"Baban sana ne bıraktı ki konuşuyorsun" :(

Aslında benim derdim senin ailen şunu yaptı benimki bunu yaptı muhabbeti yapmak istemiyorum ben.En bastada dedim ailelerimizi biz secmiyoruz.Eşimin söyledigi söz beynimde dünden beri cınlıyor....Babamı arayıp tartısmayı bile düşündüm.Söyliyecegimi söyledim daha önce tartıstım ne degişti hiçbişey....Babamın yaptıgını ben cekiyorum.Ben bişeyleri kabul etsem bile !!!!!

genelde burada okudugum konular da hep aileler yuzunden kavgalar bosanmalar. size bisey diyimmi biz allaha sukur cok huzurluyuz sadece cocuk savasi veriyoruz.niyemi hyzurluyuz ikimizde birbirimizin ailesi hakkinda tek kotu kelime etmeyiz. niyemi huzurluyuz fazla icli disli olmayiz yaptigimiz aldigimiz hicbiseyi kimseye anlatmayiz. icinden cikamayacagimiz bir sorunu bile kendimiz hallederiz aileleri karistirmayiz.artik biz bir aileyiz cunku kendi sorunlarimuzi kendimiz cozmek zorundayiz. ama kimsenin sorunida bizi baglamaz.su evlenip de ailesinden kopamayan erkekler hala para vermeye calisan biturlu evin oglu olmaktan kurtulamayan kocalar. boyle bir adamla ya evlenmiceksin yada katlanicaksin baska care yok.
babaniz kredi cekip odenmemesi cok ayip kendi oz kizina birakin kimseye yapilmaz. olan olmus ama esinizin ailesi ev birakmis biz olunce hey allahim bukadar sacma bisey olamaz. esin bununlami sana hava atiyor. senin yapman gereken iki tarafdanda uzak durmak. esine de ailesini kotuleme biraz politik olmayi dene. ama para verme konusunu mutlaka konus kimin parasini kime veriyor of cok kuziyorum basima gelse heralde kv deyi oldurdum.
bizde evlendik bir dunya borcumuzu yavas yavas odedik kv kp bir igne bile almadilar herseyi benle esim aldik. ben calusiyodum nisanliyken.herseyimiz dort dortluk oldu balayi bile yaptik. benim ailem hep arkamdaydi hala arkamda. ama bem esime surekli bunu soylemiyorum benim esim ailesini sevmez hakli olarak soguk tur benum ailwmede soguktur ama saygilidir. biz 20 milyar kaybettik bebek yolunda altunlar gitti birikimimumiz gitti ama kucagimiz bos ve simdi yine birikim yaptik ve tedaviye basladik. besbucuk yillik evliyiz bu arada ama birgun bu paranin muhabbetini yapmadik.yapsak kavga gurultu ne gececek elimize. ailleler bilmiyor bunlari bilmiceklerde. demek istedigim para kazanulir bosverin gecmisi is bulun azda olsa bir para kazanin damlaya damlaya gol olur. sagliginiz yerinde olsun paranuzi ortak hesabta biriktirin. hemen ev almak zorunda deyilsiniz biraz zamana birakin
ev kacmiyor alirsiniz biraz esinle guzel anillar paylasin. gecmisi de kurcalmayin onunuze bakin 5000 tl odenir gider babandir sonucta. kimseden yardim beklemeyim etmeynde bu zamanda ancak kendine yetiyor insanlar. iki kisilik bir evlilik yasarsiniz cok mutllu olursunuz...

Evet 3 kurusta olsa kadında calışmalı....Evde otur otur nereye kadar.Allah gecinden versin allah uzun ömür versinde kp kv vefat edince görümcem bırakmaz evi.Şimdiden o evin yarısı benim diyor.Zaten ortada 80 m2 bir yer var.Şimdiden mal paylasımına girdi kadın.

durumuna üzüldüm canım eşinin seni bu şekilde üstüne gelmesi yani baban bizi zor duruma düşürdü gibi psikolojik baskı yapması çok kötü sonuçta bu borç siz birlikte ödeyeceksiniz ne fark eder onun yada senin ailen ile ilgili olması ha babanın durumu varda ödeyemiyorsa o başka o zaman eşin haklıdır derim ama yinede babanın yaptığı bi şey için sürekli seni suçlaması yanlış.

Allahım en kısa zamanda bebek nasip etsin....Allah agzınızın tadını bozmasın.Ben ailemden uzak duruyorum fazla aramıyorum,gitmiyorum.2-3 hafta 1 belki gidiyorum.Yarım saat var aramızda.Huzurumu ve moralimi bozmak istemiyorum.Evlat olarak iyi misiniz deyip hal hatır sorup geliyorum.Rahatsız olursam annem geliyor gidiyor.Babam 2 aydır 1 kere bile evime gelmedi.Son tartışmamdan sonra gelmedi.üzülüyorum cok üzülüyorum elimden birşey gelmiyor.Eşimin ailesi eşimi hergün arar bişey istemek ve sunu ödeyemedik demek için.Söyliycegini söyler kapatmadan nasılsın oglum der kapatır...

Babamın durumu şu an hiç yok cok zor geçiniyorlar.Elinde para varken ödemedi,şimdi ödemek istiyor ama cok gec hersey için.Eşim cok haklı kendi evladınk düşünmedi parası varken gitti arkadasına yardım etti.Empati yapıyorum bende cok kızardım.Kızmakta cok haklı.Ama ben ne yapayım?????Bu borc evliligimde hep basıma kakılcak biliyorum.Sinir oluyorum,göremiyor eşim bazı seyleri!!!!!

ev alman elbette kimsenin umrunda olmaz. kendi çocuğunda anca kendine kadar yetecek kadar varken alan ve geri vermeyen ailelerden çok bekleti içine giriyorsunuz. kaldı ki normal şartlarda da yardım etmek zorunda değiller.. ama sizden de istemeseler bari dicem..
yapacağınız şey kendi yağınızda kavrulmak.. kvaliden için de sınırlarını çizebilmelisin bir şekilde. her şey bir yere kadar.

canım okudum kadarıyla eşin borcu kapatıp rahatlamak istiyor zaten mecburen üzerinize kaldı içinde mecbur ödücek canımm baban eşinin adınamı 5000 tl kredi çekti anladım kadarıyla aslında ne eşinin laf yapması lazım bu konuyu nede ailenin böyle bişi istemsi lazım ama olmuyor illaki onlarda sıkıştıklarında en yakın bizleri görüorlar annemiz babamız onlar bizim ama bir arkadaş çok güzel yazmış ne karıştırdık hayatımıza nede karıştık bir telkinde bulunmak bile o hayata sende bir karışmış oluyosun ben seni anlayabiliyorum bu konu benim başımdan geçti aama daha farklı babam eşimden benim haberim yok tu aldı ama birazını verdi birazını 1ay geçti öle verdi ama ben duyunca çok üzüldüm iki tafın arsında kaldım şunu söylüyorum ben karışmam etmem birine borç verdinde ben yine gezerim eylenirim istedmi alır yerim ona göre düşün beni eksik etmeden ve kimseyide hayatımıza karıştırmamız lazım iki tarfada uzak oturmak lazım özlemede bayramda seyranda gideceksin illa maddi anlmda demiyorum her konuda

Son düzenleme:
erkekler zaten kendi ailesine hayatta toz kondurmazlarki
gerçekleri gören kabul eden erkek çok azdır cnm ya
ne kadarlık evlisiniz ki

Bazı erkekler borca girdiklerinde gergin olurlar canim .sen fazla üstüne gitmemeye calis.babanin da kp de yaptiklarini doğru bulmuyorum ama şu an onlari elestirmek çözüm saglamicak.onun için önce birbirinizi kirmadan çözüm arayin.siz artik bi ailesiniz.iyisiyle kotusuyle oturun konuşun. Eşin ailesine bişey söyletmiyo.buyuk ihtimalle de hatalarini biliyodur ama haklısın demek zoruna gidiyodur.esin bu hayattaki en büyük desteğin sen de onun için öylesin onun için kirmadan çözüm yolu aramalisiniz.birak calismak istiyosa calissin belki bu arada sende is bulursun o ek işi bırakır. Ama aileleri karistirmayin.bak eşinde demiş odicez diye.o da diretmemis babanin borcu illa baban ödesin diye. O zaman napardin dusunsene baban odemiyo esin odemiyo sen ortada ve cikmazda kalirsin.bu konuda esinin hakkini yeme eşinin kullandigi cumle hoş olmamış ama o da kendi ailesine kizdigi icinde mevzu kapansin diye de böyle bir cümle kullanmış olabilir. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama kendini daha fazla uzme olur mu kendine yapıyorsun borc illa ödenir ama sağlık yerine gelmez.bi de dusun tekrar hasta olduğunu. Hem hastalik masrafin olcak hemde borcunuz o zaman daha da zorlanirsin.stresten elinden geldiğince uzak durmalisin .sadece maddi değil bedenen de seni çok yipraticak unutma. Bi hatam varsa kusuruma bakma

Bazı erkekler borca girdiklerinde gergin olurlar canim .sen fazla üstüne gitmemeye calis.babanin da kp de yaptiklarini doğru bulmuyorum ama şu an onlari elestirmek çözüm saglamicak.onun için önce birbirinizi kirmadan çözüm arayin.siz artik bi ailesiniz.iyisiyle kotusuyle oturun konuşun. Eşin ailesine bişey söyletmiyo.buyuk ihtimalle de hatalarini biliyodur ama haklısın demek zoruna gidiyodur.esin bu hayattaki en büyük desteğin sen de onun için öylesin onun için kirmadan çözüm yolu aramalisiniz.birak calismak istiyosa calissin belki bu arada sende is bulursun o ek işi bırakır. Ama aileleri karistirmayin.bak eşinde demiş odicez diye.o da diretmemis babanin borcu illa baban ödesin diye. O zaman napardin dusunsene baban odemiyo esin odemiyo sen ortada ve cikmazda kalirsin.bu konuda esinin hakkini yeme eşinin kullandigi cumle hoş olmamış ama o da kendi ailesine kizdigi icinde mevzu kapansin diye de böyle bir cümle kullanmış olabilir. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama kendini daha fazla uzme olur mu kendine yapıyorsun borc illa ödenir ama sağlık yerine gelmez.bi de dusun tekrar hasta olduğunu. Hem hastalik masrafin olcak hemde borcunuz o zaman daha da zorlanirsin.stresten elinden geldiğince uzak durmalisin .sadece maddi değil bedenen de seni çok yipraticak unutma.onemli olan sensin borçlar değil. Sagligindan önemli hic bi şey yok.Bi hatam varsa kusuruma bakma

5000 az buz bir para değil. Babanın ödeme gücü varken neden ödemiyor? Açıkça istedin mi? durumunuzun sıkışık olduğunu ihtiyacınız olduğunu söyledin mi? yoksa eşimin ailesi de aldığı paraları vermedi babam da vermesin diye mi düşündün?

Eşin sanırım kendi ailesinin istediği paralara karşılık, ev verdikleri için borçlarını ödediklerini düşünüyor.

Kredi 13.000 tl idi babam ödedi ben ödedim 5000 tl borc kaldı geriye.Ben bunu ödeyecegim dedi,elinde parası varken acıkca istedim.x ile beni yüz yüze getirme dedim.Tamam kızım dedi....
Dedide ne fark etti koca bir hiç.Ödemedi varken şimdi yok keske ödeseydim diyor.Su an babama cektigim 5000 tl olmamış olsaydı ben EZİLMİYCEKTİM.!!!Eşim LAF SAHİBİ OLMAYACAKTI.

Yok canım ne kusuru...Hep saglıgımdan gitti,herseyin bası stres.Aynı yastıga bas koyuyorsun,böyle bir yerden vurması cok zoruma gitti.

Canım sonuçta altınlar senin mirin. Yani istemesen onları da vermek zorunda değildin. Ama sen verdin ve kimsenin yüzüne vurmadın. Eşin işsiz kaldığında eve sen baktın ve kimsenin yüzüne vurmadın. Çünkü doğru olan senin yaptığın. Eş demek hayat arkadaşı demek. Birlikte bir yola baş koymak demek. İnsan kendi eşi hakkında "laf sahibi olmayacaktı" diye düşündürtülüyorsa çok üzücü. Ve işte gene kadınların çalışması gerekliliğine güzel örneklerden bir konu. Çünkü hayat toz pembe değil. Karşımızdaki erkekler böyle saçmalayabiliyorlar. Umarım en kısa sürede sen de iş bulursun.

çok sağol cnm allah razı olsun.ama sen artık kendi ailenide fazla düşünme. baban hem suçlu hem güçlü biraz akışına bırak herks yapmak istediğini yapsın. inanki hasta olursun sinirlerine yazık eşinin ailesinide görmezden gel naparsa yapsınlarsen mesafeni koru yeter. bir iki söylenirler sonra alışırlar şu hayatta kendini üzmeye değecek birşey yok. kendindenkaybedersin ne hırs yap nede kinlen.hepsi böbrek mide kalp rahatsızlığı yapıyor.gücümün yetmediğini allaha havale ediyorumen iyisi bu huzurlu eşinle mutlu yarınların olsun canım...

Olan bana oluyor zaten arada kalmaktan dert sahibi oldum.Eşim ve ailemin arasında sıkısmaktan !!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…