babanız çocugunuza bagirirsa. .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeri geliyor öz anne baba tahammül edemiyor çocuğa bağırması bir yaramazlık esnasında normal. Siz öylesiniz diye demiyorum ama bazı ebeveynler de çocuguna dur demeyi bilmiyor.

böyle durumlarda tepki verilmez..hatta aa dedn mi bağırdı yavrum gel sarılayım ağlama bile denmez..

Ben de ailemden uzaklayip birkac ayda bir gidiyorum ancak. O kadarcik gitmelerimde de ogluma tahammul edemeyip bagirsa cok bozulurum . kesinlikle tepkimi belli ederim.. Ben ne kadar daralsam da sesimi yukseltmemek icin ugrasiyorum. babam da olsa oglumun soz konusu oldugunda benim kurallarim gecer.

Hayır verin .
Hiç kimsenin el kadar çocuğa şiddet uygulamaya hakkı yok.
Sakın yaparsada izin vermeyin.bacağına,poposuna vurmasına.şiddet bu, her türlüsü masum değil.çocukta yara açar.
Herkes aksini savunmuş ama bende size kesinlikle katılıyorum. Şiddetin normali olamaz. Ben bi anne olarak 7/24 cocuklarima tek basıma bakmama,bazen çileden çıkacak kadar sinirlenmeme rağmen asla asla vurmam ,bagirmam başkasının bagirmasina hele hele vurmasına da izin vermem. O eli kiriveririm kim olursa olsun . O çocuk benim malım değil bana emanet Allah tarafından sabretmek, iyi yetiştirmek ve en önemlisi bir BİREY olduğunu kabullenmek ona gore davranmak benim görevim. Bilmiyorum ben istisna anneler kısmına mi giriyorum ama olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.

böyle durumlarda tepki verilmez..hatta aa dedn mi bağırdı yavrum gel sarılayım ağlama bile denmez..
Neden denilmez?? Yazık değil mi o çocuğa " sana herkes dilediği zaman kizabilir,bagirabilir alış bu duruma" msjini vermek doğru mudur? Dedesi olur halasi olur farketmez çocuklara anne baba olarak bizler bile bagirmamaliyiz ,kendilerini savunma,kişiliklerini koruma haklarını olduğunu anlatmalıyız diye dusunuyorum

İroni yaptı sanırım...

Benim babam bize bile bağırmadı ki çocuğuma bağırsın.
Yiğenim var 6 yaşında ağlasa oturur onunla ağlar.
Şu an çocuğum yok ama olsa babam ona bağırsa üzülürdüm suratım düşerdi ama bir tepki vermezdim.

İroni yaptı sanırım...
Sanırım. Yani çocuğu terbiye etmek bağırmak,vurmak demek değildir ki ben en iyi yetismenin,terbiyenin önce saygıyla ,sevgiyle olduğuna inanıyorum. İlerde her isini bağırarak ,vurarak cozecegine konuşarak cozsun,tatlılıkla cozsun. Bizim toplum insani zaten asabi ,sinirli kavgacı çocuklarımızı bari değiştirelim değilmi

Tepkı verırım verdımde . Babam cok hassas bı adam kalp hastası sınırlerı hıc bırseyı kaldırmıyor sonrada oturup aglıyorum
o yuzden mumkun oldugunca oglumu hıc emanet etmek ıstemıyorum cunku sonucunda hepımız uzuluyoruz

Haklısınız,katılıyorum.
Ama neticede yaşlı bir insan o anda kaldıramamış olabilir.sakinleşince konuşmak mantıklı.
Ben daha çok vurma konusunda hassasım. Bilinçaltına yükleniyor çünkü. Bir çocuğun poposuna bile vurulmasına karşıyım.
Kayınpeder poposuna küt küt indirerek seviyor.ne kadar saçma.direk uyardım..çocuk da bilinçaltında bunu kodlarmış acı duyarak da sevgi olur diye.

Bende tepki veremedim yani bagirdiginda ben bile şok oldum çünkü babam için oğlumun ayrı bir yeri vardır. Idrak edemedim bi anda zaten. Ha vurma gibi bi eylem olmadı olsaydı tepkim ne olurdu bilemiyorum

tanıdığım en sakin insan bile yeri geldiğinde çocuğuna bağırabiliyor..malesef hayat böyle yazdığımız veya okuduğumuz gibi değil..mesela anneniz size hiç bağırmadan mı büyütmüş..şuan bile yeri geliyor eşimizle tartışıyoruz bağırıyoruz...insanlığın doğasında var..
annem bize çok bağırırdı yaramazdık çünkü..kadın çileden çıkıyordu..ama çok şükür kişiliğimle ilgili veya kendimi korumamm savunmamla ilgili hiçbir problemim yok...

canım baban sinirli ise ve huyu bu ise çok değişmez.
bu durumda ben çocuğu sakinleştirir, farklı bir odada çocuğa dedesinin biraz sinirli olduğunu, çocuğun suçu olmadığını ama dedesi yaşlı olduğu için onu idare etmemiz gerektiğini, dedesinin onu çok sevdiğini anlatırdım.

benim babam sinirli değildir mesela, o yüzden bu tarz bir durumda ben babamla da konuşmayı düşünebilirim, yaptığının yanlış olduğu konusunda.
Ama sen babanı daha iyi tanırsın, eğer konuşmanın işe yarama ihtimali yoksa hiç deneme, babana da kızma, gerçekten belirli yaş sonrası için çocuk sesi çok rahatsız edici olabilir.

Şöyle söyleyim bizede çok bağırdı hatta çok şiddet gösterdi küçükken. Babama karşı tabularimi yikamadim ona net olamadım hatta bazen beni de azarlar yinede sesim çıkmaz. Kazık kadar oldum ama hala karşısında titrerim. Ama ona rağmen babamı çok başka seviyorum

En az benim kadar onem ve deger verdigini bilecegim icin sorun etmem..

benim de bekarken kalan iletisim bozuklugu vardi ama biraz evlenmeye yakin duzeldi simdi biraz konusuyorum sende uygun bir dille konusabilirsin

benim rahmetli babam da kızım ne yaparsa yapsın ses etmez, hatta ben kızınca bana bağırırdı, çocuğu benim yanımda terbiye etme diye. halbuki ben küçükken çok dayağını yemiştim. büyüdüm çocuğum oldu yine ben azarını işitirdim, torununa kıyamazdı, o da dedesine şımardıkça şımarırdı. keşke sağ olsaydı da yine bana kızsaydı.
bence sorun etmeyin.

Walla annem bana bağırdı da dövdü de maalesef . Belki de bu yüzden bu konuda bu kadar hassasim. Bağırarak dövülerek büyüdüğüm için bunun ezikliğini yasiyorum. Ve evlatlarimin da yaşamasını istemiyorum. Çok şükür ki benimki yazı da kalmıyor çok sinirlendiğim zamanlar olduğunda geliyorum başka odaya bağırıyorum ağlıyorum rahatliyorum. Yada çocukları alıp parka atiyorum kendimi o an onlara bagirsam dayanamam sanırım bilmiyorum ben boyle yasiyorum.

kendisini döven birini insan nasıl sever aklım almıyor benim.
çocuğuma da bağırmasına izin vermezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…