- 21 Kasım 2018
- 4.123
- 5.389
- 158
Ben babamı en son bugün gördüm , bugün sarıldım, evimiz de babamla son sabahımızdı bugün , son kez dokunusumdu babama , son kez sesinizi duyusumdu, son kez elimden tutusuydu ,
Bugün babamla son günümüzdü evimizde, her seyimizin sonuydu, evden çıktığı andan itibaren geri dönmeyecekti bugün, babamı gecen sene bugün yoğun bakıma kaldırdılar ve oradan da kara toprak aldı babamıbir daha gelemedi gelemedi
1 sene oldu ben ilk günkü gibiyim çok kötüyüm her gün gözümün yası dinmiyor, alısmadım alısamıyorum yokluğuna gekecekmiş gibi bir his var içimde , ben babamın saçına aklar düşmüş halini göremeden aldı toprakçok özlüyorum çok en çokta baba demeyi, Telefon çalarken babamm yazısını görmeyi özledim , 1 ayda babam ve dedemş kaybettim ben aynı acıları 2 kez yaşadım ben , dedem değildide sanki babamı 2. Kez gömüyorlar gibiydi: ( çok zor ölüm çok , hayatınızda en büyük kelimeyi bilse sildiriyor hayatınızdan Baba gibi
Ne olur anne ve babalarınızın kıymetini bilin , annem sunu dedi babam bunu dedi diye onlara kin gütmeyin toprak aldığını vermiyorsonra babam diye anama diye toprağa sarılmak zorunuza gider
Ben babamdan razıyım, Rabbimde razıdır inşaallah, dualarınızda babamı içinde dua eder misinizben nasıl alıscam yokluğuna ne zaman dinecek gözyasım hiç bilmiyorum Rabbim sabrımızı versin inşaallah:
Bir evladın babasının öleceğini bile bile yaşaması kadar çaresiz zor bi acı olamaz, eli kolu bağlı babasına bakıp bugün mü yarın mı bişey olacak diye sürekli kendi kendini yiyip bitirmesi, öleceğini biliyor mu acaba babam diye diye düşünüp kafayı yemesi, sabahlara kadar basında oturup soluğunu dinlemesi kadar acı hiç bişey olamazhayatımın 13 ayını çıkardım ben
Tam 4 sene önce dün ben de babamı toprağa verdim.Bütün duygularımı aktarmışsınız.Çok zor bir acı.Keşke babamla geçireceğim birkaç günüm saatim daha olsaydı diyorum.Zamanla acı azalmıyor fakat Allah bir şekilde sabrını veriyor.Başınız sağolsunBen babamı en son bugün gördüm , bugün sarıldım, evimiz de babamla son sabahımızdı bugün , son kez dokunusumdu babama , son kez sesinizi duyusumdu, son kez elimden tutusuydu ,
Bugün babamla son günümüzdü evimizde, her seyimizin sonuydu, evden çıktığı andan itibaren geri dönmeyecekti bugün, babamı gecen sene bugün yoğun bakıma kaldırdılar ve oradan da kara toprak aldı babamıbir daha gelemedi gelemedi
1 sene oldu ben ilk günkü gibiyim çok kötüyüm her gün gözümün yası dinmiyor, alısmadım alısamıyorum yokluğuna gekecekmiş gibi bir his var içimde , ben babamın saçına aklar düşmüş halini göremeden aldı toprakçok özlüyorum çok en çokta baba demeyi, Telefon çalarken babamm yazısını görmeyi özledim , 1 ayda babam ve dedemş kaybettim ben aynı acıları 2 kez yaşadım ben , dedem değildide sanki babamı 2. Kez gömüyorlar gibiydi: ( çok zor ölüm çok , hayatınızda en büyük kelimeyi bilse sildiriyor hayatınızdan Baba gibi
Ne olur anne ve babalarınızın kıymetini bilin , annem sunu dedi babam bunu dedi diye onlara kin gütmeyin toprak aldığını vermiyorsonra babam diye anama diye toprağa sarılmak zorunuza gider
Ben babamdan razıyım, Rabbimde razıdır inşaallah, dualarınızda babamı içinde dua eder misinizben nasıl alıscam yokluğuna ne zaman dinecek gözyasım hiç bilmiyorum Rabbim sabrımızı versin inşaallah:
Bir evladın babasının öleceğini bile bile yaşaması kadar çaresiz zor bi acı olamaz, eli kolu bağlı babasına bakıp bugün mü yarın mı bişey olacak diye sürekli kendi kendini yiyip bitirmesi, öleceğini biliyor mu acaba babam diye diye düşünüp kafayı yemesi, sabahlara kadar basında oturup soluğunu dinlemesi kadar acı hiç bişey olamazhayatımın 13 ayını çıkardım ben
Allah rahmet etsin ..kaç yaşındasınBen babamı en son bugün gördüm , bugün sarıldım, evimiz de babamla son sabahımızdı bugün , son kez dokunusumdu babama , son kez sesinizi duyusumdu, son kez elimden tutusuydu ,
Ben babamı en son bugün gördüm , bugün sarıldım, evimiz de babamla son sabahımızdı bugün , son kez dokunusumdu babama , son kez sesinizi duyusumdu, son kez elimden tutusuydu ,
Babasını kaybetmiş biri olarak sizi anlıyorum. Babanız arkasında kendisine dua eden bir evlat bırakmış. Onun için bundan daha kıymetli hiçbir şey olamaz. Özlüyorsunuz, her zaman da özleyeceksiniz. Fakat alışacaksınız da.. Ben ilk yıl sizin gibiydim. 4 yıl oldu. Hâlâ çok özlüyorum, onun yokluğu öyle belli ki. En çok ta kendimi savunmasız hissettiğim anlarda onun yokluğunu hissediyorum. En çok ta biri kalbimi kırdığında ve bunu da babam olsaydı yapamazdı diye düşündüğüm anlarda arıyorum.. Fakat güçlü olmalıyız. Dünya fani. Düzen böyle. Rabbim yardımcın olsun. Hiç kimseyi annesiz babasız bırakmasın. Kaç yaşına gelirsek gelelim, anne baba işte...Ben babamı en son bugün gördüm , bugün sarıldım, evimiz de babamla son sabahımızdı bugün , son kez dokunusumdu babama , son kez sesinizi duyusumdu, son kez elimden tutusuydu ,
Bende sizle aynı şeyleri yasadımBaşınız sağolsun,sabırlar dilerim.
Ben babamı 2004 yılında kaybettim,kanserdi,son günlerinde hep nefesini dinlerdim uyuyormu yasıyor mu diye. Morfin bantları bile işe yaramiyordu artık. Yemek yiyemez olmuştu,yataktan kalkamaz haldeydi. Bana en çok koyan babamı hala o hasta haliyle hatırlıyor olmam. Öncesi sanki silinmiş gibi,hep hasta halini görüyorum.
Çok zor ,kac yaşında kadınım hala pazar kahvaltılarınin,akşam yemeklerinin tadı yok sanki. Burnumun direği sızlıyor hala eski günleri düşününce.
Unutmadım,acımda dinmedi ama zamanla hafifliyor sadece.
Allah sabır versin size de,çok zor.
Dedem de son nefesinde keşke oğlundan önce ölseydim dedi, babamdan öyleydi anasına babasına çok düşkündü onların yokluğunu bile hayal etmek istemedi hiç bi zamanBaşınız sağolsun. Ben de çocukluğumu, gençliğimi ailemden biri ölür korkusuyla geçirdim. Sonra iki annenin gencecik çocuklarını toprağa vermelerine şahit olunca, dualarımın içeriği değişti. Yine korkuyorum anne babamın ölmesinden lakin "Allah sıralı ölüm versin. Daha uzun yıllar benimle olsunlar. Ancak Allah bana ve aileme evlat acısı yaşatmasın" diyorum.
Benim rahmetli yengem ailesine çok düşkündü. "Allah bana anne babamın, kardeşlerimin ölümünü göstermesin" diye dua ederdi sürekli. Ben de her seferinde "Allah aşkına şöyle dua etme. Onların ölümünü görmemen demek, onlardan önce ölmen demek" derdim. 31 yaşında kanserden kaybettim dostumu. Duaları kabul oldu. Annesi, onun ardından keşke onun yerine ben ölseydim diyor şimdi.
Acınızı çok çok iyi anlıyorum. Babam yaşıyor ama neredeyse babamdan daha çok düşkün olduğum dayımı kaybettim ben de geçen yıl. Çocukluğum onunla geçmişti, babam onun bana sarıldığı gibi sarılmazdı. Onun gibi "bal kızım benim" demezdi mesela. Hala demiyor o ayrı. Anlıyorum acını erken ölümler zor oluyor... Acın geçmez belki ama hafifler zamanla. Acıya bile alışılıyor. Gün geliyor, başka acılar ekleniyor üstüne. Öyle bir hale getiriyor ki hayat, bazen unutuyorsun bile acını. Tekrar başın sağolsun.
Dinmşyor ve dinmeyecek acılar:Ben 7 yasi da kaybettim babami ve zerre aklimdan cikmiyir ustunden koca 26 yil gextiHayat bu ya 5 yil olmayan bebegimin hanile haberini babamin olum yildonumunde aldim Hayat o ladar tuhafki hersey ters duz olaniliyor Allah sabir versin
Amin Allah Razı olsunBaşınız sağolsun Allah sabır versin. Benim babam hayatta cok şükür ama o ölüm korkusunu bizde çok derinden yaşadık. Ölümün ucundan kıyısından döndü ve ben ömrümün sonuna kadar o korkuyu unutamicam. Yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım gerçekten insan yaşamadan anlamıyor bazi şeyleri. Ellerim titriyor gerçekten böyle bi acı karşısında söyleyecek kelime bulamıyorum. Allah sabrını versin size ve ailenize uzun sağlıklı ömürler versin ınsallah babanizin da mekanı cennet olsun
Allah razı olsun , hiç bi zaman ölümü yakıatırmadım babama hala da kabullenemiyorum, bi yerlerden çıkıp gelecek gibi bekliyorumTam 4 sene önce dün ben de babamı toprağa verdim.Bütün duygularımı aktarmışsınız.Çok zor bir acı.Keşke babamla geçireceğim birkaç günüm saatim daha olsaydı diyorum.Zamanla acı azalmıyor fakat Allah bir şekilde sabrını veriyor.Başınız sağolsun
Duygularımı anlatmıssınızBabasını kaybetmiş biri olarak sizi anlıyorum. Babanız arkasında kendisine dua eden bir evlat bırakmış. Onun için bundan daha kıymetli hiçbir şey olamaz. Özlüyorsunuz, her zaman da özleyeceksiniz. Fakat alışacaksınız da.. Ben ilk yıl sizin gibiydim. 4 yıl oldu. Hâlâ çok özlüyorum, onun yokluğu öyle belli ki. En çok ta kendimi savunmasız hissettiğim anlarda onun yokluğunu hissediyorum. En çok ta biri kalbimi kırdığında ve bunu da babam olsaydı yapamazdı diye düşündüğüm anlarda arıyorum.. Fakat güçlü olmalıyız. Dünya fani. Düzen böyle. Rabbim yardımcın olsun. Hiç kimseyi annesiz babasız bırakmasın. Kaç yaşına gelirsek gelelim, anne baba işte...
Çok zor biliyorum hala aklıma geldikçe üzülüyorum,aç öldü benim babam diye. O ölünce 3 gün yemek yiyememiştim,babam aç öldü diyerek. Hatta bizde cenazeye gelenlere yemek verilirdi,yemek yiyenlere sinir olmuştum,benim babam aç öldü siz yemek yiyorsunuz diye içten içe.Bende sizle aynı şeyleri yasadımmorfin bantları agrısını kezmezdi , yataktan kalkamazdı en çok yürümeyi istediğini söylerdi benim burnunun direği sızlar benimde aklımda sadece hastalık zamanları kaldı öncesi hiç yok gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?