Babamla ilgili fikir almak istiyorum

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Herkese iyi geceler,

Babamla hiçbir zaman iyi bir ilişkimiz olmadı. Annemle babam ben küçükken boşandılar ve kendisi yılda birkaç kez gördüğüm biri haline geldi. yetişkin biri olduğumda da durum pek değişmedi, asla yakın olamadık. Annem vefat ettiğinde onunla yakınlaşmaya başladığımızı sanmıştım ama maddi düşüncelerle bana yaklaştığını düşünüyorum. Ondan sonra ilişkimi kestim zaten. Kendisi psikolojik açıdan çok sağlıklı biri değil, can sıksın, sözleriyle can yaksın çok sever. Dünyanın en sorumsuz insanıdır, çocuklarına babalık yaptığı görülmemiştir. Sürekli evlilik yapar. Sadece çok çok zor durumlarda insanlara hayrı dokunur. Böyle biri olmasına rağmen Ben onun eksikliğini çok hissettim, 1 yaşında oğlum var özellikle onun doğumundan sonra daha da arttı bu duygu.

Son günlerde ne oldu bilmiyorum ama sürekli elim sosyal medyada onu ekleme butonuna gidiyor. Kullanıyor mu bilemiyorum ama çok defa elim gitti geldi. Bir kere ona torununu göstermek için adım atsam mı atmasam mı bilemedim. Torununu çok görmek isteyen biri bana kızsa da bir yolunu bulurdu diye de düşünüyorum. Çok çok kararsızım. Sorumsuz ama yine de hayatınızda gölge de olsa bir babayı mı seçerdiniz yoksa hiç olmasa daha iyi seçeneğini mi?

Babayla büyümüş biri olarak yapacağım yorum ne derece size uyar bilemiyorum ...

Ama anladığım kadarıyla babanız insanlar üzerinden beslenen biri , çok sık evlilik yapması ve sizin maddi açıdan bana geldi demenizden anladığım kadarıyla ...

Eğer gerçekten bir baba olabilseydi şuan yanınızda olurdu diye düşünüyorum .. babalık ayrı ama dede olmak muhteşem dediklerine göre .. bir insan kendini bunlardan mahrum ediyorsa sizi , torununu , sevginizi ve saygınızı haketmiyordur diye düşünüyorum ( tabii torunun dan haberi var mı bilmiyorum )

Böyle konuları okuyunca çok üzülüyorum. Benim babam annem bana hamile iken ölmüş hiç görmedim. Her üzüntüm de her mutluluğum da yanımda olabilmesini isterdim.

Senin ki hayatta ama bilemedim ben olsam herhalde kalbimin sesini dinlerdim.

Ben babayla buyudum sayilir. Sayilir diyorum cunku 20 yasindaydim onu kaybettigimde. Kusurlari coktu, hatali ve sorumsuzca davranislari da. Ona sagliginda cok kizdim,asiri tepkiler gosterdim,tartistik ve her seferinde kaldigimiz yerden devam ettik. Baba kiziz cunku. Her ne olursa olsun,benim babamdir dusuncesindeyim. Sanirim sizin durumunuzda olsam bir adim atarim. Gormek istemezse sizi ve cocugunuzu,sizden cikmis olsun mesele en azindan. Vicdaniniz rahat olur sonrasi icin.

“Kendisi psikolojik açıdan çok sağlıklı biri değil, can sıksın, sözleriyle can yaksın çok sever” dediğiniz biri çocuğunuzla vakit geçirmese daha iyi olur bence. O çocuğunu düşünmemiş, siz çocuğunuzu düşünün.

Yine de siz bilirsiniz tabii. İsterseniz bir psikoloğa danışın.

Babasız büyüdüm, keşke öyle bir tık mesafede erişebilseydim babama, gölge gibi de olsa diyalog kurun, et tırnaktan ayrılmasın

Terapistim babamı bir şekilde hayatıma dahil edip onu kendi içimde bağışlamam gerektiğini yoksa hayatım boyunca bu ağır duygularla yaşayacağımı söyledi.

Dediğinizde haklısınız. Çocuğa saçma sapan şeyler söyleyebilir belki.

Reactions: KV_

Kafamın içindeki ses gibisiniz. Haberi var dede oluyorsun demiş kardeşim. Artık o ne dediyse bir daha da konu açılmamış. Çok üzülmüştüm duyunca.

Babamı ansızın kaybettim, sizinkinin tamamen tersi bir babaydı o nedenle yorumum ne kadar isabetli olur bilemiyorum ama tabutuna sarılıp ağlarken dünyanın en kötü insanı olmuş olsaydı bile yine canım çok yanacaktı, toprağa verdiğimizde keşke ben ölseydim dedim, gölgesi yeter gerçekten. Eğer babanız torunu olduğunu bilmiyorsa haber verin belki bir milat olur ilişkinizde

Başınız sağolsun. Biliyor torununu. Hiç merak etmedi.

Bazı insanların hayatınızda olmaması olmasından daha iyidir.Size bu dakikadan sınra zarar veremeyeceğini yıpratamayacağını düşünüyorsanız görüşün ancak şöyle de bir durum var torunu olmuş illa bir yerlerden duymuştur onun size ulaşması gerekirdi yalnız bırakmamak için anne olduğunuz için daha iyi anlarsınız evlat başka bir yerde başka bir durumda.Böyle hissetmeli ve ne olursa olsun siz olmadan kendi hayatına devam etmemeliydi diye düşünüyorum tabi ben aranızda geçenleri bilmeden yorumluyorum.Herşeyin hakkınızda hayırlısı olsun.

Başınız sağolsun. Biliyor torununu. Hiç merak etmedi.
Teşekkür ederim, acaba çekiniyor mu sizden ya da eşinizden, belki içten içe merak ediyor ama utanıyor? Siz bir adım atın sonra vicdanınız rahat olur yine de gelip görmezse o zaman vicdan yapacak birşey de olmaz sizin açınızdan.

Başınız sağolsun çok acıdır ...

Ama yanlış anlamayın lütfen , İnanın kötü bir babanız olsaydı bu kadar yanmazdı yüreğiniz .. baba aşkıyla büyüdüğünüz için öyle düşünmüşsünüz .. bende baba aşkıyla büyüdüm ... ama bir arkadaşımdan biliyorum , komşum ölse babamın ölümünden daha çok üzülürüm demişti .. bizler yaşamadığımız için “baba sevgisizliğini” , gölgesi bile yeter diyebiliyoruz

Tarifi imkansız bir acı, sağolun... Haklısınız konu sahibi ile ilgili empati yapamıyorum ama çok hassas olduğum bir konu olduğu için konu sahibine fikir vermek istedim, ne olursa olsun kendi vicdanının rahat olması için belki son bir şans vermesi gerekiyor.

Evet empati yapmak sizin acınızın olduğu durumda zor geliyor .. çünkü canınız, babanız ..

Ama zaten annesi vefat edince denemişler yakınlaşmayı ama babasının maddi açıdan yakınlaştığını düşünmüş , hadi diyelim ki öyle değil yanlış düşünmüş olsun ama torunu olduğunu duymuş , insan hediye takı falan beklemez ki dededen .. bir sıcaklık ister , ama demek ki verebileceği bir sıcaklıkta Yok ...

Ama konu sahibi sen yine de yüreğini dinle , bizler dış kapının mandalı konumundayız :)

Haklısınız, benim tek takıldığım nokta, belki hiç babalık yapmadığı için utanıyor, gelmeye torununu görmeye çekiniyor belki damadından çekiniyor aklım almıyor bir insanın torununu merak etmiyor olmasını... Bu yüzden son bir şans verilse mi acaba?

Estafurullah ben dışardan gözler durumu değerlendirsin diye konu açtım zaten. Bir tarafta ona aşırı tepkili olan anne tarafım, bir tarafta benim duygu ve düşüncelerim.. sağlıklı olan nedir bunu bilmek istiyorum.

Benim de anne olduktan sonra aklım almıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…