- 17 Nisan 2019
- 585
- 894
- 103
- 37
Başın sağolsun Allah sabır versin .çok doğru söylüyorsun olacakların önüne geçmek imkansız benimki kendi kendini bitirmek başka bisey değil.Minnie zor bir durum anlıyorum seni
Fakat hayatta öyle şeyler oluyor oluor ki
Ben geçtiğimiz haziran ayında yani ramazanda hamileydim. Babama müjde vermiştim. Hiçbir sağlık sorunu yoktu babamın hatta o kadar iyiydi ki her yaz olduğu gibi yine bahçe sezonunu açmıştı ve zevkine bşyler yetiştiriyordu..
Velhasıl ramazanın son günleriydi kadir gecesinden 1 gün önce. Babam kalp krizinden öldü. Yaşadığımı sana anlatamam. Çok ilginç ayrıntılar var çünkü uzatmayacağım.
Şunu söylemek istiyorum, vakit geldiğinde elin kolun öyle bir bağlanıyor ki ve herşey olacağına varıyor. Yaşanacak olan şeylerin önüne asla geçemiyorsun hele bu ecel ise.
Allah babacığına şifalar versin inşallah, ama lütfen kendi psikolojini sağlam tut
Çok geçmiş olsun Allah iyilik şifa versin. Dua beni rahatlatıyor içime ferahlık veriyor okurum tabi.Allah tüm hastaların ve yakınlarının yardımcısı olsun.Size hastalıkla ilgili tavsiye de bulunamayacagim, geçen hafta yasadiklarinizi yaşadım ve 1 haftada yemeden içmeden kesildim.annemle ilgili kotu haberler aldık.ve elimden gelen tek şey dua etmekti.inancınız varmı bilmiyorum ama ben cuma günü ikindi namazından aksam namazına kadar dua ettim secdede.Allaha şükür korktuğum kadar çıkmadı sonuçlar.cuma günü bu dua edilince Allah duamızı geri cevirmezmis
Çok teşekkür ederim vaktini ayırıp uzun uzun yazmışsın .ankarada yaşıyoruz pulmoner rehabilitasyon var bir hastanede nefes terapisi dediğin bu mu?dr lar geniş bilgi vermiyor hele ki vitamin vs hiç duymadık. Ağızdan kullandığı fis fisi var buhar makinesini de hemen edineceğim umarım faydası olur .babam son zamanlarda biraz aksilesti anlam verememiştik demekki o da hastaliktanmis.soracagim bisey olursa yine rahatsız ederim hakkını helal etCanım evet maalesef geçti. Ne istersen sorabilirsin cevaplamaya çalışırım.
Şimdi hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ona göre bakalım hangi hastanede solunum rehabilitasyonu var tamam mı? Doktorlar bilmiyorum ki işte iyisi da var kötüsü de. Allah iyilerle karşılaştırsın. Evde solunum cihazı olmasına gerek yok. Benim söylediğim buhar makinesi odanın içinde çalışan bebekler için de alınır hani. Sinbo’nun bile var 90-100 lira birşey içine temiz içme suyu koyuyorsun odanın havasını nemlendiriyor. O da solunum yollarını nemli kalmasını sağlayarak rahatlatıyor.
Bronkodilatör sabah akşam kullanılan ağızdan sıkılan spreylere deniyor. İlaç ağızdan nefes alınırken içe çekilerek ciğerlere ulaşıyor. Muhakkak vermiş olmalılar hatta dediğiniz kadar ilerlemişse günde iki adet olmalı. Ciğerlerdeki bronşları açıp daha fazla oksijenlenmesini sağlıyor. Düzenli kullanım çok önemli çünkü uzun süreli kullanımda etkisi ortaya çıkıyor. Bir de anlık rahatlatıcı olan spreyler var ondan da vermiş olabilir genelde mavi olur. O da sıkışma anında hemen ağızdan aynı şekilde alınır hemen rahatlama sağlar.
Eğer imkanın varsa doktora sen de git ve hangi aşamada olduğunu iyice öğren. İnternetten koah vs yazdığın anda bir sürü bilgiye ulaşacaksın.
Vitaminler meselesi de doktorlar maalesef pek söylemiyorlar evet çünkü tıp sistemimiz o anki belirtileri yok etmeye odaklı bir sistem. Bu konuyu da araştırırsan çok bilgi var. Her bilgi de doğru değildir bunu araştırdıkça zaten ayırdetmeye başlarsın.
Koah iyileşen bir hastalık değil ama doğru ve etkin tedavi beslenme egzersizle yavaşlatabilir şu anki halinde kalmasını zorlayabilirsiniz.
Allah yardımcın olsun canım benim. Annene sana güç kuvvet sabır dilerim. Baban aksileşebilir duymazdan gelin. Sevgiler...
Amin .teşekkür ederim. Doğru söylüyorsun yasıyorsak umut var demektirArkadaşım yüzümdeki yara için kırmızı bir kantaron yağı vermişti iyileştirme hızına şok olmuştum ve hiç iz kalmadı yüzümde. Koah hastalığına bile iyi geldiğine inanamıyorum şu an
Konu sahibi umarım babanız sağlığına kavuşur en kısa sürede. Bence hastalığın tedavisinin olmadığı söylense bile umudu kesmemek lazım. Doktorlar her zaman haklı çıkmıyor ve iyileşen insanların hikayeleri de var. Umudunuzu yitirmeyin sadece ölümün çaresi yok. Eğer yaşıyorsak umut var demektir.
Aslına bakarsanız kendi kaygılarımı bu halimi ben de hiç beğenmiyorum. Zayıflık mi aptallık mi bilemedim.duymak istediğim biraz öneri birazda sizinki gibi yaptığımın doğru olmadığının yüzüme vurulması.bu arada size de geçmiş olsun babanızın koah i ne durumda ekstra bi öneriniz var miGeçmiş olsun
Lakin çok duygusal mı yaklaşıyorsunuz
Babamın 20 yıldır tansiyonu yüksektir 24-14 ü gözümle gördüm
KOAH kalp vs var bir torba ilacı var hergün içilen
2013 te bir gecede 3 kere kalbi durdu kaybettik dendikten sonra döndü
Kalbine pil takıldı süresi doldu değiştirildi vs
Son yıllarda bel fıtığı ilerledi yürüyüş yavaşladı bir şeyler taşıyamıyor
71 yaşında
Ama hayatına tutunmuş kendi vücudunu idare ederek gayet güzel yaşıyor
Hiç sizinkine benzer endişelerim yok
Tedavisini olup standardını devam ettirmeye çalışıyor ne güzel diyorum
Bir başka tanıdığım 60 üstü yaşında yüne KOAH kalp üstüne kalça sıkıntıları var protez vs gerekiyor eşi evi terk etti Adam tek başına yaşıyor çamaşır bulaşık yemek vs
Durumu dert etmeyin demek için yazdım bu kişileri
Babanızın karalar bağlanacak durumu yok
Aort için tedavi var ise olsun tedavisini KOAH için de ilaçlarını kullansın atak yaptığı nem mevsimine dikkat etsin sigara içiyorsa bıraksın
Size zahmet numarayı tekrar yazar mısınız silinmiş kusura bakmayın lutfenSarı kantaronun akrabası olan bi bitki. Benziyor ama latince adı aynı değil. Belli bölgelerde yetişiyormuş. O da zeytinyağında güneşte aylarca bekletiliyor ve kırmızı bi sıvıya dönüşüyor. Günde 2 veya 3 kaşık içiliyor.
Aslına bakarsanız kendi kaygılarımı bu halimi ben de hiç beğenmiyorum. Zayıflık mi aptallık mi bilemedim.duymak istediğim biraz öneri birazda sizinki gibi yaptığımın doğru olmadığının yüzüme vurulması.bu arada size de geçmiş olsun babanızın koah i ne durumda ekstra bi öneriniz var mi
Ben de kitabi var canim bakayim uygun zamanda yazarim.Ilk defa duyuyorum bakacağım sagolun
Erdoğan bey çok iyi bir dr muş ama biz ankaradayiz .bir de randevu almak çok zormuş tekrar araştırırım yine de teşekkür ederimÇok geçmiş olsun.Artık koah ameliyat edilen bir hastalık ve sgk kapsamında diye haber okumuştum.Yedikule göğüs hastalıkları hastanesinden prf.dr.Erdoğan Çetinkaya ile yapılan bir söyleşide .Bir araştırın isterseniz.
Kitabı bulmaya çalışırım. Teşekkür ederimCanim aslinda soyle yap senkitabi onumde baktim ama akciger temizligi gerekiyor diyor bu da beslenme sekilleri kurlerle oluyor ve ayrintili uzun bu bayan doktor vefat etti zaten kendisi ancak yetistirdigi ogrencileri var bunun aidin salih gercek tip kitabi var bir de facebooksayfasi var ordan ulasabilirsin ogrencilerone yardımcı olurlar.
cok gecmis olsun. Babannem senelerce koah hastasiydi sigara icmemesine, pasif icici olmamasina ragmen. Evet zaman zaman makineyle rahatlayacak, ilaclariyla nefes alacak fakatBabam uzun zamandır koah hastası son zamanlarda nefesi iyice daralır oldu.yasam kalitesi iyice düştü iki adım atsa nefes nefese kalıyor koah tedavisi olmayan ilerleyici bir hastalikmis ben buna çare arar çözüm üretmeye çalışırken bugün hastanede aort damarında genişleme olduğunu söylemişler ciğerleri de 4 sene öncesine göre kötü durumdaymış.cok üzülüyorum 65 yaşında işime hayatıma konsantre olamıyorum çok mutsuzum ne yapacagimi bilmiyorum artik aniden olecekmis gibi geliyor kaybetme korkusu beni de hasta etti çok sıkıntılıyım bu hastalıklarla ilgili bilgisi olan var mı?Ben nasıl hayatıma konsantre olacağım....
Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah mübarek günlerde. Andız pekmezini internette bende okumuştum bakayım tekrarcok gecmis olsun. Babannem senelerce koah hastasiydi sigara icmemesine, pasif icici olmamasina ragmen. Evet zaman zaman makineyle rahatlayacak, ilaclariyla nefes alacak fakat
Inanin daha beterleri var. Misal babam 4.evre akciger ca. Seneye bayramda ne oluruz, bizimle olur mu kestiremiyorum bile. Sadece yaninda gulup egleniyoruz moral vermek adina okadar.
Akcigeri temizlemek icin andız pekmezi oneririm.
Evet pulmoner rehabilitasyon. Hacettepe’de de vardır mutlaka. Helal olsun ne demek. İstediğin zaman sor görür görmez yazarım. Allah şifa versin canım...Çok teşekkür ederim vaktini ayırıp uzun uzun yazmışsın .ankarada yaşıyoruz pulmoner rehabilitasyon var bir hastanede nefes terapisi dediğin bu mu?dr lar geniş bilgi vermiyor hele ki vitamin vs hiç duymadık. Ağızdan kullandığı fis fisi var buhar makinesini de hemen edineceğim umarım faydası olur .babam son zamanlarda biraz aksilesti anlam verememiştik demekki o da hastaliktanmis.soracagim bisey olursa yine rahatsız ederim hakkını helal et
Amin.çok çok teşekkür ederim.Evet pulmoner rehabilitasyon. Hacettepe’de de vardır mutlaka. Helal olsun ne demek. İstediğin zaman sor görür görmez yazarım. Allah şifa versin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?