Soy baginin bozulmasi ve evrakta sahtecilige giriyor ama. Simdi yas olarak bilemiyorum konu sahibini ama ucrada dagda koyde dogan ve bu sekilde kaydettirilen cok insan var. Bu durum evlatlik verilmek degil,benim dogurdugumu tutup gayriresmi yoldan sana vermem suc. Evlatlik verilmenin de proseduru var onu uygulasan elbette suc degil.niye bir sürü çocuk var öyle.
hatta çocuğu olmayan abilerine verenler var evlatlık olarak.
yasal olarak yolu yöntemi bu değildir belki de o zaman kaydeden suçu.
Soy baginin bozulmasi ve evrakta sahtecilige giriyor ama. Simdi yas olarak bilemiyorum konu sahibini ama ucrada dagda koyde dogan ve bu sekilde kaydettirilen cok insan var. Bu durum evlatlik verilmek degil,benim dogurdugumu tutup gayriresmi yoldan sana vermem suc. Evlatlik verilmenin de proseduru var onu uygulasan elbette suc degil.
niye bir sürü çocuk var öyle.
hatta çocuğu olmayan abilerine verenler var evlatlık olarak.
yasal olarak yolu yöntemi bu değildir belki de o zaman kaydeden suçu.
Üzerine kayıtlısınız evet ama gerçekte sizin anneniz değil. Sizi evlatlık almak için başvuru yaptı mı?
evlatlık olarak verilen kişinin kimi kimsesi yoktur. evltlık verilmesinin sebebi de budur. burada konu sahibi kimsesiz değil. kaldı ki evlatlık verilmemiş, resmiyette bababannesi annesi olarak görünüyor. resmi kayıtlarda babannesi annesi ise nasıl evlatlık verilmiş olabilir ki? anne baba sağken, sanki yetimmiş gibi yetim maaşı alması da işin hak yeme kısmı zaten.
Çocuk esirgeme durumu tamamen Farklı. Koruyucu aile kavramı ile evlatlık edinme süreçleri birbirinden tamamen farklı durumlar. İlk bir sene üzerinize geçiremiyorsunuz ama sonrasında aile kütüğünüze geçiyor. Mirastan da faydanıyor.
Buradaki ince çizgi şu: Konu sahibi evlatlık verilmemiş. Yani buna ait bir belgesi yok. O yüzden şikayet anında dna testi isteyebilirler.
Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama siz babaannenize evlatlık verilmişsiniz. Bu durumda da Annenizin parasını alıyorsunuz.
Babaannenizin sizi nasıl aldığı ne sebeple aldığıda sizi ilgilendirmez. Siz benzemişsiniz .
Baba hanenizde kim yazıyor?
Neyse arkadaşlar konu sahibi ortada bile yok. Haksa zaten illaki bir yerden çıkar. Kul hakkı öyle birşeydir. Ben olayın hukuki kısmı ile ilgili bildiklerimi söyledim. Çocuğu olmadığı için Halasına/ dayısına evlatlık olarak verilen hiç mi tanıdığınız Yok çevrenizde, ben onlardan yola çıkarak yorum yaptım. Gerisi benim bilgim ve ilgim dışında. Allah kimseyi böyle durumlarla imtihan etmesin.
Soy baginin bozulmasi ve evrakta sahtecilige giriyor ama. Simdi yas olarak bilemiyorum konu sahibini ama ucrada dagda koyde dogan ve bu sekilde kaydettirilen cok insan var. Bu durum evlatlik verilmek degil,benim dogurdugumu tutup gayriresmi yoldan sana vermem suc. Evlatlik verilmenin de proseduru var onu uygulasan elbette suc degil.
Bir Başkasının Çocuğunun Evlat Edinme Mahkeme Karar Olmaksızın Doğrudan Nüfusa Öz Çocuk Olarak Kayıt Ettirilmesi:
Hâkim kararı olmaksızın doğrudan nüfusa kayıt ettirilerek çocuğun soy bağının değiştirilmesi Türk Ceza Kanunun 231.Maddesi” (1) Bir çocuğun soybağını değiştiren veya gizleyen kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Özen yükümlülüğüne aykırı davranarak, sağlık kurumundaki bir çocuğun başka bir çocukla karışmasına neden olan kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” İle düzenlenerek hükme bağlanmıştır.
Kurumumuz tarafından bu kapsamda bir işlem yapıldığının tespit edilmesi halinde öncelikle ailenin nesep düzeltme işlemlerini başlatması istenmektedir.
Ailenin gerekli hukuksal süreci başlatmaması halinde ise Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmaktadır.
ALINTIDIR. Çocukhizmetleri.gov.tr sitesinden
Mahkeme kararı ile dna testi yapılır
Bizim bi tanıdık ölen babasından maaş alabilmek için kocasıyla resmi nikahsiz yaşıyordu kocaman iki cocugu vardı
sonra birileri şikayet etmiş kadının hem maaşı kesildi çok başı ağrıdı bu konudan
Sanirim okadar sene aldığı maaşıda geri istemişler öyle duyduk hep
İnşallah sna öyle bişey olmaz
Bide böyle şeyleri ihbar edenler hep çok yakin akraba cikiyormuş çekemediklerinden
Kendi öz babam yazıyorAvukat arkadaşlar daha iyi bilir ama siz babaannenize evlatlık verilmişsiniz. Bu durumda da Annenizin parasını alıyorsunuz.
Babaannenizin sizi nasıl aldığı ne sebeple aldığıda sizi ilgilendirmez. Siz benzemişsiniz .
Baba hanenizde kim yazıyor?
Evet gerekiyor ama iste eskiden kimseden dogum kaydi istenmiyordu. Simdi hastane kayitlari biz gondermesek de nufus mudurluklerine online sistemden gonderiliyor. Eskiden oyle bir sey oldugunu sanmiyorumyok onu anladım yasal olarak suçta.
nüfus memurunun sorması gerekmiyor mu kaydederken hani bunun evrakı mahkeme kararı vs diye. o zaman herkes gidip istediğini kaydettirsin. önüne geçmek için kaydedenin yasal yolu gözetmesi gerekmez mi?
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Beni önce annemin üstüne kayıt etmişler. Daha sonra mahkemeye başvurarak annem hasta bakamaz bi durumdaymış,bu yüzden babannem demiş ki ; ben ölürsem ortada kalmaz maaşım kalır,annesi de hasta bakamıyor ben bakar büyütürüm gibi konuşmalar geçmiş . Babannem beni kendi kızı gibi görüyordu zaten yakındı evler. hakimde bu sekilde karar vermiş
Ama önce annemin üstüne kaydolmuşum. FAyrica konu sahibi siz bosaninca kaynananiz hemen kosa kosa sizi sikayete mi gidecegini ima etti? Hemen ortaya cikabilecek bir durum degil bu, ailenizce nesep duzeltme yapilmali vs pek cok islem var. Ama hakkiniz olmayan bir durum var, siz evlatlik verilmemissiniz,sizi alip olmamasi gereken bir sekilde baskasinin kutugune kaydettirmisler
Hakimin bu sekilde bir karari varsa maas almaya devam edersiniz sorun olmazArkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Beni önce annemin üstüne kayıt etmişler. Daha sonra mahkemeye başvurarak annem hasta bakamaz bi durumdaymış,bu yüzden babannem demiş ki ; ben ölürsem ortada kalmaz maaşım kalır,annesi de hasta bakamıyor ben bakar büyütürüm gibi konuşmalar geçmiş . Babannem beni kendi kızı gibi görüyordu zaten yakındı evler. hakimde bu sekilde karar vermiş
Resmî olarak evlat edinmiş yani sizi?Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Beni önce annemin üstüne kayıt etmişler. Daha sonra mahkemeye başvurarak annem hasta bakamaz bi durumdaymış,bu yüzden babannem demiş ki ; ben ölürsem ortada kalmaz maaşım kalır,annesi de hasta bakamıyor ben bakar büyütürüm gibi konuşmalar geçmiş . Babannem beni kendi kızı gibi görüyordu zaten yakındı evler. hakimde bu sekilde karar vermiş
Haklısınız benim hatam. Evet mahkeme yoluyla verilmişim babannemin üstüne . Doğar doğmaz ona kayıt edilmemiş yanisiz mahkeme yolu ile evlatlık mı verildiniz? eğer öyle ise konunun başında yazsanız daha iyi değil mi? ortasından alatıyosunuz herkes farklı bişey düşünüyor.
Evet öyle hatta mahkeme cıkısı beni annemden almış bi süre ben bunu çok seviyorum kimseye vermem diye :) ya yanlış amlatmışım bebekten dolayı cevap veremedim kusura bakmayın ama olay böyle. Bu birşey değştirir mi kiResmî olarak evlat edinmiş yani sizi?
Evlatlık olarak bir çocuk almak öyle ben anlaştım aile ile bitti gitti diyerek olmuyor. Resmi işlemleri var. O çok farklı bir konu.Arkadaşlar sizin mantığınız ile bakarsak duruma evlatlık olan hiç kimse ailesinden maaş desteği alamaz. Kelebek resmîyette bahanesine evlatlık verilmiş. Yani kayıtlarda annesi olarak görünüyor. Maaş almasında yasal bir sıkıntı ya da hak yeme durumu olmayacak. Hem annesinden, hem babasından, hem kocasından emekli maaşı alan binlerce insan var bu ülkede...bu arkadaşımız belli ki boşandıktan sonra iş hayatına atılana kadar alacağı bir maaştan bahsediyor. Bunun neresi hak yemek.
Siz iyisi mi bir avukata danışın. Buradan kesin bir yanıt alabilmeniz mümkün değil.
Haklısınız benim hatam. Evet mahkeme yoluyla verilmişim babannemin üstüne . Doğar doğmaz ona kayıt edilmemiş yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?