Babanneden yetim maaşı almak ve boşanma bi bakarmısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet gerekiyor ama iste eskiden kimseden dogum kaydi istenmiyordu. Simdi hastane kayitlari biz gondermesek de nufus mudurluklerine online sistemden gonderiliyor. Eskiden oyle bir sey oldugunu sanmiyorum
Evet eskiden sözlü beyan kabul ediliyormuş. Zaten karışıklıklarda o sebeple oluyor.

Ama önce annemin üstüne kaydolmuşum. F
Daha sonra tam yaş vs bilmiyorum ama çok küçükken,mahkeme yoluyla babanneme verilmişim. Bi yorumumda yazdım nedenini vs
O zaman gayriresmi bir durumunuz yok maas almaya devam edersiniz. Kaynananiz sizi sikayet mi edecek neden korkuyorsunuz orayi anlamadim. Artik mevzuat degisti evlatlik verildiginiz ailelerin soy kutugune gecemiyorsunuz ama eskiden gecebiliyordunuz. Anne adiniz degismiyordu eski uygulamada. Zira sacmasapan seyler oldugu icin degistirildi

Evet gerekiyor ama iste eskiden kimseden dogum kaydi istenmiyordu. Simdi hastane kayitlari biz gondermesek de nufus mudurluklerine online sistemden gonderiliyor. Eskiden oyle bir sey oldugunu sanmiyorum

neyse boşuna kafa yorduk:)
mahkeme yolu ile verilmiş zaten.

konu sahibesi kaynanan bir cacık yapamaz. mahkeme yolu ile yani yasal olarak evlatlık verilmişsin elbette maaşını alabilirsin.

İş mahkemede olduysa tamam o zaman herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum ama yasakar sürekli değişiyor. Bir avukatla görüşmeyi deneyin bence daha sağlıklı bilgi verirler size..

Babannenizin ustunde gozukuyorsaniz kesinlikle alirsiniz. Hic bir sey yapamazlar. Kimlikte anne kisminda babaannezin ismi yaziyor degilmi.

Ben orda anne baba eşten maaş alan insanların yaptığını onaylıyor gibi konuşmuşum. Aksine onaylamadığımı belirtmek isterim. Tabi ki aldım verdim durumu yok evlatlık sürecinde bunu bende biliyorum. Ama bi20/30 yıl öncesi çocuğu olmuyor die sözlü beyan ile aile fertlerine evlatlık verilen çocuklardan bahsetmiştim ben maaş alabilir diye. Eşinden boşanmış zorda kalmış bir kadın babaneden gelecek maaşı alacaksa bu hak yemek midir onu ben bilemem...

Evet öyle ama bu kişi kendi anne ve babası ile yaşamış. Eğer babannesiyle olsaydi o zaman ben de hakkı olduğunu ve mahkemede sorun olmaması gerektiğini düşünürdüm. Zaten mesajın devamı size değil konu sahibine idi. Yanlış anlaşmadıysam kusura bakmayın.
Eğer hak yemek olmasaydı devlet boşanan tüm çocuklu bayanlara maaş bağlardı, eğer aynı komumda olanlar aynir haklara sahip değilse bence hak yemektir yoksa keşke devlet böyle güzel bir uygulama yapsa da o insanlar madur olmasa ama bu durum hak yemektir.

neyse boşuna kafa yorduk:)
mahkeme yolu ile verilmiş zaten.

konu sahibesi kaynanan bir cacık yapamaz. mahkeme yolu ile yani yasal olarak evlatlık verilmişsin elbette maaşını alabilirsin.

Resmî makamlara başvurup maaşınızı alırsınız. Kv de de carladığı ile kalır. Zaten öyle bir aileden ne kadar çabuk kurtulursanız sizin için o kadar iyi

BU tarz mahkeme kagitlarinin omur boyu saklanmasi lazim. Eger elimizde yoksa sorun oluyor bilginiz olsun.

Annemle konuştum kızlar. 4 aylıkken babannem mahkemeye başvurmuş. Annemin göğsünde kitle varmış ciddi derecede. Bakamayacak gibiymiş . maddi durumlarıda yokmuş bir kiside şahitlik yapmış ve annemde kabul edince vermiş hakim beni bi sürede babannem bakmış belgeler duruyor dedi annem. İnşallah bi sıkıntı çıkmaz. Kayınvalidem cazgırın teki biz bugün boşansak ilk işi mahkemede bunu söyler şuan eşimle aynı evdeyim ama boşanmayı düşünüyorum bakalım en çok korktuğum bu ve kızımın velayeti. Allah yardımcm olsun

Babannenizin ustunde gozukuyorsaniz kesinlikle alirsiniz. Hic bir sey yapamazlar. Kimlikte anne kisminda babaannezin ismi yaziyor degilmi.
Evet aynen öyle 4 aylıkken annem hasta olduğu ve maddi sıkıntıları olduğu için mahkeme yoluyla verilmişim

Her şeyi usulüne uygun yapılıyor sanıyorsunuz. 2 tane öğrencim var dayıya ve amcaya evlatlık verilen. Doğum belgesi üzerine kimlik çıkarma işlemi daha çok yeni. 2000 lerde bile ''al senin olsun'' denilerek verilen çok çocuk var. Yargılayacağım derken bilgi vermeyi unutuyoruz. Bırakın hakim yargılasın.
Konu sahibi zaten nüfusundaki bilgiler babaannenin üzerine olduğunu kanıtlıyormuş. Daha ne? Onun üzerinden geçmişte yetim aylığı alman neden suç olsun? Hayriye nin, zülfiye' nin nüfusuna kayıtlı değilsin sonuç itibariyle. Ama boşandıktan sonra alabilir misin onu bilemem işte. Güncel yasaları bilen hukukçular hakimdir ona.

yasal olarak annenizin maaşını alacağınız için hiçbir sıkıntı çıkmaz. usulsuz olarak evlatlık verilmiş olsanız bile bu sizi ilgilendirmez, maaşınız kesilmesi ya da o zamana kadar ödenenlerin geri alınması gibi bir durum olamaz.
içiniz rahat olsun. bu tarz bilgileri kimseyle paylaşmamak en iyisi. babannenizin anneniz olarak gösterildiğini söyleyebilirsiniz tabi ki ama eşinize bile maaştan bahsetmenize gerek yoktu.

hakkınızda hayırlısı olsun. ne hukuka ne de hakka aykırı bir durum yok.

Tamam canım işte siz artık babaannenizin çocuğusunuz. Mahkeme buna karar vermiş. Maaş sizin bu durumda. Sonuçta babaannenizin bir borcu olsa yasal olarak ödemesini siz yapacaktınız.

Yeni yasa mı çıkmış acaba? Koruyucu aile sisteminin amacı sizin anlattığınız şey değil. Ayrıca evlatlık da alabiliyorsun. Daha yeni kayınvalidemin bir tanıdığı evlat edindi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…