Babanız size bunu derse ne derdiniz?

çocukkreşehazır değil, oyun parkında bile sırtına vuruyorlar, çok sessiz, hiç vurmayı da bilmiyor, ezilip duruyo anası gibi :KK43:((
duzgun bir kres bul. oyun parkinda tek basina kreste ogretmen olacak. hem kreste hakkini korumayi ogrenir. ayrica baban maasini neden biliyor senin? yahu ayirin biraz evinizi koyunuzu uzaklasin. bebenizi de krese verin. esinizle de hayatinizi devam ettirin. acmayin telefinlari aramayin onu bukadar basit ne hali varsa gorsun.

duzgun bir kres bul. oyun parkinda tek basina kreste ogretmen olacak. hem kreste hakkini korumayi ogrenir. ayrica baban maasini neden biliyor senin? yahu ayirin biraz evinizi koyunuzu uzaklasin. bebenizi de krese verin. esinizle de hayatinizi devam ettirin. acmayin telefinlari aramayin onu bukadar basit ne hali varsa gorsun.
bulunduğum yerde 2 kreş var ve birini aradım hocayla görüştüm, benle açık konuştu, bu yaş grubunda(2yaş) itme vurma ısırma görülüyormuş ve bile bile de ezdirmekçocuğu doğru gelmiyor zaten6 ay sonra anjiyosu olma ihtimai var evde iyi bakımaihtiyacı var

babalıktan men ederdim direkt. kafayı işle parayla bozan bir adam oluyor o sadece. baba değil.

bulunduğum yerde 2 kreş var ve birini aradım hocayla görüştüm, benle açık konuştu, bu yaş grubunda(2yaş) itme vurma ısırma görülüyormuş ve bile bile de ezdirmekçocuğu doğru gelmiyor zaten6 ay sonra anjiyosu olma ihtimai var evde iyi bakımaihtiyacı var

Çocuğun sana ve eşine el kaldırma olayını gördü mü? Yada yapılan hakaretleri işitiyor mu

hayır resmen benden nefret ediyor, işim iyi olmdığı için benden utanıyormuş, elalem3500 alıyo ben 2300 vs
Bilemiyorum size siz haklısın diyebilirim babanın da kötü bir baba olduğunu söyler sizi şimdilik rahatlatacak birkaç söz diyebilirim bunun içinde bulunduğun duruma bir faydası olacağını sanmıyorum onun için baban senin iyiliğin için bunları yapıyor seni teşvik etmek için sadece yöntemleri biraz acımasızca

babam canımı daha çok acıttı neden bilmem diğeri elin adamıydı babam canımdı
babanız bence hiçbir zaman canınız olmamış.mutlaka ki insan güçlü bir ilişkisi olan baba ister ama olmauyorsa ısrar etmenin görüşmenin yaralanmaya devam etmenin anlamı yok.kendinize hayat kurmuşsunuz,anne olmuşsunuz hala 4 sene önceki konularda aklınız.ayrıca elin oğlu madem eşiniz,neden elin oğlundan dayak yiyesiniz ki...

ailem bulunduğum şehire taşındı, çocuğa annemle birlikte baktık, mecburen görüştük, işe başlayınca da annem bakacağı için yine görüşeceğiz, sorun bu
her gittiğimde babamlaf sokup duruyo,
babam kocamı da beni de sallamıyor, çocuğumun yanında eşime de bana da el kaldırdı,çocuğumu kreşe versem sorun olmucak da ona da kıyamıyorum
neden ilişki içinde olmakta ısrarlısınız anlamıyorum ki.çocuğunuzda kalp rahatsızlığı var ,düzgün bir bakıcı bulun,anneniz de kontrole gelsin gitsin.babayı görmeyin bile.böyle dengesiz hasta adamlarla babam da olsa evladımı görüştürmem ,net..
bir de anlamıyorum size ve eşinize el kaldıran adamla nasıl görüşebilrsiniz hala?

tek çocuk var
ben bir de ankaraya götüreceğimçocuğumu eğer onlar da olsun derse istanbulda yaptırıcam ama son raddeye kadar bu müdahaleyi istemiyorum çocuğuma
geç kalmayın da müdahale için..en doğrusunu siz bilirsiniz tabi.
2 yaşında kalp hastası bir çocuk kreşe gitmemeli bana göre. ama sorunlu bir dedeyi de görmemeli.

babanız bence hiçbir zaman canınız olmamış.mutlaka ki insan güçlü bir ilişkisi olan baba ister ama olmauyorsa ısrar etmenin görüşmenin yaralanmaya devam etmenin anlamı yok.kendinize hayat kurmuşsunuz,anne olmuşsunuz hala 4 sene önceki konularda aklınız.ayrıca elin oğlu madem eşiniz,neden elin oğlundan dayak yiyesiniz ki...

neden ilişki içinde olmakta ısrarlısınız anlamıyorum ki.çocuğunuzda kalp rahatsızlığı var ,düzgün bir bakıcı bulun,anneniz de kontrole gelsin gitsin.babayı görmeyin bile.böyle dengesiz hasta adamlarla babam da olsa evladımı görüştürmem ,net..
bir de anlamıyorum size ve eşinize el kaldıran adamla nasıl görüşebilrsiniz hala?

geç kalmayın da müdahale için..en doğrusunu siz bilirsiniz tabi.
2 yaşında kalp hastası bir çocuk kreşe gitmemeli bana göre. ama sorunlu bir dedeyi de görmemeli.
geç kalmıcamtabiki de ama görüştüğümproflardan biri de henüz erken derse yaptırmıcam, çünkü riski var.mantığımın yatması lazım

Üniversite biteli yıllar olmuş sonra doğuda memurlukkazanıyorsunuz, gitmesemmi acaba diyorsunuz?Zateno güne kadar fizikselpsikolojik şiddet uygulayan babanız(işiniz olmadığı için)
-bu eve artık sadece misafirolarak gelirsin
-bu işten de kovulursan ya da ayrılırsan eve gelme, kendini boğaz köprüsünden at daha iyi

anneme:
-Bunun bu evdeki tüm izlerini sileceğiz, hiçbireşyası kalmayacak deyip odanızı kendisi için dekore ederse

Doğuda başınıza bir kapkaç olayı gelse siz de mecburen ailenizi çağırırsanız, babanız siz o haldeyken:
-yeter artık peşinden koşmaktan bıktım, evlen artık derse(canınızın acıması umrunda değilse) ve tümparanız çalındığı için annenizden 100 lira para isteseniz babanız araya girse'ne parası istiyormuş, parası yokmuymuş' dese

bayram için eve geldiğinizde evde tartışma çıkarır ve iş yine tartaklamaya kadar giderse

ne yapardınız?

edit:Babamtututrmuş iş iş diye,iyi bir işim yokmuş zaten çalışamıyorum sosyal fobim var ama 4 yıl oldu bu olay olaluı evlendimçocuğumoldu hala unutamıyorum
Babaniz degil sanki can dusmaniniz ..bosverin hic dusunmeyin sizinde sonucta dusunmeniz gereken esiniz ve cocugunuz var herkes yaptiginin cezasini bir gun mutlaka cekecektir..

Üniversite biteli yıllar olmuş sonra doğuda memurlukkazanıyorsunuz, gitmesemmi acaba diyorsunuz?Zateno güne kadar fizikselpsikolojik şiddet uygulayan babanız(işiniz olmadığı için)
-bu işten de kovulursan ya da ayrılırsan eve gelme, kendini boğaz köprüsünden at daha iyi

anneme:
-Bunun bu evdeki tüm izlerini sileceğiz, hiçbireşyası kalmayacak deyip odanızı kendisi için dekore ederse

Doğuda başınıza bir kapkaç olayı gelse siz de mecburen ailenizi çağırırsanız, babanız siz o haldeyken:
-yeter artık peşinden koşmaktan bıktım, evlen artık derse(canınızın acıması umrunda değilse) ve tümparanız çalındığı için annenizden 100 lira para isteseniz babanız araya girse'ne parası istiyormuş, parası yokmuymuş' dese

bayram için eve geldiğinizde evde tartışma çıkarır ve iş yine tartaklamaya kadar giderse

ne yapardınız?

edit:Babamtututrmuş iş iş diye,iyi bir işim yokmuş zaten çalışamıyorum sosyal fobim var ama 4 yıl oldu bu olay olaluı evlendimçocuğumoldu hala unutamıyorum

Neden gecmisin peşine bu kadar dusuyorsun, kendini uzmekten baska ise yaramaz.

Gorusme ailenle. Herkes kendi hayatina baksin. Baban diye surekli gorusmek zorunda degilsin.

Bunlari unutmayarak cocuguna haksızlık ediyorsun. Ona guleryuzle bakacagin neseli gunleri elinden alıyorsun. . Ne fobilerin ne kaygi bozukluklarin seni birakmaz boyle yaparsan..

Yeni bir sayfa acmissin, evlenmissin cocugun olmus... hayatini en guzel hale getirmek senin elnde...

memursan kmseye muhtaç deilsin ..
ewli çockluysan eskileri hatrlayp canını skmaya değmez..
baban sonuçta bi şekilde alttan al . duymazdan gel. araya set çek çok gidip gelme..

Bu konuyu daha öncede aynı yazdınız bdv de. Aradan yıllar geçmiş bırakın boşverin neyaparsa yapsın

Kendi evladınıza eşinize ve en önemlisi kendinize bakın. Ama bir psikoloğa da gitseniz iyi olur bence , yoksa daha yıllarca devam edeceksiniz bu yükü taşımaya

Olan oldu artik arkadasim sen evladina esine yogunlan aileden
Memursun diye okudum ama bıraktın sanırım.
Doğu da kapkaç falan deyince.

O zaman dediğim gibi.
Yorulmuşlar.
tabi ki bu tavırlarında haklı bulduğumu göstermiyor
ne olursa olsun evlatlarısın.
Fakat çabasız ve güçsüzlüğün karşısında
öfke duyduklarını ve bunu kontrol edemediklerini
düşünüyorum.
Evet onlara kızmakta haklısın
ama terazinin diger tarafında da sen olduğunu unutma.

Cok farkli bir bakis acisi geldi bana yorumunuz(cabasiz ve gucsuzlugunuz onlarda ofkeye sebep oluyor) benzer birseyi animsattida bana tanidik geldi soylemek istedim tesekkurler.kendi.adima

Cok farkli bir bakis acisi geldi bana yorumunuz(cabasiz ve gucsuzlugunuz onlarda ofkeye sebep oluyor) benzer birseyi animsattida bana tanidik geldi soylemek istedim tesekkurler.kendi.adima

Rica ederim.
Sonuçta anne baba olmak kusursuzluk demek değil.
Nasıl bizler anne babalarımıza zaman zaman
öfke duyup kızabiliyorsak
hatta öyle anne baba olmaz olsun diyebilecek kadar
ileri gittiğimiz zamanlar da oluyor
onlar içinde bu tür duyguları, öfke kontrolsüzlüğünü
anlayabiliyorum.

Binbir emekle yetiştirdiğin evladının
tutunamamasını, belki aciz duruşunu
kabullenemeyebilirler.
İşte hak vermediğim kısım sadece tavır.
Tavır olarak yanlış buluyorum.

anneme:

ne yapardınız?

anneme:

ne yapardınız?

Unutamazsın.Aradan yıllar da geçse,evlensen çoluğa çocuğa da karışsan unutamazsın.Ruhunda derin yaralar açtı.Ara ara kanar yaraların, canın acır.Geçmişin merhemi yok çünkü.Kabullen.Kaderdi o.Babanı seçme şansın yoktu.
Ama eşin öyle değil.Keşke babanla aranızda kötü bir ilişki olduğunu hiç bilmeseydi eşin.Sahipsiz sanıp ezmeye çalışmazdı.Sırtını dayayabileceğin güçlü bir baban olduğunu sansaydı elini kaldıramazdı.Babanı boşver ama eşinin sana bunu yapmasına izin verme konu sahibi.Bugün sana vuran yarın çocuğuna da vurur.Dayanabilecek misin?
Sana kötü davrandığında susar oturur sineye çekersen devamı gelir.Tepki ver.Gerekiyorsa çek miktiri gitsin.
Bir söz vardı. "Baba sevgisi görmeyen birine başkasının yokluğu koymaz."

Konuları kopuk kopuk anlatmışsın.
Anladığım kadarıyla yorum yapıyorum.
Tavrın kesin ve net olursa ailen de dahil hiçkimse sana SAYGISIZLIK yapamaz.
Bağlarını koparman gerekiyorsa kopar.
Bana, eşime, çocuğuma kalkacak eli kırarım.
Kim olursa olsun.

Back
X