
 
Aynı benim babam gibiymiş . Yapacak bir şey yok söylediğinde , sitem ettiğinde benim param , benim malım diyecek . Sana ne diyecek .
Ben çıkış yolu bulamadım . Artık erkek değilim dedim . Pipi yoksa ilgi de yok diyor gülüyorum Halime . Ama sizin cinsiyetiniz de aynı . Neden ayrım var bilemiyorum.
Sana tavsiyem o paraları geri verme . Çocuğunun hesabına yatır .
 
Benim ailemin durumu maddi olarak iyi cok şükür. Kardesim evli eniştemin geliri kötü. Bir yandanda ailemin is yerlerini çalıştırıyor bag bahçe bakiyor yani. Ama neredeyse evlendi evleneli hep ailem destek oldu ve bu oyle boyle rakamlar değil. Ama yillar once bizimde durumumuz kötü iken ben ailemi ziyarete gittigimde otobus parami babam ödenmişti ki cok bi şeyde degil. Sonra tesadufen gordumki babam onu benim babama olan borclarima eklemis. Oyle kirilmistimki yinede bur sey demedim. Ben esimden ayrildim ve kizimla yalniz yaşıyorum yıllardır. Cok şükür maddi sorun yaşamıyoruz. Hic kardeşimide kıskanmadım ki tersi olsaydi kardeşim nasil rahatsız olurdu cok iyi biliyorum. Bunu annem de söylüyor zaten. Neyse yegenimin birini ailem ozel lisede okutuyor. Baktim diğer yegenimide okutsunlar istiyor kizkardesim. Hem hic iyi bi lise kazansın diye çaba göstermek yok. Cocuk online derslere bile katılmıyor. Belki katılsa çalışsa iyi bir devlet lisesi kazanscak ama ne gerek var tabii özel lisenin ucretini babamlar ödeyecek sonucta. Bende anneme dedim eger kiz kardeşimin iki çocuğunuda ozelde okutursaniz bende kizimin ozel lisesini ödemenizi bekliyorum dedim. Kardeşimin bir cocugunu okuttular bi şey demedim ama ikinci cocugunuda okuturlarsa bu bize haksizlik degilmi. Annem babama söylemiş babam kabul etmemiş para yok demiş. Bende bag bahçe verirsiniz o zaman. Ben razi değilim dedim. Bilmiyorum ne olacak.
Babam benim emekli olmam icin euro bozup tl yatırmışti ssk ya. Oda red oldu ama euro yukselince zarara girmiş oldu babam. Simdi ssk dan tl olarak geri alacagi rakam 4000 euro ya denk geliyor yani. Bu arada bu para kardesime yıllardır yapilan yardimlarin yanında hic bir sey. Neyse babam sanki bu benim sucummuş gibi bir kaç sefer euroda yükselince 7000 euro bozdurup yatirdik o simdi oldu 4000 euro dedi durdu. Bu arada yillar once kardesime 7000 euro borc verip geri alamadılar. Acaba bunu ona kac kez soyledi. Onu daha cok seviyor değil genel olarak evlat sevgisi pek bilmezler ama kardesim yemeyi biliyor demekki. Ki o evli ben bosandim yani onu eşi var başında yine o borcu odeyemediler. Ama ingiltereden memlekete temelli dönüş yapmadan para biriktirip döndüler annemlere borc ödemek yok
Bugünde babam sana inandık ssk ya para yatirdik bak red oldu dedi. Bende ne demek bu dedim sanki sizimi kandırdım dedim. Sonucta %100 erkek malulen emekli olacağını yani başvurunun kabul olup olmayacagini kimse bilemez.
Açıkçası babam kendince bana sucluluk duygusu yukleyip kizimi okutmamwk icin senin yuzunden 3000 euro zarara uğradım demek istiyir simdiden yol yapıyor gibi. Ki 3000 euro zaten bir senelik okul ucreti yani 4 sene lise ve artı ev kirasi vs bunlar kardeşimin ikinci cocugu icin yapacak Lari masraf
O 3000 euro neki bu masrafların yanında. Diger yegenimdede ayni masrafları yaptilar ustelik. Cok kızıp kırılıyorum içimden. Soyliyeyim diyorum babama ama simdiden ödeyemeyiz derlerse sinirlenirim bu ayrimcaliga diye söylemekte istemiyorum
Sizce ne yapmalıyım cok sinir oluyorum derdim para degil bu sonsuz haksızlık. Kardesim ne kira oduyor ne elektrik ne su. Hepsi ailemden. Ben baska sehirde oturuyorum ve hic bi destek almıyorum ailemden. Para biriktiremiyorum her ay gelen gidiyor zengin değilim yani öyle sananlar olur bu ayrımcılığa anlam veremeyip belki.
Yemesini biliyor diğerleri.
 
Sizin kızınız kaç yaşında

Yani daha o zaman gelmeden benimkini de okut demişsiniz gibi geldi

Kardeşinizin bir çocuğunu okutuyorlarsa diğerini de beklemesi olağan

Babanızın tavrı garip tabii
 
Bir evlada ne yapılıyorsa ihtiyacı olsun olmasın diğerine de yapılmalı. Hepsine verilecek para yoksa kimseye yapılmamalı. Destek almayanin istemeyenin suçu ayaklarının üzerinde durması ya da gururlu olması mı.. ayrıca ölüm hak miras helal sağken biriktirilebilecek paraların diğer evlada saçılması sonuçta bizim ileride alacağımız miras payımızı da etkiliyor. Kusura bakmayın hak yenilmesine karşıyım.
Yerinizde olsaydım napardım.. Kardeşime ne yapıldıysa tek tek hesaplar aynısını kendime isterdim. Ha yapmiyorlarsa ona göre samimiyetim olurdu. Bilemiyorum benim keskin cizgilerim var bu hayatta. İnşallah siz bu süreci fazlaca yıpranmadan tatlıya bağlarsınız. :)
 
Sizi sevmiyorlar ve evlat olarak sadece kızlarını görüyorlar malesef bazı aileler böyle ayrıma uğramamış olanlarda aaa olurmu hiç anne baba evlat ayırırmı diyor ama kesinlikle ayırıyorlar. Be ne haksızlıklara uğradım halada uğruyorum. Bir evladını destekleyip diğerini yok sayıyorlar. Birine helal görürken diğerine ne yapsalar haram görüyorlar. Sen bir şey söylediğindede kıskanıyor oluyorsun. Hakkını ara maddi durumları olmaz yapamazlar anlarımda durumları varki bir tarafa neleri var neleri yok yediriyorlar. Kendi paraları istediklerine yardım ederler,mecburiyetleri yok ama insanda bekliyorki biraz adil olsunlar. Diğerinin çocuğuna elbise alıyorsa benimkinede bir çorap alsın gönlünü alsın istiyor insan.
 
Benim ailemin durumu maddi olarak iyi cok şükür. Kardesim evli eniştemin geliri kötü. Bir yandanda ailemin is yerlerini çalıştırıyor bag bahçe bakiyor yani. Ama neredeyse evlendi evleneli hep ailem destek oldu ve bu oyle boyle rakamlar değil. Ama yillar once bizimde durumumuz kötü iken ben ailemi ziyarete gittigimde otobus parami babam ödenmişti ki cok bi şeyde degil. Sonra tesadufen gordumki babam onu benim babama olan borclarima eklemis. Oyle kirilmistimki yinede bur sey demedim. Ben esimden ayrildim ve kizimla yalniz yaşıyorum yıllardır. Cok şükür maddi sorun yaşamıyoruz. Hic kardeşimide kıskanmadım ki tersi olsaydi kardeşim nasil rahatsız olurdu cok iyi biliyorum. Bunu annem de söylüyor zaten. Neyse yegenimin birini ailem ozel lisede okutuyor. Baktim diğer yegenimide okutsunlar istiyor kizkardesim. Hem hic iyi bi lise kazansın diye çaba göstermek yok. Cocuk online derslere bile katılmıyor. Belki katılsa çalışsa iyi bir devlet lisesi kazanscak ama ne gerek var tabii özel lisenin ucretini babamlar ödeyecek sonucta. Bende anneme dedim eger kiz kardeşimin iki çocuğunuda ozelde okutursaniz bende kizimin ozel lisesini ödemenizi bekliyorum dedim. Kardeşimin bir cocugunu okuttular bi şey demedim ama ikinci cocugunuda okuturlarsa bu bize haksizlik degilmi. Annem babama söylemiş babam kabul etmemiş para yok demiş. Bende bag bahçe verirsiniz o zaman. Ben razi değilim dedim. Bilmiyorum ne olacak.
Babam benim emekli olmam icin euro bozup tl yatırmışti ssk ya. Oda red oldu ama euro yukselince zarara girmiş oldu babam. Simdi ssk dan tl olarak geri alacagi rakam 4000 euro ya denk geliyor yani. Bu arada bu para kardesime yıllardır yapilan yardimlarin yanında hic bir sey. Neyse babam sanki bu benim sucummuş gibi bir kaç sefer euroda yükselince 7000 euro bozdurup yatirdik o simdi oldu 4000 euro dedi durdu. Bu arada yillar once kardesime 7000 euro borc verip geri alamadılar. Acaba bunu ona kac kez soyledi. Onu daha cok seviyor değil genel olarak evlat sevgisi pek bilmezler ama kardesim yemeyi biliyor demekki. Ki o evli ben bosandim yani onu eşi var başında yine o borcu odeyemediler. Ama ingiltereden memlekete temelli dönüş yapmadan para biriktirip döndüler annemlere borc ödemek yok
Bugünde babam sana inandık ssk ya para yatirdik bak red oldu dedi. Bende ne demek bu dedim sanki sizimi kandırdım dedim. Sonucta %100 erkek malulen emekli olacağını yani başvurunun kabul olup olmayacagini kimse bilemez.
Açıkçası babam kendince bana sucluluk duygusu yukleyip kizimi okutmamwk icin senin yuzunden 3000 euro zarara uğradım demek istiyir simdiden yol yapıyor gibi. Ki 3000 euro zaten bir senelik okul ucreti yani 4 sene lise ve artı ev kirasi vs bunlar kardeşimin ikinci cocugu icin yapacak Lari masraf
O 3000 euro neki bu masrafların yanında. Diger yegenimdede ayni masrafları yaptilar ustelik. Cok kızıp kırılıyorum içimden. Soyliyeyim diyorum babama ama simdiden ödeyemeyiz derlerse sinirlenirim bu ayrimcaliga diye söylemekte istemiyorum
Sizce ne yapmalıyım cok sinir oluyorum derdim para degil bu sonsuz haksızlık. Kardesim ne kira oduyor ne elektrik ne su. Hepsi ailemden. Ben baska sehirde oturuyorum ve hic bi destek almıyorum ailemden. Para biriktiremiyorum her ay gelen gidiyor zengin değilim yani öyle sananlar olur bu ayrımcılığa anlam veremeyip belki.
Kesinlikle siz haklısınız. Ben olsam o borcu ödemem istüne yatarım. İletişimimi de en aza indiririm. Kusura bakmayın ama açık açık evlat ayrımı bu. Görüşmezseniz öğrenmezsiniz ve üzülmezsiniz bu kadar basit. Ben hep bu moddayım artık.
 
Babanız kesinlikle yanlış davranıyor evlat ayrımı yapıyor ki size daha çok destek olması gerekirken hem maddi hem manevi

Sizinle arasında bir sorun mu yaşandı mantıklı gelmedi babanızın tutumu boşanmışsınız imkanı da varmış yanınızda olmalıydı
Yok bi sorun yok aramizda ama babam parayi sever. Haliyle cok şükür ben ozelde okutabiliyirum kizimi ya diger kizinin imkanı yok gibi düşünüyo bence ama dedigim gibi ben daha iyi bi yerde oturabilecekken yada o parayi biriktirebilecekken sonucta çocuğuma harcıyorum ve bugun benim gelirim cok şükür iyi ama kardesim okulu erkenden birakip hic hayatinda çalışmadı. Ben ise çalışıyorum 18 yaşımdan beri. Böyle iste.. bi aciklamasini bende bulamıyorum acikcasi
 
Sizin kızın dersleri nasıl peki? Öbür kardeşine vermeye alışmışlar. Yadırgamıyorlar. Ama sen ssk dışında giç yardım istemediğin için şimdi sana yapacakları şey külfet geliyor. Ama boşanmışsın, yardıma ihtiyaç duyduğun an baban yardım etmek zorunda bence. ( varlıklı olmasa mecbur değil dersim ama varmış şükür)
Aynen öyle. Bu en doğru cevap olabilir. Oburune vermeyr alışmışlar.
 
Sizin kızın dersleri nasıl peki? Öbür kardeşine vermeye alışmışlar. Yadırgamıyorlar. Ama sen ssk dışında giç yardım istemediğin için şimdi sana yapacakları şey külfet geliyor. Ama boşanmışsın, yardıma ihtiyaç duyduğun an baban yardım etmek zorunda bence. ( varlıklı olmasa mecbur değil dersim ama varmış şükür)
Iyi onu ben ozelde okutuyirum cok şükür. Online derslerine hep katilir. Yegenim gibi bosvermis degil cok şükür. Acikcasi cocuklaei bile hep annelerden almaya alışmışlar ondan rahatlar
 
Konu sahibi sizi anlıyorum..bu ayrımcılığın sebebi birazda sizin ve kızkardeşinizin karakter ve mizacinin farklılığından ileri geliyor.nasil mı?mesela siz ağlamayı sevmiyorsunuzdur,gururlu bir yapınız vardır ve içten ama mesafeli soğuk bir yapıdasınızdır.birey olmuşsunuzdur çocukluktan çıkmış yetişkin modundasınızdır.kardesiniz ise gurursuz sürekli ağlayan,ailenizden beklentisini hiç durmadan dile getiren,bu noktada utanmayan ama ailesine olan sevgiisinide söyleyen çok tatlı dillidir o daha ilgi ve değer görür.malesef adalet noktasinda aileler adil olmayı çok bilmiyorlar.surekli talep eden ve açıkça konuşan taraf olursanız yavaş yavaş yapmaya başlarlar ama ne bileyim oda çok yorucu .
Sanki bizi taniyorsunuz. Bu kadar olur...
 
Aynı benim babam gibiymiş . Yapacak bir şey yok söylediğinde , sitem ettiğinde benim param , benim malım diyecek . Sana ne diyecek .
Ben çıkış yolu bulamadım . Artık erkek değilim dedim . Pipi yoksa ilgi de yok diyor gülüyorum Halime . Ama sizin cinsiyetiniz de aynı . Neden ayrım var bilemiyorum.
Sana tavsiyem o paraları geri verme . Çocuğunun hesabına yatır .
Yapamam oyle bir sey. Acikcasi oda bana kalsin diye düşünmüştüm ama babam bildigin yalan konusuyir o parayi sorarken yok parası kalmamis. Ingilteredeki hesapta her ay en az 1500 euros birikiyor. Haliyle sorup durdugu icinde vermicem diyemem. Hem onu vermedjn diye birde okulu ödemezler. Ben eger vermezlerse zamanı geldiğinde ben razi değilim sizin iciniz rahatsa Allah katindada.. siz bilirsiniz diyecegim. Kardesimdende iyice tiksindim artık. Zaten küçük yegenime para pul dayanmıyor. Annennesine taktigi lakap "Banka". Oradan pay bicin artık.
 
Benim ailemin durumu maddi olarak iyi cok şükür. Kardesim evli eniştemin geliri kötü. Bir yandanda ailemin is yerlerini çalıştırıyor bag bahçe bakiyor yani. Ama neredeyse evlendi evleneli hep ailem destek oldu ve bu oyle boyle rakamlar değil. Ama yillar once bizimde durumumuz kötü iken ben ailemi ziyarete gittigimde otobus parami babam ödenmişti ki cok bi şeyde degil. Sonra tesadufen gordumki babam onu benim babama olan borclarima eklemis. Oyle kirilmistimki yinede bur sey demedim. Ben esimden ayrildim ve kizimla yalniz yaşıyorum yıllardır. Cok şükür maddi sorun yaşamıyoruz. Hic kardeşimide kıskanmadım ki tersi olsaydi kardeşim nasil rahatsız olurdu cok iyi biliyorum. Bunu annem de söylüyor zaten. Neyse yegenimin birini ailem ozel lisede okutuyor. Baktim diğer yegenimide okutsunlar istiyor kizkardesim. Hem hic iyi bi lise kazansın diye çaba göstermek yok. Cocuk online derslere bile katılmıyor. Belki katılsa çalışsa iyi bir devlet lisesi kazanscak ama ne gerek var tabii özel lisenin ucretini babamlar ödeyecek sonucta. Bende anneme dedim eger kiz kardeşimin iki çocuğunuda ozelde okutursaniz bende kizimin ozel lisesini ödemenizi bekliyorum dedim. Kardeşimin bir cocugunu okuttular bi şey demedim ama ikinci cocugunuda okuturlarsa bu bize haksizlik degilmi. Annem babama söylemiş babam kabul etmemiş para yok demiş. Bende bag bahçe verirsiniz o zaman. Ben razi değilim dedim. Bilmiyorum ne olacak.
Babam benim emekli olmam icin euro bozup tl yatırmışti ssk ya. Oda red oldu ama euro yukselince zarara girmiş oldu babam. Simdi ssk dan tl olarak geri alacagi rakam 4000 euro ya denk geliyor yani. Bu arada bu para kardesime yıllardır yapilan yardimlarin yanında hic bir sey. Neyse babam sanki bu benim sucummuş gibi bir kaç sefer euroda yükselince 7000 euro bozdurup yatirdik o simdi oldu 4000 euro dedi durdu. Bu arada yillar once kardesime 7000 euro borc verip geri alamadılar. Acaba bunu ona kac kez soyledi. Onu daha cok seviyor değil genel olarak evlat sevgisi pek bilmezler ama kardesim yemeyi biliyor demekki. Ki o evli ben bosandim yani onu eşi var başında yine o borcu odeyemediler. Ama ingiltereden memlekete temelli dönüş yapmadan para biriktirip döndüler annemlere borc ödemek yok
Bugünde babam sana inandık ssk ya para yatirdik bak red oldu dedi. Bende ne demek bu dedim sanki sizimi kandırdım dedim. Sonucta %100 erkek malulen emekli olacağını yani başvurunun kabul olup olmayacagini kimse bilemez.
Açıkçası babam kendince bana sucluluk duygusu yukleyip kizimi okutmamwk icin senin yuzunden 3000 euro zarara uğradım demek istiyir simdiden yol yapıyor gibi. Ki 3000 euro zaten bir senelik okul ucreti yani 4 sene lise ve artı ev kirasi vs bunlar kardeşimin ikinci cocugu icin yapacak Lari masraf
O 3000 euro neki bu masrafların yanında. Diger yegenimdede ayni masrafları yaptilar ustelik. Cok kızıp kırılıyorum içimden. Soyliyeyim diyorum babama ama simdiden ödeyemeyiz derlerse sinirlenirim bu ayrimcaliga diye söylemekte istemiyorum
Sizce ne yapmalıyım cok sinir oluyorum derdim para degil bu sonsuz haksızlık. Kardesim ne kira oduyor ne elektrik ne su. Hepsi ailemden. Ben baska sehirde oturuyorum ve hic bi destek almıyorum ailemden. Para biriktiremiyorum her ay gelen gidiyor zengin değilim yani öyle sananlar olur bu ayrımcılığa anlam veremeyip belki.

Not: Haliyle cok şükür ben ozelde okutabiliyirum kizimi ya diger kizinin imkanı yok gibi düşünüyo bence ama dedigim gibi ben daha iyi bi yerde oturabilecekken yada o parayi biriktirebilecekken sonucta çocuğuma harcıyorum ve bugun benim gelirim cok şükür iyi ama kardesim okulu erkenden birakip hic hayatinda çalışmadı. Ben ise çalışıyorum 18 yaşımdan beri. Böyle iste..
Evlendikten sonra veya boşanınca hiç fark etmez insanların anne babadan maddi menfaat beklemesi çok itici değil mi ya? Siz ayrımcılık diye düşünüyorsunuz ki haklısınız ama yazık kaç yaşında insanlar bunlarla uğraşmamalılar. Bi taraftan kız kardeşiniz bi taraftan siz beklenti içindesiniz maddi durumlarda sıkıntı olmamasına rağmen
Onların şu an dertsiz tasasız torun sevme zamanları, binbir hesap yaptırıyorsunuz insanlara.

Kardeşiniz yapıyor bir yanlış, siz ahirete bırakın kendinizi de ana babanızı da yormayın derim

Anne baba çocukları arasında adaletli olmak zorunda, haklısınız. Ama böyle bi yarış yorar insanı belli bir süre sonra
 
X