Babamin sağlık durumu ve hissettigim çaresizlik

Hastalıkla sınanmak öyle zor ki! Sizi çok iyi anlıyorum
Çok zor hem psikolojim bozuldu hem de hiç Bi şekilde vücut yorgunlugum geçmiyor sanırım bu da psikoljik kardeşim var ona da üzülüyorum ablam uzakta nasıl toparlanıp başa çıkacağız bilmiyorum

Ek olarak belki canakkale kaz daglari olabilir
Kaz dağlarını duymuştum oksijen bakımından turkiyenin en iyi bölgesiymiş şu an böyle bi imkanımız yok bi de aort damarında da sorun çıkması bizi çıkmaza surekledi tek koahla kalsaydik ona yonelirdik inanin su an kafam karmakarisik ne yapacagimi bilmiyorum

Su an tasinma imkanimiz yok maalesef keske olsa bi de ek hastalıklar cıktı çok uzgunum

Allah sifa versin, benimde bilgim yok malesef

Allah razı olsun inşallah sizde bugünleri geride bırakacaksınız.evet böyle durumlarda tüm ev halkı polyanacılık oynar ama herşey içte birikir o yüzden destek almanızı önerdim,lütfen kendinize dikkat edin siz iyi olmazsanız babanız da hissedecek.bol bol öpüp koklayın sarılın sevginizi gösterin ki enerjiniz yükselsin.bu arada buhar makinesi yok demişsiniz en kısa zamanda mutlaka edinin rahatlatacaktır
İnşallah en kısa zamanda şifa bulun

Faydası oluyorsa hemen alırız nemli hava iyi mi geliyor

Merhaba, bana da iletebilir misiniz numarasini? Cok tesekkurler

Faydası oluyorsa hemen alırız nemli hava iyi mi geliyor
Evet buhar uygulaması koah da önemlidir doktorunuz bu zamana kadar nasıl söylememiş,babamda başlangıç olduğu halde önermişti Dr günde en az üç defa 10 ar dakika uygulasanız bile faydası olur (maskeyle uygulayın ama odaya uygulamak yerine) hazneyi de kaynamış soğumuş su ile doldurun

Numarayi bana da yazar misiniz rica etsem.

Arkadaşım yüzümdeki yara için kırmızı bir kantaron yağı vermişti iyileştirme hızına şok olmuştum ve hiç iz kalmadı yüzümde. Koah hastalığına bile iyi geldiğine inanamıyorum şu an

Konu sahibi umarım babanız sağlığına kavuşur en kısa sürede. Bence hastalığın tedavisinin olmadığı söylense bile umudu kesmemek lazım. Doktorlar her zaman haklı çıkmıyor ve iyileşen insanların hikayeleri de var. Umudunuzu yitirmeyin sadece ölümün çaresi yok. Eğer yaşıyorsak umut var demektir.

Bu normal alınan bebekler içinde kullanılan makinelerden mi bahsediyorsunuz maskeyle kullanım nasıl oluyor

Geçmiş olsun

Lakin çok duygusal mı yaklaşıyorsunuz

Babamın 20 yıldır tansiyonu yüksektir 24-14 ü gözümle gördüm

KOAH kalp vs var bir torba ilacı var hergün içilen

2013 te bir gecede 3 kere kalbi durdu kaybettik dendikten sonra döndü

Kalbine pil takıldı süresi doldu değiştirildi vs

Son yıllarda bel fıtığı ilerledi yürüyüş yavaşladı bir şeyler taşıyamıyor

71 yaşında

Ama hayatına tutunmuş kendi vücudunu idare ederek gayet güzel yaşıyor

Hiç sizinkine benzer endişelerim yok

Tedavisini olup standardını devam ettirmeye çalışıyor ne güzel diyorum

Bir başka tanıdığım 60 üstü yaşında yüne KOAH kalp üstüne kalça sıkıntıları var protez vs gerekiyor eşi evi terk etti Adam tek başına yaşıyor çamaşır bulaşık yemek vs

Durumu dert etmeyin demek için yazdım bu kişileri

Babanızın karalar bağlanacak durumu yok

Aort için tedavi var ise olsun tedavisini KOAH için de ilaçlarını kullansın atak yaptığı nem mevsimine dikkat etsin sigara içiyorsa bıraksın

Canım evet maalesef geçti. Ne istersen sorabilirsin cevaplamaya çalışırım.
Şimdi hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ona göre bakalım hangi hastanede solunum rehabilitasyonu var tamam mı? Doktorlar bilmiyorum ki işte iyisi da var kötüsü de. Allah iyilerle karşılaştırsın. Evde solunum cihazı olmasına gerek yok. Benim söylediğim buhar makinesi odanın içinde çalışan bebekler için de alınır hani. Sinbo’nun bile var 90-100 lira birşey içine temiz içme suyu koyuyorsun odanın havasını nemlendiriyor. O da solunum yollarını nemli kalmasını sağlayarak rahatlatıyor.
Bronkodilatör sabah akşam kullanılan ağızdan sıkılan spreylere deniyor. İlaç ağızdan nefes alınırken içe çekilerek ciğerlere ulaşıyor. Muhakkak vermiş olmalılar hatta dediğiniz kadar ilerlemişse günde iki adet olmalı. Ciğerlerdeki bronşları açıp daha fazla oksijenlenmesini sağlıyor. Düzenli kullanım çok önemli çünkü uzun süreli kullanımda etkisi ortaya çıkıyor. Bir de anlık rahatlatıcı olan spreyler var ondan da vermiş olabilir genelde mavi olur. O da sıkışma anında hemen ağızdan aynı şekilde alınır hemen rahatlama sağlar.
Eğer imkanın varsa doktora sen de git ve hangi aşamada olduğunu iyice öğren. İnternetten koah vs yazdığın anda bir sürü bilgiye ulaşacaksın.
Vitaminler meselesi de doktorlar maalesef pek söylemiyorlar evet çünkü tıp sistemimiz o anki belirtileri yok etmeye odaklı bir sistem. Bu konuyu da araştırırsan çok bilgi var. Her bilgi de doğru değildir bunu araştırdıkça zaten ayırdetmeye başlarsın.
Koah iyileşen bir hastalık değil ama doğru ve etkin tedavi beslenme egzersizle yavaşlatabilir şu anki halinde kalmasını zorlayabilirsiniz.
Allah yardımcın olsun canım benim. Annene sana güç kuvvet sabır dilerim. Baban aksileşebilir duymazdan gelin. Sevgiler...

Evet onlar eczaneye soğuk buhar makinesi derseniz yardımcı olurlar makine içinde de maske mevcuttur zaten
Bu nebülizatör canım. Babanın hangi aşamada olduğunu öğrenmeye çalış demiştim ya. Şimdi ilk aşamalarda bronkodiltörler yeterli geliyor sonra ciğere daha direkt ulaşması gerektiği hallerde ilacın nebülizatör cihaınıniçine damlayı kırıp serumla karıştırıp koyuyorsun burnundan maskeyle alıyor.
Bu aşamada olduğunu sanmam çünkü bunu çoktan reçete etmiş olurdu. Senin ihtiyacın olan soğuk buhar makinesi. Bazı hallerde doktorlar nebülizatörle içine ila koymadan serum koyarak da verdirebiliyor arkadaşımız bunu söyledi sanırım. Onu da doktora sorarsın.

Minnie zor bir durum anlıyorum seni
Fakat hayatta öyle şeyler oluyor oluor ki
Ben geçtiğimiz haziran ayında yani ramazanda hamileydim. Babama müjde vermiştim. Hiçbir sağlık sorunu yoktu babamın hatta o kadar iyiydi ki her yaz olduğu gibi yine bahçe sezonunu açmıştı ve zevkine bşyler yetiştiriyordu..
Velhasıl ramazanın son günleriydi kadir gecesinden 1 gün önce. Babam kalp krizinden öldü. Yaşadığımı sana anlatamam. Çok ilginç ayrıntılar var çünkü uzatmayacağım.
Şunu söylemek istiyorum, vakit geldiğinde elin kolun öyle bir bağlanıyor ki ve herşey olacağına varıyor. Yaşanacak olan şeylerin önüne asla geçemiyorsun hele bu ecel ise.
Allah babacığına şifalar versin inşallah, ama lütfen kendi psikolojini sağlam tut

Ben de siparis verdim, cok tesekkurler. Gelismeleri paylasacagim burada, insallah sifa olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…