Evet yeni yasa artık kütüğü geciremicekler sadece koruyucu aile gibi bakabilceklermis soy karışıklığı olduğu içinYeni yasa mı çıkmış acaba? Koruyucu aile sisteminin amacı sizin anlattığınız şey değil. Ayrıca evlatlık da alabiliyorsun. Daha yeni kayınvalidemin bir tanıdığı evlat edindi.
Hak yemekle itham ediyorsunuz ama ben sahtekarlıık yapmamışım birşeyden haberim yok 4 aylıkken vermişler sonuçta.Evet öyle ama bu kişi kendi anne ve babası ile yaşamış. Eğer babannesiyle olsaydi o zaman ben de hakkı olduğunu ve mahkemede sorun olmaması gerektiğini düşünürdüm. Zaten mesajın devamı size değil konu sahibine idi. Yanlış anlaşmadıysam kusura bakmayın.
Eğer hak yemek olmasaydı devlet boşanan tüm çocuklu bayanlara maaş bağlardı, eğer aynı komumda olanlar aynir haklara sahip değilse bence hak yemektir yoksa keşke devlet böyle güzel bir uygulama yapsa da o insanlar madur olmasa ama bu durum hak yemektir.
Evet yeni yasa artık kütüğü geciremicekler sadece koruyucu aile gibi bakabilceklermis soy karışıklığı olduğu için
Her sey usulune gore yapiliyor demedik ki. Al senin olsun demek nesep karisikligina sebep oluyor ve cezasi var kanitlanma durumunda. Konu sahibi ilk mesajinda yapilan evlatlik verme isleminin mahkeme karariyla yapildigini soylemedi biz de bu yuzden bildiklerimizi paylastik. Yargilama degil bu. Sadece bildigimiz sekliyle anlatmak. Ki zaten mahkeme karari varsa sorun kalmiyor bunu da konu sahibi konusu ilerleyince paylasti ilk mesajinda degilHer şeyi usulüne uygun yapılıyor sanıyorsunuz. 2 tane öğrencim var dayıya ve amcaya evlatlık verilen. Doğum belgesi üzerine kimlik çıkarma işlemi daha çok yeni. 2000 lerde bile ''al senin olsun'' denilerek verilen çok çocuk var. Yargılayacağım derken bilgi vermeyi unutuyoruz. Bırakın hakim yargılasın.
Konu sahibi zaten nüfusundaki bilgiler babaannenin üzerine olduğunu kanıtlıyormuş. Daha ne? Onun üzerinden geçmişte yetim aylığı alman neden suç olsun? Hayriye nin, zülfiye' nin nüfusuna kayıtlı değilsin sonuç itibariyle. Ama boşandıktan sonra alabilir misin onu bilemem işte. Güncel yasaları bilen hukukçular hakimdir ona.
Peki bunu nasıl kanıtlarım acaba
Cok buyuk cezasi var ispatlanirsa. Eger size gicigi olan biri varsa gider sikayet eder ve hakkinizda kamu davasi acilir diye biliyorum. Geriye donuk aldiginiz maaslar faizleriyle birlikte size odetilir. Anneniz hayatta ise bu durumu duzeltmelilerdi cok buyuk hata yapilmis hakkiniz olmayan bir parayi alarak yazmak istemezdim ama yetimlerin oksuzlerin hakkina el uzatmis olmussunuz
Edit;pisman da degilsiniz ustelik
Kizi babaanne ve dedeye degil babaanne ve babaya vermisler. Anne olarak babaannesi kayitli,baba olarak da kendi babasi kayitliymis. Konu sahibi sonradan mahkeme karariyla nufusunun verildigini acikladi sorun kalmiyor zaten. Bahsettiginiz sey cok farkli al bu senin olsun seklinde cocuk vermek suctur ve TCKda cezasi vardir, ilgili maddeyi acip okuyabilirsiniz. Konu sahibi zaten duzeltme yapti.Hakkı olmayan değil öncelikle. Kızı dogduklarinda babaanne ve dedeye vermisler. Onların nüfusuna kaydettirmisler. Yasal olarak babaanne ve dedenin kızı zaten. Malesef ülkemizde çok çocuk akrabaya veriliyor çoğunun haberi bile olmuyor konu sahibinin varmış. Babasının maaşını almak için kocasından boşanan kadınlarla karıştırmayın ikisi çok farklı.
Haaaaa herşey gayet düzgün yapılmış. Kaynanan istediği kadar anırsın sen o ailenin kızısın ve tabii ki kanunun tanıdığı bütün maddi evlatlık haklarından faydalanacaksın. Hiç korkmaEvet aynen öyle 4 aylıkken annem hasta olduğu ve maddi sıkıntıları olduğu için mahkeme yoluyla verilmişim
Hic kafaya takmayin cekinmeyinEvet aynen öyle 4 aylıkken annem hasta olduğu ve maddi sıkıntıları olduğu için mahkeme yoluyla verilmişim
Konuyu başka yerlere çekiyorsunuz ya. İyide Anne babamın maddi durumu yokmuş bunuda bildirmişler kadın açık açık ben ölünce maaşım kalsın okusun sıkıntı çekmesin demiş. Annesi bakamıyor hasta demiş hakime. Hakim kabul etmeseydi ozaman. Devlet kendi kabul etmiş nasıl dolandırıyoruz anlamadım yani ...anneniz hasta diye niye babaanne üstüne yapmışlar nüfusunuzu anlamadım çok gereksiz yani. ayrıca ailede kimse bu duruma itiraz etmedi mi halanız falan yok mu mesela. eğer biyolojik annenizin o olmadığı ispatlanırsa kesilebilir ama bunun boşanmayla bir alakası yok yani boşanmalar aile mahkemesinde görülür bu işler boşayan hakimi bağlamaz ama kaynanan gidip başka yere başvurup iddia da bulunursa dava açılabilir.
bence haksız yere bir maaş alıyorsunuz çünkü onun kızı değilsiniz o da bir gerçek kolay yolu bulmuşsunuz havadan para alıyorsunuz neden çalışmayı düşünmüyorsunuz boşanınca. ben hala olsam amca olsam dava açardım kaynanaya kalmadan çünkü bu düpedüz devleti dolandırmak çünkü gerçek anne babanız hayatta.
Bence sırf maaş kalsın diye yapıldıysa hepten yasak bir şey..Konuyu başka yerlere çekiyorsunuz ya. İyide Anne babamın maddi durumu yokmuş bunuda bildirmişler kadın açık açık ben ölünce maaşım kalsın okusun sıkıntı çekmesin demiş. Annesi bakamıyor hasta demiş hakime. Hakim kabul etmeseydi ozaman. Devlet kendi kabul etmiş nasıl dolandırıyoruz anlamadım yani ...
Konuyu başka yerlere çekiyorsunuz ya. İyide Anne babamın maddi durumu yokmuş bunuda bildirmişler kadın açık açık ben ölünce maaşım kalsın okusun sıkıntı çekmesin demiş. Annesi bakamıyor hasta demiş hakime. Hakim kabul etmeseydi ozaman 2 saniyede insanı nasıl bi konuma sokuyorsunuz şaşırdım vallahi ! İhtiyacım olmasa tenezzül edermiyim sanki ! Ayrıca babannem annem olark gözüktüğü sürece hakkım bence.İçiniz rahat edecek mi hakkınız olmayan parayı yerken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?