babanız çocugunuza bagirirsa. .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

O zaman azıcık sabredin..
Dönünce toparlar uygun bir dille anlatırsınız çocuğunuza aslında dedesinin çok iyi bir insan olduğunu bazen böyle davranabildiklerini..
Allah uzun ömür versin babacığınıza..

babam bizi küçükken sevmezdi hiç ptüğünü sarıldığını hatırlamıyorum. hep soğuk mesafeliydi. çocuğu sevdiğinde sımaracağını düşünenlerdendi. şimdi benim çocuklarımı yılda 1-2 defa görüyor. genelde sevecen bir dede. ama oğlumu seerken ok inatlaşıp onu kışkırtıyor farkında olmadan. kızmasından hoşlanmıyorum. çünkü bize haksız yere çok kızardı ve annem hiç tepki vermezdi çocuklarıma kızdığında aklıma çocukluğumdaki çaresizliği geliyor ve çok öfkeleniyorum. vurmasına izin vermem veremem.

Oğlum 3 yaşında. Annem zaten hemen babama çıkışti el kadar çocuk ne anlasın urkutme dedi
Hep yapmıyormuş ama o yüzden ben pek takılmazdım o an kafası kaldırmadı hakim olamadı kendine heralde.
Sanmam birdaha tekrarlancağını.
Siz sessiz kalın.
Birdaha olursa uyarın..
İçlenmeyin babanız o sizin. Hakkı var yani:)

Vurma olmadı ama vursaydi da tepki veremezdim sanırım

Hakkı var tabiki sonuçta dedesi ama bir kaç kez tekrarlandi annem de üzüldü

Babamda kp de hiç böylr tepki vermediler. Eğer verselerdi. Çocuğa bağırmayıp bi rahatsızlıkları varsa bana söylemelerini söylerdim. Sesten rahatsızsa uzaklaştırırım ordan. Başka yerde ağlasın.
Dedesi de olsa azarlayarak terbiye etmeye çalışamaz çocuğumu.

Vurma olmadı ama vursaydi da tepki veremezdim sanırım

ben de hemen teki veremem ye bi şey olsa babam hatalarca küser bana kesin. iletişim sıfır. çocuğu uzak tutmayı terch ediyorum. Bakıyorum oğlum gerildi sinirlendi konuşmayı reddetmeye başladı alıp başka bi daya bahçeye vs götürüyorum.
şu da var dede anneanne hep yanımızda olsa belki farklı düşünürüm ama dediğim gibi yılda 1-2 görüp sabredemiyorsa ben de sabredemiyorum ki çocuklarım öyle laftan anlamayan yaramaz çocuklar değil.babamın tavrına örnk vereyim oğluma diyorki benim arabam konuşuyor(yol bilgisayarı vs var) senin babanın arabası konuşmuyor diyor.

O zaman uyarın tatlı dille... Laf arasında çocukla ilgileniyormuş gibi. O duyar,anlar zaten.

Aslında babamı uyardigimda babamın da bana kirilabilecegini düşünüyorum onu kirmamak adına ben kırık kalmayi tercih ediyorum bende bi acayip insanım

Aslında babamı uyardigimda babamın da bana kirilabilecegini düşünüyorum onu kirmamak adına ben kırık kalmayi tercih ediyorum bende bi acayip insanım
Çocuğum için eğer ısrarla devam ediyorsa ben kırmayı da kırılmayıda göze alırdım.

Hayır verin .
Hiç kimsenin el kadar çocuğa şiddet uygulamaya hakkı yok.
Sakın yaparsada izin vermeyin.bacağına,poposuna vurmasına.şiddet bu, her türlüsü masum değil.çocukta yara açar.

Vurmak kadar ileriye gider mi bilmem ama sanmıyorum yılda 1 2 defa görüyor. Ayrı sehirlerdeyiz

Evet bende çoğu kez uzaklastirdim oğlumu daha fazla sinir harbi yaşamamak için

valla yılda 1-2 bayramdan bayrama görüp de çocuga tahammül edemiyorsa tepkiyi hak ediyor da terbiyem müsade etmiyor.dedesidir yapar diyen arkadaşlara asla katılmıyorum. benim dedem çok baskıcı bi adamdı. dövmezdi ama öyle bi baskı vardı ki oturduğumuz yerden saatlerce ayağa kalkamazdık küçük kardeşim dışarı çıkılmasına iin verilmediği için altına kaçırmıştı o derece yanı. anneme babama çok kızıyorum neden ezdirmişler bizi o kadar.

Ay o derece mi üzüldüm valla. Yok ya hemen tepki veremesemde bi yerde kayış kopar

dedem öyle bi adamdı işte... başka bir örneğini görmedim hiç. babam ondan birazcık daha iyi erkek kardeşim de babamdan birazcık iyi. ama hepsi birbirinden izler taşıyor. o yüzden babadır yapar dedir kızar olayına karşıyım. ha çocuk gerçekte yanlış yapmıştır müdahele edilir ama davranışa müdahele edilir çocuğun karakterine değil.

çocuk sahibi değilim ama sanırım bende tepkisiz kalırdım.
eğer çok ağır yada gereksiz bi çıkış yaptıysa daha sonra sakinken uyarırdım ama çocuğun yanında onun otoritesini sarsmamak için bişey demezdim ama üzülürdüm tabi..

ayyy ben ne zaman yaşıcaaaam bunları acabaaag

Babamin kizima bagirdigini düşünmedim bile ama bagirsa kendimi tutamam aninda tepki veririm. En az kucağıma alip söylene soylene diger odaya giderim yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…