Babanın evliliği onaylamaması?

aıle sorunsalını unutuyorsun arkadasım..acaba erkek arkadasının aılesı gelınlık vb bekleyecekmı..
erkek arkadasın bu gıbı seylere bakıs acısı nasıl..erkek arkadas kızın yaptıgı ıse mudahale edıyormus bıde bu kısmı var..kıskanclık olayı yanı
Bunlar fazla detay, zaten bütün hepsini hesap ederse olmaz. Sevgi fedakarlık diyeceğim ama bunu anlayabilecek olgunluk lazım. Konu sahibinin gerçekten istediğinden emin olamadım ben. O yüzden bunları da düşünerek olmaz der, böyle demesi daha iyi olur onun için hatta...

Bir ilişkim var niyetimiz en başından beri ciddiydi şuan evlilik düşünüyoruz
Babam hiç olumlu bakmıyor başlarda annemi/babaannemi araya soktum ama onlara bağırdı çağırdı asla olmaz dedi ayrılsın vs.
Bunun üzerinden 3 hafta geçti ben konuştum başbaşa konuşabilir miyiz dedim tamam dedi ve güzelce dinledi kızmadı bağırmadı adam akıllı konuştuk.
Sevgilim güvenlik görevlisi ve babam da işinin bi garantisi olmadığını ve benim bu iş sahibiyle yapamayacağımı söyledi.
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi sen çok iyi şartlara alıştın çok zorlanırsın dedi
Ve memleketi biraz doğu kısım ama ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var ama babam esnaf olduğu için ben doğulu kişileri iyi tanırım çocuk iyi bile olsa ailesi eski kuşak ayak uyduramazsın huzurun olmaz vs diyerek kendini açıkladı
Kısacası kesinlikle kabul etmiyorum bizi üzme dedi hatta neredeyse yalvardı ayrılmam için sarıldı öptü yapma bizi üzme vs diye baya dil döktü bende çok ağladım
Konuşmayı da çocuğa söyle olmaz de vedalaşın diyerek bitirdi ben cevap vermedim o kalktı gitti
22 yaşındayım bir yıldır beraberiz
Sevgilim babamın ikna olmak üzere olduğunu ara ara tekrar konuşarak ikna edebileceğimi düşünüyor.
Bitirme bize yazık etme çok yaklaştık diyor.
Ben de bitsin istemiyorum ama siz olsanız bu durumda ne yapardınız sizce babam gerçekten yumuşadı mı ikna edilebilir durumda mı?
Babamı da kırmak üzmek istemiyorum o yüzden elim kolum bağlandı
Baban çok haklı .Keşke bende dınleseydım annemı babamı .4 ay evlı kaldım .Boşandım .Anne baba hısseder .Ne kadar aklı basında bı adammış .Dinle babanı .22 yaş evlılık ıcın çok erken .Meslegını elıne aldınmı ?

Bunlar fazla detay, zaten bütün hepsini hesap ederse olmaz. Sevgi fedakarlık diyeceğim ama bunu anlayabilecek olgunluk lazım. Konu sahibinin gerçekten istediğinden emin olamadım ben. O yüzden bunları da düşünerek olmaz der, böyle demesi daha iyi olur onun için hatta...
ım ne dusunurse dusunsun..gercekten erken evlılıkde mutlu olanlar vardır ama azdır..çogunluk mutsuzdur..tanımadan etmeden..yada o an ıcındekı hıslerden yola cıkarak hareket ederler sonra pısman olurlar..cunku evlılık te sadece o ıkı kısı yoktur..fatura sorumluluklar ıkı tarafın aılesı kultur alt yapısı vb cocukda olunca sorumluluk kat kat artar

Aslında ayrılmıştık ben de kötü yönlerinin farkındayım ama bu akşam üstü beni aradı hatalarını falan kabul etti böyle biri olmamak için uğraşıcam sen ne dersen öyle olacak yeterki aileni ikna et dedi ben de o yüzden babamla konuştum
Bu laflara kanmayın lütfen
Madem düzeldi, 1 yıl daha gozlemleyin ne kadar değişmiş görün
Ne bu acele?
Bir de siz onun şartlarına mi uyacaksiniz? Evlilige dair ne konustunuz?
Evin geçimi nasıl olacak, siz calisacak misiniz, ne kadar zaman sonra cocuk planliyorsunuz, onun bakimi nasil olacak, ev isleri ve cocuk bakımı ortak mi yoksa onun nezdinde kadinin görevi mi, ailelerle gorusme sıklıgı ne olacak, siz ailesiyle sorun yasasaniz ailesine o benim karım lütfen saygili olun diye net bir tavır takinir mi yoksa onlar benim anam babam bacim kardeşim sen alttan alacaksin diye baski mi kurar?
Neden ailesinin aldığı ev?
Cikin kiraya, kendi yaginizda iki aileye de esit mesafede durarak yasayin.
Buna ne der mesela?

Ne diyorsun sen? Benim sukurler olsun meslegimde var yurt disinda kaliyorum ve eczaciyim. Suan hamileligimden dolayi calismaya ara verdim. Yorum yapmadan once bi okuyun once yazdiklarimi. Birde gelmis cocugumla ilgili yorum yapiyorsunuz bu sizin ne haddinize
Yurt dışında yaşayabilirsiniz ama Türkiye’de 20 yaşında meslek sahibi olup evlenen hiç yok. Türkiye’de evlenmek ile yurtdışında evlenmek arasında dağlar kadar fark var
Ben sadece üyeye evlenebilirsiniz yazmanıza üzüldüm
Mesleği yok 20 sinde maddi durumu kötü biriyle iş garantisi yokken evlenmesini istemezdim

Bu laflara kanmayın lütfen
Madem düzeldi, 1 yıl daha gozlemleyin ne kadar değişmiş görün
Ne bu acele?
Bir de siz onun şartlarına mi uyacaksiniz? Evlilige dair ne konustunuz?
Evin geçimi nasıl olacak, siz calisacak misiniz, ne kadar zaman sonra cocuk planliyorsunuz, onun bakimi nasil olacak, ev isleri ve cocuk bakımı ortak mi yoksa onun nezdinde kadinin görevi mi, ailelerle gorusme sıklıgı ne olacak, siz ailesiyle sorun yasasaniz ailesine o benim karım lütfen saygili olun diye net bir tavır takinir mi yoksa onlar benim anam babam bacim kardeşim sen alttan alacaksin diye baski mi kurar?
Neden ailesinin aldığı ev?
Cikin kiraya, kendi yaginizda iki aileye de esit mesafede durarak yasayin.
Buna ne der mesela?
konu sahıbı bır yıl emek verdım bu ılıskıye yazmıs sız bır yıl daha bekleyın yazmıssınız:)
2. yılda ıkı yıl emek verdım artık gerı donemem der sanırım

Yurt dışında yaşayabilirsiniz ama Türkiye’de 20 yaşında meslek sahibi olup evlenen hiç yok. Türkiye’de evlenmek ile yurtdışında evlenmek arasında dağlar kadar fark var
Ben sadece üyeye evlenebilirsiniz yazmanıza üzüldüm
Mesleği yok 20 sinde maddi durumu kötü biriyle iş garantisi yokken evlenmesini istemezdim
Dedigim gibi diyer konularini bilmiyorum zaten kendisi kendisinden ve karsisindan emin degilse evlenmesin.! Bukadar NET

Ilk sayfadaki alintiyi yeni gordum bu adam hakkaten hangi çağda yasiyor?
Sosyal.medyada elin yuzun sesin olmasin! Oldu paşam!
Izin istemek falan.
Tamam karsilikli ayni goruste olunur ama siz belli ki gayet modern bir ailede büyümüşsunuz o ise ataerkil kafada ki arkadasin magara adami dedigi kadar var!
Bu alinti mesajdan sonra babaniz hakli diyorum lütfen ailenizi dinleyin

23 yaşında iken babam da Bana benzer şeyler söylemişti. Karşındaki insan nekadar iyi olursa olsun, aileler farkli kültürlerden olursa uyum sorunu yaşar sen arada yıpranırsın demişti. O an ayrılmadım ama çokta uzun süre geçmeden babamın nekadar haklı olduğunu gördüm. Şu an iyi ki olmadı diyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun🙏
Bana kalırsa ben de yaşayarak görüp olmadığını anlayıp bitirmek isterim ama karşı taraf evlilik düşünen biri o yüzden yaşayalım görelim akışına bırakalım diyemiyorum onu oyalamak istemiyorum

konu sahıbı bır yıl emek verdım bu ılıskıye yazmıs sız bır yıl daha bekleyın yazmıssınız:)
2. yılda ıkı yıl emek verdım artık gerı donemem der sanırım
20 yaş ne ki önünde daha kaç 2 yillar var
Ben 7 8 yillik memurum yaşadığım sorunlar yüzünden istifayi bile düşündüm ki okumak yılların emeği, atanmak icin 1 sene hazirlandim 2.senede atandim üstüne 8 yil daha koyun en az 13 14 yillik emek.
Bazen ömrün kalan kısmında daha cok emek vermemek icin önceden verilen birkac seneyi gormemek gerekiyor, 2 yıl emek verdim diye belki de ömrünü çöpe atacak haberi yok

Bana kalırsa ben de yaşayarak görüp olmadığını anlayıp bitirmek isterim ama karşı taraf evlilik düşünen biri o yüzden yaşayalım görelim akışına bırakalım diyemiyorum onu oyalamak istemiyorum
O öyle istemez, senin gözün açılmadan işi halletme peşinde

20 yaş ne ki önünde daha kaç 2 yillar var
Ben 7 8 yillik memurum yaşadığım sorunlar yüzünden istifayi bile düşündüm ki okumak yılların emeği, atanmak icin 1 sene hazirlandim 2.senede atandim üstüne 8 yil daha koyun en az 13 14 yillik emek.
Bazen ömrün kalan kısmında daha cok emek vermemek icin önceden verilen birkac seneyi gormemek gerekiyor, 2 yıl emek verdim diye belki de ömrünü çöpe atacak haberi yok
ayenen arkadasım ınsanlar ıkı uc cocukla 10 sene sonra bosanmak zorunda kalıyor..

Ne diyorsun sen? Benim sukurler olsun meslegimde var yurt disinda kaliyorum ve eczaciyim. Suan hamileligimden dolayi calismaya ara verdim. Yorum yapmadan once bi okuyun once yazdiklarimi. Birde gelmis cocugumla ilgili yorum yapiyorsunuz bu sizin ne haddinize
Bu hanımefendinin çok üstüne gidildi bence 20 yaşında evlenmiş ve mutluymuş bize ne düşer bu durumda?
tabi herkes onun kadar şanslı olmayabilir ama kanunlar 20 yaşında birinin evlenmesine müsaade ediyorsa bu kadar büyük tepkiye de gerek yok.
Sonuçta o yaşlara geri dönemez veya aaa erken evlendim diyip boşansın mı?
Mutlu olmanıza çok sevindim inşallah ben de kendime güzel bir gelecek kurabilirim

aıle sorunsalını unutuyorsun arkadasım..acaba erkek arkadasının aılesı gelınlık vb bekleyecekmı..
erkek arkadasın bu gıbı seylere bakıs acısı nasıl..erkek arkadas kızın yaptıgı ıse mudahale edıyormus bıde bu kısmı var..kıskanclık olayı yanı
Ailesi konusunda içim rahat çünkü dediğim gibi ondan önce de ailesini tanıyodum rahat insanlar kendi aralarında bile sürekli gelip giden birbirine bağlı olan kişiler değiller herkes kendi halinde

Bu hanımefendinin çok üstüne gidildi bence 20 yaşında evlenmiş ve mutluymuş bize ne düşer bu durumda?
tabi herkes onun kadar şanslı olmayabilir ama kanunlar 20 yaşında birinin evlenmesine müsaade ediyorsa bu kadar büyük tepkiye de gerek yok.
Sonuçta o yaşlara geri dönemez veya aaa erken evlendim diyip boşansın mı?
Mutlu olmanıza çok sevindim inşallah ben de kendime güzel bir gelecek kurabilirim
Insallah sende mutlu olursun 🤲❤️ Ama aile rizasi cok onemli bunuda hic unutma ❤️

ayenen arkadasım ınsanlar ıkı uc cocukla 10 sene sonra bosanmak zorunda kalıyor..
Ben 35 yaşındayım bekarim, iyi kötü demeden evlensem belki ben de cocukla bosanma savasi verecektim ama gec olsun guc olmasin dedigim ve icime sinmeyen bir sey yapmadığım için bu haldeyim. Yalnizim belki ama.mutsuz bir evliliktense kaliteli yalnizlik iyidir. 20 yas cok genç ve önünde nice yillarin oldugu bir yas ve ne mutlu onu seven, kollayan, dinleyen ve sakince diyalog kurabildigi bir babasi var.

Back
X