"Baban sana ne bıraktı ki konuşuyorsun" :(

guzelimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
3.990
426
163
İyi aksamlar hanımlar....Daha öncede konularımı okuyanlar bilirler ailelerimiz yüzünden neler cektigimizi.Bastan anlatayım herseyi,bunaldım yoruldum.

EŞİMin ailesi dügün zamanı herseyi biz yaparız,öderiz dedi.Dügün oldu eşim işsiz kaldı eve ben baktım,bütün dügün takılarımız borclarımıza gitti.Evimiz kiraydı borclarda olunca takılar gitti.....Kimseye güvenerek evlenmedik gitsin dedik.Geriye 3 bilezik saklamıştık.Kp hasta oldugu zaman cıkarıp verdim(biz bir aileyiz dedim ve bu güne kadar muhabbetini yapmadım)Kv sürekli eşimden para istiyor,aglıyor eşim söylendiginde....

Benim aileme gelince babam zor dırumdayken kredi cektim.Borcu ödeyecegini söyledi,ödeyemedi demiyorum ödemedi....Borcun 5000 tl bize kaldı.Babamla oturup konuştum bize ne bişey verin ne de bişey isteyin yeter diye.O günden sonra hiç istemediler....

Her iki tarafında bizlere verdigi.maddi anlamda zararlar var biz mi cocuklarıyız onlar mı bizim cocuklarımız belli degil.Ev almak istiyoruz ama bu kimsenin umrunda degil.Hep onlara verelim istiyorlar.Lafa gelince bizleri cok düşünüyorlar.

Eşim 3 gündür ek iş yapayım deyip duruyor.Borcları,krediyi ödeyelim düzlüge cıkalım.Ben istemiyorum.Ben iş bulamazsam bakarsın diyorum.
Bugun konuştuk....
BEN; askım zaten yoruluyorsun,para kazanma hırsın var bu sende alışkanlık olcak gece yarılarına kadar calışcaksın bosver ben bulamazsam yaparsın.
EŞİM;Babanın borcu bizi yıktı borcları ödemek için calışmalıyım
BEN;Askım her iki tarafında bize verdigi zararlar var.Sadece babam degil,ona bakarsan ooo bir sürü sey var.Eskilere girmeyelim
EŞİM;ne var benim ailem zarara ugrattı karsılıgında bana ev verdi(ailesinin oturdugu evi babasının cok borcu oldugundan eşimin üstüne yaptı,ölünce bu ev senin dedi) Benim üstüme ev bıraktı.SENIN BABAN SANA NE BIRAKTI Kİ KONUŞUYORSUN.iş yapmamı istemiyorsun.Senin babanın bırcu bizi bu duruma soktu......
BU cümleler beynimden asagı kaynar su dökülmesini sagladı.

Ailelerimizi biz secmiyoruz,bizi dünyaya getirirkende dünyaya gelmek ister misin diyede sormuyorlar.Bizim cocugumuz daha yok cocuga iyi bir yasam standartı saglamadan cocuk düşünmedik.Allah rızkını verir diyenlerin ne kadar hata yaptıklarını cevremizde gördük....Ben ne yapayım?Ben babamı ve huyunu zaten biliyorum bu cümleleri söylemeyeye ne gerek vardı?Sesimi cıkaramadım,kavga etcem yoksa senin ailen şunu yaptı benim ki bunu.......Offff

Kime ne anlatayım?Kime ne söyleyeyim?Babama elinde para oldugu halde borcu ödemedigi için canını mı alayım?Kavga ettim,söylendim.....Sen evlat olarak beni niye zoe durumda bırakıyorsun diye.HaklıSın dedi baska birşey demedi.
Neden 2 tarafın yaptıkları göze görünmüyorda,sadece benim ailemin yaptıkları...Nİye?

Nedeni cok acik onun ailesi hic degilse evi üzerinize yapmis borclar karsiligi senin ailense elinde oldugu halde vermiyor borcunu. Biraz empati yapsana senin ailen ev verseydide onun ailesi ellerinde oldugu halde ödemeseydi???? Eminim esinden Kat be kat cok tepki gösterirdin. Tabi eslerin ailelerin yol actigi olumsuzluklardan. Dolayi karsisindakinden hincini cikarmasi dogru degil ama konusma öyle bir yere gitmis ne yazikki esinde kartlari acik oynamis...
Ayrics birak ek is yapsin düzlüge cikinca birakir hem sende ise girecekmissin zaten.

Canım erkekler ailelerine laf söyletmez. Niye bilmiyorum bu onlara çok zor geliyor. Sanki babaya bi laf edince tüm değerleri yıkılacakmış gibi hissediyorlar. Ben de böyle devamlı annemle babamla ilgili sorunlarımı eşime anlatırım. Onun aile sorunları benimkilerden kat be kat büyük. Baban yine böyle yapmış annene derim. (Ki annesi bana dertleşmek için anlatmış olur) Hemen kılıf hazırlar babasına mesela.

Sen iş bulmak için biraz daha fazla çaba sarfet öncelikle.

Evet onun ailesi de sizi zor duruma sokmuş ama ev sahibi olmuşsunuz anladığım kadarıyla. Bunun için bazı şeyleri görmezden gel sen de. Baban size bir şey yapmamış olabilir eşin bunu söylediğinde onun ailesinin yaptığı kötülükleri anlatmak yerine önce babanı kabullen haklısın de. Çok üzgünüm babam bize böyle bişey yaşattığı için de. inada bindirme meseleyi. Bize anlattığın gibi anlat.

Benim ilk konularımda var eşimin aldığı yardım parası diye... Biz zor günler geçirdik maddi olarak çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Eşim önemli bi hastalık geçirdi. Borç aldı vs... Babası destek çıkamadı. Benim babam eşimin ailesinin maddi durumu kötü diye karşı çıkmıştı evliliğimize. Açıkçası ne kadar babama karşı gelsem de zamanında hak veriyodum bir yandan da bilinçaltıma babamın söylediği laflar işliyor ister istemez..

Bu borç meseleleri sırasında birbirmizi çok yıprattık baban seni dilenci durumuna düşürdü ne hayırsız baban varmış bak benm babam hep arkamda gibi ağır laflar ettim. Halbuki benim babam da ne kadar arkamda da olsa ev almadan evlenemezsinz gibi bir şart koştuğu için hala borçların altında eziliyoruz. Yani evet tek kötü onun babası değil biliyorum. Nasıl pişmanım söylediğim laflar için anlatamam. İnsan o kadar bunalıyor ki işin içinden çıkamayınca ona buna saldırıyor işte. Muhtemelen eşin de böyle bir dönemde. Hoş gör ve inatlaşma. O da seni kırdığı için pişman olacaktır.

Eşin çalışmayı seven bir insanmış ki bir anca borçlardan kurtulmak için çaba gösteriyor.. Umarım sen de yakın zamanda iş bulursun.

hayata bak be böyle işte... gün gelsin herşeyini paylaştığın adam seni ne kadar ezeceğini bildiği halde sana bunu söylesin.. ne paraymış arkadaş... ama hayat bu... en yakın ilişkilerde bile oluyor demekki... benim ailem bunu yaptı seninki ne yaptı... üzüldüm gerçekten

eşinizin babası ağlıyo canım oğlum paramız yok modunda... babanız ise olduğu halde parayı ödemiyor dik duruyor ezip büzmüyor kendini de.... eşinizin babası en az 5-0 galip bu oyunda... eşiniz haklı olabilir ama sizi bununla vurması olmamış...

Kp kendi borcları cok oldugu için mecburiyetten yaptı oglunun üstüne.Kp sonra geri istedi,satcaktı.Eşim o benim dedi vermedi.Sonra kp hastalanınca ben.ölünce bu ev senin oglum dedi.Ailemin sadece kredisi bize yük.Onlar verdigi ne sözü tuttular.Nede borcları ödediler.Her sıkıstıklarında oglum kos dediler....Eşim ek işe basladı mı para kazanma hırsı geri gelcek.Hep fazlası hep fazlasını isticek.Ek işide hiçbir zaman bırakmıcak.Özel hayat sıfır olcak....

İyi de fazlalık bir durumunuz yok borcunuz var. Para kazanma hırsı gelmez de işten bıkkınlık gelir ancak bu durumda. Para kazanma hırsı milyon dolarlar kazananlara geliyor. yoksa böyle tabiri caizse eşek gibi çalışıp anca borçları kapatınca hırs mırs kalmaz adamda. Yanlış düşünüyosun. Adam işin içinden çıkamamış ki böyle bir yola başvurmuş. Kendi aileni savunup onun ailesini kötüleme. Ailemin sadece kredisi deyip meseleyi küçültme. Eşin böyle yapmana bozuluyodur..

Babama kızmakta cok haklı elinde para varken ödemedi borcu.Şimdi parası yok ödeseydim keske diyor.Keske demekle hayat yürümüyor bunun farkında degil.Kızının bu kredi yüzünden duydugu lafların farkında degillll.Eşim babama kızmakta cok haklı,ben evlat olarak kızıyorum,aramıyorum sormuyorum ne haldesin baba diye.Her iki tarafın yaptıklarını ince ayrıntısına kadar biliyorken ben bu lafı hazmedemedim.

Nişanlılık döneminde eşim evlenebilmek için ek iş yaptı.Gece gündüz demeden calıştı.Cok yoruldu.Gözünü daha daha cok kazanma hırsı bürüdü beni gözü görmez duruma geldi.(Hos calıştıda ne oldu kv oglunun paralarını caldı.Dügün için biriktirilen paralarla kendine koltuk takımı almış.Eşimden habersiz)Tekrar aynı yükün altına girsin istemiyorum.Şu an eşimin maası herseye yetiyor cok sukur.Eşim ev alabilmemiz için borcları bir an önce kapatmak için ek iş yapmak istiyor....Bende daha önceki tecrübelerimden dolayı korkuyorum.Ben iş bulamazsam son care yapsın diyorum....Söyledi cümle beynimde yankılanıyor.

Eşimle senin ailen şunu yaptı,benim ki bunu deyip tartışıp onu kırmamak için aynı ortamda olmamaya calıştım.Camasırları topladım yıkamak için,eşimin cebinde ne buldum dersiniz????Eşim kendine kartvizit bastırmış.Yaptıgı işleri anlatannnnn.........Ahh baba ahhh.Allahım sen bana iş nasip et yarabbim.İşim kısa bir süre önceye kadar vardı.Dr. Stresten uzak durcaksın saglıgın için dedi cıkmak durumunda kaldım.Şimdi iyiyim,tekrar işe baslamalıyım.

Biraz düşünmeliyimmmmm.Kenarda olan paramız var az cok ama borclarımızın tamamına yetmiyor.Eşim kötü bir düşüncede degil belki ama söyledigi söz beni cok kırdı.

Çok zor bir durum Allah sabır versin. Ailenin hata yaptığını kabul etmişsin sonuçta bence eşin üstüne varmamalı artık.

Kırıldığını söyle, geçmiş geçmişte kaldı artık de. Diğer konularına baktım, aslında baya gergin anlar yaşamışsınız. Eşler olarak birbirinize destek olmanız lazım...

Amin canım.Ben herseyi biliyorum ailemin yaptıgınıda onun ailesinin yaptıgınıda.2 side benim için eşit diyorum.Kabul et bunu.Hayır efendim onun ailesi bişey yapmamış.Konuşmucakmışım.Kabul etse konuşmucam zaten....Evlendik 3 .gün icra tebligatı geldi eşimim ailesi yüzünden,eşimin üstüne kayıtlı bircok seyin borcu cıktı ailesine ait.Onları ödedik,dügün borcları,eşimin işi yokken al su 100 tl kızım,oglum bişey alın kimse demedi.Hep ver ver.....Bu kadar herseyi biliyorken konuşma demesi cok zoruma gitti.

işte kız aileleri kızına laf getirmemeli. bak ailen yüzünden eşinle tartışma çıkıyor. mutsuz oluyorsun. kusura bakma ama baban çok bencilmiş. bir kere baba olarak kızına kredi çektirmesi yanlış onu ödememesi ayıp. gidip başka kefil bulup kendi çekseydi,

benim babam bize laf gelmesin diye evimize bile gelmez doğru düzgün. arabası yok arabamızı alır gazını koyar fazla fazla öyle gezer.
eşinde çok terbiyesizmiş. seni can evinden vurmuş. senin hatanmı yani. babanın faturası sana kesmek olacak işmi. sende o zaman düğünü niye yapmadı ailen. anne baba görevlerini yapmadılar desen olurmuydu eşine. ayrıca evide kendi istekleri ile yapmamışlar.

deseydin bana aileni savunma. ayrıca o kadar zoruna gittiyse ailemin borcu işe girince ben tek tek öderim. nasılsa sen evimizi geçindirmekle mükellefsin. sen ailene toz kondurmuyorsun madem. onlarda benim ailem beni büyütüp bu yaşa getiren insanlara 5000 tl helal olsun. bu konuda tek kelime etme bana işe girip hepsini ödeyeceğim bankayada sana da tamammı konu kapanmıştır de

Evet babam ciddi anlamda bencillik yaptı.Babamın elinde para varken baba şu borcu kapatalım dedim.Sen söylemezsen kapatmıcam sanki kızım dedi.Eline para gectiginde gitti zor durumda olan arkadasına yardım etti.Ben evladı olarak agzıma geleni söylüyorum,ben evladı olarak bişey beklemiyorum.Benden bişey istemesin,saglıklı bir ömür versin her iki tarafada.
KEndi ailemi savunup onun ailesini kötüledigimde yok.Dedigim gibi babama ben zaten cok cok kızıyorum.Krediyi ödemediginde aglama krizine girdigimi eşim biliyor.O zaman biz bu krediyi ödicez sıkma canını dedi.....İş buldugumda ben öderim sanane deme gibi bir durum olmaz.Bizde maas alınınca ortaya konur giderler ayrılır.Kimse kimseden para saklamaz,ortak hareket ederiz.

Hiç kocanın üstüne ev yaptılar diye ezilme canım, onların ölmesini mi bekleyeceksin rahata kavuşman için. ölümün yaşımı varmış ayrıca. güya iyilik yapmışlar laf.

Kocanında sana baban ne bıraktı lafı çok ağır. Sende senin baban sana bıraktıda ne oldu durumumuz mu değişti de.

İnsan ailesini değiştiremez, senin baban borcunu ödemiyor diye bunun suçlusu sen değilsin. Kocanda bu yüzden sana baskı yapmamalı. Madem onların ailesi oğullarını seviyor para isteyeceklerine para versinler.

Erkekler çok düz bakar olaylara anlatsanda bildiklerini okudukları için işin zor.
Ancak iyi bir anında güzel bir dille kendinden emin, ezilmeden anlatırsan belki anlar.
Ama sen kendini ezersen herkes ezer. Güçlü ol canım.

Evin bütün tadilat masraflarını,yıkım,yeniden yapma işlerini eşim yaptı ve yaptırdı.Evi bu yüzden eşim vermedi geriye.Kp mecburiyetten verdi.Eşime;parasını herseyini biz verdik,bir nevi biz yaptırdık oraya harcanan parayı kenara koyardık,olan oldu ailemizi sokaga atcak halimiz yok dedim.
EŞim;Oranın masraflarını biz karsıladık,babamda topragı verdi dedi cıktı işin içinden.Benim için her iki tarafta aynı babam 5000 tl yükü attı bana baska tek kurus istemedi ama hesaba vurunca oooo onun ailesinin bize verdigi yük....Her sıkıstıklarındada bize para verin diye kapımızı calarlar.....

erkekler ailelerine toz kondırmazlar, bence bu işi fazla deşeleme. çünkü ortada öyle ya da böyle verilmiş bir ev var ve bunu her zaman kafana kakabilirler. bir de bırak ek iş bulup çalışmak istiyorsa çalışsın. ama bu yüzden sen sakın iş aramamazlık etme. 3 kuruş da olsa bi işin paran olsun. bence yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…